Τα 19 καλύτερα φυτά για να έχετε στο υπνοδωμάτιό σας

indoorplantsforbeginners.com showing Pothos Devil's Ivy green vines on blue table

indoorplantsforbeginners.com που δείχνει Pothos Devil's Ivy πράσινα κλήματα σε μπλε τραπέζι

Εάν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε καλά τη νύχτα Μπορείτε να σκεφτείτε να μεταφέρετε ένα ή δύο φυτά στην κρεβατοκάμαρά σας. Εκτός από τα αλλεργιογόνα Οι ιδιότητες καθαρισμού του αέρα και η συνολική ηρεμιστική δράση των φυτών από πολλά φυτά εσωτερικού χώρου θα σας βοηθήσουν να γλιστρήσετε στη χώρα των ονείρων με ευκολία. Τι είδους οικιακά φυτά πρέπει να προσθέσετε στην κρεβατοκάμαρά σας;

Ποιο είναι το καλύτερο φυτό στην κρεβατοκάμαρά σας; Τα καλύτερα φυτά στην κρεβατοκάμαρά σας:

 • κάκτος
 • κλαίγοντας εικ
 • Νταίζη Τράνσβαλ
 • κινέζικο αειθαλές
 • φύλλο βιολιού σύκα
 • φυτό δεντρολίβανου
 • σύκο καουτσούκ
 • σπαθί φτέρη
 • ώριμος φοίνικας
 • Δρακένα
 • αναρριχητικό φυτό του διαβόλου
 • Βαλεριάνα
 • γαρδένια
 • φυτό φιδιού
 • Φιλόδενδρο
 • γιασεμί
 • λεβάντα
 • φυτό αράχνη
 • κρίνος ειρήνης

Σε αυτό το άρθρο, θα αναφερθώ σε περισσότερες λεπτομέρειες για 19 ενδιαφέροντα είδη φυτών εσωτερικού χώρου, διασκεδαστικά γεγονότα και γεγονότα. Για αυτούς Και γιατί είναι υπέροχα στην κρεβατοκάμαρα; Οι Insomniac δεν πρέπει να το χάσουν αυτό!

19 φυτά εσωτερικού χώρου για καλύτερη ποιότητα αέρα στο υπνοδωμάτιο και ύπνο

αλόη

Το πρώτο φυτό στη λίστα θα πρέπει να σας είναι οικείο. Ακόμα κι αν δεν καλλιεργείτε αλόη βέρα στον κήπο του σπιτιού σας. Αλλά μπορείτε να βασιστείτε στις φαρμακευτικές του ιδιότητες για τη θεραπεία τσιμπημάτων εντόμων ή εγκαυμάτων από τον ήλιο.

Η αλόη βέρα είναι ένα αειθαλές πολυετές φυτό. Αυτό το παχύφυτο καλλιεργείται παγκοσμίως σε άνυδρες, υποτροπικές και τροπικές περιοχές.Η Αραβική Χερσόνησος είναι το σπίτι του κάκτου.

Παραδοσιακά Η νύχτα αναγκάζει τα περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου να μειώνουν την παραγωγή οξυγόνου. αλλά όχι κάκτος Είναι μια εξαιρετική προσθήκη στην κρεβατοκάμαρά σας, καθώς προσθέτει οξυγόνο σε κάθε χώρο ανάπτυξης. Α, και αν ξεχάσετε να ποτίσετε τα φυτά του υπνοδωματίου σας. Αυτό το δέντρο είναι χυμώδες. Εξαρτάται λοιπόν από τη θερμοκρασία και τη θέση του υπνοδωματίου σας. Τα φυτά μπορούν να διαρκέσουν λίγο περισσότερο από τα περισσότερα φυτά που στερούνται H2O. Θα μπορείτε να αναπνέετε ευκολότερα με την αλόη βέρα στην κρεβατοκάμαρά σας.

ταινία με κλάματα

Ficus tree, Benjamin Fig και Rotting Fig είναι όλα παρατσούκλια. Συκιά BenjaminΈχω γράψει για φυτά εσωτερικού χώρου πολλές φορές εδώ στην ιστοσελίδα μας. Κυρίως επειδή κάνει εξαιρετική δουλειά στην απομάκρυνση των τοξινών από τον περιβάλλοντα αέρα. Τα σύκα που κλαίνε είναι μέλη της οικογένειας Moraceae, εγγενή στην Αυστραλία και την Ασία.

Τείνω να συμπεριλαμβάνω απομακρυσμένες περιοχές όπου είναι εγγενές ένα συγκεκριμένο φυτό. Άρα έχετε μια πρόχειρη ιδέα. σχετικά με τις συνθήκες στις οποίες τα φυτά θα αναπτυχθούν καλύτερα

ενδιαφέρον γεγονός

Ένα σύκο που κλαίει κάνει δήλωση όπου κι αν το τοποθετήσετε στο σπίτι σας. Αυτό οφείλεται στους όμορφους μίσχους και στα έντονα πράσινα φύλλα. Χρειάζεται χρόνος και υπομονή για να μεγαλώσει πλήρως ένα σύκο που κλαίει. Αξίζει όμως να περιμένετε. Συκιά Benjamin Αφαιρεί τρεις τοξίνες που δεν θέλετε να αναπνεύσετε: τριχλωροαιθυλένιο, βενζόλιο και φορμαλδεΰδη.

το 2014 Central Chemical Journal Δημοσιευμένα δεδομένα δείχνουν ότι τα κλάματα σύκα μπορεί να είναι αντιμικροβιακά. Ο χυμός είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά. που μπορεί να αποτρέψει τον καρκίνο, τις καρδιακές παθήσεις και άλλες ασθένειες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες

Νταίζη Τράνσβαλ

Πολλά φυτά εσωτερικού χώρου τα κάνουν και τα δύο όμορφα. και χρήσιμο όπως η μαργαρίτα Transvaal, μέλος της οικογένειας Asteraceae, η Ζέρμπερα Λ. Αναπτύσσεται στην Ασία, την Αφρική και τη Νότια Αμερική. Ο γιατρός και βοτανολόγος στη Γερμανία, Trachot Gerber, έδωσε το όνομά του σε αυτό το λουλούδι.

Αυτή η χαρούμενη μαργαρίτα ανθίζει σε χρώματα όπως λευκό, ηλεκτρικό ροζ, έντονο πορτοκαλί, κίτρινο βουτύρου, κόκκινο και βαθύ καφέ. Ορισμένες μαργαρίτες Transvaal είναι συνδυασμοί χρωμάτων που μπορούν να προσθέσουν ομορφιά σε κάθε εσωτερικό κήπο.

Το βενζόλιο και το τριχλωροαιθυλένιο είναι απίθανο να υπάρχουν στην κρεβατοκάμαρά σας με μερικές μαργαρίτες Transvaal. Βεβαιωθείτε ότι το δωμάτιο όπου τοποθετείτε αυτό το φυτό έχει ηλιακό φως. Διαφορετικά, μπορεί να εμποδίσετε την ικανότητα της μαργαρίτας Transvaal να ανθίζει.

κινέζικο αειθαλές

Ένα ταπεινό φυτό που είναι καλή ιδέα να το φυτέψετε. Κινέζικο αειθαλές ή Acloma Μέλη της οικογένειας Araceae ιθαγενείς στη Νέα Γουινέα και στην περιοχή της Ασίας. αειθαλής (εξ ου και το όνομα κινέζικο αειθαλές) Το να έχετε αυτά τα φυτά στον εσωτερικό σας κήπο πιστεύεται ότι σας φέρνει καλή τύχη.

Ίσως αυτή η τύχη βρίσκεται με τη μορφή των πράσινων ικανοτήτων καθαρισμού του αέρα της Κίνας. Είναι γνωστό ότι αντιστέκεται στη φορμαλδεΰδη και στο βενζόλιο από τον αέρα.

Ακόμα κι αν η κρεβατοκάμαρά σας δεν έχει πολύ ηλιακό φως. Αλλά αυτό το φυτό σε γλάστρα αντιμετωπίζει καλά το έμμεσο φως. Βεβαιωθείτε ότι διατηρείτε το έδαφος υγρό. Και το κινέζικο δέντρο σας μπορεί να φυτρώσει!

Σχήμα φύλλου βιολιού

Η συκιά είναι ένα ψηλό φυτό που μπορεί να φτάσει τα 15 μέτρα σε ύψος, ιδανικό για κηπουρούς εσωτερικού χώρου. Μαζί με άλλα σύκα της οικογένειας Moraceae, το The Σύκα Λυράτα Εγγενής στα πεδινά τροπικά δάση της Αφρικής, όπως η Σιέρα Λεόνε και το Καμερούν.

Να τι είναι υπέροχο με το φύλλο σύκου του βιολιού. Μπορείτε να πολλαπλασιάσετε με μοσχεύματα σε νέες γλάστρες. Σε αντίθεση με τα περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου, που δεν δουλεύει καλά με αυτά τα σύκα Κόψτε ή αφαιρέστε τα νεκρά φύλλα και τους μίσχους για να επιτρέψετε στα νέα φυτά να αναπτυχθούν στη θέση τους.

Αν έχετε συκιά στην κρεβατοκάμαρά σας Βεβαιωθείτε ότι είναι καλά φωτισμένο.Το σημαντικό είναι ότι αυτό το φυτό εσωτερικού χώρου χρειάζεται 30 έως 65 τοις εκατό υγρασία για καλύτερα αποτελέσματα. Αν και το φύλλο του βιολιού σύκο είναι ένα λεπτό φυτό σε γλάστρα, Αλλά η εκλεπτυσμένη εμφάνισή του θα κάνει κάθε κρεβατοκάμαρα να ξεχωρίζει.

φυτό δεντρολίβανου

Εάν δεν θέλετε να καλλιεργήσετε δεντρολίβανο για ένα φρέσκο ​​βότανο, έχετε πάντα. Θα αλλάξετε γνώμη όταν ακούσετε πώς βοηθάει στην κρεβατοκάμαρά σας. Το δεντρολίβανο δεν αποτοξινώνει μόνο τον αέρα. Το δεντρολίβανο λέγεται επίσης ότι σταθεροποιεί τη διάθεσή σας και μειώνει το άγχος.

ο Salvia Rosemarinus γνωστό και ως δεντρολίβανο δεντρολίβανο officinalis Το 2017, υπήρξε νέα ταξινόμηση. από τη Μεσόγειο Αυτό το πράσινο βότανο έχει σαγηνευτικό άρωμα και μοναδική γεύση. Η γεύση περιγράφεται ως ξυλώδη και πεύκο πιπέρι με μια νότα λεμονιού. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι πολλά πιάτα είναι γευστικά με λίγο δεντρολίβανο.

Μην εκπλαγείτε αν το δεντρολίβανο σας αρχίσει να ανθίζει. ειναι ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ Ανθίζοντας σε όμορφα χρώματα όπως μπλε, μωβ, ροζ ή λευκό, το καθένα έχει τη δική του απόλαυση. Μπορώ συχνά να τα βλέπω ανθισμένα ως μπόνους.

μεμβράνη από καουτσούκ

από το ένα είδος σύκου στο άλλο Τα λαστιχένια πλατάνια είναι ένα άλλο φυτό εσωτερικού χώρου που πρέπει να σκεφτείτε να φυτέψετε στην κρεβατοκάμαρά σας. πάλι σύκα Το ινδικό καουτσούκ είναι επίσης γνωστό με άλλα ονόματα όπως το ινδικό καουτσούκ, δέντρο καουτσούκ ή καουτσούκ. Η Φλόριντα, οι Δυτικές Ινδίες και η Σρι Λάνκα είναι το φυσικό σπίτι αυτής της συκιάς. Αναπτύχθηκε αρχικά στη Νοτιοανατολική Ασία.

Τα μεγάλα πράσινα φύλλα συκής μοιάζουν με αυτήν την ουσία. Μερικά φυτά εσωτερικού χώρου έχουν σκούρα, σχεδόν μαύρα φύλλα με κοκκινωπή απόχρωση, άλλα προσθέτουν πιο ανοιχτά χρώματα με λευκές άκρες και ροζ ή κόκκινες λεπτομέρειες.

Η φορμαλδεΰδη ανήκει στο παρελθόν με τα πλατάνια στην κρεβατοκάμαρα. Εξάλλου Αυτό το ταπεινό σύκο απωθεί τα παράσιτα και αποτρέπει την ανάπτυξη τροπικών ασθενειών.

Κάθε λίγες εβδομάδες, φροντίστε να καθαρίζετε τα φύλλα συκής με μια υγρή χαρτοπετσέτα. λόγω του μεγάλου αριθμού των φύλλων που παράγουν Τείνουν να συσσωρεύουν σκόνη και συντρίμμια που μπορούν να συσσωρευτούν γρήγορα.

Areca Palm

Οι καλές μέρες ξεκινούν με τις σωστές σκέψεις. Και δεν είναι δύσκολο να αισθάνεσαι καλά όταν σηκώνεσαι από το κρεβάτι και βλέπεις άγριους φοίνικες στην κρεβατοκάμαρά σου. βαθιά λάμψη Επίσης λέγεται πεταλούδα παλάμη, κίτρινη παλάμηκαι χρυσό μπαστούνι Μερικές φορές τα φύλλα του είναι πιο χρυσά.

Αυτός ο ντόπιος της Μαδαγασκάρης ανήκει στην οικογένεια Arecaceae.Σήμερα έχει πολιτογραφηθεί και καλλιεργηθεί σε πολλές τροπικές περιοχές σε όλο τον κόσμο. Αυτά περιλαμβάνουν τα υπήνεμα νησιά Αντίλλες, τα υπήνεμα νησιά, την Τζαμάικα, τη Δομινικανή Δημοκρατία, την Αϊτή, τη Νότια Φλόριντα. Κανάρια Νησιά, Πουέρτο Ρίκο, Κούβα, Ελ Σαλβαδόρ και τα νησιά Ανταμάν.

Ένα καλό σπίτι για φοίνικες είναι η κρεβατοκάμαρά σας. Η πρόσθετη υγρασία στον αέρα από τη νέα σας παλάμη θα σας κάνει να νυστάζετε σε ελάχιστο χρόνο. για να μην πω Ο αέρας που αναπνέετε θα είναι πιο καθαρός καθώς οι φοίνικες κάνουν εξαιρετική δουλειά στον καθαρισμό του αέρα.

Δρακένα

Η δράκαινα μοιάζει με φοίνικα, που προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη για τον θηλυκό δράκο. Αυτό το φυτό εσωτερικού χώρου χωρίζεται μεταξύ των οικογενειών Dracaenae και Agaveidae ανάλογα με τον τύπο της Dracaena που έχετε.

Αν δεν έχετε ξαναδεί δράκαινα, έχει ψηλούς, ίσιους μίσχους και φύλλα (που ονομάζονται καλάμια) που κυμαίνονται σε χρώμα από ανοιχτό πράσινο, ανοιχτό κίτρινο και βαθύ κόκκινο.

Αν και η δράκαινα είναι γνωστό ότι αργεί να αναπτυχθεί, η NASA έχει καθορίσει ότι οι δράκαινες εργάζονται σκληρά αφαιρώντας το βενζόλιο και τη φορμαλδεΰδη από την κρεβατοκάμαρά σας. Αυτό θα σας πείσει να δοκιμάσετε αυτήν την κάθετα προκλητική φύτευση εσωτερικού χώρου. όταν το κάνετε Φροντίστε να φιλτράρεται καθημερινά. Ποτίστε τα φυτά σας όταν το έδαφος είναι πολύ στεγνό.

Όταν ποτίζετε τη δράκαινα, φροντίστε να αφήσετε το χώμα να στεγνώσει τελείως ανάμεσα σε κάθε πότισμα. Προτιμώ το μερίδιό μου να ποτίζω τη δράκαινα πριν στεγνώσει το χώμα από το προηγούμενο πότισμα.

επαγγελματικές συμβουλές

αναρριχητικό φυτό του διαβόλου

Είτε το αποκαλείτε κισσό του διαβόλου είτε πόθο,Αυτό είναι ένα άλλο υπέροχο φυτό εσωτερικού χώρου για την κρεβατοκάμαρά σας. επιστημονικά ονομάζεται Epipremnum OriumΑυτό το μέλος της οικογένειας Araceae είναι εγγενές στα Άνω Νησιά της Γαλλικής Πολυνησίας.

Ο κισσός του διαβόλου συνήθιζε να αναπτύσσεται σε ζεστά κλίματα. Εγκαταστάθηκε σε υποτροπικές και τροπικές περιοχές.Σήμερα, μπορείτε να το βρείτε να αναπτύσσεται άγρια ​​στις Δυτικές Ινδίες. νησιά του Ειρηνικού Νότια Ασία και Νοτιοανατολική Ασία και Βόρεια Αυστραλία

Εάν είστε αρχάριος ή όχι καλός στα γενικά φυτά. Και ψάχνετε για ένα κρεμαστό φυτό για την κρεβατοκάμαρά σας;Ο κισσός του διαβόλου, γνωστός και ως Πόθος, είναι το φυτό εσωτερικού χώρου που ψάχνατε!

Φυσικά, μπορείτε να τα καλλιεργήσετε παραδοσιακά σε μια γλάστρα στη γωνία ενός δωματίου ή στον κήπο. Ωστόσο, αυτό είναι ένα άλλο φυτό εσωτερικού χώρου που αναγνωρίζεται από τη NASA για την ικανότητά του να απομακρύνει το μονοξείδιο του άνθρακα και το βενζόλιο από το εσωτερικό του περιβάλλον.

Ενώ θα πρέπει ακόμα να επενδύσετε σε έναν ανιχνευτή μονοξειδίου του άνθρακα, το να έχετε ένα Devil’s Ivy στο σπίτι σας θα σας προσφέρει πολλή ηρεμία. Δεδομένου ότι το αέριο θεωρείται σιωπηλός δολοφόνος, ο κισσός του διαβόλου ή ο πόθος δεν χρειάζονται βέλτιστο αερισμό στο σπίτι ή το διαμέρισμά σας για να ευδοκιμήσουν. που θεωρείται πολύ καλό

Βαλεριάνα

Με την ομορφιά και την υπέροχη γεύση της (ναι, μπορείτε να τη φάτε), η βαλεριάνα αξίζει σίγουρα μια θέση σε αυτή τη λίστα. Αυτό το πολυετές από την Ασία και την Ευρώπη είναι γνωστό ως Valeriana officinalisοικογένεια Caprifoliaceae Συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 850 άλλων φυτών.

Τα λευκά ή ροζ άνθη είναι όμορφα και αρωματικά. Τα γκρίζα ζωύφια, οι σκόροι και άλλες πεταλούδες αγαπούν τα λουλούδια όσο κι εσείς. Αποτρέψτε τα.

Η βαλεριάνα είναι ένα βότανο, με πολύ ξυλώδη γεύση, καθιστώντας την ένα εξαιρετικό συστατικό βάσης για το τσάι. Και το εκχύλισμα ρίζας του φυτού λέγεται ότι σας κάνει να νιώθετε υπνηλία. Ακόμα κι αν δεν θέλετε να καταναλώσετε τη βαλεριάνα σας. Αλλά αυτό το αποτέλεσμα παραμένει σε φυτική μορφή. Αναπνεύστε τις ρίζες των φυτών του σπιτιού και θα μεταφερθείτε στη χώρα των ονείρων σε ελάχιστο χρόνο. Πιστεύεται ότι βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου σας.

γαρδένια

Παρά το πόσο όμορφο φαίνεται Εάν δεν μπορείτε να βρείτε αρκετά από τα τέλεια ανθοφόρα φυτά, Ας δούμε τα λουλούδια γαρδένιας.

Είναι ενδιαφέρον ότι αυτό το φυτό εσωτερικού χώρου ανήκει στην οικογένεια των καφέ Rubiaceae.

διασκεδαστικό γεγονός

Αναπτύσσεται καλύτερα σε υποτροπικά και τροπικά περιβάλλοντα όπως τα νησιά του Ειρηνικού και η Μαδαγασκάρη. Ασία και Αφρική Αυτό το φυτό παράγει όμορφα, χαριτωμένα λευκά άνθη που είναι σχεδόν σαν τριαντάφυλλα. Δύο βοτανολόγοι, ο John Ellis και ο Carl Linnaeus, ονόμασαν αυτό το φυτό.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2010 Φυτοϊατρικήκροκετίνη γαρδένιας που είναι το αποκαροτενοειδές οξύ ένα είδος δικαρβοξυλικού Υπάρχουν πολλά οφέλη πριν τον ύπνο. Αυτά περιλαμβάνουν την επιθυμία για ύπνο. Μειώστε το άγχος για να μην σας κυριεύσει η ανησυχία. και θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα Στην πραγματικότητα, η κροκετίνη λέγεται ότι ανταγωνίζεται το Valium όσον αφορά την ικανότητά της να σας στέλνει στο κρεβάτι.

φυτό φιδιού

Όπως και ο κάκτος που ανέφερα στην αρχή αυτού του άρθρου. Τα φυτά φιδιού συνεχίζουν να παράγουν οξυγόνο μετά τη δύση του ηλίου. Η προσθήκη οξυγόνου στην κρεβατοκάμαρά σας είναι μεγάλη βοήθεια. σε κάνει να κοιμάσαι καλά όλη τη νύχτα

Ένα φυτό εσωτερικού χώρου που πρέπει να γνωρίζετε τόσο μέσα όσο και έξω ως τακτικός αναγνώστης αυτού του ιστολογίου είναι το φυτό φιδιού. Στην τελευταία μου ανάρτηση για τα φυτά φιδιού Περιγράφω τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με τα φυτά φιδιών. Γνωστό ως The Mother in Law’s Tongue, είχε ως αποτέλεσμα πολλούς ανθρώπους να ποτίζουν συνεχώς τα νεκρά φυτά τους.

Φιλόδενδρο

Αν θυμάστε την ανάρτησή μου για τα μακρόβια φυτά. Τα φιλόδεντρα είναι επίσης εκεί για μεγάλες αποστάσεις. με μεγάλη προσοχή Μερικοί άνθρωποι μπορούν να ζήσουν έως και 40 χρόνια, κάτι που είναι πραγματικά εκπληκτικό.

Θα λατρέψετε το φιλόδενδρο σας όσο μπορείτε Με σχεδόν 500 είδη, αυτό το μέλος της οικογένειας Araceae έχει μεγάλα, λαμπερά πράσινα φύλλα. Αυτό θα δώσει σε οποιοδήποτε δωμάτιο στο σπίτι σας μια τροπική αίσθηση. Εκτός από το να θαυμάζεις το φιλόδενδρο σου Μπορείτε επίσης να εκτιμήσετε πώς καθαρίζει τον αέρα.

ως προειδοποίηση Εάν έχετε γάτα ή σκύλο να κοιμάται στην κρεβατοκάμαρά σας Μπορεί να θέλετε να σκεφτείτε να βάλετε ένα νέο φιλόδεντρο στην κρεβατοκάμαρά σας. Ή βεβαιωθείτε ότι η γούνινη μπάλα σας δεν είναι προσβάσιμη.

Αν το κατοικίδιό σας τρώει με ανυπομονησία το φιλόδενδρο σας Μπορεί να είναι απειλητικό για τη ζωή. Τα φιλόδεντρα είναι τοξικά για τα κατοικίδια.

γιασεμί

Θα έχετε ένα υπνοδωμάτιο που μυρίζει ακόμα καλύτερα όταν φυτέψετε γιασεμί σε αυτό. Αυτό το αμπέλι και ο θάμνος της ελιάς προτιμούν ζεστά, τροπικά περιβάλλοντα. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το γιασεμί αναπτύσσεται καλά στην Ωκεανία και την Ευρασία όπου η θερμοκρασία είναι κατάλληλη για να ανθίσει το γιασεμί.

Το λευκό γιασεμί με 5 πέταλα (ή κάτι τέτοιο) έχει πολύ έντονο άρωμα. αλλά απολαυστικό Δώστε κόντρα στον θάμνο με φωτεινές αποχρώσεις του πράσινου και λαμπερή υφή. Κάντε το ένα υπνοδωμάτιο που αξίζει το Instagram.

Αρκετές μελέτες για το άρωμα του γιασεμιού έχουν βρει ότι μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου σας και να μειώσει το άγχος. όταν ανθίζει το γιασεμί Αποφύγετε το πότισμα για να ενθαρρύνετε αυτή τη συμπεριφορά.

λεβάντα

Οι όμορφες παπαρούνες του μωβ χρώματος και το γλυκό άρωμα κάνουν τη λεβάντα μια δημοφιλή επιλογή για καλλιέργεια σε εσωτερικούς χώρους στην κρεβατοκάμαρα.

Στην οικογένεια Lamiaceae, υπάρχουν σχεδόν 50 είδη λεβάντας γνωστά ως πλύνε την και προέρχεται από τη νοτιοανατολική Ινδία νοτιοδυτική Ασία Μεσόγειος θάλασσα Ανατολική Αφρική, Ευρώπη, Κανάρια Νησιά και Πράσινο Ακρωτήριο.

Μπορεί να έχετε χρησιμοποιήσει λάδι λεβάντας για να μυρίζει καλά το σπίτι σας στο παρελθόν. Γιατί λοιπόν να μην χρησιμοποιήσετε το πραγματικό; Το άρωμα της λεβάντας σας κάνει να νιώθετε πολύ χαλαροί. και μειώνοντας τον καρδιακό ρυθμό και την αρτηριακή πίεση σε πολύ ήρεμη κατάσταση Εάν έχετε πρόβλημα με τον ύπνο Προτείνω λεβάντα.

Ένας άλλος καλός λόγος για να προσθέσετε λεβάντα στην κρεβατοκάμαρά σας είναι να ανακουφίσετε το άγχος. από μια νέα μελέτη Sciencedirect.com όνομα “Η επίδραση της λεβάντας στο άγχος: μια συστηματική ανασκόπηση και μετα-ανάλυση.με περισσότερους από 8.000 συμμετέχοντες που δημοσιεύτηκαν τον Δεκέμβριο του 2019 στο Science Direct. Πολλά.» Τώρα αυτό είναι συναρπαστικό.

φυτό αράχνη

Μπορείτε να προσθέσετε φυτά αράχνης σε φυτά λεβάντας ή Chlorophytum gomosumΑυτό το πολυετές λουλούδι είναι ένα συχνά συζητούμενο θέμα στον ιστότοπό μας. Τελευταία σε αυτήν την ανάρτηση για το πώς να αντιμετωπίζετε τα χλωμά και άτονα φυτά αράχνης.

Ας υποθέσουμε ότι έχετε διαβάσει το προηγούμενο άρθρο μας για τα φυτά αράχνης. Ας δούμε γιατί βρίσκεται σε αυτή τη λίστα. Τα μακριά, πεσμένα φύλλα του φυτού αράχνης είναι αποτελεσματικά στον καθαρισμό του αέρα. Κάντε την κρεβατοκάμαρά σας πιο άνετη ο μέρος για να μείνετε στο σπίτι

Θα λάβετε επίσης μια ποικιλία με βάση τον τρόπο που μεγαλώνετε το φυτό αράχνη σας. Σαν το αναρριχητικό φυτό του διαβόλου Τα φυτά αράχνης θα είναι στο σπίτι σε κρεμαστά καλάθια. Αλλά φαίνονται επίσης υπέροχα όταν κάθονται σε γλάστρες στο κομοδίνο ή τη συρταριέρα σας. Όποτε με ενδιαφέρει να χρησιμοποιήσω ένα κρεμαστό καλάθι, προσπαθώ να βρω έναν καλό χώρο για να κρεμάσω το φυτό αράχνη. Το να κρεμάσετε τα φύλλα ή τα φύλλα του φυτού αράχνης δίπλα στο δοχείο φαίνεται να κάνει το φυτό αράχνη πιο χαρούμενο.

κρίνος ειρήνης

Πρόσφατα έγραψα ένα άρθρο για τα κρίνα της ειρήνης, ένα από αυτά τα φυτά εσωτερικού χώρου που λατρεύουν να αλέθουν τον καφέ τους από καιρό σε καιρό. Αυτό μπορεί να σας εμπνεύσει να αποκτήσετε το δικό σας κρίνο ειρήνης. Ή ίσως έχετε ήδη κρίνα στο μπάνιο ή την κουζίνα σας. Τώρα αναρωτιέστε αν είναι καλή ιδέα να τοποθετήσετε μερικά ήρεμα κρίνα της κοιλάδας στην κρεβατοκάμαρα όπου κοιμάστε.

Η απάντηση είναι ναι! ο spathiphilum, ή κρίνα ειρήνης, που μπορεί να είναι ένα από τα καλύτερα φυτά εσωτερικού χώρου για την κρεβατοκάμαρα. Γιατί έβγαλε όχι έναν, όχι δύο, αλλά πέντε αέρα. Οι τοξίνες περιλαμβάνουν αμμωνία, ξυλόλιο, τριχλωροαιθυλένιο. φορμαλδεΰδη και βενζόλιο

Τώρα, σε περίπτωση που χάσατε την προηγούμενη ανάρτηση στο Peace Lily, ακολουθεί ένα μάθημα ιστορίας για το θέμα. Υπάρχουν σχεδόν 50 είδη αυτού του φυτού σε γλάστρα στην οικογένεια Araceae, εγγενή σε εύκρατες περιοχές της Νοτιοανατολικής Ασίας και της Αμερικής.

Φροντίστε να διατηρείτε τη θερμοκρασία του υπνοδωματίου σας κάτω από τους 55 βαθμούς Φαρενάιτ όταν καλλιεργείτε κρίνα ειρήνης. Το χώμα πρέπει να στραγγίζει καλά και να παραμένει υγρό ανάμεσα στα ποτίσματα.

Πόσα φυτά χρειάζεστε για να καθαρίσετε ένα δωμάτιο;

Είναι απίστευτο να έχετε ξανακοιμηθεί χωρίς φυτό εσωτερικού χώρου στο υπνοδωμάτιό σας. Τώρα είστε έτοιμοι να βρείτε φυτά από τον εσωτερικό σας κήπο. Πόσα φυτά όμως χρειάζεστε για να καθαρίσετε επαρκώς τον αέρα του δωματίου σας;

Το Better Homes and Gardens προτείνει ότι μπορείτε να βελτιώσετε την ποιότητα του αέρα στην κρεβατοκάμαρά σας κατά 25 τοις εκατό με ένα μόνο φυτό. Πέντε φυτά κάνουν τον αέρα κατά 75% καθαρότερο.

Τώρα, πέντε φυτά εσωτερικού χώρου σε ένα υπνοδωμάτιο μπορεί να είναι υπερβολικά για μερικούς ανθρώπους. όχι για μένα Επομένως, χρησιμοποιήστε τη διακριτική σας ευχέρεια εδώ.

Ποια φυτά παράγουν οξυγόνο τη νύχτα;

Σε αυτό το άρθρο έγραψα για τους κάκτους και τα φυτά φιδιών. που είναι δύο φυτά εσωτερικού χώρου που παράγουν οξυγόνο τη νύχτα Αν θέλετε τα φυτά να αυξάνουν το οξυγόνο στην κρεβατοκάμαρά σας τη νύχτα. Έχω συμπεριλάβει μια λίστα με κοινά φυτά εσωτερικού χώρου που θα κάνουν ακριβώς αυτό.

Ακολουθεί μια λίστα για να ξεκινήσετε:

 • ορχιδέα
 • είπε ο Ράμα
 • χριστουγεννιάτικος κάκτος
 • ζέρμπερες
 • δέντρο neem

Μοιραστείτε αυτήν την ανάρτηση με τους λάτρεις των φυτών εσωτερικού χώρου σας!

Φρεντ Ζίμερ

Λατρεύω τα φυτά, τα ζώα, τη φωτογραφία και τους ανθρώπους. Αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει πάντα. Προς το παρόν, εστιάζω στη φωτογράφιση φυτών εσωτερικού χώρου και ανθισμένων κερασιών. Γράφω και γράφω άρθρα σχετικά με τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος στο οποίο μπορούν να ευδοκιμήσουν τα φυτά εσωτερικού χώρου. Είμαι καλός στο να ακούω μουσική, αλλά δεν είμαι καλός στο Musak.

τελευταία ανάρτηση

Σύνδεσμος στη λίστα ελέγχου φροντίδας φυτών εσωτερικού χώρου: Έκδοση Spring

Λίστα ελέγχου φροντίδας φυτών εσωτερικού χώρου: Έκδοση Spring

Η άνοιξη μπήκε και τώρα έφτασε. Ήρθε η ώρα να ανανεώσετε τα φυτά εσωτερικού χώρου σας και να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χρόνο σας. Αυτός ο οδηγός θα καλύψει όλη τη συντήρηση που χρειάζεται το εργοστάσιό σας σε μια εύχρηστη λίστα ελέγχου.

Σύνδεσμος στο Orchid Care for Beginners

Φροντίδα ορχιδέας για αρχάριους

Είναι εύκολο να ερωτευτείς την καλλιέργεια και τη φροντίδα των ορχιδέων. Εάν είστε αρχάριοι στην οικιακή κηπουρική ή μόλις αρχίζετε να καλλιεργείτε ορχιδέες. Αυτός ο οδηγός για αρχάριους είναι για εσάς. Αυτή είναι η συμβουλή που χρειάζομαι…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *