5 DIY δοκιμές εδάφους που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι

คุณสามารถทำการทดสอบดินด้วยตัวเองที่บ้านได้

5 DIY δοκιμές εδάφους που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι

Μάθετε για 5 εύκολα. Μπορείτε να κάνετε μια δοκιμή εδάφους μόνοι σας στο σπίτι. Ελέγξτε την ποιότητα του εδάφους και βεβαιωθείτε ότι τα φυτά σας αναπτύσσονται καλά.

Οι δοκιμές εδάφους μπορούν να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε ποιους τροποποιητές χρειάζεστε για τη βέλτιστη ανάπτυξη των φυτών. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά Μπορείτε να κάνετε μια δοκιμή εδάφους μόνοι σας στο σπίτι. Η δομή του εδάφους, η οξύτητα, η σύνθεση και η αποστράγγιση μπορούν εύκολα να προσδιοριστούν. Βρείτε τα παρακάτω:

Δείτε το άρθρο μας για το πώς να βρείτε ειδικό χώμα για τον κήπο σας. εδώ


Μπορείτε να κάνετε μια δοκιμή εδάφους μόνοι σας στο σπίτι.

1. Δοκιμάστε τα συναισθήματά σας

Τρίψτε τον υγρό πηλό ανάμεσα στα δάχτυλά σας για να νιώσετε την υφή του. Το αργιλώδες χώμα δίνει μια απαλή αίσθηση. Το αμμώδες έδαφος αισθάνεται τραχύ. και ο πηλός κολλάει.

2. Δοκιμή πίεσης

Πηγή εικόνας: littlebeanfarms

Τα εδάφη ταξινομούνται γενικά σε αμμώδη, αργιλώδη και αργιλώδη.Τα αμμώδη εδάφη στραγγίζουν γρήγορα. αλλά δεν συγκρατεί υγρασία και θρεπτικά συστατικά. Τα αργιλώδη εδάφη είναι αργά στραγγιζόμενα αλλά πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Ενώ ο πηλός πιστεύεται ότι είναι ιδανικό έδαφος λόγω των ιδιοτήτων του που συγκρατεί την υγρασία και τα θρεπτικά συστατικά του, Επίσης δεν είναι υγρό.

για δοκιμή συμπίεσης Διαλέξτε μια χούφτα υγρό (όχι υγρό) χώμα από τον κήπο σας. Σφίξτε το και ανοίξτε το χέρι σας:

  • Εάν ο πηλός κρατήσει το σχήμα του και σπάσει όταν χτυπηθεί απαλά, Δηλώνει ότι είναι γόνιμο αργιλώδες έδαφος.
  • Αν κρατάει το σχήμα του και δεν σπάει στο τρύπημα, έχεις πηλό.
  • Εάν κρατήσετε το χέρι σας ανοιχτό, το χώμα θα είναι χαλαρό, υποδεικνύοντας ότι το έδαφος είναι αμμώδες.

Ρεκόρ: Αφού εξεταστεί το είδος του εδάφους Μπορείτε να βελτιστοποιήσετε την ποιότητα του εδάφους.

3. Δοκιμή γαιοσκώληκα

Δοκιμές εδάφους DIY που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι 2

Τα σκουλήκια είναι ένας σημαντικός καθοριστικός παράγοντας της συνολικής υγείας του εδάφους και αντιπροσωπεύουν ευεργετικά μικρόβια και βακτήρια που διατηρούν το έδαφος υγιές.

Σκάψτε μια τρύπα πλάτος και βαθιά ένα πόδι και αφαιρέστε το χώμα. Αν πάρετε 8-12 σκουλήκια, το χώμα σας είναι σε καλή κατάσταση. Αν δείτε λιγότερο από ένα συγκεκριμένο ποσό Το χώμα σας δεν έχει αρκετή οργανική ουσία για να υποστηρίξει έναν υγιή πληθυσμό σκουληκιών. και μπορεί να είναι πολύ όξινο ή αλκαλικό

4. Δοκιμή αποστράγγισης ή διείσδυσης

Αυτή η δοκιμή ελέγχει εάν το έδαφος έχει προβλήματα αποστράγγισης. θα πεθάνει εάν οι ρίζες βραχούν πολύ Μπορείτε να ελέγξετε την αποχέτευση:

  • Σκάψτε μια τρύπα βαθιά ένα πόδι.
  • Γεμίστε με νερό και αφήστε το να στραγγίξει εντελώς. στη συνέχεια προσθέστε νέο νερό
  • Ελέγξτε και παρακολουθήστε πόσο καιρό θα στραγγίζει το νερό.

Ρεκόρ: Αν το νερό μείνει στάσιμο για περισσότερες από 6-12 ώρες, σημαίνει ότι το έδαφος έχει κακή στράγγιση.

5. Δοκιμή pH

Δοκιμές εδάφους DIY που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι 3

Υπάρχουν τρεις τύποι pH του εδάφους: όξινο, ουδέτερο και αλκαλικό. Αν είναι κάτω από 7, είναι όξινο, pH πάνω από 7 είναι αλκαλικό και αν είναι 7 ή 7,5, είναι ουδέτερο. Μπορείτε να το ελέγξετε στο σπίτι κάνοντας μερικές απλές δοκιμές:

  • Βάλτε τον πηλό σε ένα μπολ και προσθέστε δύο κουταλιές ξύδι. Αν αρχίσετε να ακούτε φυσαλίδες δείχνει ότι το έδαφος είναι αλκαλικό
  • Τοποθετήστε τον πηλό σε ένα μπολ και ρίξτε δύο κουταλιές μαγειρική σόδα σε αυτό. Αν αρχίσει να βγάζει φυσαλίδες, το έδαφος είναι όξινο.
  • Εάν ο πηλός δεν κάνει φυσαλίδες μετά την προσθήκη μαγειρικής σόδας ή ξιδιού. δείχνουν ουδέτερο

Έχουμε ένα υπέροχο άρθρο Σχετικά με το πώς να ελέγξετε το pH του εδάφους στο σπίτι εδώ

Εάν αφού κάνετε όλες αυτές τις εξετάσεις Νιώθετε ότι τα φυτά σας δεν έχουν καλή απόδοση. Επικοινωνήστε με την τοπική υπηρεσία επέκτασης συνεταιρισμού. Θα σας συμβουλεύσουν να πάρετε ένα δείγμα εδάφους και να το στείλετε σε εργαστήριο για περαιτέρω έλεγχο και ανάλυση.

Ο τεχνικός του εργαστηρίου θα παράσχει μια αναφορά που θα σας ειδοποιήσει για ελλείψεις ορυκτών στο έδαφος σας και για βήματα για τη διόρθωση του προβλήματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *