Τα παχύφυτα προσελκύουν τις μέλισσες; Ο καλύτερος τρόπος για να φέρετε τις μέλισσες στον χυμώδη κήπο σας

ดึงดูดผึ้งฉ่ำ

Τα παχύφυτα προσελκύουν τις μέλισσες

Θέλετε να δώσετε ζωή στον όμορφο κήπο σας; Μέλισσες και άλλοι επικονιαστές όχι μόνο προσθέστε χρώμα στο τοπίο σας Αλλά μπορούν επίσης να παίξουν σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη της υγείας των φυτών σας.Σε αυτό το άρθρο, θα βουτήξουμε στον κόσμο των παχύφυτων και των μελισσών. και μοιραστείτε μερικούς από τους καλύτερους τρόπους για να προσελκύσετε αυτά τα σημαντικά έντομα στον κήπο σας. Ετοιμαστείτε να ανακαλύψετε πώς να χτίσετε ένα οικοσύστημα που ευδοκιμεί με πλούσια ομορφιά και ανθεκτικότητα.

Τα παχύφυτα προσελκύουν τις μέλισσες; κύρια ιδέα

Ναι, τα παχύφυτα προσελκύουν τις μέλισσες! Τα καλύτερα παχύφυτα για τις μέλισσες περιλαμβάνουν τα sedums όπως το John’s Creech, το Album και το Dragon’s Blood. Saguaro και San Xavier. κασάβα; Νυχτερινός κάκτος, επίφυλλο; Λουλούδι πτώματος/αστερίας και κάκτος κήλης. λιθόψεις ή φυτά πάγου, Angelina Stonecrop; εργοστάσιο προπέλας (Grassula falcata); και μεσεντέριο εμβρυάνθεμου Αυτά τα παχύφυτα παρέχουν λουλούδια όλο το χρόνο και προσελκύουν μέλισσες, πεταλούδες, κολίβρια και κολίβρια. και άλλα έντομα επικονίασης

Ποια έντομα προσελκύουν τα παχύφυτα;

Τα παχύφυτα είναι ευαίσθητα σε παράσιτα εντόμων όπως οι αφίδες και οι αλευρώδεις. Αλλά με ολοκληρωμένη διαχείριση παρασίτων Μπορείτε να φροντίσετε έναν καταπράσινο κήπο που φιλοξενεί επικονιαστές όπως μέλισσες, σφήκες, νυχτερίδες, πεταλούδες και σκαθάρια. για να προσελκύσουν επικονιαστές Αφιερώστε το καλύτερο μέρος του κήπου σας στα ανθισμένα παχύφυτα. Παρέχετε νερό και χώρους φωλεοποίησης Αποφύγετε τη χρήση φυτοφαρμάκων. Ή εφαρμόστε οργανικά εντομοκτόνα τη νύχτα όταν τα έντομα επικονίασης είναι ανενεργά.

Ποια είναι τα οφέλη του να έχεις μέλισσες στα φυτά σου;

Το να έχεις μέλισσες στον κήπο σου έχει πολλά οφέλη. Οι μέλισσες όχι μόνο βοηθούν στην επικονίαση των φυτών σας. Αυτό οδηγεί σε μεγαλύτερες και πιο παραγωγικές καλλιέργειες. Παρέχουν όμως και φυσικό έλεγχο των παρασίτων με την κατανάλωσή τους.Η φύτευση λουλουδιών σε ομάδες του ίδιου είδους προσελκύει και τις μέλισσες. Και η αποφυγή της χρήσης χημικών φυτοφαρμάκων και ζιζανιοκτόνων βοηθά στη διατήρηση της ασφάλειας των επικονιαστών. Τέλος, η εισαγωγή φυσικών εντομοκτόνων μεθόδων και η φειδώ χρήση του εντομοκτόνου σαπουνιού μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε τον κήπο σας φιλικό προς τις μέλισσες. με την κατάλληλη φροντίδα Ο κήπος σας μπορεί να είναι ένας παράδεισος για τις μέλισσες.

Οι μέλισσες ενδιαφέρονται για τη διπλά αγκάθια Mamillaria geminispina.

Πότε ανθίζουν τα παχύφυτα;

Τα παχύφυτα ανθίζουν σε διαφορετικές εποχές του χρόνου, ανάλογα με την ποικιλία και το περιβάλλον. Μερικά παχύφυτα μπορεί να χρειαστούν αρκετά χρόνια για να ανθίσουν. ενώ ορισμένα είδη μπορεί να μην ανθίζουν καθόλου Όσο για την ανθοφορία, μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή από τις αρχές της άνοιξης έως τα τέλη του χειμώνα. για την προώθηση των λουλουδιών Παρέχει άφθονο ηλιακό φως και ένα περιβάλλον που μιμείται το φυσικό περιβάλλον του λουλουδιού. με την κατάλληλη φροντίδα Μπορείτε να περιμένετε λαμπερά και όμορφα λουλούδια στα παχύφυτά σας!

Τι είδους παχύφυτα προσελκύουν τις μέλισσες;

Πολλά χυμώδη άνθη προσελκύουν τις μέλισσες λόγω των φωτεινών χρωμάτων τους και της υψηλής περιεκτικότητας σε νέκταρ. Μερικοί τύποι παχύφυτων που προσελκύουν τις μέλισσες περιλαμβάνουν:

 • αλόη
 • Εχεβέρια
 • βλάβη
 • Γκράσουλα
 • αγαύη
 • Καλάντσο
 • ζουν για πάντα
 • Portlagaria afra (Ελέφαντος Μπους)
 • καστερία
 • αλόη
 • Howardia

αλόη

Aloe Vera, ένα λουλούδι που προσελκύει τις μέλισσες

Η αλόη βέρα είναι ένα χυμώδες φυτό που προσελκύει τις μέλισσες επειδή χρειάζεται πλήρη ήλιο ή μερική σκιά. γλυκό άρωμα μελιού και ένα αχνό κόκκινο λουλούδι γεμάτο γύρη Η φύτευση κάκτων σε συστάδες του ίδιου είδους θα τους κάνει πιο ελκυστικούς για τις μέλισσες και τις πεταλούδες.Θα πρέπει επίσης να αποφύγετε τη χρήση σκληρών χημικών φυτοφαρμάκων και φυτικών τροφών. Αντίθετα, επιλέξτε φυσικές μεθόδους καταπολέμησης των παρασίτων, όπως η φύτευση εντομοαπωθητικών που λατρεύουν οι μέλισσες ή η ενσωμάτωση πασχαλίτσες στον κήπο σας. Κάντε τον κήπο σας παράδεισο για τις μέλισσες με Aloe Vera!

Εχεβέρια

Η Echeveria προσελκύει τις μέλισσες πτωμάτων.

Το Echeveria είναι ένα πολύχρωμο παχύφυτο σε μέγεθος νομίσματος. Ευδοκιμεί στον ήλιο και είναι μια εξαιρετική πηγή τροφής για τις μέλισσες και άλλους επικονιαστές. Οι μέλισσες λατρεύουν αυτά τα θολά κόκκινα λουλούδια που είναι γεμάτα γύρη. Άλλοι επικονιαστές όπως οι σφήκες, οι μύγες, οι νυχτερίδες και τα σκαθάρια τους προσελκύουν επίσης. Για έναν κήπο φιλικό προς τους επικονιαστές Για να προσελκύσετε μια μεγάλη ποικιλία εντόμων, φυτέψτε ιππασία σε συνδυασμό με παραδοσιακά βότανα και λουλούδια. Αποφύγετε τη χρήση φυτοφαρμάκων και δημιουργήστε τρύπες ποτίσματος για τις μέλισσες για να αυξήσετε το ενδιαφέρον.

βλάβη

Επικονίαση μελισσών και βόγκων του Sedum telebium.
Πίστωση εικόνας: Mnemo, CC BY-SA 3.0 μέσω Wikimedia Commons.

Το Sedum είναι μια εξαιρετική επιλογή για να προσελκύσετε μέλισσες στον κήπο σας. Τα λουλούδια όπως οι μαργαρίτες είναι λουλούδια με μεγάλη διάρκεια ζωής που παρέχουν μια πηγή νέκταρ από τις αρχές του καλοκαιριού έως τα τέλη του φθινοπώρου. Επιπλέον, αυτό το παχύφυτο που προσελκύει τις μέλισσες αναπτύσσεται οπουδήποτε σε καλά στραγγιζόμενο έδαφος σε ηλιόλουστες τοποθεσίες. λάμψη Χρησιμοποιήστε αυτά τα γονιμοποιημένα λουλούδια ως ένα εντυπωσιακό κάλυμμα εδάφους ή ως ένα όμορφο περίγραμμα στον κήπο σας.

Γκράσουλα

Η Crassula προσελκύει σαρκοφάγους μέλισσες.

Το Crassula είναι μια εξαιρετική επιλογή για κηπουρούς που θέλουν να προσελκύσουν τις μέλισσες για να επικονιάσουν τον κήπο τους. Λουλούδια σε μέγεθος σαλούνγκ, πολύχρωμα, με μυρωδιά μελιού. Αυτό το καθιστά εξαιρετική επιλογή για την παροχή τροφών σε άφθονη πηγή τροφής. Αυτό το φυτό μπορεί να καλλιεργηθεί σε ηλιόλουστη ή μερική σκιά. και μπορεί επίσης να αναπτυχθεί ως καλλωπιστικό φυτό στο σπίτι Φυτεύοντας τα λουλούδια σας σε ομάδες του ίδιου είδους θα προσελκύσετε περισσότερες μέλισσες και πεταλούδες αφού προσελκύουν μάζες. Αποφύγετε τη χρήση φυτοφαρμάκων και ζιζανιοκτόνων. Και σκεφτείτε να εισαγάγετε εντομοαπωθητικά φυτά ή πασχαλίτσες για να βοηθήσετε στον έλεγχο των παρασίτων. Με την κατάλληλη φροντίδα, το Crassula μπορεί να γίνει ένας αξιόπιστος επικονιαστής στον κήπο σας.

αγαύη

Οι μέλισσες προσελκύουν αλεπούδες.
Πίστωση εικόνας: Bennilover

Αν θέλετε να προσελκύσετε τις μέλισσες Η αγαύη είναι ένα υπέροχο φυτό για να έχετε στον κήπο σας. Τα θολά κόκκινα άνθη είναι πλούσια σε νέκταρ, που περιέχουν υψηλότερες ποσότητες σακχαρόζης, γλυκόζης και φρουκτόζης από άλλα λουλούδια κήπου. Οι μέλισσες λατρεύουν τη μυρωδιά του μελιού. Και μπορεί να φυτευτεί στον ήλιο ή στη σκιά αμυδρά. Φυτεύοντας τα λουλούδια σας σε ομάδες του ίδιου είδους θα προσελκύσετε περισσότερες μέλισσες. και αποφυγή φυτοφαρμάκων ζιζανιοκτόνο Και η φυτική τροφή κρατά τη γύρη ασφαλή για κατανάλωση. Δημιουργήστε ένα φιλικό περιβάλλον για τις μέλισσες προσθέτοντας καταφύγιο για τις μέλισσες. Χρησιμοποιήστε όσο το δυνατόν λιγότερο φυτοφάρμακο. και κανονίστε μια απλή τρύπα ποτίσματος με αγαύη Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν παράδεισο μελισσών στον κήπο σας!

Καλάντσο

Το Pink Kalanchoe προσελκύει τις χυμώδεις μέλισσες.

Το Kalanchoe είναι μια εξαιρετική επιλογή για κηπουρούς που θέλουν να προσελκύσουν επικονιαστές όπως μέλισσες, πεταλούδες και κολίβρια. Τα πολύχρωμα λουλούδια προσελκύουν αυτά τα πλάσματα. Και το γλυκό τους άρωμα που μοιάζει με μέλι τους προσελκύει ακόμα περισσότερο.Η Kalanchoe μπορεί επίσης να φυτευτεί σε ηλιόλουστη ή μερική σκιά. Αυτό το καθιστά ευέλικτο για διαφορετικά κλίματα και κήπους.Με το Kalanchoe, οι κηπουροί μπορούν να απολαύσουν τα γονιμοποιητικά έντομα να χτυπούν τα φτερά τους και να βουίζουν τριγύρω. Πολύχρωμα μικρά λουλούδια όλο το χρόνο

ζουν για πάντα

Τα πράσινα χυμώδη φυτά προσελκύουν τις μέλισσες.
Πίστωση εικόνας: Gilles Gonthier, CC BY 2.0 μέσω Wikimedia Commons.

Το Sempervivum, γνωστό και ως κότες και νεοσσοί, είναι ένα ελκυστικό παχύφυτο ανθεκτικό στην ξηρασία που προσελκύει μέλισσες και άλλους επικονιαστές. Οι μικρές ανθοκεφαλές αυτών των φυτών παράγουν μέλι στα τέλη του καλοκαιριού. Αυτό το καθιστά εξαιρετική τροφή για τις μέλισσες.Επιπλέον, ορισμένοι τύποι sempervivum μπορούν να παρέχουν ευεργετική τροφή για τις μέλισσες όταν άλλα λουλούδια μαραθούν. Διαφορετικά είδη μελισσών τρέφονται με λουλούδια. καθιστώντας τα μια εξαιρετική προσθήκη σε κάθε κήπο.

Portlagaria afra (Ελέφαντος Μπους)

Η χυμώδης γλιστρίδα προσελκύει τις μέλισσες.
Φωτογραφία: Martin Kenny

Το Portulacaria afra, γνωστό και ως θάμνος ελέφαντα, είναι ένα καλό φυτό για να προσθέσετε στον κήπο σας εάν θέλετε να προσελκύσετε τις μέλισσες. Αυτός ο ζωηρός θάμνος κάθεται χαμηλά από το έδαφος και καλύπτεται με μικρά, έντονα χρωματιστά λουλούδια που αποπνέουν ένα άρωμα μελιού. Αυτό το φυτό όχι μόνο δημιουργεί όμορφους φράκτες. Αλλά τα μαραμένα κόκκινα λουλούδια είναι πλούσια σε γύρη. Αποτελεί εξαιρετικό φαγητό και χώρο ανάπαυσης για τις μέλισσες. πάνω από όλα Μπορεί να φυτευτεί σε ηλιόλουστη ή μερική σκιά. Μπορεί να καλλιεργηθεί και ως καλλωπιστικό φυτό σε εσωτερικούς χώρους Φυτέψτε την Portlagaria afra στον κήπο σας και απολαύστε συναρπαστικούς επικονιαστές.

καστερία

Τα Καστέρια προσελκύουν σαρκοφάγους μέλισσες.
Πίστωση εικόνας: Hippocampus από την πολωνική Wikipedia. η ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η Καστέρια είναι μια εξαιρετική επιλογή για έναν κήπο φιλικό προς τις μέλισσες, επειδή τα θολά κόκκινα λουλούδια της είναι πλούσια σε γύρη. Αυτό το καθιστά ένα εξαιρετικό μέρος για τις μέλισσες να προσγειωθούν και να γευματίσουν. Η φύτευση λουλουδιών σε ομάδες του ίδιου είδους είναι πιο ασφαλής για τις μέλισσες και τις πεταλούδες. αποφεύγοντας παράλληλα τη χρήση φυτοφαρμάκων και ζιζανιοκτόνων Η φύτευση εντομοαπωθητικών όπως κατιφέδες ή μέντα και η εισαγωγή πασχαλίτσες στον κήπο σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε τον κήπο σας πιο ελκυστικό για τις μέλισσες.

Howardia

Η Χαβαρθία προσελκύει σαρκοφάγους μέλισσες.
Πίστωση εικόνας: Creative Commons

Το Haworthia είναι ένα ελκυστικό, ζωηρό χυμώδες φυτό που είναι τέλειο για να προσελκύει τις μέλισσες στον κήπο σας. μικρά μωβ λουλούδια μυρίζει μέλι Είναι μια εξαιρετική επιλογή για τους λάτρεις της μέλισσας. Είναι εύκολο στη φροντίδα και μπορούν να καλλιεργηθούν σε ηλιόλουστες και ημισκιασμένες συνθήκες. Αυτό το καθιστά το τέλειο φυτό για κάθε κήπο. Όχι μόνο ένας όμορφος φράχτης λουλουδιών Αλλά οι μέλισσες δεν χορταίνονται από τα πλούσια σε νέκταρ, αρωματικά λουλούδια. Βεβαιωθείτε ότι το Haworthia σας δεν περιέχει φυτοφάρμακα για τα καλύτερα αποτελέσματα στην προσέλκυση μελισσών.

Ποια είναι τα οφέλη του να έχεις μέλισσες στα φυτά σου;

Εδώ είναι μερικά οφέλη από το να έχετε μέλισσες στα φυτά σας:

1. Αύξηση παραγωγικότητας και παραγωγικότητας

Η προσέλκυση μελισσών στον κήπο σας είναι κάτι περισσότερο από ένας απλός τρόπος για να τον κάνετε να φαίνεται όμορφος. Έχει όμως και πραγματικά οφέλη για τα φυτά σας! Οι μέλισσες παίζουν σημαντικό ρόλο στην επικονίαση και στην αύξηση της παραγωγής και της παραγωγικότητας. Με λιγότερα φυτοφάρμακα, άρδευση και μελισσοκομία. Ο κήπος σας θα σφύζει από μέλισσες και θα αποδίδει και θα ανταμείβει. Ξεκινήστε να μετατρέπετε τον κήπο σας σε παράδεισο μελισσών σήμερα!

2. Αυξήστε την περιεκτικότητα των φυτών σε θρεπτικά συστατικά.

Η προσέλκυση μελισσών στον κήπο σας έχει πολλά οφέλη. καθώς και αύξηση της περιεκτικότητας των φυτών σας σε θρεπτικά συστατικά Οι μέλισσες επικονιάζουν τα λουλούδια. Αυξήστε την ποιότητα και την ποσότητα των φρούτων, των λαχανικών και άλλων λουλουδιών στον κήπο σας αποφεύγοντας τη χρήση φυτοφαρμάκων και παρέχοντας ενδιαιτήματα φιλικά προς τις μέλισσες. Μπορείτε να εγγυηθείτε την υγεία αυτών των ευεργετικών εντόμων. Δώστε στα φυτά σας τα καλύτερα θρεπτικά συστατικά. με φυτά πλούσια σε θρεπτικά συστατικά Μπορείτε να έχετε έναν πιο υγιή και ζωντανό κήπο.

3. Βελτιωμένη ανοσία

Κάντε το μέρος σας για να σώσετε τις μέλισσες και να κερδίσετε ανταμοιβές! φιλική προς τις μέλισσες φύτευση λουλουδιών Αποφύγετε τη χρήση φυτοφαρμάκων και ζιζανιοκτόνων. Και η φύτευση λουλουδιών μαζί είναι μόνο μερικοί τρόποι για να βοηθήσετε τις μέλισσες να ευδοκιμήσουν. όταν το κάνεις αυτό Θα απολαύσετε υψηλότερες αποδόσεις φρούτων και λαχανικών ως αποτέλεσμα της βελτιωμένης αντοχής στις ασθένειες. αυξημένη επικονίαση Επομένως, μην περιμένετε άλλο – αρχίστε να βοηθάτε τις μέλισσες και απολαύστε τα υπέροχα οφέλη του να έχετε μέλισσες στον κήπο σας!

Οι μέλισσες έλκονται από τα παχύφυτα.

4. Βελτιώστε την ανοχή στο στρες

Το να έχετε μέλισσες γύρω από τα φυτά σας μπορεί να είναι απίστευτα χρήσιμο. Αυτοί οι επικονιαστές όχι μόνο βοηθούν τα φυτά να παράγουν περισσότερους καρπούς, αλλά και τα βοηθούν να αναπτυχθούν. αλλά και αυξάνει την αντοχή των φυτών στο στρες Μελέτες έχουν δείξει ότι τα μελισσοφόρα φυτά είναι πιο ανθεκτικά στις ασθένειες και στα σκληρά κλίματα. βελτιώνουν τη γενική υγεία Οι μέλισσες βοηθούν στη δημιουργία ενός οικοσυστήματος πιο βιοποικιλότητας. βοηθά τα φυτά ΜΕΓΑΛΩΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΣΑΣ Αν λοιπόν θέλετε να δημιουργήσετε έναν υγιή και παραγωγικό κήπο. Προσκαλέστε τις μέλισσες να ζήσουν μαζί σας!

5. Βελτιώστε την ανθοφορία και την ανθοφορία.

Θέλετε να κάνετε τον κήπο σας πιο επιτυχημένο; Η προσέλκυση μελισσών στον κήπο σας μπορεί να σας βοηθήσει! Οι μέλισσες είναι απαραίτητες για την επικονίαση, την επιτάχυνση και την ανθοφορία Φυτέψτε φιλικά προς τις μέλισσες λουλούδια. αποφύγετε τα φυτοφάρμακα Φτιάξτε μια τρύπα για το νερό τους. και φτιάξτε ένα καταφύγιο μελισσών για τα καλύτερα αποτελέσματα. Με τα πλεονεκτήματα της τοπικής φροντίδας γκαζόν της Lawn Love, μπορείτε να διατηρήσετε το γκαζόν και τον κήπο σας στην καλύτερη εμφάνιση.

6. Βιοποικιλότητα

Η προσθήκη μελισσών στον κήπο σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε τη βιοποικιλότητα και να αποκομίσετε τα πολλά οφέλη από την ύπαρξη πολλών επικονιαστών στην αυλή σας. Οι μέλισσες είναι τα πιο σημαντικά πλάσματα στη γη. και παρέχοντας ένα ασφαλές περιβάλλον γεμάτο με αυτοφυή φυτά. Λουλούδια φιλικά προς τις μέλισσες, άρδευση και καταφύγιο μελισσών Μπορείτε να τα βοηθήσετε να μεγαλώσουν. Αυτό όχι μόνο θα βοηθήσει τον κήπο σας να μεγαλώσει. Βοηθά επίσης να φέρει ισορροπία στο παγκόσμιο οικοσύστημά μας.

μέλισσα σε κίτρινο λουλούδι κάκτων

7. Βελτιώστε την επικονίαση

Η παρουσία μελισσών στον κήπο μπορεί να αυξήσει πολύ την επικονίαση των φυτών, με αποτέλεσμα την αφθονία των φρούτων, των λαχανικών και των λουλουδιών. Αυτά τα γονιμοποιητικά έντομα δεν βοηθούν μόνο στην ομορφιά του κήπου. Αλλά βοηθά επίσης στη διατήρηση ολόκληρου του οικοσυστήματος και του γεωργικού συστήματος. Δημιουργώντας ένα καταφύγιο για μέλισσες και άλλους επικονιαστές. Μπορείτε να απολαύσετε καλύτερη επικονίαση των φυτών σας και να συμβάλετε σε ένα καλύτερο περιβάλλον.

8. Μειώστε τη χρήση φυτοφαρμάκων.

Υπάρχουν πολλά οφέλη από την προσθήκη μελισσών στον κήπο σας. Ειδικά όταν πρόκειται για μείωση της χρήσης φυτοφαρμάκων. Χρησιμοποιώντας φυσικές μεθόδους καταπολέμησης παρασίτων, όπως φύτευση εντομοαπωθητικών. απελευθέρωση πασχαλίτσας ή χρησιμοποιώντας μικρή ποσότητα εντομοκτόνου σαπουνιού Μπορείτε να προστατέψετε τον κήπο σας χωρίς σκληρά χημικά. Φυτεύοντας λουλούδια σε ομάδες και αφήνοντας τα ζιζάνια να αναπτυχθούν Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πιο ποικιλόμορφο οικοσύστημα για να ευδοκιμήσουν οι μέλισσές σας. Φτιάξτε έναν κήπο φιλικό προς τις μέλισσες και μειώστε τη χρήση φυτοφαρμάκων για έναν υγιή και επιτυχημένο κήπο.

9. Βελτιώστε τη γονιμότητα του εδάφους

Έχοντας μέλισσες στον κήπο σας Θα ωφεληθείτε από τη βελτίωση της γονιμότητας του εδάφους. Οι μέλισσες βοηθούν φυσικά στην επικονίαση φυτών και λουλουδιών. αυξάνουν την ανάπτυξη και την απόδοση των φρούτων και των λαχανικών Η καλλιέργεια λουλουδιών φιλικών προς τις μέλισσες και η αποφυγή της χρήσης σκληρών χημικών και φυτοφαρμάκων θα συμβάλει στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος φιλικού προς τους επικονιαστές. Διατηρήστε τον κήπο σας υγιή και ζωντανό. χρησιμοποιώντας ποιοτικό χώμα Θα είστε σίγουροι ότι τα φυτά σας ξεκινούν καλά και είναι ελκυστικά για τις μέλισσες και άλλους επικονιαστές. Μετατρέψτε τον κήπο σας σε παράδεισο επικονιαστών και αποκομίστε τα οφέλη του καταπράσινου, παραγωγικού κήπου.

Οι μέλισσες αγαπούν τα κίτρινα άνθη κάκτων.

10. Πιο υγιεινά και πιο θρεπτικά φρούτα και λαχανικά

Καλλιεργήστε πιο υγιεινά και θρεπτικά προϊόντα στον κήπο σας παρέχοντας σε επικονιαστές όπως οι μέλισσες λιγότερα φυτοφάρμακα και πιο φιλικά προς τις μέλισσες λουλούδια. Μπορείτε να δημιουργήσετε μόνοι σας έναν παράδεισο μελισσών και έναν επιτυχημένο κήπο. πηγή παροχής νερού χτίστε ένα καταφύγιο μελισσών και παρακολουθήστε τα φυτά σας να ευδοκιμούν με αυτούς τους σημαντικούς επικονιαστές. Απολαύστε τα οφέλη του να έχετε μέλισσες στα φυτά σας με πιο υγιεινά και θρεπτικά προϊόντα!

FAQ

Παρακάτω παρατίθενται μερικές συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με τα παχύφυτα που προσελκύουν τις μέλισσες:

Τι φυτά αρέσουν οι μέλισσες;

Sedum ‘Autumn Joy’, Pink Sedum Stonecrop, Yucca, Night Blooming Cactus, Epiphyllum, Carrion/Starfish Flower, Hurnia Cactus, Lithops, Ice Plants, Angelina Stonecrop, Propeller Plant, Mesembryanthemums, Rock Purslane, και Blue Seme. Παρέχετε έναν επικονιασμένο χυμώδη κήπο ανθίζει πάντα αν είναι δυνατόν και παρέχουν νερό και χώρους φωλιάς για τις μέλισσες Αποφύγετε τη χρήση φυτοφαρμάκων και καθίστε κοντά στον κήπο επικονιαστών για να δείτε ποια έντομα επισκέπτονται.

Ποιο είναι το αφράτο λευκό κρέας μου;

Το λευκό χνούδι στο παχύφυτό σας μπορεί να προκληθεί από λευκούς σκώρους, κοινώς γνωστούς ως βαμβακερούς σκώληκες. Αυτοί οι σκώροι γεννούν τα αυγά τους στην κάτω πλευρά των χυμωδών φύλλων. που θα εκκολάπτονται και θα τρέφονται με χυμό Για να απαλλαγείτε από το λευκό χνούδι χρησιμοποιήστε τσιμπιδάκια σταδιακά μαδημένο από το φύλλο Εάν η προσβολή του σκόρου είναι σοβαρή, συνιστάται ο ψεκασμός του φυτού με εντομοκτόνο. για να αποτρέψετε την επιστροφή των σκόρων Τοποθετήστε το παχύφυτο σε καλά αεριζόμενο χώρο. μακριά από άλλα φυτά Επίσης, ελέγχετε συχνά τις κάτω πλευρές των φύλλων. για να αναζητήσετε σημάδια μόλυνσης

Οι μέλισσες έλκονται από τα ροζ λουλούδια.

Πώς μπορώ να προσελκύσω περισσότερες μέλισσες;

Είναι εύκολο να προσελκύσετε μεγάλο αριθμό μελισσών στον κήπο σας. με τα σωστά βήματα! Ξεκινήστε φυτεύοντας τον ίδιο τύπο λουλουδιών σε τσαμπιά. Αυτό θα αυξήσει το ενδιαφέρον των μελισσών και των πεταλούδων.Επίσης, αποφύγετε τη χρήση χημικών φυτοφαρμάκων. ζιζανιοκτόνο και φυτικές τροφές Επειδή αυτά μπορεί να είναι επικίνδυνα για τις μέλισσες. Αντίθετα, επιλέξτε τον φυσικό έλεγχο των παρασίτων, όπως να φυτέψετε εντομοαπωθητικά ή να ενσωματώσετε πασχαλίτσες στον κήπο σας. Για να κάνετε τον κήπο σας πιο ελκυστικό για τις μέλισσες Παρέχετε μια τρύπα ποτίσματος. χτίστε ένα καταφύγιο μελισσών και χρησιμοποιήστε όσο το δυνατόν λιγότερα φυτοφάρμακα. Με αυτά τα απλά βήματα, θα έχετε έναν κήπο γεμάτο μέλισσες σε χρόνο μηδέν!

Τι είναι το χοντρό μυγάκι μου;

μικρή μύγα Τα γλυκά σας μπορεί να είναι επικονιαστές όπως μέλισσες, σφήκες, μύγες, νυχτερίδες και σκαθάρια. καθώς και η αγαπημένη πεταλούδα Η ύπαρξη ενός επικονιαζόμενου χυμώδους κήπου θα βοηθήσει στην προσέλκυση αυτών των επικονιαστών. Αποφύγετε τη χρήση φυτοφαρμάκων καθώς μπορεί να είναι επιβλαβή για τους επικονιαστές και εφαρμόστε την ολοκληρωμένη διαχείριση παρασίτων για να περιορίσετε την ποσότητα των χρησιμοποιούμενων φυτοφαρμάκων. Αν βρείτε μεγάλη προσβολή αλευροφόρων Είναι καλύτερο να απορρίψετε το φυτό και να χρησιμοποιήσετε ένα συστηματικό εντομοκτόνο ως έσχατη λύση.

σαρκοφάγα μέλισσες
Πίστωση εικόνας: Dvortygirl, CC BY-SA 3.0 μέσω Wikimedia Commons.

Πόσο συχνά ποτίζετε τα φυτά;

Ποτίστε το παχύφυτό σας όταν το φυτόχωμα είναι στεγνό.Σε γενικό κανόνα, αφήστε το φυτό να στεγνώσει ανάμεσα στα ποτίσματα και δώστε του τουλάχιστον 5-6 ώρες ηλιακό φως την ημέρα. Είναι σημαντικό να παρέχεται καλά στραγγιζόμενο έδαφος και να το αναμιγνύετε με περλίτη και άμμο. Το πολύ νερό είναι επιζήμιο για τα παχύφυτα. Φροντίστε να ακολουθείτε σωστές τεχνικές ποτίσματος για υγιή και χαρούμενα φυτά.

συμπέρασμα

Συνολικά, τα παχύφυτα είναι μια εξαιρετική προσθήκη στον κήπο επικονίασης. γιατί όχι μόνο όμορφη Αλλά ωφελεί επίσης τους επικονιαστές όπως οι μέλισσες, οι πεταλούδες και τα κολίβρια. Δεν παρέχουν μόνο τροφή και καταφύγιο σε αυτά τα σημαντικά έντομα. Αλλά είναι επίσης ένας καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε νερό. Αυτό τα καθιστά εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να κάνουν τους κήπους τους πιο φιλικούς προς το περιβάλλον. με απλά βήματα λίγα βήματα Μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε έναν κήπο φιλικό προς τους επικονιαστές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *