9 Ερωτήσεις Κηπουρικής που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας εάν είστε κηπουρός κοντέινερ

9 Ερωτήσεις Κηπουρικής που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας εάν είστε κηπουρός κοντέινερ

9 Ερωτήσεις Κηπουρικής που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας εάν είστε κηπουρός κοντέινερ

ρώτα τον εαυτό σου αυτά ερωτήσεις κηπουρικής Εάν είστε κηπουρός κοντέινερ Αυτό θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε τον υγιή κήπο δοχείων που θέλετε.

1. Πόσο ηλιακό φως λαμβάνει ο κήπος των κοντέινερ σας;

Ολοήμερο ηλιακό φως (6-8 ώρες) ? φίλτρο φωτός; απόχρωση (Ηλιοφάνεια έως 4-6 ώρες); πλήρης σκιά (Άμεσο ηλιακό φως αλλά όχι έμμεση έκθεση);

Επιλέξτε φυτά με βάση τις συνθήκες φωτισμού τους και το πρόγραμμα ποτίσματος σας θα εξαρτηθεί από αυτά. Εάν κάνετε και τα δύο σωστά. Θα βοηθήσει στη μείωση της υπερχείλισης, της στασιμότητας και των σάπιων ριζών, καθώς και των εντόμων και των ασθενειών. μπορεί να καταστρέψει σε κάποιο επίπεδο

2. Τι θέλετε να φάτε; (αν καλλιεργείτε έναν βρώσιμο κήπο δοχείων);

Ερωτήσεις και απαντήσεις για την κηπουρική κοντέινερ

Μπορεί να θέλετε να καλλιεργήσετε φρούτα και λαχανικά που δεν έχετε ξαναφάει, αλλά πριν το κάνετε, προσπαθήστε να φτιάξετε πράγματα που εσείς και η οικογένειά σας απολαμβάνετε να τρώτε. Μπορείτε να βρείτε βότανα και λαχανικά που αναπτύσσονται καλύτερα στην περιοχή σας. Αυτό θα αυξήσει το ποσοστό επιτυχίας σας και θα τονώσει την αυτοπεποίθησή σας.

Διαβάστε περισσότερα: ιδέες κήπου για αίθριο

3. Έχετε μια μεγάλη καλλιεργητική περίοδο ή μια σύντομη καλλιεργητική περίοδο;

Εάν είστε κηπουρός κοντέινερ  Ρωτήστε τον εαυτό σας αυτές τις ερωτήσεις κηπουρικής.  Αυτό θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε τον υγιή κήπο δοχείων που θέλετε.

Επιλέξτε φυτά ανάλογα με τη ζώνη σας (για παράδειγμα, πιο ανθεκτικές στο κρύο ποικιλίες τομάτας για πιο δροσερά κλίματα). Οι συγκεκριμένες συνθήκες στο μπαλκόνι σας μπορεί να είναι πιο ζεστές ή πιο δροσερές από τον συνολικό χώρο. Σκεφτείτε λοιπόν προσεκτικά Το μπαλκόνι του 10ου ορόφου έχει διαφορετικό μικροκλίμα από το μπαλκόνι του δεύτερου ορόφου.

4. Έχεις πολύ χιόνι; Τι γίνεται με τη βροχή; Ζεις στους τροπικούς;

Εάν σκοπεύετε να φυτέψετε πολυετή φυτά Ο πάγος μπορεί να είναι δύσκολο να κολλήσει στο δοχείο. (Η κατάψυξη και η απόψυξη μπορεί να σπάσουν τα κεραμικά.) Βρέχει έντονη για τα φυτά που ζουν σε δοχεία. Είναι καλύτερα να επιλέξετε φυτά έχοντας αυτά τα δύο πράγματα κατά νου. Τι γίνεται αν ζείτε σε ζεστό κλίμα; Τα φυτά σας θα υποφέρουν από υπερβολική ζέστη και ηλιακό φως.

Σκεφτείτε τα φυτά που βλέπετε συχνά να αναπτύσσονται με επιτυχία στον κεντρικό κήπο. Στο μπαλκόνι και το αίθριο του γείτονά σας Αυτό είναι μια ένδειξη για το τι αναπτύσσεται καλύτερα στην περιοχή σας. Μπορείτε επίσης να λάβετε συμβουλές για τα φυτά από νέους ανθρώπους στην περιοχή σας.

Διαβάστε περισσότερα: Απλά δοχεία λαχανικών για το μπαλκόνι Attribution-NonCommercial-ShareAlike

5. Σας αρέσει να προσελκύετε πουλιά; πεταλούδα? μέλισσα?

Επιλέξτε φυτά με πουλιά, μέλισσες και πεταλούδες στο μυαλό εάν προσπαθείτε να προσελκύσετε την άγρια ​​ζωή. Μην ξεχνάτε να ψεκάζετε εντομοκτόνα! Πρέπει επίσης να φυτέψετε φυτά που τα προσελκύουν – λιγότερα υβρίδια, νέκταρ αγριολούλουδα! Google το όνομα του φυτού. Δείτε το άρθρο μας σχετικά με τη δημιουργία κήπων δοχείων φιλικών προς τις πεταλούδες.

Διαβάστε περισσότερα: Πώς να ενθαρρύνετε την άγρια ​​ζωή στον κήπο σας

6. Σας αρέσει να φτιάχνετε μαρμελάδες, ζελέ και τσάτνεϊ;

Απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την κηπουρική κοντέινερ

Εξετάστε τις καλλιέργειες μούρων και φρούτων ή λαχανικά που είναι κατάλληλα για τουρσί. Ή καλλιεργήστε έναν ιδιαίτερο κήπο με τα πιο βρώσιμα λουλούδια. Πώς να φτιάξετε έναν κήπο σαλάτας; Για αυτό, φυτέψτε σπανάκι, άλλα φυλλώδη χόρτα. και λαχανικά ρίζας όπως ραπανάκια και καρότα. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε έναν μοναδικό κήπο ficus. περισσότερες λεπτομέρειες εδώ

7. Θέλετε να καλλιεργήσετε φυτά φιλικά προς τα κατοικίδια;

Είστε γονιός σκύλου ή γάτας ή κουνελιού; Ανησυχείτε για την ασφάλειά τους; Σκεφτείτε φυτά που είναι ασφαλή για κατοικίδια. Έχουμε μια λίστα με τέτοια φυτά. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε έναν κήπο με γάτες στο μικρό σας μπαλκόνι, εμπνευστείτε εδώ.

8. Σου αρέσουν οι ανθοδέσμες; Τι γίνεται με τη μυρωδιά;

Εάν είστε κηπουρός κοντέινερ  Ρωτήστε τον εαυτό σας αυτές τις ερωτήσεις κηπουρικής.  Αυτό θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε τον υγιή κήπο δοχείων που θέλετε.

Δοκιμάστε να φυτέψετε έναν κήπο με κοντέινερ γεμάτο με όμορφα κομμένα λουλούδια όπως κρίνους, ηλίανθους, τουλίπες, πεταλούδες, ζίννιες, μπιζέλια και φυτά χρήματος. Φυτέψτε τριαντάφυλλα, γιασεμιά, γαρδένιες και δημιουργήστε έναν μυρωδάτο κήπο. Έχουμε μια μακρά λίστα φυτών για αρωματικούς κήπους δοχείων.
Επίσης, αν σας αρέσουν οι DIY ή οι χειροτεχνίες. Μπορείτε να καλλιεργήσετε ένα κλουβί πουλιών ή ένα φυτό που χρησιμοποιείται συνήθως σε χειροτεχνίες, όπως η λεβάντα.

Διαβάστε περισσότερα: Καλύτεροι θάμνοι για δοχεία

9. Σας αρέσει το κρέας; Θέλετε να έχετε μια συλλογή μπονσάι;

Το μπαλκόνι σας μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό μέρος για τον έντονο πειραματισμό σας – την αναπαραγωγή και την ανάπτυξη νέων ειδών. αν και υπάρχει σκιά Μπορείτε όμως να φυτέψετε εκεί παχύφυτα ανθεκτικά στη σκιά. Εδώ είναι μια λίστα με αυτά. Ένας ειδικός χώρος στο αίθριο ή στο μπαλκόνι σας είναι μια εξαιρετική ιδέα για τη συλλογή μπονσάι σας. Δείτε αυτά τα δέντρα μπονσάι για έμπνευση.

Διαβάστε περισσότερα: Συμβουλές κηπουρικής στο μπαλκόνι για το καλοκαίρι

Κάνοντας στον εαυτό σας αυτές τις ερωτήσεις εξωραϊσμού θα δημιουργήσετε μια σαφή εικόνα στο μυαλό σας. τι θέλετε και τι περιμένετε από τον κήπο σας

Διαβάστε περισσότερα: Δημιουργικοί και μοντέρνοι κήποι με κοντέινερ


τότε κάνε

Εάν είστε κηπουρός κοντέινερ  Ρωτήστε τον εαυτό σας αυτές τις ερωτήσεις κηπουρικής.  Αυτό θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε τον υγιή κήπο δοχείων που θέλετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *