Χρειάζεται ένα φυτό Monstera πολύ άμεσο ηλιακό φως; The Sunlight Guide For Monstera

Monstera แสงแดดโดยตรง

Χρειάζεται ένα φυτό Monstera πολύ άμεσο ηλιακό φως;

Τα φυτά Monstera είναι αγαπητά για το πλούσιο φύλλωμά τους και τη λαμπερή ομορφιά τους. Αναρωτηθήκατε όμως ποτέ αν το Monstera σας χρειάζεται άμεσο ηλιακό φως; Θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον σωστό φωτισμό για τα φυτά τέρατα; Διαβάστε τις οδηγίες μας. Ας μοιραστούμε μερικές συμβουλές σχετικά με το πόσο ηλιακό φως χρειάζεται το Monstera, πώς να καταλάβετε αν χορταίνετε. Και πώς να αποκτήσετε τον σωστό φωτισμό για το Monstera σας με αυτό το άρθρο. Μπορείτε να δώσετε στα αγαπημένα σας τέρατα το περιβάλλον που χρειάζονται για να ευδοκιμήσουν.

Αγαπά το Monstera το άμεσο ηλιακό φως;

Όχι, στο Monstera δεν αρέσει το άμεσο ηλιακό φως. λόγω των όμορφων φύλλων Το άμεσο ηλιακό φως μπορεί να κάψει ένα Monstera και να προκαλέσει ζημιά.Τα Monsteras, από την άλλη πλευρά, προτιμούν συνθήκες έντονου, έμμεσου ή μέσου φωτισμού. Το άμεσο ηλιακό φως πρέπει να αποφεύγεται καθώς μπορεί να κάψει τα φύλλα.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του άμεσου και του έμμεσου ηλιακού φωτός;

Η διαφορά μεταξύ του άμεσου και του έμμεσου ηλιακού φωτός είναι η ένταση του φωτός και η παρουσία σκιάς. Το άμεσο ηλιακό φως δεν φιλτράρεται και παράγει διαφορετικές αποχρώσεις. ενώ το έμμεσο ηλιακό φως φιλτράρεται Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ανοιχτές αποχρώσεις με ασαφή περιγράμματα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα φωτόμετρο για να μετρήσετε με ακρίβεια το επίπεδο φωτός ενός δέντρου. Αυτό θα σας πει την ακριβή μέτρηση φωτός στο κερί ποδιών. Αυτό σας επιτρέπει να τοποθετήσετε κάθε φυτό στο σπίτι σας στο σωστό σημείο.

Τι είδους φως χρειάζονται τα φυτά monstera;

Τα φυτά Monstera χρειάζονται τουλάχιστον 10-12 ώρες έμμεσου φωτός την ημέρα για βέλτιστη πράσινη ανάπτυξη. Το άμεσο ηλιακό φως πρέπει να αποφεύγεται καθώς μπορεί να βλάψει τα φύλλα του φυτού. Εάν δεν υπάρχει αρκετό ηλιακό φως Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τεχνητά λευκά φώτα LED που είναι πιο κοντά στο φυσικό φως του ήλιου για να βοηθήσετε το τέρας σας να αναπτυχθεί. Το Monstera είναι ένα ανθεκτικό φυτό με χαμηλή συντήρηση. και θα αντέχει σε ποικίλες συνθήκες φωτισμού

Το τέρας μεγαλώνει σε δάση όπου υπάρχει άμεσο ηλιακό φως.

Πόσο άμεσο ήλιο χρειάζονται τα φυτά Monstera;

Τα φυτά Monstera χρειάζονται 5 έως 8 ώρες έμμεσης ηλιακής ακτινοβολίας την ημέρα. Με άμεσο ηλιακό φως για το πολύ 1 έως 2 ώρες.Όταν τα φυτά εκτίθενται σε πολύ άμεσο ηλιακό φως, τα φύλλα θα καούν. Είναι σημαντικό να παρέχετε στο Monstera έμμεσο φως για 6-8 ώρες την ημέρα από ένα παράθυρο που βλέπει ανατολικά ή νότια. Τα φυτά θα χειριστούν λιγότερο άμεσο ηλιακό φως από το συνηθισμένο για την καταπολέμηση των χαμηλών επιπέδων φωτισμού τις συννεφιασμένες και κρύες μέρες.

Πόσο Έμμεσο Ήλιο χρειάζονται τα φυτά Monstera;

Τα φυτά Monstera χρειάζονται 5 έως 8 ώρες έμμεσης ηλιακής ακτινοβολίας κάθε μέρα. Αυτή η ποσότητα φωτός θα προωθήσει την ανάπτυξη. διατηρούν πλούσιο φύλλωμα και δημιουργήστε έναν όμορφο φυσικό φράχτη ή διάτρητο φύλλωμα. για να βεβαιωθείτε ότι τα τέρατα σας έχουν αρκετό φως. Τοποθετήστε το κοντά σε ένα ανατολικό ή νότιο παράθυρο. Βεβαιωθείτε ότι ο ήλιος είναι απαλός. και έμμεσο φως για να μην καούν τα φύλλα Επιπλέον, η ένταση και η διάρκεια του ηλιακού φωτός μπορεί να αλλάζει εποχιακά. και ο χειμώνας μπορεί να απαιτεί περισσότερο άμεσο ηλιακό φως.

τέρας στο έντονο φως του ήλιου

Πόσο το ηλιακό φως μπορεί να ανεχθεί το Monstera;

Τα φυτά Monstera μπορούν να ανεχθούν δύο ώρες απευθείας ηλιακό φως την ημέρα. αλλά για καλύτερα αποτελέσματα Συνιστάται έντονος έμμεσος φωτισμός. Αυτοί οι τύποι φώτων αντανακλούν τη λάμψη του εγγενούς υπαίθριου περιβάλλοντος σας και προάγουν την έντονη ανάπτυξη. Ωστόσο, η παρατεταμένη έκθεση στο άμεσο ηλιακό φως μπορεί να προκαλέσει ηλιακό έγκαυμα και κάψιμο στα φύλλα. Για όσους ζουν σε ένα κλίμα όπου ο ήλιος δεν είναι δυνατός. Είναι χρήσιμο να λαμβάνετε μια ή δύο ώρες απευθείας ηλιακό φως το πρωί.

Μπορεί το Monstera να αντέξει τον πρωινό ήλιο;

Ναι, τα φυτά monstera μπορούν να δεχτούν το πρωινό φως του ήλιου, εφόσον έχουν περιορισμένο χρόνο στο άμεσο ηλιακό φως. Ξεκινήστε το Monstera σας σε εσωτερικούς χώρους και παρακολουθήστε προσεκτικά την πρόοδό του καθώς το εισάγετε στο πρωινό φως του ήλιου. Το έντονο έμμεσο φως είναι το καλύτερο επίπεδο φωτός για τα φυτά Monstera, με ορισμένα είδη να αντέχουν το μέτριο φως κατά τη φάση του υψηλού κηροπήγιου. Η ένταση του ηλιακού φωτός είναι γενικά χαμηλότερη το χειμώνα από ό,τι το καλοκαίρι. Επομένως, μπορεί να χρειαστεί να μετακινήσετε το φυτό τέρας σας σε μια τοποθεσία που λαμβάνει περισσότερο φως κατά τους ψυχρότερους μήνες.

Τέρας που φυτεύτηκε κάτω από το άμεσο πρωινό ηλιακό φως.

Ποιες είναι οι ανάγκες των φυτών Monstera από τον ήλιο;

Ακολουθούν όλες οι πληροφορίες που έχουμε παράσχει σχετικά με τις απαιτήσεις του ήλιου για τα δέντρα monstera:

 1. ελαφριά ένταση
 2. ηλιακό φως
 3. περίοδος
 4. ηλιακό φίλτρο
 5. περιοχή χαμηλού φωτισμού
 6. ένταση της λάμπας
 7. σκιά
 8. ήλιος κρύος
 9. Κελσίου
 10. ρυθμίσεις θερμότητας και υγρασίας

1. Ένταση φωτός

Τα φυτά Monstera απαιτούν ένταση φωτός από 4.000 lux έως 10.000-12.500 lux για βέλτιστη ανάπτυξη. Το ιδανικό φως για το Monstera είναι το έντονο έμμεσο φως. Το άμεσο φως θα πρέπει επίσης να αποφεύγεται καθώς μπορεί να κάψει τα φύλλα. Ωστόσο, το Monstera είναι καλό για όλους τους τύπους φωτισμού. Εάν το Monstera σας έχει πρόβλημα με το φωτισμό, χρησιμοποιήστε λευκά φώτα LED κοντά στο φυσικό φως του ήλιου ή χρησιμοποιήστε φωτόμετρο για να προσδιορίσετε εάν Το Monstera παλεύει με το φωτισμό. Μετρήστε την ποσότητα φωτός που λαμβάνει το Monstera σας.

Φύλλα ελβετικού τυριού κάτω από το άμεσο ηλιακό φως

2. Ακτίνες του ήλιου

Τα φυτά Monstera χρειάζονται πέντε έως οκτώ ώρες έμμεσου ηλιακού φωτός την ημέρα για βέλτιστη ανάπτυξη και για να διατηρήσουν το πράσινο φύλλωμα με έναν όμορφο φυσικό φράκτη ή τρύπα. Το άμεσο ηλιακό φως μπορεί να κάψει τα φύλλα. Επομένως, είναι σημαντικό να τοποθετήσετε τα τέρατα σας σε άμεσο φως. Εάν η περιοχή σας δεν έχει έντονο ηλιακό φως Μπορείτε να δώσετε στο τέρας σας έως και δύο ώρες απευθείας ηλιακό φως το πρωί.

3. Διάρκεια

Τα φυτά Monstera χρειάζονται 5 έως 8 ώρες έμμεσης ηλιακής ακτινοβολίας καθημερινά για να προωθήσουν την ανάπτυξη και να διατηρήσουν πλούσιο φύλλωμα. Σε σκληρά κλίματα μουσώνων, το Monstera μπορεί να χρειαστεί μερικές επιπλέον ώρες ηλιακού φωτός. Η ένταση και η διάρκεια του φωτός είναι σημαντικές για την ανάπτυξη υγιών φυτών Monstera και θα πρέπει να λαμβάνουν τουλάχιστον 6-8 ώρες απευθείας ηλιακό φως κάθε μέρα.

Πολύχρωμο Monstera deliciosa στον κήπο κάτω από το άμεσο ηλιακό φως.

4. Ηλιακό φίλτρο

Η ιδανική απαίτηση ηλιακού φωτός για τα φυτά Monstera είναι 5-8 ώρες έμμεσης ηλιακής ακτινοβολίας κάθε μέρα. Είναι σημαντικό να παρέχεται έμμεσο φως στα φυτά για 6-8 ώρες την ημέρα. για την προώθηση της σωστής ανάπτυξης διατηρήστε τα πράσινα φύλλα και κάντε όμορφες τρύπες ή τρύπες Πρέπει να γίνεται η κατάλληλη φροντίδα και συντήρηση για να διασφαλιστεί ότι το Monstera λαμβάνει τη σωστή ποσότητα ηλιακού φωτός. Γιατί πολύ ή πολύ λίγο θα επηρεάσει την υγεία του φυτού.

5. Περιοχή χαμηλού φωτισμού

Τα φυτά Monstera είναι ανθεκτικά και μπορούν να αναπτυχθούν καλά σε διάφορες συνθήκες φωτισμού. Η ιδανική τοποθεσία για το Monstera σας είναι μια επιφάνεια με μέτρια έως υψηλή ένταση φως που διέρχεται, όπως ένα παράθυρο. Αποφύγετε το πολύ έντονο άμεσο ηλιακό φως που μπορεί να κάψει το φύλλωμα του φυτού σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τεχνητά λευκά φώτα LED μαζί με το φυσικό φως του ήλιου για να βοηθήσετε το Monstera σας να αναπτυχθεί εάν διαπιστώσετε ότι το φως είναι πολύ χαμηλό ή πολύ υψηλό. Μετακινήστε το τέρας σας σε μια πιο φωτεινή περιοχή με έμμεσο φως όλη την ημέρα – αλλά σταδιακά προσαρμόστε τα φυτά σας.

Το Monstera καλλιεργείται σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

6. Ένταση λαμπτήρα

Οι λαμπτήρες Grow παρέχουν τέλειο φωτισμό για τα φυτά τέρατα. Η βέλτιστη ένταση φωτός θα πρέπει να είναι μεταξύ 1.000-2.500 κεριά ποδιών (FC) ή 4.000-10.000 lux. Κρατήστε το φως ανάπτυξης 10-12 ίντσες μακριά από το φυτό για να αποτρέψετε τη ζημιά στα φύλλα. Βεβαιωθείτε ότι το χρώμα του φωτός είναι κοντά σε αυτό του φωτός της ημέρας. και η συντεταγμένη Kelvin είναι 5500 μοίρες.Επαληθεύστε ξανά την ακρίβεια του οπτικού συστήματος χρησιμοποιώντας ένα φωτόμετρο.

7. Σκιά

Τα φυτά Monstera χρειάζονται έμμεσο φως για να ευδοκιμήσουν Τοποθετήστε το Monstera σας σε καλά φωτισμένο και φιλτραρισμένο χώρο για τουλάχιστον 6 ώρες, αλλά αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως. γιατί μπορεί να προκαλέσει κάψιμο και μαρασμό του δέρματος με την κατάλληλη φροντίδα Ως ανταμοιβή, θα λάβετε μεγάλα, πολύχρωμα φύλλα.

τέρας κάτω από το έμμεσο ηλιακό φως

8. Sunscold

Το ζεμάτισμα είναι μια κατάσταση που προκαλείται από υπερβολική έκθεση στο άμεσο ηλιακό φως που επηρεάζει τα φυτά Monstera.Καφέ, ξηρά, τραγανά φύλλα με εμφανείς ξηρές καφέ κηλίδες στα φύλλα. Λευκά ή λευκασμένα φύλλα Κατσαρά, συρρικνωμένα Φύλλα λευκασμένα, μαραίνονται και μαραίνονται. Τα φυτά που καίγονται από τον ήλιο χάνουν την ικανότητά τους να φωτοσύνθεσης και καθυστερούν ή καθυστερούν, οδηγώντας στον τελικό τους θάνατο. Για να προστατέψετε το Monstera σας από το ηλιακό φως Για να φιλτράρετε το φως και τη σκιά από το άμεσο ηλιακό φως. για την πρόληψη της αφυδάτωσης και του εγκαύματος των φύλλων

9. Κελσίου

Τα φυτά Monstera προτιμούν ένα εύρος θερμοκρασίας 65°F-85°F (18°C-29°C).Η διατήρηση αυτού του εύρους θερμοκρασίας είναι απαραίτητη για να διασφαλίσετε ότι το monstera σας μεγαλώνει και παραμένει υγιές. Το πολύ άμεσο ηλιακό φως μπορεί να προκαλέσει ξήρανση και κάψιμο των φύλλων. Τοποθετήστε λοιπόν το τέρας σας σε ένα μέρος όπου υπάρχει άμεσο φως. Με την κατάλληλη φροντίδα και συνθήκες, το Monstera σας θα μεγαλώσει!

Το Monstera αφήνει έμμεσο φως.

10. Ρυθμίσεις θερμότητας και υγρασίας

Τα φυτά Monstera χρειάζονται τη σωστή ποσότητα θερμότητας και υγρασίας για να ευδοκιμήσουν. για βέλτιστη ανάπτυξη Το βέλτιστο εύρος θερμοκρασίας πρέπει να είναι 65°F-85°F και η ιδανική σχετική υγρασία πρέπει να είναι κατά μέσο όρο 40-50%.Τα Monsteras πρέπει να διατηρούνται σε έντονο φως για 5-8 ώρες την ημέρα. Το πολύ άμεσο ηλιακό φως θα κάψει τα φύλλα και τελικά θα πεθάνει. Διατηρήστε τα τέρατα σας υγιή και χαρούμενα παρέχοντας τη σωστή θερμοκρασία και υγρασία.

Πόσο ήλιο χρειάζονται τα φυτά Monstera όταν είναι έξω;

Τα φυτά Monstera χρειάζονται 5 έως 8 ώρες έμμεσης ηλιακής ακτινοβολίας καθημερινά όταν τοποθετούνται σε εξωτερικούς χώρους. Αυτή η ποσότητα φωτός θα προάγει την καλή ανάπτυξη. διατηρούν πλούσιο φύλλωμα και σχηματίζουν φύλλα με φυσικούς φράχτες ή πόρους. Μπορεί να ανεχθεί 1 έως 2 ώρες απευθείας ηλιακό φως, αλλά κατά προτίμηση λαμβάνει έντονο έμμεσο φως για έντονη ανάπτυξη. κατά τους ψυχρότερους μήνες Τα τέρατα σας θα χειριστούν λίγο περισσότερο άμεσο ηλιακό φως για να αντισταθμίσουν τη μειωμένη ένταση. Παρακολουθήστε τα σκιερά σημεία σας για να βεβαιωθείτε ότι είναι σκιασμένα όλη την ημέρα.

Θάμνος Monstera σε ένα δάσος με άμεσο ηλιακό φως

Ποια είναι τα σημάδια ότι τα φυτά-τέρατα δεν λαμβάνουν αρκετό ηλιακό φως;

Εάν το φυτό σας Monstera δεν έχει αρκετό ηλιακό φως Μπορεί να παρατηρήσετε τα στελέχη που μοιάζουν με πόδια. μαραμένο στη μία πλευρά μικρά και αραιά φύλλα ή ανοιχτά ή κίτρινα φύλλα Εάν παρατηρήσετε κάποιο από αυτά τα ενδεικτικά σημάδια, είναι σημαντικό να μετακινήσετε το Monstera σας σε μια τοποθεσία με περισσότερο φως. Εάν δεν μπορείτε να προσφέρετε αρκετό φυσικό φως στο τέρας σας. Επενδύστε σε λαμπτήρες LED πλήρους φάσματος για επιπλέον φως.

Ποια είναι η επίδραση του πολύ ή πολύ λίγου ηλιακού φωτός στα φυτά τέρατα;

Τα φυτά Monstera χρειάζονται ισορροπημένο φως. ούτε πολύ ούτε πολύ λίγο για να αναπτυχθεί Το πολύ άμεσο ηλιακό φως μπορεί να κάψει τα φύλλα του φυτού. αφήνει στεγνά και στρεσαρισμένα με αποτέλεσμα τα φύλλα να μαραίνονται και να πεθαίνουν Το πολύ λίγο ηλιακό φως μπορεί να κάνει το Monstera σας να κουτσαίνει και να πέφτει. Τα συμπτώματα του υπερβολικού φωτός περιλαμβάνουν κίτρινα ή καφέ φύλλα, εύθραυστα, κατσαρά φύλλα και ξηρό, ξεφλουδισμένο χώμα. Το να μετακινήσετε το φυτό σας πιο μακριά από την πηγή φωτός και/ή να χρησιμοποιήσετε μια λεπτή σχάρα ή φίλτρο μπορεί να βοηθήσει. Το σωστό κλάδεμα των κίτρινων ή καφέ φύλλων αυξάνει την αυξητική ορμόνη. Αυτό επιτρέπει στο φυτό να επικεντρωθεί στη νέα ανάπτυξη.

Το πολύ ηλιακό φως κάνει τα φύλλα Monstera να κιτρινίζουν.

Πώς να αποκτήσετε αρκετό ηλιακό φως για τα φυτά Monstera;

Ακολουθούν οδηγίες βήμα προς βήμα για το πώς να παρέχετε στα φυτά Monstera αρκετό ηλιακό φως:

 1. Επιλέξτε τον σωστό τύπο ηλιακού φωτός.
 2. Επιλέξτε μια τοποθεσία με αρκετό ηλιακό φως.
 3. Επιλέξτε φυτά που αντέχουν το άμεσο ηλιακό φως.
 4. Επιλέξτε τη σωστή ένταση φωτός για το είδος των φυτών σας.
 5. Αγοράστε λίπασμα για καλλιέργεια έξω (15-30-15)
 6. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν τρύπες στα φύλλα.
 7. Δοκιμάστε το τεστ σκιάς χεριού.
 8. Ελέγξτε την ένταση του φωτός που χρειάζεται το φυτό.
 9. Παρακολουθήστε την ανάπτυξη και παρακολουθήστε για σημάδια ανεπάρκειας.
 10. Ελέγξτε τις απαιτήσεις λαθροθηρίας για είδη φυτών.
 11. Επιλέξτε φυτά εσωτερικού χώρου κατάλληλα για συνθήκες χαμηλού φωτισμού.
 12. ΒΗΜΑ BONUS: Απολαύστε εκπληκτικές φτέρες με ελάχιστη προσοχή!

Βήμα 1: Επιλέξτε τον σωστό τύπο αντηλιακού.

Η επιλογή του σωστού τύπου ηλιακού φωτός είναι απαραίτητη για να διασφαλίσετε ότι τα τέρατα φυτά σας ευδοκιμούν και ευδοκιμούν. Το καλύτερο ηλιακό φως για το monstera είναι το έντονο έμμεσο φως. Επειδή μοιάζει πολύ με το φως που λαμβάνουν έξω στο φυσικό τους περιβάλλον. Με μια ολόκληρη μέρα με έντονο άμεσο ηλιακό φως, το Monstera σας θα αναπτυχθεί δυναμικά και θα παράγει πολλά νέα φύλλα. Σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ποτίζετε συχνά το Monstera σας και τους πιο δροσερούς μήνες, δώστε στο Monstera σας μια ή δύο ώρες άμεσο ηλιακό φως το πρωί. Η κατανόηση της έντασης του φωτός και η επιλογή του σωστού ηλιακού φωτός για το Monstera σας είναι το κλειδί για την ανάπτυξη και την ανάπτυξή του.

Βήμα 2: Επιλέξτε μια τοποθεσία με αρκετό ηλιακό φως.

Η επιλογή μιας τοποθεσίας με άφθονο ηλιακό φως είναι σημαντική για τη διασφάλιση της υγείας και της ανάπτυξης του φυτού τέρατος. Ένα παράθυρο που βλέπει ανατολικά ή νότια θα δώσει στο τέρας σας το καλύτερο άμεσο ηλιακό φως. Βεβαιωθείτε ότι το φυτό δεν ρίχνει σκιά όταν τοποθετείται σε άμεσο ηλιακό φως. Δώστε προσοχή στην ένταση του ήλιου την άνοιξη και το καλοκαίρι όταν ο ήλιος είναι ψηλά στον ουρανό. Και φροντίστε να μετακινήσετε το Monstera σας σε τοποθεσία με χαμηλό φωτισμό το φθινόπωρο και το χειμώνα όταν ο ήλιος είναι χαμηλά στον ουρανό. Με τη σωστή ποσότητα ηλιακού φωτός και φροντίδας, το Monstera σας θα μεγαλώσει και θα φαίνεται όμορφο στο σπίτι σας.

Juicy Monstera ή ελβετικό τυρί σε έντονο ηλιακό φως.

Βήμα 3: Επιλέξτε μια ποικιλία που μπορεί να ανεχθεί το άμεσο ηλιακό φως.

Το Monstera είναι ένα όμορφο και ζωντανό τροπικό φυτό που αποτελεί εξαιρετική προσθήκη σε κάθε εσωτερικό χώρο. Είναι σημαντικό να επιλέξετε είδη τεράτων που μπορούν να ανεχθούν το άμεσο ηλιακό φως. Το άμεσο ηλιακό φως μπορεί να καταστρέψει τα φύλλα και να τα προκαλέσει κάψιμο. για καλύτερα αποτελέσματα Τοποθετήστε το τέρας σας σε μια περιοχή που δέχεται 10 ώρες μέτριου έως έμμεσου φωτός την ημέρα. Αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως γιατί μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά. Με την κατάλληλη φροντίδα, το Monstera θα μεγαλώσει και θα φέρει τροπική ομορφιά στο σπίτι σας.

Βήμα 4: Επιλέξτε τη σωστή ένταση φωτός για το είδος των φυτών σας.

Η επιλογή της σωστής έντασης φωτός για το φυτό Monstera είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία και την ανάπτυξή του. Πολύ ή πολύ λίγο φως μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στην ανάπτυξη των φυτών. Επομένως, είναι σημαντικό να επιλέξετε τον σωστό φωτισμό για τα τέρατα σας. Τα φυτά Monstera χρειάζονται γενικά έντονο αλλά έμμεσο φως για βέλτιστη ανάπτυξη. Μπορείτε να μετρήσετε την ένταση του φωτός χρησιμοποιώντας ένα φωτόμετρο ή μια εφαρμογή smartphone. και προσαρμόστε τη θέση των φυτών ανάλογα για να εξασφαλίσετε ότι λαμβάνετε τη σωστή ποσότητα φωτός.

Ένα τέρας που πέφτει από την έλλειψη ηλιακού φωτός.

Βήμα 5: Αγορά λιπάσματος φυτών εξωτερικού χώρου (15-30-15)

Αγοράστε ένα λίπασμα φυτών εξωτερικού χώρου 15-30-15 για το Monstera σας για βέλτιστη ανάπτυξη. Αυτό το λίπασμα παρέχει απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για ανάπτυξη και σθένος. Βεβαιωθείτε ότι το δέντρο σας δέχεται τουλάχιστον 5 έως 8 ώρες έμμεσου ηλιακού φωτός την ημέρα. Το άμεσο ηλιακό φως μπορεί να κάψει τα φύλλα και να προκαλέσει ζημιά.Επίσης, ποτίστε τα φυτά κάθε 1-2 εβδομάδες και διατηρήστε τη μέση υγρασία. με κατάλληλο λίπασμα και επαρκές φως. Το τέρας σας δέντρο θα είναι χαρούμενο και υγιές.

Βήμα 6: Βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν τρύπες στο φύλλο.

Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το φυτό σας Monstera δεν φωτίζεται. Αυτό μπορεί να προκαλέσει την εξαφάνιση των ανοιγμάτων του ελβετικού τυριού στα φύλλα. Ο κακός φωτισμός μπορεί να επιβραδύνει τη διαδικασία ανάπτυξης του φυτού, με αποτέλεσμα την έλλειψη λαθροθηρίας. Εάν το Monstera deliciosa είναι δύο έως τριών ετών και χωρίς φύλλα Αυτό είναι ένα σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά με το φυτό σας και χρειάζεται περισσότερο ηλιακό φως. Η παροχή της σωστής ποσότητας φωτός είναι το κλειδί για τη διατήρηση της υγείας του τέρας σας και την πρόληψη των καφέ κηλίδων στα φύλλα.

Η Monstera deliciosa φυτεύεται στον κήπο υπό το φως του ήλιου.

Βήμα 7: Δοκιμή δοκιμής σκιάς χεριού

Είναι σημαντικό να δοκιμάσετε τη σκιά των χεριών για να διασφαλίσετε ότι τα φυτά Monstera λαμβάνουν τη σωστή ποσότητα ηλιακού φωτός. Οι συνθήκες χαμηλού φωτισμού σημαίνουν ανομοιόμορφες αμυδρά αποχρώσεις. ενώ η λάμψη αναφέρεται σε γύρω περιοχές. Το φυτό είναι καλά φωτισμένο και παρέχει πιο καθαρή σκιά. Η κατανόηση των όρων που χρησιμοποιούνται για την περιγραφή της έντασης φωτός θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το καλύτερο φως για τα φυτά Monstera σας και να διασφαλίσετε ότι λαμβάνουν τη σωστή ποσότητα φωτός για να ευδοκιμήσουν.

Βήμα 8: Επαληθεύστε την ένταση φωτός που χρειάζονται τα φυτά σας.

Είναι σημαντικό να παρακολουθείτε την απαιτούμενη ένταση φωτός για να παρέχετε το καλύτερο περιβάλλον για την ανάπτυξη ειδών φυτών τεράτων. Το πολύ αμυδρό φως ή το πολύ άμεσο ηλιακό φως μπορεί να προκαλέσει καφέ χρώμα στα φύλλα. Οι καλύτερες συνθήκες φωτισμού για το Monstera είναι φιλτραρισμένο φως μέσης έως υψηλής έντασης μέσα από ένα παράθυρο. Αλλά το φυτό δεν χρειάζεται πολύ φως και μπορεί να επιβιώσει σε ένα ευρύ φάσμα συνθηκών φωτός. Για να βεβαιωθείτε ότι τα τέρατα σας λαμβάνουν τη σωστή ποσότητα φωτός. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικές μεθόδους. για να μετρήσετε την ποσότητα φωτός που λαμβάνεται, για παράδειγμα, να ελέγξετε την έκθεση σε μια ηλιόλουστη μέρα Η ακριβής εκτίμηση της έντασης του φωτός με βάση το είδος Monstera θα εξασφαλίσει ότι το φυτό σας θα γίνει δυνατό και υγιές.

Φυτό ελβετικού τυριού κάτω από το έντονο φως του ήλιου

Βήμα 9: Παρακολουθήστε την ανάπτυξη και παρατηρήστε σημάδια ανεπάρκειας

Είναι σημαντικό να παρακολουθείτε την ανάπτυξη του Monstera σας και να προσέχετε για σημάδια ανεπάρκειας: μαραμένα, κίτρινα ή καφέ άκρα των φύλλων, αργή ανάπτυξη, κατσαρά ή μαραμένα φύλλα. Επίσης, είναι σημαντικό να προσέχετε τα καμένα φύλλα. καχεκτική ανάπτυξη και ρίζες και μίσχοι σε ανθυγιεινό αέρα Απροσδόκητη υγρασία ή ξηρότητα στο έδαφος μπορεί επίσης να είναι σημάδι δυστυχίας. Ο προσδιορισμός της αιτίας αυτών των συμπτωμάτων είναι απαραίτητος για τη σωστή φροντίδα του Monstera σας. και πρέπει να διορθωθεί άμεσα. Η τακτική λίπανση και το πότισμα θα προσφέρει ένα υγιές περιβάλλον για το τέρας σας και θα πρέπει να φροντίσετε ώστε να αναπτυχθεί σωστά.

Βήμα 10: Ελέγξτε τις απαιτήσεις λαθροθηρίας για είδη φυτών

Είναι σημαντικό να ελέγξετε τις απαιτήσεις περίφραξης για να διασφαλίσετε ότι υπάρχει αρκετό ηλιακό φως και ένταση φωτός για τις ποικιλίες φυτών monstera. Δεν θα είναι σε θέση να παράγει μοναδικά, εύκολα αναγνωρίσιμα φύλλα.Τα φυτά Monstera χρειάζονται τουλάχιστον 10 ώρες έμμεσης ηλιακής ακτινοβολίας την ημέρα. Και δεν πρέπει να εκτίθεται στο άμεσο ηλιακό φως, το οποίο μπορεί να κάψει τα φύλλα. Είναι σημαντικό να ελέγξετε και άλλες παραμέτρους όπως λίπασμα, πότισμα, υγρασία και μεταφύτευση. Για να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή ανάπτυξη των φυτών Monstera.

Βήμα 11: Επιλέξτε φυτά εσωτερικού χώρου κατάλληλα για χαμηλό φωτισμό

Η επιλογή των σωστών φυτών εσωτερικού χώρου για χαμηλό φωτισμό είναι σημαντική, ώστε το φυτό τέρας σας να έχει αρκετό ηλιακό φως. Με λάθος φωτισμό, το φυτό σας Monstera θα γίνει μακροβούτι, θα μαραθεί και θα καεί.Το φυτό σας Monstera χρειάζεται φιλτραρισμένο φως μέτριας έως υψηλής έντασης σε οποιαδήποτε επιφάνεια. για να δείξει σωστή πράσινη ανάπτυξη Αποφύγετε τον πολύ χαμηλό φωτισμό και το πολύ άμεσο ηλιακό φως. Γιατί μπορεί να βλάψει το τέρας σας. Επομένως, είναι σημαντικό να ισορροπήσετε το φως για να ευδοκιμήσουν τα φυτά Monstera.

Το Monstera χρησιμοποιεί φώτα ανάπτυξης ως φυτά εσωτερικού χώρου.

BONUS ΒΗΜΑ 12: Απολαύστε το εκπληκτικό Monstera με λιγότερη προσοχή!

Απολαύστε εκπληκτικό Monstera με ελάχιστη προσοχή! με φωτεινά φύλλα και στολισμένες φυσικές τρύπες Είναι η τέλεια προσθήκη σε κάθε εσωτερικό χώρο. Η φροντίδα του monstera είναι επίσης απλή.Ποτίστε κάθε 1-2 εβδομάδες, διατηρήστε τη μέση υγρασία. Παρέχετε 5 έως 8 ώρες έντονο, έμμεσο φως. Λάβετε υπόψη ότι το άμεσο ηλιακό φως μπορεί να κάψει και να στεγνώσει τα φύλλα, επομένως αποφύγετε να τα τοποθετήσετε σε άμεσο ηλιακό φως. με ελάχιστες απαιτήσεις συντήρησης Έτσι μπορείτε εύκολα να απολαύσετε το όμορφο Monstera στο σπίτι ή στο γραφείο σας!

Μπορούν τα φυτά Monstera να αναπτυχθούν σε τεχνητό φως;

Ναι, τα φυτά Monstera μπορούν να αναπτυχθούν σε τεχνητό φως.Τα LED με μπλε και κόκκινο μήκη κύματος είναι τα καλύτερα για την παροχή του απαραίτητου φωτός για βέλτιστη ανάπτυξη. Το φιλτραρισμένο φως μεσαίας έως υψηλής έντασης σε οποιαδήποτε επιφάνεια, όπως ένα παράθυρο, είναι ιδανικό για φυτά τέρατα. Αποφύγετε τον πολύ χαμηλό φωτισμό και το πολύ δυνατό ηλιακό φως, που μπορεί να κάψει τα φύλλα. Εάν δεν υπάρχει πολύ διαθέσιμο φως της ημέρας, τα τεχνητά λευκά LED κοντά στο φυσικό φως του ήλιου θα βοηθήσουν επίσης το φυτό σας να αναπτυχθεί.Τα φυτά Monstera είναι γενικά ανθεκτικά και έχουν αρκετά καλή απόδοση σε διάφορες συνθήκες φωτισμού.

FAQ

Παρακάτω παρατίθενται μερικές από τις πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με το Monstera που απαιτεί άμεσο ηλιακό φως:

Τι συμβαίνει εάν το Monstera παίρνει πολύ ηλιακό φως;

Τα φυτά Monstera δεν πρέπει να λαμβάνουν πολύ άμεσο ηλιακό φως. Αυτό μπορεί να προκαλέσει τα φύλλα να μαραθούν, να γίνουν καφέ και να καούν από τον ήλιο. Η υπερβολική ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να κάνει το έδαφος να στεγνώσει πιο γρήγορα. Αυτό προκαλεί περισσότερο άγχος στο φυτό εάν το Monstera σας παίρνει πολύ ηλιακό φως. Θα πρέπει να λάβετε μέτρα για να μειώσετε την ποσότητα του άμεσου φωτός που λαμβάνεται χρησιμοποιώντας κουρτίνες ή σκιές. για να γίνουν τα φυτά δυνατά και ζωηρά Είναι σημαντικό να παρέχεται ομοιόμορφος φωτισμός.

Πόσο καιρό πρέπει να αφήσω το τέρας στον ήλιο;

Αφήστε το Monstera σας στο έμμεσο ηλιακό φως για 5 έως 8 ώρες καθημερινά για να προωθήσετε την ανάπτυξη και να διατηρήσετε πλούσιο φύλλωμα. Μπορεί επίσης να αντέξει 1 έως 2 ώρες απευθείας ηλιακού φωτός, αλλά προσέξτε την υπερβολική έκθεση, η οποία μπορεί να καψαλίσει τα φύλλα. για λιγότερο φως το χειμώνα Σκεφτείτε να κρατήσετε το τέρας σας στο φως για περισσότερο. Ξεκινάτε πάντα στη σκιά και ελέγχετε τις σκιασμένες περιοχές σας για να βεβαιωθείτε ότι είναι σκιασμένες όλη την ημέρα.

Αντέχουν τα τέρατα τη ζέστη;

Ναι, το Monstera deliciosa είναι ανθεκτικό στη θερμότητα. Πρέπει όμως να φυλάσσεται στη σκιά και να μην εκτίθεται στον ήλιο ένα ζεστό απόγευμα. Προτιμά ένα μέσο εύρος θερμοκρασίας 65°F-85°F και αντέχει 5 έως 8 ώρες έμμεσου φωτός.Το πολύ άμεσο ηλιακό φως μπορεί να προκαλέσει ξήρανση και καύση των φύλλων. με αποτέλεσμα τα φύλλα να γίνουν καφέ και τελικά να πεθάνουν Η υπερβολική άμεση ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει έγκαυμα των φύλλων. Αυτό προκαλεί ξηρές καφέ κηλίδες στα φύλλα και μείωση της φωτοσύνθεσης.

Πώς ξέρετε αν ένα τέρας διψάει;

Τα φυτά Monstera χρειάζονται συνήθως νερό κάθε 1-2 εβδομάδες και απαιτούν μέση υγρασία. Όσο περισσότερο φως λαμβάνει ένα φυτό, τόσο περισσότερο νερό χρειάζεται. όταν τα φυτά λαμβάνουν λιγότερο φως Τα φυτά θα καταναλώνουν λιγότερο νερό και το έδαφος θα στεγνώνει πιο αργά. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι το Monstera σας παίρνει τη σωστή ποσότητα νερού. Αναζητήστε σημάδια δίψας, όπως ξηρό χώμα, μαραμένα ή κιτρινισμένα φύλλα. Εάν παρατηρήσετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα Ποτίστε καλά το monstera σας και βεβαιωθείτε ότι το χώμα του στραγγίζει σωστά.

Πώς ξέρετε αν ένα τέρας είναι υγιές;

Το Monstera είναι ένα αειθαλές αμπέλι και θάμνος που προέρχεται από την Κεντρική Αμερική. Για να βεβαιωθείτε ότι το Monstera σας είναι υγιές Πρέπει να αναζητήσετε σημάδια ότι παίρνει τη σωστή ποσότητα φωτός. Τα σημάδια μιας ισχυρής τέρας περιλαμβάνουν το σκούρο πράσινο. Μεγάλα και γεμάτα φύλλα, μεγάλοι πόροι και δυνατοί μίσχοι. Θα πρέπει να παρέχετε επαρκές πότισμα και υγρασία. Αυτό περιλαμβάνει ένα εύρος θερμοκρασίας μεταξύ 65°F-85°F. Εάν παρατηρήσετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα, το Monstera σας είναι υγιές και χαρούμενο!

συμπέρασμα

Συνοπτικά, είναι σαφές ότι τα φυτά Monstera χρειάζονται πλήρες ηλιακό φως για να αναπτυχθούν και να ευδοκιμήσουν.Το Monstera θα πρέπει να τοποθετείται σε τοποθεσία που δέχεται 5 έως 8 ώρες έμμεσου ηλιακού φωτός την ημέρα. Αλλά δεν πρέπει να βρίσκεται στο άμεσο ηλιακό φως. Με τη σωστή ποσότητα φωτός και την κατάλληλη φροντίδα, το φυτό σας Monstera θα μεγαλώσει σε ένα όμορφο, υγιές φυτό που μπορείτε να απολαύσετε για πολλά χρόνια ακόμα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *