Φύτευση τζίντζερ: Ο ευκολότερος τρόπος για να καλλιεργήσετε μόνοι σας

ขิงคืออะไร?

Φύτευση Τζίντζερ

Ίσως έχετε ακούσει ότι το τζίντζερ έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Καθώς επίσης βοηθά στην πέψη και ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Αλλά ξέρατε ότι μπορείτε να καλλιεργήσετε το δικό σας τζίντζερ; καλλιεργούν τζίντζερ Αυτό το φυλλώδες φυτό μεγαλώνει σε περίπου 3 πόδια ψηλό με συστάδες μωβ-πράσινων λουλουδιών που είναι εύκολο να αναπτυχθούν. Ακολουθεί μια λίστα με όλα τα υλικά που θα χρειαστείτε και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.

Τι είναι το τζίντζερ;

Το τζίντζερ είναι ένα τροπικό φυτό που είναι εγγενές στη Νοτιοανατολική Ασία και ανήκει στην οικογένεια. Zingiberaceae (Το κίτρινο είναι άλλο μέλος της οικογένειας) Το υπόγειο τμήμα του στελέχους είναι το ρίζωμα. καταναλώνεται ως μπαχαρικό και συχνά αναφέρεται ως ρίζα τζίντζερ. (Η επιστημονική ονομασία του Ginger είναι Zingiber officinale.)

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να χρησιμοποιήσετε φρέσκο, σε σκόνη ή αποξηραμένο τζίντζερ.

Ποια είναι τα οφέλη του τζίντζερ;

Το τζίντζερ όχι μόνο προσθέτει μια ελκυστική γεύση στο μαγείρεμα. αλλά και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και φαρμακευτικές ιδιότητες Η ρίζα τζίντζερ χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια για τις θεραπευτικές της ιδιότητες. Και οι φαρμακευτικές του ιδιότητες δεν είναι καινούριες. Το κύριο βιοδραστικό συστατικό είναι η τζιντζερόλη. το οποίο έχει μια σειρά από φαρμακευτικές ιδιότητες.Τα πλεονεκτήματά του περιλαμβάνουν:

τσάι πιπερόριζας
τσάι πιπερόριζας

Οι βιταμίνες και τα μέταλλα στο φρέσκο ​​τζίντζερ περιλαμβάνουν:

 • σίδερο
 • κάλιο
 • Βιταμίνη C
 • εξωτερικός
 • φώσφορος
 • ψευδάργυρος
 • φυλλικό οξύ
 • ριβοφλαβίνη
 • Νικοτινικό οξύ

Η καλύτερη εποχή για να φυτέψετε τζίντζερ

Το τζίντζερ είναι ένα τροπικό φυτό που προέρχεται από την Ασία. Η καλύτερη εποχή για να καλλιεργήσετε το τζίντζερ σε εξωτερικούς χώρους είναι την άνοιξη, όταν η θερμοκρασία του εδάφους αυξάνεται. Ενώ σε ζεστές περιοχές το τζίντζερ μπορεί να φυτευτεί ανά πάσα στιγμή. Οι νέοι βλαστοί του νεαρού τζίντζερ σας είναι ευαίσθητοι στον παγετό. Είτε λοιπόν προστατέψτε ή περιμένετε μέχρι να τελειώσει ο τελευταίος παγετός πριν τη φύτευση.

Τα φυτά τζίντζερ φτάνουν σε θερμοκρασίες πάνω από 77 βαθμούς Φαρενάιτ. Έτσι, εάν ζείτε σε ζώνες USDA 7 ή υψηλότερες, μπορείτε να καλλιεργήσετε ρίζα τζίντζερ στο έδαφος. Ωστόσο, τα φύλλα μαραίνονται κατά τη διάρκεια του χειμώνα σε όλες τις ζώνες εκτός από τη ζώνη 10, η οποία έχει μια καλλιεργητική περίοδο όλο το χρόνο.

Διάγραμμα ανάπτυξης USDA
Πηγή: FDA

Δεδομένου ότι το φυτό είναι εγγενές στην Ασία σε τροπικές συνθήκες. Θα πρέπει λοιπόν να επιλέξετε ένα σημείο στον κήπο σας που να έχει άφθονο ηλιακό φως. Αυτό σημαίνει περίπου 2 έως 5 ώρες απευθείας ηλιακού φωτός.

Όποιος ζει σε ζώνες 6 ή κάτω πρέπει να τα καλλιεργεί σε γλάστρες. Έτσι μπορείτε να καλλιεργήσετε τζίντζερ σε εσωτερικούς χώρους το χειμώνα.

Καλλιεργήστε το τζίντζερ σταδιακά

αγοράστε ριζώματα τζίντζερ για να φυτέψετε

Το πιο εύκολο μέρος για να αγοράσετε ρίζα τζίντζερ για καλλιέργεια είναι από το μπακάλικο. Κατά την αγορά είναι προτιμότερο να πάρετε ένα κατάλληλο ρίζωμα και να βεβαιωθείτε ότι δεν αφυδατώνεται.

Μου αρέσει να χρησιμοποιώ κομμάτια που έχουν μέγεθος περίπου 3 ίντσες.Αυτό θα επιτρέψει περισσότερους βλαστούς. που οδηγεί σε περισσότερη φωτοσύνθεση και περαιτέρω ανάπτυξη Τελικά θα έχετε ένα φυτό που αναπτύσσεται γρήγορα.Επίσης, ψάξτε για κλαδιά με λίγα μπουμπούκια που θα βγάλουν πράσινα βλαστάρια κατά τη μεταφύτευση.

οφθαλμός οφθαλμός
βολβός του ματιού

Εάν προσπαθήσετε να αναπτύξετε μικρότερες ρίζες Μπορεί να το βρείτε λιγότερο επιτυχημένο. Βρήκα μια μικρή περιοχή να σαπίζει και δεν φάνηκε να φυτρώνει.

Εάν αγοράσετε ένα μεγάλο κομμάτι αναπτυσσόμενης ρίζας τζίντζερ Θα πάρετε μερικά φυτά από έναν μόνο σπόρο τζίντζερ σε τμήματα 3 ιντσών. Είναι καλύτερο να αφήσετε τη ρίζα του τζίντζερ να επουλώσει την πληγή αντί να την αφαιρέσετε αμέσως. Αυτό θα αυξήσει την επιτυχία σας στην καλλιέργεια ισχυρών φυτών από αυτά.

σε διάφορα μέρη παντοπωλείων σε όλο τον κόσμο Το τζίντζερ μπορεί να ψεκαστεί με αναστολείς βλάστησης για να αυξηθεί η διάρκεια ζωής. Αν δεν ξέρεις Μπορείτε πάντα να αγοράσετε βιολογικό τζίντζερ.

Τοποθεσία στον κήπο για την καλλιέργεια τζίντζερ

Γιατί το τζίντζερ είναι τροπικό φυτό Είναι σημαντικό να επιλέξετε την καλύτερη τοποθεσία στον κήπο σας για να λαμβάνετε το μεγαλύτερο ηλιακό φως στο κλίμα σας. Εάν βρίσκεστε στο βόρειο ημισφαίριο και σε μία από τις πιο ψυχρές περιοχές που αναφέρονται παραπάνω. Μπορείτε να επωφεληθείτε από τον ήλιο αργά το καλοκαίρι.

υπαίθρια φύτευση

Το τζίντζερ αναπτύσσεται καλά σε έδαφος που δεν στραγγίζει. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να επιλέξετε αργιλώδες έδαφος και έδαφος πλούσιο σε οργανική ουσία. Επιδιώξτε ένα pH 5 -5,5 Ένας τρόπος για να το πετύχετε αυτό είναι να προσθέσετε πολύ λίπασμα στο έδαφος. Αυτός ο τύπος εδάφους επιτρέπει στο νερό να στραγγίζει ελεύθερα. Αυτό είναι θεμελιωδώς σημαντικό γιατί το φυτό λατρεύει το νερό και ταυτόχρονα δεν του αρέσει το νερό.

Το βιολογικά πλούσιο έδαφος συγκρατεί καλά την υγρασία και την απελευθερώνει όταν τα φυτά τη χρειάζονται. Πρόσθετα οφέλη Επειδή το κομπόστ αποσυντίθεται περισσότερο από βακτήρια και σκουλήκια. Επομένως, το κομπόστ απελευθερώνει περισσότερα θρεπτικά συστατικά που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα φυτά.

απόσταση και βάθος φύτευσης

Η καλλιέργεια τζίντζερ έξω είναι αρκετά απλή. Τοποθετήστε τα ριζώματα σε απόσταση περίπου 8 ίντσες μεταξύ τους. Στη συνέχεια, μπορούν να ωθηθούν στο χώμα μία ή δύο ίντσες κάτω από τη γη.

φυτό σε δοχείο

Η καλλιέργεια τζίντζερ σε δοχεία είναι μια εξαιρετική ιδέα για ψυχρά κλίματα. γιατί θα επιτρέψει τη μετακίνηση του δοχείου σύμφωνα με το φως του ήλιου ανάλογα με την εποχή Αυτό επιτρέπει στο τζίντζερ να αναπτυχθεί σε εσωτερικούς χώρους.Επίσης, εάν ζείτε σε ψυχρό κλίμα. Η καλλιέργεια φυτών σε εσωτερικούς χώρους από την αρχή θα σας δώσει ένα προβάδισμα μέχρι να ζεστάνει ο καιρός έξω.

Καλλιέργεια τζίντζερ σε δοχεία

Κατά τη φύτευση, τα ριζώματα απλώνονται οριζόντια για να διασφαλιστεί ότι έχετε χώρο για ανάπτυξη. Αν φυτεύετε σε γλάστρα Νομίζω ότι είναι καλύτερο να έχετε ένα δοχείο που είναι φαρδύ αλλά ρηχό. Αυτό θα σας επιτρέψει να ανιχνεύσετε οριζόντια.

σε κρύο καιρό Μπορείτε να καλλιεργήσετε ριζώματα σε δοχεία 1 ποδιού, αλλά τις ζεστές μέρες Θα καλλιεργήσω φυτά τζίντζερ σε δοχεία 2 ποδιών.

Είναι καλύτερο να γεμίσετε το δοχείο με το δικό σας μείγμα χώματος, το οποίο αποτελείται από τρία μέρη ποιοτικού μείγματος γλάστρας και ένα μέρος κομπόστ. Αν δεν έχετε κομπόστ στο σπίτι Μπορείτε να αγοράσετε κατάλληλο κομπόστ στο κατάστημα. Ανακατεύω αλεσμένα φύκια με κοπριά κοτόπουλου αργής απελευθέρωσης για να προσθέσω θρεπτικά συστατικά στο έδαφος.

άρδευση

Φροντίστε, ωστόσο, το έδαφος να είναι υγρό, για να μην χρειάζεται να ποτίζετε τόσο συχνά μέχρι να αρχίσουν να εισχωρούν στο έδαφος οι πρώτοι βλαστοί.

σάπια φύλλα

Μόλις φυτευτούν τα ριζώματα, καλύπτω πάντα το χώμα με οργανικό σάπια φύλλα. Αυτό έχει τρία κύρια οφέλη για το φυτό σας:

 1. Βοηθήστε στην καταστολή των ζιζανίων που ανταγωνίζονται για τη βλάστηση της πιπερόριζας.
 2. Λειτουργεί ως φράγμα εδάφους για να συγκρατεί την υγρασία στο έδαφος κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
 3. Αυτό συμβαίνει επειδή το σάπια φύλλα είναι βιολογικά. Θα παρέχει θρεπτικά συστατικά στο φυτό σας καθώς διασπάται.
Το άχυρο χρησιμοποιείται ως σάπια φύλλα κατά τη φύτευση τζίντζερ.
Το άχυρο κάνει καλό μούλτι.

συντήρηση

Τα τροπικά φυτά χρειάζονται υγρό έδαφος καθ’ όλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Μην ποτίζετε όμως πολύ για να προκαλέσετε υπερχείλιση. Ο ευκολότερος τρόπος για να δείτε αν χρειάζεται πότισμα είναι να βυθίζετε τακτικά το δάχτυλό σας στο χώμα. Εάν αισθάνεται ότι είναι ξηρό, πρέπει να το ποτίζετε, αλλά αν αισθάνεται υγρό. Δεν χρειάζεται να ποτίζονται τα φυτά.

Τα φυτά χρειάζονται λίπασμα αφού οι βλαστοί έχουν ύψος περίπου 12 ίντσες. Μπορείτε να γονιμοποιήσετε τα φυτά αφαιρώντας το ανώτερο στρώμα του σάπια φύλλα και προσθέτοντας λίπασμα γύρω από τους μίσχους. Μπορείτε να δίνετε υγρή τροφή (λίπασμα σάλτσας ψαριού) κάθε 8 εβδομάδες.

συγκομιδή

Ο χρόνος συγκομιδής εξαρτάται από το κλίμα στο οποίο ζείτε. Σε ζεστά κλίματα, η καλλιέργεια θα αναπτυχθεί για 9-10 μήνες εάν ζείτε σε ένα πιο δροσερό κλίμα. Η καλλιεργητική σας περίοδος θα διαρκέσει μόνο 5 – 8 μήνες.

Λίγους μήνες μετά τη φύτευση Μπορείτε να ξεκινήσετε τη συγκομιδή για πρώτη φορά, ωστόσο, συνιστώ ανεπιφύλακτα το δέντρο σας να έχει αρκετούς γόνιμους κορμούς.

Αν σας αρέσει το πικάντικο άρωμα από παλιά ριζώματα Ξεκινήστε τη συγκομιδή στο τέλος της καλλιεργητικής περιόδου όταν τα φύλλα αρχίζουν να κιτρινίζουν.

FAQ

Μπορώ να καλλιεργήσω ρίζα τζίντζερ από το μπακάλικο;

Μπορείτε να καλλιεργήσετε ρίζα τζίντζερ από το μπακάλικο και θα πρέπει να λειτουργεί καλά. Ορισμένα μέρη του κόσμου χρησιμοποιούν αναστολείς βλαστών ρίζας. Καλό είναι λοιπόν να αγοράσετε βιολογικό τζίντζερ για να μεγαλώσετε.

Τι μήνα φυτεύεται το τζίντζερ;

Είναι καλύτερο να φυτέψετε τζίντζερ νωρίς την άνοιξη όταν το έδαφος αρχίζει να ζεσταίνεται. Αυτό το φυτό είναι τροπικό και προτιμά θερμοκρασίες πάνω από 77 βαθμούς Φαρενάιτ. Σε θερμότερες περιοχές, όπως οι τροπικοί, μπορείτε να καλλιεργήσετε ρίζες όλο το χρόνο.

Τα φυτά τζίντζερ χρειάζονται τον ήλιο;

Το φυτό αγαπά το φως του ήλιου, ωστόσο, θα αναπτυχθεί σε μερική σκιά. Στην πραγματικότητα, σε ζεστά κλίματα, η μερική σκιά ενισχύει την ανάπτυξη.

Πόσο συχνά πρέπει να ποτίζω το φυτό μου τζίντζερ;

Ο στόχος πρέπει να είναι να διατηρούνται υγρές οι ρίζες του φυτού. Αλλά μην αφήνετε το νερό να σταθεί στο χώμα. βάλε το δάχτυλό σου στο χώμα εάν αισθάνεστε υγρασία Δεν χρειάζεται πότισμα. εάν αισθάνεστε ξηρό να ποτίζει τα φυτά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *