Πώς να μεγαλώσετε το Papalo; Ένα μεξικάνικο βότανο

วิธีการเลี้ยงควาย

Πώς να μεγαλώσετε το Papalo;  Ένα μεξικάνικο βότανο

εξωτικά βότανα Αυτό το μοναδικό μεξικάνικο γαστρονομικό φυτό έχει γεύσεις που ταιριάζουν! Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πώς να μεγαλώσετε ένα βουβάλι!

Το Papalo είναι ένα πράσινο φυλλώδες φυτό με μυτερά οβάλ φύλλα. Είναι ένα εποχιακό βότανο που κατάγεται από το Μεξικό. Κεντρική και Νότια Αμερική Ένα μείγμα από ρόκα, κόλιανδρο και ρουά, η έντονη γεύση του παπάλο συμπληρώνει πολλά πιάτα. Χρησιμοποιείται σε πολλές μεξικανικές συνταγές. Αν θέλετε μια νέα εμπειρία Εδώ είναι όλες οι λεπτομέρειες. πώς να μεγαλώσει βουβάλι.

Βοτανική ονομασία: Borophyllum Rudarel

Συνηθισμένο όνομα: Papaloquelite, βολιβιανός κόλιανδρος, Yerba porosa, mampuito, cravo-de-uruba, chipaca, hierba de venado, mampuito, oreja de monte, purranga, ruda cimarrona (άγρια ​​οδός), καλοκαιρινός κόλιανδρος, Polivian corianquina, poliviannaquian, corianquina Corianquina, Rs Chicken, Eagle

Μέγεθος: 2-4 πόδια

Δείτε το άρθρο μας για την καλλιέργεια γαλλικών κήπων. εδώ


Πώς μεγαλώνεις ένα βουβάλι;

Μπορείτε εύκολα να πολλαπλασιάσετε το παπάλο με σπόρους. Και αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να καλλιεργήσετε αυτό το βότανο καθώς δεν είναι δημοφιλές φυτό. Και δεν θα βρείτε εύκολη μεταμόσχευση. στο φυτώριο Η άνοιξη και το καλοκαίρι είναι ιδανικές εποχές για αναπαραγωγή. Αλλά αυτό μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή σε καιρό χωρίς παγετό.

Εάν ζείτε σε ψυχρή περιοχή Επιλέξτε μια πιο ζεστή εποχή για να ξεκινήσετε. όταν καλλιεργούνται σε εσωτερικούς χώρους Αντίθετα, μετακινήστε τα στην επιθυμητή θέση όταν έχουν ύψος 5-6 ίντσες.

  • Ρίξτε τους σπόρους στο χώμα και σκεπάστε τους.
  • Διατηρήστε το έδαφος υγρό ποτίζοντας τακτικά.
  • Βεβαιωθείτε ότι οι σπόροι έχουν αρκετό φως.
  • Βλασταίνουν σε 10-18 ημέρες.

Ρεκόρ: Τα βουβάλια ευδοκιμούν στον ήλιο και χρειάζονται μόνο περιοδικό πότισμα για να επιβιώσουν. Απαιτεί καλά στραγγιζόμενο έδαφος που δεν συγκρατεί υγρασία.


βουβαλίσια θρεπτικά βότανα

Η φροντίδα και η συντήρηση του Papalo είναι μια πολύ εύκολη υπόθεση εάν γνωρίζετε τις σωστές μεθόδους και μεθόδους.

θέση

Αυτό το μεξικάνικο φυτό αναπτύσσεται καλά στον ήλιο και τη ζέστη, εκτός αυτού, θα χαρεί για την ανάπτυξή του. Φυτέψτε το στον ήλιο και δείτε το να μεγαλώνει!

άρδευση

Μην διατηρείτε το έδαφος πολύ υγρό γιατί είναι ανθεκτικό στην ξηρασία. Περιμένετε μεταξύ των συνεδριών ποτίσματος μέχρι να στεγνώσει μερικώς το έδαφος. Το βαθύ και σπάνιο πότισμα είναι καλύτερο.

γη

Δεν είναι εκλεκτικό βότανο και μπορεί να καλλιεργηθεί ακόμη και σε φτωχό έδαφος.Ωστόσο, το υπόστρωμα άγαρ πρέπει να στραγγίζει καλά για βέλτιστη ανάπτυξη.

ιδέα

Δεν χρειάζεται να γονιμοποιήσετε το βουβάλι γιατί μπορεί να αναπτυχθεί σε φτωχό έδαφος. Εκτός αν φυτευτεί σε ζεστό, ηλιόλουστο, καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Αν παρατηρήσετε ότι το φυτό χάνει την ανάπτυξη Μπορείτε να προσθέσετε περιστασιακά κομπόστ ή παλαιωμένο κομπόστ.

κλάδεμα

Η διαδικασία της συγκομιδής των φυτών είναι κλάδεμα. Κόψτε τα φύλλα από πάνω για να σχηματίσετε έναν θάμνο.

θερμοκρασία και κλίμα

Το Papalo είναι ένα υποτροπικό φυτό που αναπτύσσεται καλά σε ζεστά κλίματα. Εάν ζείτε σε ζεστή περιοχή Δεν έχετε κανένα πρόβλημα να καλλιεργείτε φυτά όλο το χρόνο. Πρέπει να προσέξεις περισσότερο. Μην μετακινείτε φυτά στον κήπο μέχρι να περάσει κάθε κίνδυνος παγετού. Θερμοκρασίες κάτω από 48-50 F (8-10 C) μπορεί να αναστείλουν την ανάπτυξη των φυτών.

παράσιτα και ασθένειες

Είναι ένα φυσικό φυτικό εντομοαπωθητικό. Μην ανησυχείτε για τα έντομα ενώ εκτρέφετε βουβάλια. Το φυτό είναι απαλλαγμένο από ασθένειες και δεν έχει ευαισθησία σε ασθένειες.


φυτέψτε παπάγια σε μια γλάστρα

Ο νεροβούβαλος μπορεί εύκολα να φυτευτεί σε γλάστρα 10-12 ιντσών Επιλέξτε μια γλάστρα που έχει το σωστό βάθος γιατί οι ρίζες μπορούν να πάνε βαθιά. Φροντίστε τις βασικές απαιτήσεις που δίνονται παραπάνω και θα έχουν καλή απόδοση σε γλάστρες.


συγκομιδή και αποθήκευση

πώς να μεγαλώσετε ένα βουβάλι 2

Η συγκομιδή των βουβαλιών είναι μια απλή διαδικασία. Αυτό περιλαμβάνει την κοπή και την επαναχρησιμοποίηση βοτάνων. Κόβουμε φρέσκα φύλλα όσο χρειάζεται. Επιλέξτε παλαιότερα φύλλα εάν προτιμάτε νεότερα φύλλα για πιο πλούσια, πιο απαλή γεύση. Αποφύγετε τη συλλογή των φύλλων καθώς έχουν καλύτερη γεύση όταν είναι φρέσκα.


Χρήση του παπάλο στη μαγειρική

Τα φύλλα χρησιμοποιούνται για γαρνίρισμα και παρασκευή σάλτσας. Επίσης τα πάνε καλά. Σαλάτα καλαμποκιού με κολοκύθαΧρησιμοποιείται συνήθως ως semitus και Guacamole Tacos. Το βουβάλι προστίθεται επίσης σε ψητά, μαγειρευτά, σούπες και σαλάτες.


οφέλη για την υγεία του βουβάλου

Τα φύλλα Papalo χρησιμοποιούνται επίσης για τη θεραπεία διαφόρων ασθενειών. Τα αιθέρια έλαια και τα ενεργά χημικά του φυτού έχουν φαρμακευτικές ιδιότητες.

  • Χρησιμοποιείται για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης και των επιπέδων χοληστερόλης.
  • βοηθά στην πέψη
  • Μειώστε τη φλεγμονή που προκαλείται από μόλυνση
  • Η παπάγια χρησιμοποιείται επίσης για τη θεραπεία ηπατικών διαταραχών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *