Πώς να σώσετε ένα υπερποτισμένο φυτό ZZ: Το [Fastest Way] για να διορθώσετε αυτά τα φυτά

zz พืชที่มีปริมาณน้ำสูง

Πώς να σώσετε ένα υπερποτισμένο φυτό ZZ

Ψάχνετε τρόπους για να βοηθήσετε το φυτό σας ZZ; Μην ανησυχείς, υπάρχει ελπίδα! με την κατάλληλη φροντίδα Μπορείτε να βοηθήσετε τα αγαπημένα σας φυτά να ανακάμψουν πλήρως. Αυτό το άρθρο θα σας παρέχει τη γνώση και την καθοδήγηση που χρειάζεστε για να επαναφέρετε το φυτό ZZ στην παλιά του δόξα. Σε ελάχιστο χρόνο, μπορείτε να αποκτήσετε ένα υγιές και ζωντανό φυτό εσωτερικού χώρου που φέρνει ομορφιά και ζωντάνια στο σπίτι σας. Επομένως, μην τα παρατάτε. αφιερώστε χρόνο για να διατηρήσετε το εργοστάσιό σας ZZ με υψηλό ρεύμα. Και θα ανταμειφθείτε με μια όμορφη προσθήκη στο σπίτι σας.

Πίστωση εικόνας: David J. Φωτογραφία από Stang, CC BY-SA 4.0 μέσω Wikimedia Commons.

Τι είναι ένα φυτό ZZ με πάρα πολύ νερό; κύρια ιδέα

Υπερπότισμα Τα φυτά ZZ είναι ένας τύπος φυτών εσωτερικού χώρου που υπερποτίζουν Τα φυτά ZZ (Zamioculcas Zamiifolia) είναι γνωστά για την ικανότητά τους να ανέχονται την παραμέληση και τις συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Ευαίσθητο όμως στο υπερβολικό πότισμα. Το υπερβολικό πότισμα των φυτών ZZ μπορεί να προκαλέσει διαβροχή του εδάφους. πνίγουν τις ρίζες προκαλώντας σήψη ριζών και άλλα προβλήματα

Τα συμπτώματα του υπερβολικού ποτίσματος των φυτών ZZ περιλαμβάνουν κίτρινα ή καφέ φύλλα, μαραμένα φύλλα και λεπτά ή δύσοσμα ριζικά συστήματα. Σε ακραίες περιπτώσεις, τα φυτά μπορεί να πεθάνουν, επομένως αποτρέψτε τα φυτά ZZ από το υπερβολικό πότισμα. Αφήστε το χώμα να στεγνώσει λίγο ανάμεσα στο πότισμα.Τα φυτά ZZ θέλουν να είναι σε ξηρή πλευρά και μπορούν να ανεχθούν περιόδους ξηρασίας. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε γλάστρες με καλά στραγγιζόμενο χώμα και οπές αποστράγγισης για να επιτρέψετε την αποστράγγιση του υπερβολικού νερού.

ZZ Ποιο είναι το πρόβλημα με το υπερβολικό πότισμα των φυτών;

Το υπερβολικό πότισμα των φυτών ZZ μπορεί να οδηγήσει σε κίτρινα φύλλα, αδύναμες ρίζες και αραίωση μίσχων. για να αποτρέψετε αυτό το πρόβλημα Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Παρακολουθήστε την υγρασία του εδάφους των φυτών πιο προσεκτικά. Και επιλέξτε μια τοποθεσία για τα φυτά σας που να έχει πλήρη ηλιακή ακτινοβολία. Είναι επίσης σημαντικό να ποτίζετε τα φυτά σας τακτικά. αλλά όχι τόσο πολύ Αν και οι συνθήκες θα φανεί ευνοϊκό για την ανάπτυξη Φροντίστε να μην είναι υπερβολικά ποτισμένα. Ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες Μπορείτε να βοηθήσετε το φυτό ZZ να διατηρείται υγιές και να αναπτύσσεται για τα επόμενα χρόνια!

Είναι το φυτό μου ZZ πάνω ή κάτω από το νερό;

Το εργοστάσιό σας ZZ μπορεί να βρίσκεται πάνω ή κάτω από το νερό. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να αισθανθείτε το χώμα με δύο δάχτυλα ή να χρησιμοποιήσετε έναν μετρητή υγρασίας για να ελέγξετε την υγρασία στο έδαφος.Αν το χώμα είναι υγρό, ποτίζετε υπερβολικά τα φυτά σας. Και θα πρέπει να αφήσετε το χώμα να στεγνώσει πριν το ξαναποτίσετε. Εάν το χώμα είναι στεγνό, είστε πνιγμένοι και πρέπει να ποτιστείτε ξανά. Θυμηθείτε, είναι πιο εύκολο να απαλλαγείτε από τα φυτά ZZ με υπερβολικό πότισμα παρά βυθίζοντας τα. Και φυσικά είναι πιο εύκολο να διατηρηθούν τα βυθισμένα φυτά ZZ παρά το αντίστροφο.

Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να κάνει τα φύλλα στα φυτά zz να κιτρινίσουν.
Συντελεστές εικόνας: Kadu και Kim Starr

ZZ Ποια είναι τα σημάδια του νερού πάνω από τα φυτά;

Τα συμπτώματα των φυτών ZZ που παίρνουν πολύ νερό περιλαμβάνουν κιτρίνισμα ή μαρασμό των φύλλων. Σήψη ριζών ή μούχλα που αναπτύσσεται στο έδαφος. καχεκτική ανάπτυξη Και μια αμυδρή μυρωδιά από τις ρίζες για να αποφευχθεί αυτό το πρόβλημα. Φροντίστε να ποτίζετε τακτικά τα φυτά ZZ σας. Βεβαιωθείτε ότι τα πάνω από μερικά εκατοστά του εδάφους είναι στεγνά πριν τα ποτίσετε ξανά. Εάν παρατηρήσετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα, λάβετε άμεσα μέτρα για να επιλύσετε το πρόβλημα πριν ξεφύγει από τον έλεγχο.

Πώς μπορώ να ξέρω αν το φυτό μου ZZ έχει πολύ νερό;

Το να γνωρίζετε εάν το φυτό ZZ σας υπερποτίζει είναι ζωτικής σημασίας για να διατηρήσετε το φυτό σας υγιές και να αναπτυχθεί. Ο καλύτερος τρόπος για να προσδιορίσετε εάν τα φυτά ZZ σας χρειάζονται πότισμα είναι να δείτε εάν το επάνω χώμα είναι στεγνό. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε άλλα σήματα. υπερβολικό πότισμα, όπως μαρασμό, κιτρίνισμα, μαρασμό ή κατσαρασμό των φύλλων για να αποτρέψετε το υπερβολικό πότισμα στο μέλλον προσέξτε τις συνθήκες του εδάφους πρόγραμμα ποτίσματος και το φως του ήλιου λάμπει και προσαρμόστε τις μεθόδους ποτίσματος σας όπως χρειάζεται Ποτίζετε τακτικά τα φυτά ZZ σας. Αλλά μην ποτίζετε πολύ. Με την κατάλληλη φροντίδα, το φυτό σας ZZ θα ευδοκιμήσει.

ZZ Τι προκαλεί την υπερχείλιση των φυτών;

Το υπερβολικό πότισμα στα φυτά ZZ (Zamioculcas zamiifolia) μπορεί να προκληθεί από κακή αποστράγγιση. Ακανόνιστο πρόγραμμα ποτίσματος και να εκτίθεται σε πολύ άμεσο ηλιακό φως Οι κακές εδαφικές συνθήκες και το ξηρό έδαφος μπορούν επίσης να συμβάλλουν. για να αποτρέψετε το υπερβολικό πότισμα Βεβαιωθείτε ότι τα φυτά ZZ σας έχουν καλή αποστράγγιση. Παρακολουθήστε την υγρασία του εδάφους πιο προσεκτικά. Και φροντίστε να τοποθετήσετε το φυτό σε θέση με άμεσο ηλιακό φως. Ποτίζετε τα φυτά σας τακτικά. αλλά όχι τόσο πολύ και προσέξτε για σημάδια υπερβολικού ποτίσματος. με την κατάλληλη φροντίδα Μπορείτε να διατηρήσετε το φυτό ZZ σας υγιές και να αναπτύσσεται.

Καφέ άκρες στα φύλλα του φυτού zz λόγω υπερβολικού ποτίσματος.
Πίστωση εικόνας: Creative Commons

Μπορούν τα φυτά ZZ να ανακάμψουν από το υψηλό νερό;

Ναι, μπορείτε να σώσετε τα φυτά ZZ από το υπερβολικό πότισμα. Στην αποκατάσταση υπερποτισμένων δέντρων ΖΖ Πρέπει να βελτιώσετε την αποστράγγιση στη γλάστρα. μειώστε τη συχνότητα του ποτίσματος και μετακόμισε σε μια τοποθεσία με άφθονο ηλιακό φως Το έντονο φως βοηθά τα φυτά να φωτοσυνθέσουν πιο γρήγορα. Αυτό θα βοηθήσει στην άντληση νερού από το μέσο και στην αποκατάσταση της ζημιάς που προκαλείται από το υπερβολικό πότισμα. Εάν οι ρίζες ή τα ριζώματα αρχίσουν να σαπίζουν Κόψτε τα νεκρά φύλλα και τους μίσχους. Στη συνέχεια μετακινηθείτε σε νέο έδαφος με τρύπες αποστράγγισης.Αν όμως η ζημιά είναι πιο σοβαρή Μπορεί να είναι πολύ αργά για να σώσετε το φυτό σας.

Ένας γρήγορος τρόπος για να βοηθήσετε τα υδατωμένα φυτά ZZ.

Ακολουθεί ένας οδηγός βήμα προς βήμα για τον ταχύτερο τρόπο διατήρησης ενός υπερχειλισμένου φυτού ZZ:

 1. Ελέγξτε για σημάδια υπερχείλισης.
 2. αφού στεγνώσει το φυτό Αντίθετα, μετακινήστε τα σε έδαφος που στραγγίζει γρήγορα.
 3. αφήστε τις ρίζες να στεγνώσουν
 4. νερό σωστά
 5. Προσαρμόστε το πρόγραμμα ποτίσματος.
 6. Κόψτε τα άρρωστα και νεκρά φύλλα και μίσχοι.
 7. Το φυτό χρειάζεται μεταφύτευση.
 8. Το φυτό χρειάζεται μεταφύτευση.
 9. προσαρμόστε τις συνθήκες φωτός
 10. Αντιμετωπίστε τη σήψη των ριζών ή την κακή αποστράγγιση.
 11. Χρησιμοποιήστε μυκητοκτόνα για τη θεραπεία της σήψης των ριζών ή της κακής αποστράγγισης.

Βήμα 1: Ελέγξτε για σημάδια υπερχείλισης

Για να βοηθήσει στη διατήρηση ενός υπερποτισμένου φυτού ZZ. Είναι σημαντικό να ελέγχετε για σημάδια υπερβολικού ποτίσματος. Τα συμπτώματα του υπερβολικού ποτίσματος περιλαμβάνουν κιτρινισμένα φύλλα, μαραμένα φύλλα και ξηρές άκρες των φύλλων. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε κακές συνθήκες αποστράγγισης ή εδάφους. ανομοιόμορφο πότισμα και πολύ άμεσο ηλιακό φως Μπορείτε να βοηθήσετε τα φυτά ZZ να αναπτυχθούν υγιή και να ευδοκιμήσουν παρακολουθώντας την υγρασία του εδάφους. Χρησιμοποιήστε καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Επιλέξτε μια τοποθεσία για τα φυτά σας που δέχεται έμμεσο ηλιακό φως. και αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα.

Μαύρες κηλίδες στους μίσχους των φυτών zz από το υπερβολικό πότισμα.

Βήμα 2: Αφού στεγνώσουν τα φυτά Αντίθετα, μετακινήστε τα σε έδαφος που στραγγίζει γρήγορα.

Για να διατηρήσετε ένα φυτό ZZ, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε χώμα ταχείας αποστράγγισης μετά την υπερβολική ξήρανση του φυτού ZZ. Αυτό θα επιτρέψει στο έδαφος να στεγνώσει γρήγορα και θα επιτρέψει στο φυτό να έχει πρόσβαση στα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να διατηρήσει τη ζωή του. Βεβαιωθείτε ότι η γλάστρα έχει τουλάχιστον τρεις τρύπες αποστράγγισης. και επιλέξτε ένα μίγμα εδάφους με καλή αποστράγγιση Η επιλογή του σωστού μεγέθους γλάστρας είναι επίσης σημαντική. Επειδή οι πολύ μεγάλες γλάστρες χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να στεγνώσουν. Και μια γλάστρα που είναι πολύ μικρή δεν θα έχει αρκετό χώρο για να αναπτυχθεί το φυτό. Αυτό θα επιτρέψει στο φυτό σας ZZ να επιβιώσει και να ευδοκιμήσει!

Βήμα 3: Αφήστε τις ρίζες να στεγνώσουν

Για να ανακτήσετε τα αφυδατωμένα φυτά ZZ, είναι απαραίτητο να αφήσετε τις ρίζες να στεγνώσουν. Αυτό μπορεί να γίνει ελέγχοντας την υγρασία του εδάφους με ένα ραβδί ή μετρητή υγρασίας πριν το πότισμα. Και βεβαιωθείτε ότι η γλάστρα έχει τουλάχιστον τρεις τρύπες αποστράγγισης.Επίσης, λάβετε υπόψη την εποχή και τις συνθήκες ανάπτυξης. Αφήστε τα δύο κορυφαία εκατοστά του εδάφους να στεγνώσουν εντελώς πριν τα ποτίσετε ξανά. Αποφύγετε το πότισμα μέχρι να στεγνώσει το χώμα. Η λήψη αυτών των μέτρων για την αποφυγή υπερβολικού ποτίσματος θα βοηθήσει στην αποκατάσταση και προώθηση της ανάπτυξης του φυτού ZZ.

Βήμα 4: Σωστό Πότισμα

Το σωστό πότισμα είναι απαραίτητο για να διατηρήσετε τα φυτά ZZ σας υγιή και χαρούμενα. Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να προκαλέσει σήψη των ριζών. Αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που μπορεί γρήγορα να βλάψει ή να σκοτώσει τα φυτά σας. για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα Είναι σημαντικό να παρακολουθείτε το επίπεδο υγρασίας του εδάφους των φυτών σας και να τα ποτίζετε μόνο όταν τα δύο κορυφαία εκατοστά του εδάφους έχουν στεγνώσει τελείως. Τα φυτά σας εκτίθενται σε υπερβολικά πολύ άμεσο ηλιακό φως. Ακολουθώντας αυτά τα απλά και ξεκάθαρα βήματα, Μπορείτε να βοηθήσετε το φυτό ZZ να διατηρείται υγιές και να αναπτύσσεται για τα επόμενα χρόνια.

Κατεστραμμένα φύλλα δέντρων zz λόγω υπερβολικού ποτίσματος.
Φωτογραφία: Wendy Cutler

Βήμα 5: Προσαρμόστε το πρόγραμμα ποτίσματος.

Το υπερβολικό πότισμα ενός φυτού ZZ μπορεί να είναι ανησυχητικό. Αλλά είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η ζωή μπορεί να σωθεί! Προσαρμογή του προγράμματος ποτίσματος και παρακολούθηση της υγρασίας του εδάφους θα σώσει τα φυτά σας από την ατυχία. Και κάντε το φυτό δυνατό και να μεγαλώσει για πολλά χρόνια. Αφιερώστε χρόνο για να αξιολογήσετε σωστά τις συνθήκες άρδευσης και εδάφους σας. και να κάνετε τις απαραίτητες προσαρμογές για να επιτύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα. με λίγη προσπάθεια Μπορείτε επίσης να επαναφέρετε και να συντηρήσετε το όμορφο εργοστάσιο ZZ!

Βήμα 6: Κόψτε τα νεκρά και άρρωστα φύλλα και μίσχους.

Είναι σημαντικό να κόβετε τα νεκρά και άρρωστα φύλλα και τους μίσχους των φυτών ZZ που έχουν ποτιστεί υπερβολικά για να αποτρέψετε περαιτέρω ζημιές. Το κλάδεμα αφαιρεί το ετοιμοθάνατο φυτικό υλικό που απορροφά φυτική ενέργεια. Αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για την έναρξη νέας ανάπτυξης ή την ανάκαμψη από το στρες. στο κλάδεμα Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό, κοφτερό μαχαίρι ή ψαλίδι για να κόψετε τα φύλλα και τους μίσχους κοντά στη βάση του εδάφους. Ο χυμός από τα στελέχη του δέντρου ZZ μπορεί να ερεθίσει το δέρμα. Συνιστάται να φοράτε γάντια και να πλένετε τα χέρια σας μετά το κλάδεμα. Η λήψη αυτών των βημάτων θα βοηθήσει στην αποκατάσταση του εργοστασίου ZZ στην παλιά του αίγλη.

Βήμα 7: Φυτέψτε ένα νέο φυτό

Η αναφύτευση είναι ένα σημαντικό βήμα για τη διάσωση των υπερποτισμένων φυτών ZZ από περαιτέρω ζημιές. με τη μεταφορά του σε φρέσκο ​​χώμα και την εξασφάλιση της σωστής αποστράγγισης. Τα φυτά μπορούν να ανακτήσουν και να ανακτήσουν το λαμπερό πράσινο φύλλωμά τους. Επιπλέον, η μείωση της συχνότητας του ποτίσματος και η πλήρης ξήρανση του εδάφους θα διευκολύνει την αναγέννηση των φυτών. Αυτά τα απλά βήματα θα σας βοηθήσουν να αναζωογονήσετε το φυτό ZZ και να το επαναφέρετε στην αρχική του δόξα περασμένη δόξα

Τα φύλλα των φυτών zz συρρικνώνονται και κιτρινίζουν λόγω υπερβολικού ποτίσματος.
Πίστωση εικόνας: Creative Commons

Βήμα 8: Προσαρμόστε τις συνθήκες φωτισμού

Η προσαρμογή των συνθηκών φωτός είναι κρίσιμη για τη διατήρηση της υπερχείλισης ενός φυτού ZZ. Η παροχή επαρκούς φωτός θα προωθήσει τη φωτοσύνθεση. Αυτό διατηρεί το έδαφος στεγνό και επιδιορθώνει τις ζημιές που προκαλούνται από το υπερβολικό πότισμα. για να αποφύγετε το πότισμα στο μέλλον Λάβετε υπόψη παράγοντες όπως η ανεπαρκής στράγγιση ή η ποιότητα του εδάφους. μη φυσιολογικό πότισμα και υπερβολική έκθεση στο άμεσο ηλιακό φως και προσαρμόστε κατάλληλα τη συμπεριφορά ποτίσματος Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές και προσέχοντας για σημάδια υπερχείλισης, Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι το φυτό σας ZZ θα είναι υγιές και λαμπερό για πολλά χρόνια ακόμα.

Βήμα 9: Αντιμετωπίστε τη σήψη των ριζών ή την κακή αποστράγγιση

Αυτές οι συνθήκες μπορεί να οδηγήσουν σε σήψη ριζών και άλλες βλάβες. γρήγορα Επομένως, η αντιμετώπιση της σήψης των ριζών ή της κακής αποστράγγισης είναι ζωτικής σημασίας για τη θεραπεία των φυτών ZZ που έχουν υπερβολικό πότισμα. με επαρκή αερισμό και αποστράγγιση Ποτίζετε τακτικά, αλλά όχι πολύ. και επιλέξτε ένα μέρος με άφθονο ηλιακό φως Μπορείτε να αποφύγετε αυτά τα προβλήματα και να διατηρήσετε το φυτό ZZ σας υγιές και ακμάζον. Η σωστή φροντίδα είναι το κλειδί για να διατηρήσετε το ZZ Plant σας σε άριστη κατάσταση και να αποφύγετε δαπανηρά προβλήματα στο μέλλον!

Βήμα 10: Χρησιμοποιήστε ένα μυκητοκτόνο για τη θεραπεία της σήψης των ριζών ή της κακής αποστράγγισης.

Η εφαρμογή ενός μυκητοκτόνου όπως η σκόνη κανέλας είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση της σήψης των ριζών ή της κακής αποστράγγισης σε υπερποτισμένα φυτά ZZ. Εάν δεν υπάρχουν προληπτικά μέτρα Οι ρίζες του φυτού γίνονται καφέ, λεπτές και μυρίζουν άσχημα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια αργή και σταθερή μείωση της υγείας των φυτών.Λάβετε τα απαραίτητα μέτρα για να μετακινήσετε το φυτό σε ένα καθαρό δοχείο. Υπάρχει επαρκής αερισμός και αποστράγγιση. και χρησιμοποιήστε μυκητοκτόνα Θα είστε σίγουροι ότι τα φυτά ZZ σας έχουν τις καλύτερες πιθανότητες να επιβιώσουν από τη σήψη των ριζών και την κακή αποστράγγιση.

Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να προκαλέσει σήψη των ριζών στα φυτά zz.
Πίστωση εικόνας: Konrad Knutsan μέσω Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0.

Πόσο καιρό μπορεί να ανακάμψει ένα φυτό που ποτίζεται υπερβολικά;

Ένα φυτό που έχει ποτιστεί υπερβολικά θα χρειαστεί μερικές ημέρες έως μερικές εβδομάδες για να ανακάμψει. Ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσετε το φυτό σας να ανακάμψει από το υπερβολικό πότισμα είναι να το μετακινήσετε σε μια ηλιόλουστη τοποθεσία και να παρακολουθείτε στενά τα επίπεδα υγρασίας στο έδαφος. Είναι επίσης σημαντικό να ποτίζετε τακτικά το φυτό σας. αλλά όχι τόσο πολύ Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές και προσέξτε για σημάδια υπερβολικού ποτίσματος. Μπορείτε να βοηθήσετε να διατηρήσετε τα φυτά σας υγιή και να αναπτύσσονται για τα επόμενα χρόνια!

Πώς να αποτρέψετε τα φυτά ZZ σας από το επαναλαμβανόμενο πότισμα

σύμφωνα με το αρχαίο ρητό Η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία Και αυτό ισχύει και για τα μωρά σας φυτά! Αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα ακολουθώντας αυτές τις απλές συμβουλές:

 1. Ελέγχετε τακτικά την υγρασία του εδάφους.
 2. Μην ποτίζετε πολύ τα φυτά ZZ.
 3. ZZ Παρέχετε στα φυτά οπές αποστράγγισης.
 4. Χρησιμοποιήστε καλά στραγγιζόμενο έδαφος.
 5. Το ZZ ποτίζει φυτά μόνο όταν είναι απαραίτητο.
 6. ZZ Μην ξεχνάτε να ποτίζετε τα φυτά από κάτω.
 7. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετός αέρας γύρω από το φυτό.
 8. Φροντίστε να γονιμοποιείτε τακτικά τα φυτά σας ZZ.
 9. Μεταφέρετε ξανά το φυτό ZZ κάθε λίγα χρόνια.

1. Ελέγχετε τακτικά την υγρασία του εδάφους.

Ο τακτικός έλεγχος των επιπέδων υγρασίας του εδάφους είναι απαραίτητος για να αποτρέψετε το φυτό ZZ σας από το να πνιγεί ξανά. Ποτίστε το φυτό σας μόνο όταν το χώμα είναι στεγνό και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε το δάχτυλό σας ή το μετρητή υγρασίας για να μετρήσετε τα δύο κορυφαία εκατοστά του εδάφους. Πριν από το πρώτο πότισμα, είναι σημαντικό να αερίζεται το χώμα και να εναλλάσσεται περιοδικά το φυτό για να εξασφαλίζεται ομοιόμορφη ανάπτυξη.Είναι επίσης σημαντικό να ποτίζετε συχνά το φυτό. αλλά όχι τόσο πολύ Ακολουθώντας αυτές τις απλές οδηγίες, Μπορείτε να εγγυηθείτε την ευημερία και την αντοχή του φυτού σας ZZ.

2. Μην ποτίζετε πολύ τα φυτά ZZ.

Για να αποφύγετε ζημιά ή θάνατο του φυτού σας ZZ, είναι σημαντικό να αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα. Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να οδηγήσει σε υγρό έδαφος, σήψη ριζών και άλλες συνθήκες. του άγχους και των ασθενειών για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα Χρησιμοποιήστε το δάχτυλό σας για να ελέγξετε τα δύο κορυφαία εκατοστά του εδάφους για υγρασία. Ή επενδύστε σε έναν μετρητή υγρασίας για ακρίβεια. Ποτίστε το φυτό μόνο όταν το έδαφος είναι στεγνό και λάβετε υπόψη παράγοντες όπως η αποστράγγιση και οι συνθήκες του εδάφους. πρόγραμμα ποτίσματος και έκθεση στο ηλιακό φως Η τήρηση αυτών των συστάσεων θα εξασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη υγεία και ευτυχία του φυτού σας ZZ.

Μαύρες κηλίδες στα φυτά zz από το υπερβολικό πότισμα.
Πίστωση εικόνας: Χρήστης:WeFt μέσω Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0.

3. Παρέχετε στα φυτά ZZ οπές αποστράγγισης.

Η ύπαρξη οπών αποστράγγισης για το εργοστάσιό σας ZZ είναι απαραίτητο για την αποφυγή υπερχείλισης. Εάν δεν υπάρχει τρύπα αποστράγγισης Το υπερβολικό νερό παραμένει στο έδαφος και προκαλεί σήψη των ριζών. που μπορεί να βλάψει τα αγαπημένα σας φυτά Για να βεβαιωθείτε ότι το δέντρο ZZ σας παραμένει υγιές. Επιλέξτε μια γλάστρα με τουλάχιστον μια τρύπα αποστράγγισης στη βάση που δεν είναι πολύ μεγάλη ή πολύ μικρή. Θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα ελεύθερο μέσο αποστράγγισης. Ελέγξτε την υγρασία του εδάφους με ένα ξυλάκι ή έναν μετρητή υγρασίας. και πότισμα ανάλογα με την εποχή Το προσεκτικό και προσεκτικό πότισμα θα κρατήσει τα φυτά ZZ σας υγιή και χαρούμενα!

4. Χρησιμοποιήστε καλά στραγγιζόμενο έδαφος.

Η χρήση καλά στραγγιζόμενου εδάφους είναι απαραίτητη για να αποτρέψετε την αφυδάτωση των φυτών σας ZZ. Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να βλάψει ή ακόμα και να σκοτώσει τα φυτά σας. Επομένως, είναι σημαντικό να επιλέξετε μια γλάστρα με τουλάχιστον τρεις τρύπες αποστράγγισης και ελεύθερο χώμα αποστράγγισης.Επίσης, βεβαιωθείτε ότι το μέγεθος της γλάστρας είναι κατάλληλο. ούτε πολύ μικρό ούτε πολύ μεγάλο Αυτό θα αποτρέψει το υπερβολικό νερό να εισχωρήσει στο έδαφος μετά από κάθε πότισμα. Ακολουθώντας αυτές τις απλές οδηγίες, Μπορείτε να προστατέψετε το φυτό σας ZZ και να διασφαλίσετε ότι θα συνεχίσει να αναπτύσσεται.

5. Ποτίζετε τα φυτά ZZ μόνο όταν είναι απαραίτητο.

Το σωστό πότισμα των φυτών ZZ είναι ένα σημαντικό μέρος της διατήρησης της υγείας τους. Είναι σημαντικό να ποτίζετε τα φυτά ZZ μόνο όταν χρειάζεται. και μην αφήνεις το χώμα να βραχεί. Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να οδηγήσει σε σήψη των ριζών και άλλα προβλήματα. Αυτό μπορεί να βλάψει τα φυτά σας ZZ. Ελέγξτε την υγρασία του εδάφους πριν το πότισμα και χρησιμοποιήστε έναν μετρητή υγρασίας εδάφους για ακρίβεια. Το πότισμα των φυτών ZZ σας με αυτόν τον τρόπο θα σας βοηθήσει να αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα και να διατηρήσετε το φυτό σας υγιές για τα επόμενα χρόνια.

zz ωίδιο στα φυτά λόγω υπερβολικού ποτίσματος
Πίστωση εικόνας: David J. Φωτογραφία από Stang, CC BY-SA 4.0 μέσω Wikimedia Commons.

6. Φροντίστε να ποτίζετε τα φυτά ΖΖ από κάτω.

Η αποφυγή του υπερβολικού ποτίσματος των φυτών ZZ είναι πολύ σημαντική. Και το πότισμα από κάτω είναι μονόδρομος. Χρησιμοποιώντας τριχοειδή δράση για την απορρόφηση νερού από κάτω. Έτσι, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι τα φυτά σας λαμβάνουν τη σωστή ποσότητα υγρασίας χωρίς να πνιγούν. πριν ξαναποτίσεις Ελέγξτε τα δύο κορυφαία εκατοστά του εδάφους με έναν μετρητή υγρασίας για να βεβαιωθείτε ότι το χώμα είναι στεγνό. Όταν δίνετε προσοχή στις ανάγκες ποτίσματος των φυτών ZZ και ακολουθείτε αυτές τις συμβουλές, Θα είστε σίγουροι ότι τα φυτά θα είναι υγιή και θα αναπτύσσονται καλά.

7. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετός αέρας γύρω από το φυτό.

Η διασφάλιση επαρκούς κυκλοφορίας αέρα γύρω από τη μονάδα ZZ είναι απαραίτητη για την αποφυγή υπερχείλισης. ώστε το φυτό σας να είναι πάντα υγιές Είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη οι περιβαλλοντικές και εποχιακές αλλαγές. συμπεριλαμβανομένης της κατάλληλης αποστράγγισης και εξαερισμού για να εξασφαλίσετε την καλύτερη αποστράγγιση Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα μέσο που μπορεί να στραγγίζει ελεύθερα και ότι υπάρχουν τουλάχιστον τρεις τρύπες αποστράγγισης στη γλάστρα. Χρησιμοποιήστε έναν μετρητή υγρασίας για να παρακολουθείτε τα επίπεδα υγρασίας του εδάφους και να ποτίζετε τακτικά. αλλά όχι τόσο πολύ Ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες Μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι το εργοστάσιό σας ZZ δεν θα είναι ποτέ ξανά υγρό.

8. Φροντίστε να γονιμοποιείτε τακτικά τα φυτά σας ZZ.

Είναι σημαντικό να φροντίζετε να γονιμοποιείτε τακτικά τα φυτά σας ZZ για να αποτρέψετε το περαιτέρω υπερβολικό πότισμα. Βεβαιωθείτε ότι τα φυτά σας λαμβάνουν τη σωστή ποσότητα θρεπτικών συστατικών. Θα είστε σε θέση να διασφαλίσετε ότι τα φυτά λαμβάνουν αρκετό νερό για να τα διατηρήσουν υγιή και να αναπτυχθούν. Επίσης, ελέγξτε τα επίπεδα υγρασίας του εδάφους και το νερό μόνο όταν τα δύο πάνω εκατοστά του εδάφους είναι στεγνά. με την κατάλληλη φροντίδα Μπορείτε να διατηρήσετε τα φυτά ZZ σας υγιή και χαρούμενα για πολλά χρόνια ακόμα!

Καθαρίστε το φυτό zz για να αποφύγετε τα παράσιτα και το υπερβολικό πότισμα.

9. Μεταφέρετε τα φυτά ZZ κάθε λίγα χρόνια.

Είναι απαραίτητο να επανατοποθετείτε τα φυτά ZZ σας κάθε 2-3 χρόνια για να αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα.Τα φυτά ZZ ευδοκιμούν σε ξηρά, ζεστά περιβάλλοντα. Και το υπερβολικό πότισμα μπορεί να οδηγήσει σε σήψη των ριζών και άλλα προβλήματα. Αυτό διασφαλίζει ότι το φυτό σας ZZ έχει τις καλύτερες πιθανότητες να αναπτυχθεί. Χρησιμοποιήστε ένα chopstick ή έναν μετρητή υγρασίας για να ελέγξετε την ξηρότητα πριν το πότισμα. και βεβαιωθείτε ότι η γλάστρα έχει πολλές τρύπες αποστράγγισης.Επίσης, να χρησιμοποιείτε πάντα ένα μέσο ανάπτυξης με ελεύθερη αποστράγγιση. με αυτές τις συμβουλές Μπορείτε να διασφαλίσετε ότι το φυτό σας ZZ θα παραμείνει υγιές και χαρούμενο για πολλά χρόνια ακόμα.

Πώς μπορώ να ξέρω αν το φυτό μου ZZ έχει σήψη ριζών;

Δεν είναι πάντα εύκολο να πείτε εάν τα φυτά σας ZZ έχουν σήψη ριζών. Υπάρχουν όμως κάποια συμπτώματα που πρέπει να προσέξετε: Οι καφέ, λεπτές και δύσοσμες ρίζες είναι σίγουρα σημάδια σήψης των ριζών. Εάν υποψιάζεστε ότι τα φυτά ZZ σας έχουν σήψη ριζών Πρέπει να ενεργήσετε γρήγορα. Αφαιρέστε τις προσβεβλημένες ρίζες και επανατοποθετήστε το φυτό ZZ με ένα μείγμα δύο μερών τυπικού μείγματος γλάστρας, ένα μέρος χοντρής άμμου και ένα μέρος περλίτη για να παρέχεται επαρκής αερισμός και αποστράγγιση. Μυκητοκτόνα όπως η σκόνη κανέλας μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία της σήψης των ριζών. Για λεπτομερείς οδηγίες σχετικά με τον τρόπο διάγνωσης και θεραπείας της σήψης των ριζών στο φυτό ZZ, ανατρέξτε στο e-book μας Keeping Your ZZ Happy with Our Guide.

σήψη ριζών στα φυτά zz

FAQ

Παρακάτω παρατίθενται μερικές συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με το υπερβολικό πότισμα φυτών ZZ:

Πώς να διορθώσετε ένα υπερχειλισμένο φυτό ZZ;

Για εξοικονόμηση νερού σε εγκαταστάσεις ZZ που είναι υπερφορτωμένες με νερό. Βελτιώστε την αποστράγγιση στη δεξαμενή. μειώστε τη συχνότητα του ποτίσματος και αφήστε το να στεγνώσει τελείως. Κόψτε τα φύλλα και τους μίσχους που πεθαίνουν και φυτέψτε σε φρέσκο ​​χώμα με οπές αποστράγγισης. Εάν οι ρίζες ή τα ριζώματα αρχίσουν να σαπίζουν, θα πρέπει να ληφθούν πρόσθετα μέτρα. Η μετακίνηση των φυτών σε ένα ηλιόλουστο σημείο επιταχύνει τη διαδικασία ξήρανσης και διεγείρει τη φωτοσύνθεση. Με την κατάλληλη φροντίδα, τα φυτά ZZ σας θα επιστρέψουν σε φωτεινό, υγιές φύλλωμα.

Ποιο είναι το καλύτερο έδαφος για το φυτό μου ZZ;

Το καλύτερο έδαφος για ένα φυτό ZZ είναι ένα έδαφος ελεύθερης αποστράγγισης με τουλάχιστον τρεις οπές αποστράγγισης. Χρησιμοποιήστε ένα ραβδί ή έναν μετρητή υγρασίας για να ελέγξετε την υγρασία του εδάφους πριν το πότισμα Τα φυτά ZZ έχουν εξελιχθεί για να ευδοκιμούν σε ξηρά, ζεστά περιβάλλοντα. Ποτίστε λοιπόν μόνο όταν το χώμα είναι στεγνό και μία φορά το μήνα χειμώνα, καλοκαίρι, άνοιξη και φθινόπωρο. Βεβαιωθείτε ότι το χώμα είναι 2 ίντσες στεγνό πριν το πότισμα.

Πρέπει να ποτίζω το φυτό μου ZZ;

Ναι, θα χρειαστεί να ποτίσετε το κάτω μέρος του φυτού ZZ. Το πότισμα από κάτω περιλαμβάνει το νερό που ρέει μέσα από τη μπανιέρα και τοποθετείτε τη γλάστρα σε αυτήν. Αυτό επιτρέπει στις οπές αποστράγγισης στη βάση να αντλούν νερό μέσω των τριχοειδών αγγείων.Είναι επίσης σημαντικό να ελέγχετε την υγρασία του εδάφους πριν το πότισμα. Το πολύ πότισμα μπορεί να οδηγήσει σε σήψη των ριζών. όταν το χώμα είναι στεγνό Γεμίστε έναν κουβά ή άλλο δοχείο με ζεστό νερό. Στη συνέχεια χαμηλώστε την κατσαρόλα στο νερό. Σταματήστε στο σημείο που αρχίζει να μεγαλώνει ο κορμός του δέντρου. Περιμένετε να σταματήσει η φυσαλίδα. Στη συνέχεια ανασηκώνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να στραγγίξει το περιττό νερό. Αυτό πρέπει να γίνεται μία φορά το μήνα το χειμώνα και όταν το έδαφος στεγνώνει τους θερμότερους μήνες.

υγιή φυτά zz

Θα ανακάμψουν τα φύλλα που είναι υπερβολικά αφυδατωμένα;

Ναι, το υπερποτισμένο φύλλωμα μπορεί να ανακάμψει. Είναι όμως απαραίτητο να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για να σωθεί το δέντρο. Ξεκινήστε αφήνοντας το φυτό να στεγνώσει εντελώς. Κόψτε τα νεκρά φύλλα και τους μίσχους. Στη συνέχεια το ξαναβάζουμε σε μια κατσαρόλα με τρύπες αποστράγγισης. Εάν οι ρίζες ή τα ριζώματα αρχίσουν να σαπίζουν, θα πρέπει να ληφθούν πρόσθετα μέτρα, ωστόσο, να είστε προσεκτικοί. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα φυτά εσωτερικού χώρου που ποτίζονται υπερβολικά μπορεί να σαπίσουν από κάτω και να μην μπορούν να ανακάμψουν.

Πώς μοιάζει ένα φύλλο όταν υπάρχει πολύ νερό;

Όταν πρόκειται για φυτά με πολύ νερό Θα πρέπει να προσέξετε τα φύλλα που σκάβουν. πεσμένα κίτρινα φύλλα καθώς και μαύρες ή καφέ σαρκώδεις κηλίδες στα φύλλα. Υπήρχαν σημάδια εγκαυμάτων στον κορμό. ο κορμός είναι καφέ ή οι ρίζες είναι καφέ Κρεατώδη και μυρίζει Αυτά μπορεί να είναι σημάδια ότι το φυτό σας ZZ έχει υπερβολικό πότισμα. για να μην συμβεί αυτό Είναι σημαντικό να ποτίζετε το φυτό μόνο όταν το έδαφος αισθάνεται ξηρό.

Πώς μπορείτε να διακρίνετε τη διαφορά μεταξύ άρδευσης και άρδευσης;

Συχνά οι άνθρωποι κάνουν το λάθος του υποποτίσματος και του υπερβολικού ποτίσματος. που είναι επιζήμιο για την υγεία του φυτού τους ZZ. Για να διακρίνουν Αναζητήστε συμπτώματα όπως κιτρινισμένα φύλλα και αδύναμα στελέχη. Ελέγξτε για ξηρά ή τραγανά σημεία στα φύλλα και σημάδια σήψης. Γενικά, είναι πιο εύκολο να σκοτωθούν τα φυτά ZZ με υπερβολικό πότισμα παρά με πνιγμό. Και είναι ευκολότερο να αποθηκεύεται υποβρύχια από το φυτό ZZ υποβρύχια, για να αποφευχθεί το υπερβολικό πότισμα. Χρησιμοποιήστε χώμα που στραγγίζει καλά. Ελέγξτε το επίπεδο υγρασίας. Και επιλέξτε μια τοποθεσία με άφθονο ηλιακό φως.Επίσης, να ποτίζετε τα φυτά σας τακτικά. αλλά όχι τόσο πολύ Ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες Μπορείτε να βοηθήσετε το φυτό ZZ να διατηρείται υγιές και να αναπτύσσεται για τα επόμενα χρόνια!

συμπέρασμα

Συνοπτικά, η διατήρηση μιας υπερχείλισης μονάδας ZZ μπορεί να είναι μια δύσκολη εργασία. Αλλά δεν είναι αδύνατο. δίνοντας χρόνο στο δέντρο να στεγνώσει Κόψτε τυχόν κίτρινα ή μαραμένα φύλλα. και φύτευση φυτών σε νέο έδαφος Μπορείτε να βοηθήσετε να αναβιώσει το δέντρο και να το κρατήσετε ζωντανό. Αν και μπορεί να μην μπορείτε να αποθηκεύσετε κάθε φυτό ZZ, ακολουθώντας αυτά τα βήματα είναι ο πιο γρήγορος και αποτελεσματικός τρόπος για να βοηθήσετε το φυτό ZZ να ανακάμψει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *