Poinsettia που πέφτουν φύλλα (9 αιτίες και λύσεις)

ใบเซ็ทเทีย

Poinsettia που πέφτουν φύλλα (9 αιτίες και λύσεις)

Αν και δεν είναι ανθεκτικό φυτό Αλλά η αλεξανδρινή μπορεί να αναπτυχθεί αρκετά καλά για αρκετές εβδομάδες. Αν δεν είναι μήνας όταν φροντίζεται σωστά

Αλλά η καρδιά σου χτυπάει σαν κεραυνός καθώς βλέπεις χαρούμενη αλεξανδρινή να πέφτει από τα φύλλα της.

Γιατί συνέβη αυτό; Και υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε για να σώσετε το χριστουγεννιάτικο αστέρι σας από έναν πρόωρο θάνατο;

Οι Poinsettias χαρακτηρίζονται από φύλλα που ανταποκρίνονται στο φυσιολογικό στρες. Συχνά αυτό προκαλείται από έκθεση σε ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας, κρύα ρεύματα ή ξηρές συνθήκες Το φυτό ρίχνει τα φύλλα του (μερικές φορές χωρίζει) λόγω έντονης δίψας. υπερβολικό πότισμα Οι ασθένειες και τα παράσιτα καταστρέφουν

Το να ξέρετε τι προκαλεί τη θλίψη σας και την πτώση της αλεξανδρινής σας είναι η μισή ιστορία.

Θα σας δείξω τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που ταλαιπωρούν το φυτό σας και πώς να τα διορθώσετε.

φύλλα αλεξανδρινού

Πόσο καιρό ζουν τα Poinsettias;

Η μακροζωία του Poinsettia είναι συχνά αμφιλεγόμενη. Μέρος του λόγου είναι ότι αυτά τα όμορφα τροπικά φυτά είναι σχεδόν συνώνυμα με τα Χριστούγεννα.

Θεωρείται γενικά ένα από τα στολίδια διακοπών με τις περισσότερες πωλήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλο τον κόσμο.

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί η αλεξανδρινή είναι τόσο δημοφιλής. Το πιο εμφανές αξιοθέατο είναι τα όμορφα κομμάτια. Είναι διαφορετικά αειθαλή που συχνά μπερδεύονται με λουλούδια.

Επιπλέον, το σετ μπορεί να έρθει σε διάφορα μεγέθη και όμορφα χρώματα για δώρο. Μπορεί να τα έχετε δει σε εντυπωσιακό ροζ. όμορφο κόκκινο ή λευκό

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το σύνολο συνδέεται με φεστιβάλ. που πιστεύουν οι περισσότεροι είναι βραχύβια.

Τα περισσότερα poinsettia που αγοράζονται κατά τη διάρκεια των χειμερινών διακοπών θα διαρκέσουν περίπου τέσσερις έως έξι εβδομάδες πριν πέσουν τα φύλλα.

Αυτός είναι ένας φυσικός τρόπος για να περάσουν τα φυτά σας σε λήθαργο. Οι περισσότεροι άνθρωποι ξεφορτώνονται την αλεξανδρινή σε αυτό το σημείο. θεώρησε ότι ήταν λάθος.

Τα βράκτια πέφτουν συχνά τελευταία. αντίθετα με τη δημοφιλή πεποίθηση Το Poinsettia μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από μερικές εβδομάδες ή μήνες.

με την κατάλληλη φροντίδα Μπορούν να διαρκέσουν για μήνες. Δεν θα το πιστέψετε; με επαρκή φροντίδα Μπορείτε να ανανεωθείτε, να αναπτυχθείτε και να ανθίσετε ξανά για πολλά χρόνια.

Αιτίες πτώσης των φύλλων Poinsettia

[1] Μην αφήνετε το χώμα να στεγνώσει πολύ.

Εάν η αλεξανδρινή σας είναι κάτω από πολύ νερό Τα φύλλα θα αρχίσουν να πέφτουν και να μαραθούν. Τα λουλούδια και τα φύλλα είναι τα πρώτα θύματα. Ήταν ελαφρώς χωλοί και μαραμένοι πριν πεθάνουν.

Εάν το χώμα αισθάνεται ότι τα οστά είναι στεγνά στην αφή Η αλεξανδριανή σου διψάει πολύ.

Αν κάτι έχω μάθει Είναι ένας δύσκολος τρόπος να βεβαιωθείτε ότι το χώμα είναι ομοιόμορφα υγρό και ότι η αλεξανδρινή σας είναι υγιής προτού τη φέρετε στο σπίτι από το κατάστημα ή το φυτώριο.

λύση

Τώρα πρέπει να μουλιάσεις αμέσως τα μαραμένα αλεξανδρινά σου. Φροντίστε να ποτίζετε σχολαστικά και βαθιά, ώστε να στραγγίζει το υπερβολικό υγρό από τις οπές αποστράγγισης.

Αφήστε το φυτό σας να καθίσει στο ξεχειλισμένο πιατάκι για δεκαπέντε με είκοσι λεπτά και μετά αδειάστε το.

Τα φύλλα της Αλεξανδρινής θα πρέπει να ανακτήσουν τη ζωντάνια τους με βαθύ πότισμα.

Δυστυχώς, αν το στρες επηρεάσει κάποια φύλλα, θα κιτρινίσουν και θα πέσουν μετά από μερικές ημέρες.

Δεν έχετε άδικο, και υπάρχουν πολύ λίγα που μπορείτε να κάνετε για να σώσετε το προσβεβλημένο φύλλο σε εκείνο το σημείο.

[2] πολύ πότισμα

Δεν ξέρεις! Η αλεξανδρινή σας θα αντιδράσει με τον ίδιο τρόπο όταν αφήνετε το χώμα να στεγνώσει πολύ όπως όταν παίρνετε πολύ νερό.

είναι αλήθεια Το υπερβολικό πότισμα του poinsettia θα προκαλέσει μαρασμό και πτώση των φύλλων.

Τα αίτια της πτώσης των φύλλων είναι κοινά αλλά σοβαρά. Αν αφήσετε την αλεξανδρινή στα «βρεγμένα πόδια» της, οι ρίζες θα βυθιστούν και θα αρχίσουν να σαπίζουν. σαν εσένα Οι ρίζες χρειάζονται οξυγόνο για να αναπνεύσουν.

Αυτό προκαλεί τα φύλλα να κιτρινίζουν, να συρρικνώνονται και να πέφτουν, ακόμα και όταν οι ρίζες έχουν υπερβολική υγρασία. Άλλα συμπτώματα μιας κατάφυτης αλεξανδρινής αλεξανδρινής περιλαμβάνουν καφέ, ωχρά ή αποχρωματισμένα φύλλα.

Μπορεί να δείτε μικρά λευκά εξογκώματα. στα φύλλα λόγω οιδήματος Αυτό μπορεί να είναι μια προειδοποίηση.

Εάν η αλεξανδρινή σας μαραθεί ακόμα κι αν το χώμα είναι υγρό ή μουσκεμένο. Αυτό είναι μια σίγουρη ένδειξη ότι έχετε υπερποτίσει τα φυτά σας. Ελέγξτε τα φυτά σας για σήψη των ριζών – που αναγνωρίζονται από λεπτές, σκούρες καφέ ή σκουριασμένες ρίζες.

λύση

Σε σοβαρές περιπτώσεις, όπως σοβαρή σήψη των ριζών. Ίσως να μην μπορείτε να αναβιώσετε ένα αλεξανδρινό. Θα πρέπει να το αντικαταστήσετε με ένα άλλο αλεξανδρινό.

Ευτυχώς, η υπερβολικά πνιγμένη Σέττια κατάφερε να συνέλθει.

 • Πρέπει όμως να λάβεις δραστικά μέτρα. Αρχικά, σταματήστε αμέσως να ποτίζετε τα φυτά σας.
 • Στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι το δοχείο έχει αρκετές οπές αποστράγγισης. Εάν αγοράσατε ή λάβατε πρόσφατα ένα αλεξανδρινό αφαιρέστε το κάλυμμα Αυτό μπορεί να αποτρέψει την υπερβολική έξοδο νερού.
 • Αφαιρέστε το φυτό από τη γλάστρα του και αφήστε το χώμα να στεγνώσει τοποθετώντας το σε ένα κομμάτι εφημερίδας.
 • Εάν υπάρχουν σημάδια σήψης των ριζών, θα πρέπει να πλύνετε τις ρίζες. Αφαιρέστε όλο το χώμα και αφαιρέστε τις μολυσμένες ρίζες.
 • Η επεξεργασία των υπόλοιπων υγιών ριζών με ένα μυκητοκτόνο που περιέχει χαλκό ή θείο θα βοηθήσει στην αποφυγή περαιτέρω εξάπλωσης. Προσθέστε υπεροξείδιο του υδρογόνου στο μείγμα εδάφους πριν μεταφυτέψετε τη γλάστρα.
 • για καλύτερα αποτελέσματα Χρησιμοποιήστε ένα φρέσκο ​​πήλινο δοχείο και ένα μείγμα από φρέσκα πήλινα δοχεία.

Πόσο συχνά πρέπει να ποτίζεται το poinsettia;

Ως έμπειρος ιδιοκτήτης φυτών σε γλάστρες Εδώ είναι μερικές συμβουλές για το πότισμα πηγάδι settia point.

Δεν πρέπει να ακολουθείτε ένα ημερολογιακό πρόγραμμα ποτίσματος. Αντί γι’ αυτό, αφήστε την αλεξανδρινή σας να σας πει πότε να πίνετε.

Εδώ έρχεται ο αξιόπιστος ελεγκτής υγρασίας των δακτύλων μας. Βάλτε τον δείκτη σας στο χώμα κάθε τρεις ή τέσσερις ημέρες.

Εάν το έδαφος είναι ακόμα υγρό Θα πρέπει να ποτίζετε μόνο όταν τελειώσουν οι κορυφαίες ίντσες. Ελέγξτε ξανά μετά από μερικές ημέρες.

Όταν πρόκειται για πότισμα Πρέπει να ποτίζετε την αλεξανδρινή μέχρι να στραγγίξει το περιττό υγρό από το πιατάκι. Μουλιάζουμε το χώμα σε νερό για 15-20 λεπτά και στη συνέχεια στραγγίζουμε την περίσσεια.

[3] ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας και υπερβολικό κρύο

Μπορεί να φαίνεται άδικο για τα φυτά εσωτερικού χώρου που ευδοκιμούν τις μεγάλες, σκοτεινές νύχτες του χειμώνα. Αλλά το κρύο είναι ο χειρότερος εχθρός #1 της Zsettia.

Ακόμη και πέντε λεπτά έκθεσης σε κρύο αέρα, παγετό ή θερμοκρασίες κάτω των 50°F (10°C) μπορούν να κάνουν πολλά για το φυτό σας.

Σαν να σε χτυπάει ένα ρεύμα ζεστού αέρα άμεσο ηλιακό φως και ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας

Η αλεξανδρινή σας θα είναι δυστυχισμένη και πιεσμένη. Ως αποτέλεσμα, τόσο τα βράκτια όσο και τα φύλλα χάθηκαν για να εκφράσουν δυσαρέσκεια.

Τα κάτω φύλλα και τα παλαιότερα φύλλα πάνε πρώτα. Εάν το άγχος θερμοκρασίας επιμένει Η πτώση των φύλλων θα είναι μεγαλύτερη.

Θα εκπλαγείτε αν δείτε την αλεξανδρινή σας σχεδόν γυμνή με λίγα μόνο φύλλα και χρώματα στην κορυφή.

λύση

Αποφύγετε την έκθεση σε χαμηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Ζητήστε από τον πωλητή να τυλίξει προσεκτικά το poinsettia σας με μόνωση για να το προστατεύσει από το κρύο όταν το φέρνετε στο σπίτι.

Η σωστή συντήρηση στο σπίτι σας μπορεί να σας βοηθήσει να αποτρέψετε την πτώση των φύλλων. Πρώτον, διατηρήστε τις αλεξανδρινές σε ζεστή θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της ημέρας 75°F (24°C) 60-65°F (15-18°C) είναι ιδανική.

Επίσης, κρατήστε το αλεξανδρινό σας μακριά από πόρτες, παράθυρα και αεραγωγούς με ρεύματα ή ρεύματα. Να σταθμεύετε μόνο σε ζεστό χώρο που δέχεται άμεσο ηλιακό φως.

Μπορείτε να το τοποθετήσετε κοντά σε θερμαντικό στοιχείο όπως καλοριφέρ. Κρατήστε όμως μακριά από το άμεσο ηλιακό φως. Ένας εξαερισμός ή ένα τζάκι με ρεύματα

[4] ασθένεια

Ένα ανθυγιεινό ή άρρωστο poinsettia είναι ένα δυστυχισμένο φυτό που εκδηλώνει αγωνία ρίχνοντας τα φύλλα του.

Θα πρέπει να αναζητάτε συνεχώς μίσχους, ρίζες και σήψη ριζών που προκαλείται από την ασθένεια. Τρελή Θηλεβόψις, ή Ριζοκτονία.

βακτηριακό καρκίνο

Αυτός ο συστηματικός βακτηριακός μαρασμός καταστρέφει το στέμμα, το έλυτρο και τα φύλλα, εμφανίζοντας αρχικά ως καφέ καρκίνωμα ή διαμήκη υδατογραφήματα στα φύλλα.

Καφέ νεκρωτικές κηλίδες μπορεί να εμφανιστούν πριν από την πτώση των φύλλων. Σημειώστε επίσης τις μακριές ρωγμές στα στελέχη.

λύση

Αφαιρέστε αμέσως το προσβεβλημένο υλικό φύτευσης και αυξήστε τον αερισμό. Αποφύγετε το πότισμα από πάνω και διατηρήστε τις θερμοκρασίες σταθερά πάνω από 60°F (15°C).

Δεν υπάρχει αποτελεσματική χημική θεραπεία για αυτό. Θα πρέπει να αφαιρέσετε το φυτό ή μέρος του φυτού και να το θάψετε στο έδαφος.

Μην το ανακατεύετε με κομπόστ γιατί μπορεί να μολυνθεί.

Ψώρα Αλεξανδρινού

που προκαλούνται από μύκητες Ελέγξτε για ανθρακνόζη.Η ψώρα της αλεξανδρινής είναι ένας ασυνήθιστα μακρύς φυμάτιος με μια μικρή βλάβη.

Αυτοί οι όγκοι του στελέχους είναι δερματώδεις, έχουν ανοιχτό καφέ χρώμα και περιβάλλονται από ένα κόκκινο ή μοβ φωτοστέφανο. Επίσης, μεγάλες καφέ κηλίδες εμφανίζονται στην πάνω πλευρά των φύλλων. Αυτό κάνει τα φύλλα να κυρτώνουν προς τα μέσα, να μαραίνονται και τελικά να πέφτουν.

λύση

Απομονώστε την άρρωστη αλεξανδρινή και αφαιρέστε την πληγείσα περιοχή. Ψεκάστε τα φυτά σας με ένα μυκητοκτόνο που περιέχει χαλκό ή θείο κάθε 7 έως 10 ημέρες μέχρι να εξαφανιστεί το παθογόνο. (Πηγή: Υπουργείο Γεωργίας της Φλόριντα)

Βακτηριδιακή σήψη και κομμένη σήψη

Beautretis Η λοίμωξη είναι η πιο κοινή βακτηριακή πάθηση της όψιμης μάστιγας που προσβάλλει την αλεξανδρούπολη. προκαλώντας καρκινοπάθεια και σήψη των ριζών

Η ασθένεια είναι πιο σοβαρή σε θερμά και υγρά κλίματα. Τα μοσχεύματα και τα φύλλα τείνουν να βουλιάζουν και τελικά να πέφτουν.

λύση

Διατηρήστε υψηλό επίπεδο υγιεινής όταν χειρίζεστε τα αλεξανδρινά. Αποφύγετε το πότισμα από πάνω ή τον ψεκασμό με νερό στα φύλλα.

δημιουργήστε ένα καλά αεριζόμενο περιβάλλον Πριν από τη χρήση, πρέπει να απολυμάνετε το μείγμα γλάστρας. Η πρόληψη είναι ο μόνος τρόπος για τη θεραπεία βακτηριακών ασθενειών.

τρελή σήψη ριζών

Οι αλεξανδρινές που έχουν μολυνθεί με Pythium συχνά ανθίζουν και πέφτουν πρόωρα. Η μόλυνση προκαλείται από υπερβολική υγρασία και λίπανση.

λύση

για προστασία Χρησιμοποιήστε ένα μυκητοκτόνο για να σκοτώσετε τις σκνίπες μούχλας Αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα. Και μην γονιμοποιείτε πολύ. Καταπολεμήστε τα έντομα παράσιτα όπως η λευκή μύγα μόλις εμφανιστούν. Χρησιμοποιήστε μυκητοκτόνα για έλεγχο.

Rhizoctonia σήψη ρίζας και στέμμα

Αυτή η μυκητιακή ασθένεια μεταδίδεται συνήθως με πιτσίλισμα νερού. Οι μολύνσεις των φυλλωμάτων είναι ιδιαίτερα σοβαρές με ξηρό καφέ καρκίνο στα κλαδιά.

Στους μίσχους εμφανίζονται καφέ αλλοιώσεις με καφέ ή σκούρα όρια. Κάντε το δέντρο σας να πέσει

λύση

Αποφύγετε την υπερβολική λίπανση ή τη φύτευση πολύ βαθιά της αλεξανδρινής κατά την επαναφύτευση. Αφαιρέστε αμέσως τη μολυσμένη στεφάνη και τον ριζικό σωλήνα. Βουτήξτε τις υπόλοιπες ρίζες σε μυκητοκτόνο πριν από τη μεταφύτευση.

Thileviopsis σήψη ρίζας

ασθένεια σήψης των ριζών Θηελαβιόψις Γνωστό και ως μαύρη σήψη των ριζών, αποτελεί απειλή για την αλεξανδρινή σας.

Τα παλαιότερα φύλλα τείνουν να γίνονται κιτρινοπράσινα όταν τα νεότερα φύλλα είναι καχεκτικά και κοκκινωπά. Καταρρέουν με τον καιρό.

λύση

Η σωστή υγιεινή είναι το καλύτερο προληπτικό μέτρο εδώ. Αποφύγετε το υψηλό pH του εδάφους και αφήστε τα φυτά σας να παραμείνουν σε χαμηλές θερμοκρασίες.

για θεραπεία Αναζητήστε οργανικούς μύκητες Trichoderma στο Amazon. Τα μυκητοκτόνα όπως η βενζιμιδαζόλη τείνουν επίσης να αντιστέκονται στο Thileviopsis.

[5] Είναι η Poinsettia σας μολυσμένη από έντομα;

Αν η αλεξανδρινή σας βγάζει φύλλα Δεν πρέπει να αποκλείσετε τις προσβολές από έντομα. Η λευκή μύγα λατρεύει ιδιαίτερα να κοιμάται πάνω σας και να τσιμπάει τα πολύτιμα λουλούδια σας σετίας.

Άνοιξαν μια τρύπα στο φύλλο και έβγαλαν την κολλώδη τσίχλα.

Δυστυχώς, αυτά τα έντομα που ρουφούν το χυμό βλάπτουν τα φύλλα. Τα φύλλα σταδιακά κιτρινίζουν και πέφτουν.

Άλλα κοινά παράσιτα εντόμων Βρίσκεται σε αλεξανδρινά, αλευροφόρα, ακάρεα αράχνης, μύγες της άμμου, θρίπες και λέπια, όλα έχουν το ίδιο αποτέλεσμα με τη λευκή μύγα.

Οι μυκητιακές σκνίπες, οι οποίες συχνά ζουν σε γλάστρες, μπορούν να προκαλέσουν όλεθρο, προκαλώντας σήψη στελέχους, φύλλων, ριζών και βλαστών. Αν τρελαθούν σαπίζουν τις ρίζες. Τα φύλλα πέφτουν πρόωρα και τα βράκτια ανθίζουν πολύ νωρίς.

λύση

Ένα προληπτικό μέτρο είναι να επιθεωρήσετε τις αλεξανδρινές σας για προσβολές από έντομα προτού τις αγοράσετε ή τις φέρετε από το κατάστημα.

Αυτά τα παράσιτα προσβάλλουν ιδιαίτερα φυτώρια και εγκαταλελειμμένα θερμοκήπια. Φροντίστε να διαχωρίσετε το προσβεβλημένο φυτό από άλλα φυτά εσωτερικού χώρου.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορες θεραπείες και μέτρα ελέγχου. Αυτά περιλαμβάνουν οινόπνευμα εντριβής. σκούπισμα χεριών Ψεκασμός με φυτικό λάδι, έλαιο neem και εντομοκτόνο σαπούνι

Μπορείτε να ξεπλύνετε τα σφάλματα, αλλά ψεκάστε κάθε δέκα ημέρες.

[6] όχι αρκετό φως

Τα Poinsettia λατρεύουν να κάνουν μπάνιο σε φυσικό, φιλτραρισμένο ή έμμεσο ηλιακό φως. Μην εκθέτετε το poinsettia στο άμεσο ηλιακό φως. Το πολύ λίγο φως θα κάνει τα φύλλα να κιτρινίσουν και να πέσουν.

Δυστυχώς, αυτό μπορεί να περάσει απαρατήρητο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επειδή η αλεξανδρούπολη χρειάζεται έως και δύο μήνες για να αντιδράσει αρνητικά σε χαμηλό φωτισμό.

λύση

Τοποθετήστε τα αλεξανδρινά σας σε ένα φωτεινό μέρος. στρίψτε νότια Αποτρέψτε το άμεσο ηλιακό φως χρησιμοποιώντας κουρτίνες συσκότισης ή κουρτίνες. Το φυτό σας θα αντέξει λίγες ώρες στον ήλιο.

[7] Πυγμαχία ή τύλιγμα για μεγάλα χρονικά διαστήματα

Υπάρχει μια καλή πιθανότητα να λάβετε ένα αλεξανδρινό ως χριστουγεννιάτικο δώρο. Ίσως έχετε δει μερικά όμορφα βράκτια και αποφασίσατε να τα φέρετε στο σπίτι για να φωτίσετε τον χώρο σας για τις γιορτές.

Ωστόσο, εάν δεν αφαιρέσετε το χαρτί περιτυλίγματος ή δεν αποσυσκευάσετε το δέντρο σας όταν φτάσει. φύλλα θα πέσουν

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αυτό το τροπικό φυτό παράγει αιθυλένιο, ένα δηλητηριώδες αλλά αόρατο και αρωματικό αέριο.

Συνήθως αυτό το αέριο διαχέεται σε ευαίσθητες περιοχές αμέσως και δεν έχει καμία επίδραση.

Ωστόσο, αν καλύψετε τα αλεξανδρινά, Μέσα στη συσκευασία ή στο κουτί είναι κορεσμένα δηλητηριώδη αέρια.

Τελικά η συγκέντρωση θα είναι αρκετά υψηλή ώστε να επηρεάσει το φυτό. με αποτέλεσμα να πέσουν τα κοτσάνια και τα φύλλα

λύση

Όταν η αλεξανδρινή φτάνει στο σπίτι Αφαιρέστε αμέσως το περίβλημα ή τη συσκευασία. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αερισμός σε όλο το φυτό σας.

[8] χαμηλή υγρασία

Οι Poinsettias είναι τροπικοί ντόπιοι που τους αρέσουν τα υγρά περιβάλλοντα. Αν και μπορούν να ανεχθούν σχετικά ξηρό αέρα. Αλλά η πολύ χαμηλή υγρασία (λιγότερο από 30%) θα κάνει τα φύλλα να κυρτώσουν και να αρχίσουν να πέφτουν.

Τα φύλλα μπορεί να γίνουν καφέ στις άκρες και τις άκρες.

λύση

Εάν το έδαφος στεγνώσει πιο γρήγορα από το κανονικό, ο αέρας γύρω από το φυτό σας μπορεί να είναι πολύ ξηρός.

προσπαθήστε να εγκαταστήσετε το fog Δίσκος νερού ή υγραντήρας για αύξηση της υγρασίας Το να φέρετε τα φυτά εσωτερικού χώρου σας πιο κοντά μπορεί επίσης να βοηθήσει.

[9] χύμα κομπόστ

Η εφαρμογή λανθασμένου λιπάσματος μπορεί να προκαλέσει πτώση των φύλλων. Ή η υπερβολική χρήση έχει το ίδιο αποτέλεσμα.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν το έδαφος περιέχει υψηλές ποσότητες αλατιού και βορίου ή αμμωνίου. Μπορείτε να επιτύχετε το ίδιο αποτέλεσμα όταν χρησιμοποιείτε μαλακό ή χλωριωμένο νερό.

λύση

Ταΐστε τα poinsettia σας στις αρχές της άνοιξης. (Στις περισσότερες ζώνες των ΗΠΑ) με ισορροπημένο, υδατοδιαλυτό λίπασμα σε γλάστρα.

Κάντε το κάθε μήνα όλο το καλοκαίρι. Κόψτε τη δύναμη του λιπάσματος στο μισό ή περισσότερο εάν τα φύλλα έχουν πέσει.

Θα μεγαλώσει ξανά το Poinsettia μου;

Εξαρτάται από το αν το poinsettia σας είναι σοβαρά άρρωστο ή όχι. Διαφορετικά, τα φύλλα θα μεγαλώσουν ξανά.

ακόμα κι αν αφαιρεθούν όλα τα φύλλα. Η αλεξανδρινή σας θα παραμείνει πράσινη όταν τελειώσει η περίοδος λήθαργου, ωστόσο, θα πρέπει να προσέχετε ιδιαίτερα τα φυτά σας για να ενθαρρύνετε την ανάπτυξη νέων φύλλων:

 • Σταματήστε το πότισμα όταν πέσουν τα φύλλα. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το φυτό σας σε ένα δροσερό, καλά φωτισμένο μέρος. Διατηρήστε τη θερμοκρασία στους 50-55°F (10-13°C) μέχρι τις αρχές της άνοιξης.
 • Μόλις εμφανιστεί νέα ανάπτυξη την άνοιξη Κόψτε τις αλεξανδρινές σας 3-8 ίντσες κάτω από το επίπεδο του εδάφους.
 • Εξετάστε το ενδεχόμενο μεταφύτευσης του φυτού σας σε ένα πιο ορατό δοχείο βάθους 1-2 ίντσες χρησιμοποιώντας ένα μείγμα από 1 μέρος περλίτη, 2 μέρη κομπόστ και 3 μέρη χώμα γλάστρας.
 • Τοποθετήστε τα φυτά σας σε έντονο φως. Σταματήστε το πότισμα μέχρι να στεγνώσει το φυτικό έδαφος.
 • Λιπάνετε κάθε 7-10 ημέρες χρησιμοποιώντας υδατοδιαλυτό λίπασμα σε γλάστρα στη συνιστώμενη περιεκτικότητα.
 • για θαμνώδεις αλεξανδρινές Πιέστε τους νέους βλαστούς πίσω στο τέλος. Αφήστε δύο με τρεις άκρες σε κάθε νέο φύλλο. Σε κάθε ματσάκι, βγάζετε τα μεσαία φύλλα έτσι ώστε να υπάρχουν τρία με πέντε φύλλα.

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *