Πού να αγοράσετε πατατόσπορο: 5 εξαιρετικά μέρη που μπορείτε να τους βρείτε

เมล็ดมันฝรั่งคืออะไร?

πού να αγοράσετε πατατόσπορο

Εάν είστε νέος στην κηπουρική ή θέλετε να δοκιμάσετε νέα φυτά. Μπορείτε να δοκιμάσετε να καλλιεργήσετε πατάτες. Οι πατάτες που καλλιεργούνται στο σπίτι είναι νόστιμες. Είναι θρεπτικά και εύκολα στην καλλιέργεια, αλλά πριν τα φυτέψετε πρέπει να τα ξέρετε. πού να αγοράσετε σπόρους πατάταςΕδώ είναι πέντε μέρη που μπορείτε να τα βρείτε.

Τι είναι ο σπόρος πατάτας;

Οι πατατόσποροι είναι στην πραγματικότητα κόνδυλοι και όχι τεχνικά σπόροι. Αυτά λέγονται Ονομάζονται «σπόροι πατάτας» επειδή χρησιμοποιούνται ως σπόροι για να φυτέψουν νέες πατάτες στο έδαφος. Τα φυτά που καλλιεργούνται από σπόρους πατάτας είναι γενετικά πανομοιότυπα με τους σπόρους πατάτας. που είναι μια μορφή πολλαπλασιασμού των φυτών

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του Store Potato και του Seed Potato;

Έχετε σκεφτεί ποτέ να πάτε στο τοπικό παντοπωλείο σας για να αγοράσετε τις πατάτες που καλλιεργούνται; όταν πας στο μπακάλικο Οι πατάτες ψεκάζονται με αναστολείς της βλάστησης. Σχεδιασμένο για να αυξάνει τη διάρκεια ζωής των πατατών αποτρέποντας τη βλάστηση των μπουμπουκιών της πατάτας. Αυτό μπορεί να αποτρέψει τη βλάστηση των πατατών στο παντοπωλείο σας και τη μείωση της απόδοσης.Ωστόσο, οι πατατόσποροι δεν ψεκάζονται με αναστολείς βλάστησης. Αυτό μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά όταν προσπαθείτε να αναπτύξετε το δικό σας.

Μια άλλη διαφορά είναι ότι οι σπόροι πατάτας είναι πιστοποιημένοι απαλλαγμένοι από ασθένειες. Οι πατάτες είναι ευαίσθητες σε πολλές ασθένειες (μύκητες, βακτήρια και ιούς) που μπορεί να εισαχθούν ακούσια στο έδαφος. Οι σπόροι πατάτας ελέγχονται για ασθένειες πριν συλλεχθούν. «Πιστοποιητικό χωρίς ασθένεια» που εκδίδεται από την κυβέρνηση Η φύτευση πατάτας θα αποτρέψει την εισαγωγή ασθενειών στο χώμα σας ενώ θα αυξήσει τις πιθανότητές σας για καλή συγκομιδή.

Παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αγοράζετε σπόρους πατάτας

Όταν σκέφτεστε πού να αγοράσετε σπόρους πατάτας. Είναι σημαντικό να αγοράζετε από μια αξιόπιστη εταιρεία σπόρων πατάτας. Βεβαιωθείτε ότι οι σπόροι πατάτας είναι πιστοποιημένοι απαλλαγμένοι από ασθένειες.

Κατά την επιθεώρηση σπόρων πατάτας Βεβαιωθείτε ότι οι πατάτες είναι σφιχτές και έχουν ομοιόμορφη κατανομή χρώματος. Ψάξτε για μάτια και φύτρα πατάτας. Είναι οι φυτρωμένες πατάτες υγιεινές ή έχουν λεπτούς, ωχρούς σπόρους; Λεπτά και ωχρά σπορόφυτα σπάνε εύκολα κατά τη φύτευση.

Ποιο είναι το πλάνο σας μετά τη συγκομιδή; Θέλετε να φτιάξετε πατατοσαλάτα, πατάτες ή πουρέ; Κάθε είδος περιέχει διαφορετικές ποσότητες αμύλου και ζάχαρης.

Η περιεκτικότητα σε άμυλο καθορίζει πόσο αφράτη ή αφράτη είναι η πατάτα, μαζί με την κηρώδη υφή της. Οι πατάτες με υψηλή περιεκτικότητα σε άμυλο τείνουν να διασπώνται κατά το μαγείρεμα. Αυτές οι πατάτες είναι ιδανικές για πολτοποίηση ή ψήσιμο. Οι ποικιλίες με χαμηλή περιεκτικότητα σε άμυλο είναι σκληρές και συγκρατούνται καλά όταν μαγειρεύονται. Είναι λοιπόν κατάλληλο για την παρασκευή σαλατών και σούπες. Αυτό θα πρέπει να είναι ένας παράγοντας για τον καθορισμό του πού θα αγοράσετε σπόρους πατάτας. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει μια καλή περιγραφή του τύπου της πατάτας και της περιεκτικότητας σε άμυλο.

πού να αγοράσετε σπόρους πατάτας

Ένας άλλος παράγοντας που καθορίζει ποιες ποικιλίες πατάτας θα φυτευτούν είναι ο χρόνος πριν τη συγκομιδή. Υπάρχουν τρεις μεγάλες κατηγορίες: πρώιμη, μεσαία ή όψιμη σεζόν. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε ποια ποικιλία αγοράζετε. Γιατί ο χρόνος πρώιμης και όψιμης φύτευσης ποικίλλει πολύ.

Πέντε ειδικά μέρη για να αγοράσετε σπόρους πατάτας

Υπάρχουν πολλοί ιστότοποι στο διαδίκτυο όπου μπορείτε να πουλήσετε σπόρους πατάτας. Εδώ είναι 5 ποιοτικοί ιστότοποι που μπορείτε να αγοράσετε με σιγουριά.

Gurney’s Seed and Nursery Company

Το Gurney’s προσφέρει μια διαδικτυακή πηγή για πιστοποιημένους σπόρους πατάτας. Αυτή τη στιγμή έχει 18 ποικιλίες που ποικίλλουν μεταξύ των εποχών. Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με το προϊόν τους Η ποιότητα των σπόρων υποστηρίζεται από πλήρη εγγύηση επιστροφής χρημάτων ή πίστωση καταστήματος. Δεν πωλούν ΓΤΟ και έχουν υπογράψει τη ΓΤΟ και την «Δέσμευση Ασφαλούς Σπόρου»:

«Η γεωργία και οι σπόροι είναι το θεμέλιο της ζωής μας. Πρέπει να προστατεύσουμε αυτό το θεμέλιο ως γενετικά ασφαλή και σταθερό πόρο για τις μελλοντικές γενιές. Προς όφελος των αγροτών, των κηπουρών και των καταναλωτών που θέλουν εναλλακτικές. Υποσχόμαστε να μην αγοράζουμε, πουλάμε ή εμπορευόμαστε σκόπιμα γενετικά τροποποιημένους σπόρους ή καλλιέργειες.

Η αγαπημένη μου είναι η ποικιλία Yukon Gold.

Yukon Gold-Πηγή: Garnis

Δημοφιλείς ως πρώτος κόνδυλος, κίτρινη σάρκα, κίτρινη φλούδα, αυτοί οι πιστοποιημένοι πατατόσποροι είναι κατάλληλοι για άλεσμα ή ψήσιμο.

Οικογενειακό αγρόκτημα Tree Prairie

Το Wood Prairie Family Farm απέχει έξι μίλια από τα καναδικά σύνορα. Χρησιμοποιούν βιολογικές μεθόδους αναζωογόνησης και έχουν πιστοποιηθεί βιολογικά από το 1982.

Σπάνια δάχτυλα
Πηγή: Wood Prairie Family Farm

Αν ψάχνετε για βιολογικούς σπόρους πατάτας, το Wood Prairie Family Farm είναι μια καλή επιλογή, καθώς έχει πάνω από 20 ποικιλίες βιολογικών πατατών. Μερικά ενδιαφέροντα κειμήλια που προσφέρουν περιλαμβάνουν τις πατάτες Rose Fin Apple Fingerling που πιστοποιούνται βιολογικά Αυτές οι ροζ πατάτες έχουν καλλιεργηθεί από τη δεκαετία του 1840 και μπορούν να ψηθούν ή να βράσουν.

Maine Potato Lady

Το Maine Potato Lady βρίσκεται στους κεντρικούς πρόποδες του Maine. Στην επιχείρηση για περισσότερα από 25 χρόνια, οι πατατόσποροι τους πωλούνται σύμφωνα με τις απαιτήσεις πιστοποίησης σπόρων του Maine.Κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου, κάθε τοποθεσία ελέγχεται 3 φορές για συγκεκριμένες ασθένειες και παράσιτα.

Το Fenway είναι κόκκινο.
Πηγή: Maine Potato Lady

Το Fenway Red είναι μια ποικιλία μεσαίας σεζόν. Αυτή η ποικιλία καλλιεργείται στην Ολλανδία και έχει κόκκινο δέρμα. Μέσα θα βρείτε όμορφη λευκή σάρκα, ιδανική για πουρέ πατάτας.

Johnny’s Selected Seeds

Οι πατάτες Johnny’s πωλούνται με πιστοποιημένες μεθόδους βιολογικής καλλιέργειας. Και πουλάνε πιστοποιημένους σπόρους πατάτας από το Maine. Επίσης, συλλέγεται με πιστοποιημένες τεχνικές βιολογικής καλλιέργειας.

Ράσελ
Caribou Russet. Πηγή: Johnny’s Selected Seeds

Η Johnny’s Select Seeds προσφέρει το Caribou Russet που αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο του Maine. Αυτή η ποικιλία είναι ιδανική για κλασικές πατάτες φούρνου και έχει υπέροχη γεύση.

αστικοί αγρότες

Η Urban Farmer παράγει πάνω από 1.500 ποικιλίες λαχανικών, λουλουδιών, βοτάνων και μικροπράσινων.Οι σπόροι τους έχουν υψηλό ρυθμό βλάστησης και δεν είναι ΓΤΟ. Έχουν μια μεγάλη ποικιλία από πιστοποιημένους σπόρους πατάτας, όπως Yellowfin, Kennebec και German Butterball.

κίτρινο πτερύγιο
Κίτρινο πτερύγιο Πηγή: Urban Farmer

Ελπίζω αυτό να σας βοηθήσει να καταλάβετε πού να αγοράσετε σπόρους πατάτας από μια εξειδικευμένη πηγή. Εάν γνωρίζετε άλλους σπουδαίους πόρους, αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *