Πώς να καλλιεργήσετε το Kangkong | Καλλιέργεια σπανακιού νερού

โตขึ้น

μεγαλώνω

Το σπανάκι δεν θέλει πολύ νερό! Μάθετε πώς να μεγαλώνετε τον Κονγκ Απολαύστε αυτό το φυλλώδες λαχανικό από την οικογένεια της πρωινής δόξας.

Το σπανάκι καλλιεργείται ως λαχανικό, ειδικά στη Νοτιοανατολική Ασία. Είναι ημιυδρόβιο φυτό, αμπέλι που αναπτύσσεται μέσα ή κοντά σε νερό σε υγρό έδαφος. Συνεχίστε να διαβάζετε αυτό το άρθρο για να μάθετε. πώς να καλλιεργήσετε καγκουρό.

Ζώνες ανθεκτικότητας USDA: 10 – 11, *ετήσιο στη χαμηλή ζώνη

Δυσκολία: Ανετα

Αλλα ονόματα: Ipomoea aquatica, Kangung, μαρούλι ποταμού, Water Morning Glory, Water Convolvulus, ผักกาดหอม, Κινεζικό νεροκάρδαμο, Κινεζικό Convolvulus, Swamp Labage, Phok Pung, Ong Choi, Kangxinchai, Rao Muk, Kangkong, Troquan,


αυξανόμενες συνήθειες

Το νεροσπανάκι έχει ανοιχτοπράσινα οβάλ φύλλα. Ο κορμός είναι κοίλος ώστε να μπορεί να επιπλέει στο νερό. Τόσο τα φύλλα όσο και οι μίσχοι είναι βρώσιμα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τον ίδιο τρόπο όπως το σπανάκι. υπό τροπικές συνθήκες Το νεροκάρδαμο μπορεί να συλλεχθεί όλο το χρόνο. και τα φύλλα θα αναγεννηθούν μετά τη συγκομιδή Σε ψυχρά κλίματα καλλιεργείται ως ετήσιο σε φαρδιά δοχεία.


πώς να καλλιεργήσετε καγκουρό

διάδοση

Το Kang Kong ή το water morning glory μπορεί να πολλαπλασιαστεί με σπόρους ή μοσχεύματα. Σπέρνουμε τους σπόρους σε φρέσκο ​​χώμα γλάστρας. (Σπορά σε βάθος περίπου 0,5 εκ.) Φροντίστε να διατηρείτε πάντα την υγρασία του σπόρου.

Λάβετε υπόψη ότι οι θερμοκρασίες θα πρέπει να είναι περίπου 68 F (20 C). Η βλάστηση θα συμβεί σε δύο εβδομάδες. να επιταχύνει τη βλάστηση Οι σπόροι μπορούν να εμποτιστούν σε νερό όλη τη νύχτα. Η καλλιέργεια καγκουρό με μοσχεύματα είναι ο ευκολότερος τρόπος πολλαπλασιασμού. Κόψτε πολλά κομμάτια μήκους 30-40 cm από το βλαστάρι και φυτέψτε τα σε βάθος 15 cm σε ένα μείγμα γλάστρας.

φυτό

σε υποτροπικά και τροπικά κλίματα Μπορείτε να φυτέψετε Gangang ανά πάσα στιγμή. αλλά σε ψυχρότερα κλίματα Να φυτεύεται από τα τέλη της άνοιξης έως τις αρχές του καλοκαιριού. Επιλέξτε μια περιοχή με ηλιοφάνεια και καλά στραγγιζόμενα εδάφη. μπορεί να φυτευτεί σε γλάστρες Μπορείτε επίσης να το φυτέψετε κοντά στην άκρη μιας λίμνης ή άλλου όγκου νερού.


Απαιτήσεις για την καλλιέργεια νεροκάρδαμου

γη

Ένα pH 6 – 7 είναι ιδανικό για την καλλιέργεια σπανακιού ή καγκουρό σε υγρό, καλά στραγγιζόμενο και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά έδαφος.

Ο ήλιος

Το Χονγκ Κονγκ ευδοκιμεί σε ένα υποτροπικό και τροπικό κλίμα. Επομένως, απαιτείται πλήρης ηλιακή ακτινοβολία. Αναπτύσσεται όμως και σε μερική σκιά.

νερό

Γνωστό και ως Chinese Water Cress ή Water Morning Glory, μπορείτε εύκολα να καταλάβετε από το όνομά του ότι αναπτύσσεται σε βάλτους και χρειάζεται λασπώδες έδαφος ανά πάσα στιγμή. Το βαθύ και τακτικό πότισμα είναι σημαντικό για να διατηρείται το έδαφος υγρό.


Συντήρηση στο Χονγκ Κονγκ

λίπασμα

Αν φυτευτεί στο έδαφος, δεν χρειάζεται να λιπαίνουμε τόσο συχνά. Αντίθετα, προσθέστε ένα υγρό λίπασμα υψηλής περιεκτικότητας σε άζωτο στο δοχείο σας μία φορά την εβδομάδα.

παράσιτα και ασθένειες

Σημαντικές ασθένειες και παράσιτα είναι η σήψη των ριζών, η μαύρη σήψη, τα σκαθάρια των φύλλων, οι αφίδες και οι συρματόσχοινα.


συγκομιδή

Η πρώτη ημερομηνία συγκομιδής για το θρεπτικό σπανάκι νερού είναι συνήθως 4 έως 6 εβδομάδες μετά τη φύτευση. ανάλογα με τη θερμοκρασία και τις συνθήκες ανάπτυξης Κόψτε μερικά φύλλα ή ολόκληρο το φυτό, αφήνοντας μόνο τα φύλλα και το στέλεχος σε ύψος 3 ιντσών και το φυτό θα φυτρώσει.

Οι μίσχοι και τα φύλλα είναι βρώσιμα. Εάν φυτεύετε Kangar στο έδαφος, προσέξτε, είναι ένα χωροκατακτητικό φυτό και αναπτύσσεται επιθετικά. Η συγκομιδή πριν από την ανθοφορία καθιστά αδύνατη τη σπορά των σπόρων.


Οφέλη από το κάρδαμο

Το ίδιο ισχύει για όλα τα πράσινα λαχανικά. Το νεροκάρδαμο είναι μια διατροφική δύναμη. Πλούσιο σε νερό, βιταμίνες και άλλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Εδώ είναι τα οφέλη της κατανάλωσης χυμού σπανακιού.

  • Το Khanom Kong βοηθά στην απώλεια βάρους καθώς είναι χαμηλό σε θερμίδες και πλούσιο σε βιταμίνες.
  • Τα φρέσκα φύλλα κάρδαμου έχουν ως αποτέλεσμα τον έλεγχο των επιπέδων χοληστερόλης. Οι διατροφολόγοι συνιστούν αυτό το λαχανικό για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες και το χαμηλό σε λιπαρά.
  • Η βιταμίνη C και τα αντιοξειδωτικά στο κάρδαμο θα κρατήσουν το δέρμα και τα μαλλιά σας ενυδατωμένα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *