Τι είναι τα Microgreens και πώς να τα χρησιμοποιήσετε;

ถั่วงอก vs ไมโครกรีน vs เบบี้กรีน

Τι είναι τα Microgreens και πώς να τα χρησιμοποιήσετε;

Είτε είστε κηπουρός, μάγειρας, σεφ εστιατορίου ή καλοφαγάς, αξίζει να μάθετε περισσότερα για τα μικροπράσινα. Αυτή η πράσινη επανάσταση αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι μεγαλώνουν και τρώνε λαχανικά. Τι είναι λοιπόν τα μικροπράσινα; Τα μικροπράσινα είναι μικρότερες εκδοχές δημοφιλών λαχανικών και βοτάνων που τείνουν να είναι πιο νόστιμα και φρέσκα από τα ώριμα αντίστοιχά τους. Μπορούν να καλλιεργηθούν οπουδήποτε, από περβάζια παραθύρων μέχρι στέγες.Σε αυτήν την ανάρτηση, θα εξερευνήσουμε τους πολλούς λόγους για τους οποίους τα μικροπράσινα είναι τόσο δημοφιλή και πώς να τα καλλιεργήσουμε στο σπίτι.

Τι είναι τα μικροπράσινα;

Τα μικροπράσινα σημαίνουν micro + πράσινα, που σημαίνει τη δημιουργία βλαστών των φυτών. Για να είμαι ειλικρινής, τα μικροπράσινα είναι ένα Ενδιάμεσος Απόσταση ανάμεσα σε φύτρα φασολιών και πράσινα φυλλώδη λαχανικά επιτρέψτε μου να πω αυτό Τα νεαρά φυτά είναι 2 έως 5 ημερών, τα μικροπράσινα είναι 7 έως 14 ημερών, ενώ τα μωρά είναι 3 έως 4 εβδομάδων.

Αλλού, τα μικροπράσινα αναφέρονται επίσης ως μίνι φύλλα, μίνι χόρτα ή κομφετί, στα κινέζικα ονομάζονται 菜苗 (cài miáo). «microgreens» ή «micro-greens», που τελικά έγιναν «μικροπράσινα»

Είναι τα φύτρα φασολιών μικροπράσινα;

Τα μικροπράσινα είναι μπρόκολα που καλλιεργούνται στο έδαφος και συλλέγονται σε νεαρή ηλικία. Συχνά ονομάζονται «φύτρα φασολιών», αλλά δεν είναι τα ίδια. Τα λάχανα φυτρώνουν σε νερό ή υγρές σακούλες για δύο ημέρες. Συνήθως φυτρώνει σε σκοτεινό, ζεστό μέρος. Τα μικροχλωρά αναπτύσσονται πολύ πιο γρήγορα από τα φύτρα φασολιών. επομένως μπορεί να καταναλωθεί μέσα σε λίγες εβδομάδες μετά τη φύτευση

Τα λάχανα πωλούνται συνήθως μαζί με τους σπόρους, τις ρίζες, τους μίσχους και τα μικρά φύλλα. Τα μικροπράσινα μπορούν να φυτευτούν οπουδήποτε σε ένα δοχείο ή στο έδαφος εντός ημερών ή εβδομάδων από τη συγκομιδή. στη συγκομιδή μικροπράσινων Χρησιμοποιούνται μόνο οι μίσχοι και τα φύλλα.

Μάθετε περισσότερα για τη διαφορά μεταξύ των φύτρων και των μικροπράσινων εδώ.

Τι είναι το Micro Green VS Baby Green;

Τα μικροπράσινα είναι το αποτέλεσμα μικροσκοπικών φυτών που μεγαλώνουν σε πολύ μικρότερα μεγέθη από το κανονικό. Συνήθως έχουν ύψος μικρότερο από 2 ίντσες Χρειάζονται μόνο μια εβδομάδα για να αναπτυχθούν και τρώγονται μέσα σε 3-4 εβδομάδες μετά τη συγκομιδή.

Τα μωρά πράσινα είναι μεγαλύτερες εκδοχές του ίδιου φυτού που θα φυτρώσουν αφού τα κόψετε.

Είναι όμως ασφαλή τα μικροπράσινα να καταναλωθούν ωμά; Μάθε περισσότερα.

Σε τι χρησιμεύουν τα μικροπράσινα;

Τα μικροπράσινα είναι μικρά, τρυφερά χόρτα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να προσθέσουν χρώμα και γεύση στα γεύματά σας. Συχνά προστίθενται σε σαλάτες, πατάτες και σούπες. Χρησιμοποιούνται επίσης σε επιδόρπια, όπως η δημοφιλής συνταγή πουτίγκας κολοκύθας microgreens .

Ποια είναι τα οφέλη των μικροπράσινων;

Οι σεφ εστιατορίων λατρεύουν τα μικροπράσινα λόγω της ποικιλίας των γεύσεων που μπορούν να προσθέσουν στα πιάτα τους. Συνήθως είναι ήπιες. Μπορεί να παράγει γεύσεις που είναι γλυκές, πικρές, ξινές ή πιο σύνθετες. Εκτός από φρέσκια γεύση. Έχει επίσης οφέλη για την υγεία, όπως αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C. καθιστώντας το δημοφιλές μεταξύ των σεφ και των καταναλωτών

Τα μικροπράσινα είναι απλά μωρά φυτά;

Όχι πραγματικά.Είναι τα πρώτα φύλλα που αναπτύσσονται μετά τη βλάστηση από τον σπόρο. Τα φυτά συλλέγονται πριν μεγαλώσουν πολύ.

Ποια είναι τα οφέλη της καλλιέργειας μικροπράσινων;

Τα μικροπράσινα είναι ένα είδος λαχανικού που μπορεί να καλλιεργηθεί σε μια εβδομάδα με λίγη προσπάθεια. Τα οφέλη περιλαμβάνουν:

  • Είναι φυτό που φυτεύεται σε πολύ μικρή γλάστρα. Έχουν το τέλειο μέγεθος για καλλιέργεια φαγητού σε εσωτερικούς χώρους και απαιτούν λιγότερο κόστος, χρόνο και προσπάθεια για την παραγωγή φαστ φουντ όπως το λάχανο ή το σπανάκι.
  • Τα μικροπράσινα είναι ένα είδος δενδρυλλίων που συγκομίζονται σε ηλικία 4-6 εβδομάδων, μπορούν να φυτευτούν σε μικρές εκτάσεις και να παράγουν υψηλές αποδόσεις. Κατάλληλο για αστικούς καλλιεργητές και όσους έχουν περιορισμένο χώρο κήπου.
  • Είναι η τέλεια λύση για τη ζωή στην πόλη και όσους δεν έχουν χώρο ή χρόνο για κήπο. Μπορεί να καλλιεργηθεί σε δίσκους, βάζα, κύπελλα, μπολ και άλλα δοχεία. Ένας απλός τρόπος για να ξεκινήσετε αυτή τη διαδικασία είναι να μουλιάσετε τους σπόρους σε ένα μείγμα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Στη συνέχεια φυτέψτε το στο δοχείο σας.
  • Είναι ένα από τα φυτρωμένα και συγκομιδή λαχανικά που μπορούν να καλλιεργηθούν σε εσωτερικούς κήπους. Παρέχουν την ίδια θρεπτική αξία με τα κανονικά φυλλώδη χόρτα. αλλά δεν είχε χρόνο να μεγαλώσει
  • Καταλαμβάνουν πολύ λίγο χώρο, επομένως είναι ιδανικά για καλλιέργεια σε περβάζια παραθύρων ή σε μικρές γλάστρες. Χρειάζονται μόνο καλό φως για να ευδοκιμήσουν. Επειδή όμως οι ρίζες τους σε αυτό το στάδιο είναι λιγοστές. Απαιτούν λιγότερο νερό και θρεπτικά συστατικά. μετά τη συγκομιδή Τα μικροπράσινα μπορούν να αποθηκευτούν για μελλοντική χρήση ή να καταναλωθούν φρέσκα κατά το μαγείρεμα.
  • Εκτός από νόστιμο Τα μικροπράσινα προσφέρουν επίσης πολλά οφέλη στους καλλιεργητές. Μπορεί να καλλιεργηθεί σε οποιοδήποτε κλίμα με λίγο νερό ή φροντίδα.
  • Τα μικροπράσινα μπορούν να προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία λόγω της υψηλής τους συγκέντρωσης σε θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες A, C, E, μέταλλα όπως ασβέστιο και σίδηρος, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά.
  • Είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε σαλάτες, σάντουιτς και σούπες, και είναι επίσης εξαιρετικά για γαρνίρισμα πιάτων. Τι χρειάζεστε για να μεγαλώσετε ένα μικρό δέντρο Αυτά, τα οποία μπορείτε να βρείτε στο τμήμα προϊόντων των σούπερ μάρκετ ή εξειδικευμένων καταστημάτων, είναι το χώμα, το νερό και το φως του ήλιου.
  • Αποτελούν μια φρέσκια και υγιεινή εναλλακτική στα φρέσκα λαχανικά. Συγκομίστηκαν ακριβώς στην ώρα τους πριν πάνε χαμένα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να απολαύσετε τα οφέλη για την υγεία χωρίς να ανησυχείτε για απώλεια θρεπτικής αξίας ή γεύσης.
Τι είναι τα μικροπράσινα;

Ποια είναι τα οφέλη των μικροπράσινων; οφέλη για την υγεία

Τα οφέλη για την υγεία των μικροπράσινων περιλαμβάνουν τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες. αντιφλεγμονώδη δράση και την ικανότητα εξάλειψης των ελεύθερων ριζών

Μια άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι τα μικροπράσινα από το γένος Brassica, συμπεριλαμβανομένου του κόκκινου λάχανου, της κόκκινης μουστάρδας, της μωβ μουστάρδας και του μωβ κουλράμπι, στην πραγματικότητα περιείχαν υψηλότερα επίπεδα πολυφαινολών από τα ώριμα φυτά. Περιέχουν ουσίες όπως γλυκοσινολικές ενώσεις που βοηθούν στην πρόληψη του καρκίνου ενώ είναι και αντιφλεγμονώδεις.

Αυτό είναι που το κάνει ωφέλιμο για την υγεία μας. Γεμάτο με θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε για να παραμείνουμε υγιείς!

Είναι τα μικροπράσινα πιο υγιεινά από τα κανονικά χόρτα;

Τα οφέλη των μικροπράσινων περιλαμβάνουν 40 φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά και υψηλότερα επίπεδα βιταμινών C και A από τα κανονικά χόρτα.

Ποια είναι τα οφέλη των μικροπράσινων;

Micro Greens Nutrition

Τα μικροπράσινα είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμινών και μετάλλων που μπορούν να βελτιώσουν την υγεία σας. Αυτά τα φύλλα δεν είναι μόνο πιο θρεπτικά από τα παλαιότερα φύλλα. αλλά περιέχει και διάφορες βιταμίνες και αντιοξειδωτικά και σε μεγαλύτερες ποσότητες

Αυτά τα θρεπτικά συστατικά είναι εξαιρετικά συγκεντρωμένα στα μικροπράσινα. Δεδομένου ότι το φυτό είναι μόνο το 1/10 του ενήλικου μεγέθους του. ουγγιές ανά ουγγιά κόλιανδρο και σπανάκι (Δύο κοινές ποικιλίες) έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά από την καλλιεργούμενη εκδοχή. Σύμφωνα με έρευνα του Υπουργείου Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών

Η μικροπράσινη εκδοχή του κόκκινου λάχανου είναι μια καλή πηγή βιταμίνης C επειδή είναι κάτι περισσότερο από τα παραδοσιακά λαχανικά. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι όλα τα μικροπράσινα είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα.

πώς να φάτε

Τα μικροπράσινα μπορούν να καταναλωθούν ωμά σε σαλάτες ή σάντουιτς. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε ως επικάλυψη σε σούπες, πιάτα ζυμαρικών και πίτσες, που συχνά χρησιμοποιείται από τους σεφ για τη διακόσμηση των πιάτων.

πώς να τρώτε μικροπράσινα
Μικροπράσινα μπρόκολο στη σαλάτα

διαφορετικοί τύποι μικροπράσινων

Τα μικροπράσινα έρχονται συχνά σε μια ποικιλία χρωμάτων, όπως κόκκινο, πράσινο, λευκό και καφέ, και υπάρχει μια απεριόριστη ποικιλία για να διαλέξετε. Έχουμε 87 είδη μικροπράσινων εδώ.

Οι διάφοροι τύποι μικροπράσινων περιλαμβάνουν:

– Σγουρό λάχανο

– κόλιανδρος (φρέσκος)

– Σέσβυρα (νεαρά φύλλα)

Μπορεί να καλλιεργηθεί από σπόρους όπως ο βασιλικός ή η ρόκα Οι πιο δημοφιλείς ποικιλίες καλλιεργούνται από σπόρους από τις ακόλουθες οικογένειες φυτών: Brassicaceae, Asteraceae, Apiaceae, Amaranthaceae και Cucurbitaceae.

διάφορα φυτά καθώς και όσπρια όπως ρεβίθια, φασόλια και φακές μπορούν να φυτευτούν ως σπόροι μικροπράσινων που είναι μια πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών

Διαφορετικοί τύποι μικροπράσινων Παρασκευάζεται από δημητριακά όπως ρύζι, βρώμη, σιτάρι και κριθάρι.

Οι πιο κοινές ποικιλίες μικροπράσινων.

ρόκα

Η ρόκα, γνωστή και ως ρόκα ή ροκέτα, είναι μια υπέροχη πράσινη χειμωνιάτικη σαλάτα. Γεμάτη με αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών που βλάπτουν τα κύτταρα και φυτοχημικών που συμβάλλουν στη φυσική άμυνα του οργανισμού ενάντια στις ασθένειες, η ρόκα έχει την ίδια ποσότητα ασβεστίου με το σπανάκι.

ραπανάκι

Τα ραπανάκια είναι μια από τις πιο κοινές ποικιλίες στα μικροπράσινα. γιατί μεγαλώνει πολύ γρήγορα Οι σπόροι σας θα είναι έτοιμοι για κατανάλωση 12 ημέρες μετά τη σπορά Τα ραπανάκια είναι μια καλή πηγή βιταμίνης C. Υπάρχουν όμως και άλλα θρεπτικά συστατικά όπως το φυλλικό οξύ και ο σίδηρος. Ιδανικό για να φτιάξετε σαλάτες ή να προσθέσετε στα αγαπημένα σας πιάτα!

ηλιοτρόπιο

Τα μικροπράσινα ηλίανθου, τα οποία είναι πολύ δημοφιλή στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μπορεί να καλλιεργηθεί σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους. και έχει υψηλή θρεπτική αξία Φημίζονται για τη μαγειρεμένη τους γεύση που είναι υπέροχη και στις συνταγές. Τα μικροπράσινα ηλίανθου έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες Β, ψευδάργυρο και άλλες βιταμίνες και μέταλλα. Είναι μια καλή πηγή αντιοξειδωτικών που βοηθούν στην καταπολέμηση των καρκινικών κυττάρων.

παντζάρι

Το παντζάρι είναι ένα μικροπράσινο με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Κ. που βοηθά στην πρόληψη της οστεοπόρωσης και της πήξης του αίματος Μερικές από τις πιο δημοφιλείς ποικιλίες παντζαριών περιλαμβάνουν κόκκινο παντζάρι, πράσινο σπανάκι, ρόκα και ραπανάκια. Είναι πιο θρεπτικό από τα ολόκληρα τεύτλα και περιέχει περισσότερο σίδηρο από το σπανάκι.

λάχανο

Το λάχανο είναι ένα από τα μικροπράσινα που καταναλώνονται πιο συχνά. Γιατί έχει ωραία γεύση και περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Κ και άλλα θρεπτικά συστατικά όπως ασβέστιο, κάλιο και μαγγάνιο.Είναι επίσης καλή πηγή σιδήρου.

μπρόκολο

Το μπρόκολο περιέχει υψηλά επίπεδα σουλφοραφάνης. Είναι μια χημική ουσία που υποστηρίζει τη φυσική άμυνα του σώματός σας ενάντια στον καρκίνο και άλλες ασθένειες. Μπορεί να καλλιεργηθεί υδροπονικά ή παραδοσιακά. Δείτε πώς να καλλιεργήσετε μπρόκολο.

Μπρόκολο Micro Greens

μαϊντανός

Ο μαϊντανός έχει μια ήπια πικάντικη γεύση. και προσθέτει γεύση σε πολλά πιάτα, όπως ντιπ, σαλάτες και σούπες.

μικρό κρεμμύδι

Τα κρεμμύδια έχουν πολύ ήπια γεύση και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλά πιάτα. Προσθέστε μια απαλή γεύση κρεμμυδιού.

Τριγωνίδα

Το Fenugreek είναι πικάντικο. Ο αστεροειδής γλυκάνισος χρησιμοποιείται για την καρύκευση ψαριών και λαχανικών. ή πασπαλίζουμε τη σαλάτα

Ποια είναι τα καλύτερα μικροπράσινα για κατανάλωση;

Τα μικροπράσινα είναι συχνά θέμα προσωπικού γούστου. Αλλά υπάρχουν μερικά σημαντικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε ένα microgreen. Θα πρέπει να είναι μικρό και τρυφερό και πολύ γευστικό. Μερικά μικροπράσινα που λειτουργούν καλά σε σαλάτες ή σνακ περιλαμβάνουν ρόκα, φύτρα ραπανάκι, mizuna, κάρδαμο και ρίζα πικραλίδας.

Μπορεί να έχει ήπια ή έντονη γεύση ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Τα καλύτερα μικροπράσινα που θα λατρέψετε να φάτε!

Ποια μικροπράσινα είναι καλύτερα να τρώτε;
Μπορεί να καλλιεργηθεί εύκολα σε συνηθισμένα δοχεία. Μάθετε πώς να το κάνετε βήμα προς βήμα εδώ.

εξωτερική εμφάνιση

Τα μικροπράσινα έχουν συνήθως ύψος 1-3 ίντσες.

Μερικοί καλλιεργητές προτιμούν να φυτεύουν λίγο ψηλότερα πριν τη συγκομιδή. σε εκείνο το στάδιο Θα πρέπει να είστε σε θέση να ανιχνεύσετε ένα ζευγάρι κοτυληδόνων (κοτυληδόνες) και ένα μερικώς αναπτυγμένο αληθινό φύλλο.

Όσο για το χρώμα, μπορεί να διαφέρει από είδος σε είδος. Αλλά τα περισσότερα είναι πράσινα, ροζ/κόκκινα, ανοιχτό καφέ/κίτρινο και μωβ. Η σκόπιμη διατήρηση των μικροπράσινων μακριά από το φως για 3-5 ημέρες (περίοδος ανάπαυσης) θα τα κάνει μακριά, ψηλά και μακρυά.

καλλιεργήστε το δικό σας φαγητό

Σύγχρονη Μικροπράσινη Γεωργία

Μικροπράσινη καλλιέργεια σημαίνει εμπορική καλλιέργεια μικροπράσινων. Κάντε το σωστά, μπορείτε να ζήσετε! ακόμη και σε αστικές περιοχές

Όσον αφορά την επιχείρηση, η μικροπράσινη γεωργία είναι σχετικά απλή και απαιτεί λίγο χώρο και κεφάλαιο εκκίνησης για να ξεκινήσετε. Ως εκ τούτου, πολλοί άνθρωποι προτιμούν τώρα να καλλιεργούν μικροπράσινα σε εσωτερικούς χώρους.

Πουλάνε φρεσκοκομμένα μικροχόρνα. σε τοπικά εστιατόρια και αγορές αγροτών για να κερδίσουν πρόσθετο εισόδημα. Οι άνθρωποι πληρώνουν κατά μέσο όρο 20-40 $ ανά κιλό μικροπράσινων. Ελέγξτε την αριθμομηχανή για να καλύψετε το κόστος.

Αυτός είπε…

Αν θέλετε να ξεκινήσετε μόνοι σας Ανατρέξτε στον Οδηγό για αρχάριους Microgreens.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *