ο [Top] 10 φυτά που παράγουν το περισσότερο οξυγόνο

พืชงู 02

φυτά που παράγουν το περισσότερο οξυγόνο

Αν θέλετε να ζήσετε μια υγιή ζωή γεμάτη οξυγόνο. Η προσθήκη φυτών στο σπίτι σας είναι απαραίτητη. Συγκεντρώσαμε μια λίστα με τα 10 κορυφαία φυτά που παράγουν το περισσότερο οξυγόνο. Από γνωστές αράχνες και κρίνους της ειρήνης μέχρι λιγότερο γνωστούς φοίνικες. Αυτά τα φυτά μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα του εσωτερικού αέρα και να δημιουργήσουν μια πλούσια και φιλόξενη ατμόσφαιρα. Εκτός από την παραγωγή οξυγόνου Αυτά τα φυτά είναι επίσης χαμηλής συντήρησης, είναι εύκολο να αναπτυχθούν και προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία. Είτε είστε έμπειρος κηπουρός είτε αρχάριος στον κόσμο των φυτών εσωτερικού χώρου. Αυτό το είδος ξύλου σίγουρα θα δώσει ζωή στο σπίτι σας.

Τι είναι το οξυγόνο και γιατί είναι σημαντικό;

Το οξυγόνο είναι απαραίτητο στοιχείο για να επιβιώσουν όλα τα έμβια όντα. Είναι το πιο άφθονο στοιχείο στο σύμπαν και το τρίτο πιο άφθονο στοιχείο στην ατμόσφαιρα της Γης. Το οξυγόνο είναι σημαντικό γιατί χρησιμεύει ως βάση για την παραγωγή ενέργειας της ζωής. Είναι απαραίτητο για τη σύνθεση πρωτεϊνών, υδατανθράκων, λιπών και άλλων μορίων. απαραίτητο για την υγιή λειτουργία των κυττάρων Το οξυγόνο βοηθά στη ρύθμιση της θερμοκρασίας της Γης. Διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στα περισσότερα από τα οικοσυστήματα του κόσμου.Το οξυγόνο βοηθά επίσης στη διάσπαση των ακαθαρσιών στον αέρα και το νερό. Διατηρεί το περιβάλλον καθαρό χωρίς οξυγόνο Ο κόσμος μας θα μοιάζει πολύ διαφορετικός.

Ποια είναι τα οφέλη των φυτών που παράγουν οξυγόνο;

Δεν είστε σίγουροι αν ένα φυτό εσωτερικού χώρου που παράγει οξυγόνο είναι κατάλληλο για εσάς; Ακολουθούν διάφορα πρόσθετα οφέλη για την καλλιέργεια φυτών στην αυλή σας:

1. Καθαρίζουν τον αέρα στο σπίτι σας.

Το να έχετε φυτά στο σπίτι σας έχει πολλά οφέλη, όπως τον καθαρισμό του αέρα. Σύμφωνα με μια μελέτη της NASA Clean Air, τα φυτά εσωτερικού χώρου απομακρύνουν ρύπους όπως ιούς, βακτήρια και χημικές ουσίες από τον αέρα. και μετατρέπεται σε φυτικό ιστό Αυτά τα φυτά όχι μόνο βελτιώνουν την ποιότητα του εσωτερικού αέρα. Παράγει όμως και οξυγόνο 24 ώρες το 24ωρο, κάτι που μπορεί να βοηθήσει άτομα με αλλεργίες και άσθμα. με κατάλληλα φυτά εσωτερικού χώρου Μπορείτε να αποκαταστήσετε την ισορροπία του οξυγόνου και του διοξειδίου του άνθρακα στην περιοχή σας. απολαμβάνοντας το τοπίο της φύσης

2. Μειώνει το στρες και το άγχος

Τα φυτά εσωτερικού χώρου βελτιώνουν την ποιότητα του αέρα. Μειώστε τις χημικές ουσίες που προκαλούν καρκίνο Και μπορεί επίσης να μειώσει τα επίπεδα στρες και άγχους. Μελέτες στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο διαπίστωσαν ότι η φύτευση φυτών σε εσωτερικούς χώρους μπορεί να μειώσει τα επίπεδα του άγχους και της κόπωσης κατά 58% και 38%, αντίστοιχα.

Το φυτό αράχνη, ειδικότερα, είναι πολύ αποτελεσματικό στη διαχείριση του στρες και στην προώθηση της ευτυχίας. Η καλλιέργεια φυτών αράχνης σε εσωτερικούς χώρους προσφέρει επίσης άλλα οφέλη, όπως παροχή οξυγόνου 24 ώρες το 24ωρο και βοήθεια σε άτομα με αλλεργίες ή άσθμα.

3. Βοηθά στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου σας.

Το να έχετε φυτά στο σπίτι σας μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ποιότητα του ύπνου σας. Όχι μόνο βοηθά στον καθαρισμό του αέρα αφαιρώντας χημικές ουσίες που προκαλούν καρκίνο όπως η φορμαλδεΰδη και το βενζόλιο. Όχι μόνο βοηθά στη μείωση του στρες και της πνευματικής κόπωσης, αλλά ορισμένα φυτά, όπως η αλόη βέρα, το γιασεμί και η γαρδένια, απελευθερώνουν οξυγόνο όλη τη νύχτα. Αυτό τους κάνει ιδανικούς συντρόφους για έναν καλό ύπνο. Τα δέντρα δεν είναι μόνο όμορφα στη θέα. Αλλά σας βοηθά επίσης να ξεκουραστείτε καλύτερα.

4. Μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα αλλεργίας και άσθματος.

Το να έχετε φυτά εσωτερικού χώρου στο σπίτι ή το γραφείο σας όχι μόνο τα κάνει όμορφα. Δεν είναι μόνο καλά για την υγεία σας, επίσης. Μελέτες δείχνουν ότι τα φυτά εσωτερικού χώρου μειώνουν τα συμπτώματα αλλεργίας και άσθματος παράγοντας οξυγόνο 24 ώρες το 24ωρο, ενώ καθαρίζουν τον αέρα από χημικές ουσίες που προκαλούν καρκίνο, όπως η φορμαλδεΰδη και το βενζόλιο. Όχι μόνο βελτίωση της ποιότητας του αέρα μειώνει επίσης το άγχος και αυξάνει την παραγωγικότητα. Τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αναπνέετε εύκολα και να ζείτε υγιείς.

5. Μπορούν να βελτιώσουν τη συνολική υγεία και ευεξία σας.

Τα φυτά εσωτερικού χώρου ωφελούν την υγεία και την ευημερία για πολλούς λόγους. Βελτιώνει την ποιότητα του αέρα απομακρύνοντας καρκινογόνες χημικές ουσίες όπως η φορμαλδεΰδη και το βενζόλιο από τον αέρα. Η έκθεση στα φυτά μειώνει τα επίπεδα στρες, αυξάνει την παραγωγικότητα και αποτελεί φυσική λύση σε πολλά προβλήματα υγείας.

6. Κατάλληλο για εσωτερική διακόσμηση

Τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να φέρετε οφέλη ομορφιάς, ζωής και υγείας στους εσωτερικούς χώρους. Τα φυτά μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα οξυγόνου. Βελτιώστε την ποιότητα του αέρα απομακρύνοντας τις τοξίνες και να μειώσει το άγχος

7. Είναι μια μονάδα χαμηλής συντήρησης.

Για όσους αναζητούν φυτά εσωτερικού χώρου με χαμηλή συντήρηση που παράγουν οξυγόνο 24 ώρες την ημέρα, τα φυτά αράχνης, τα φυτά ZZ και τα φυτά φιδιού είναι όλες καλές επιλογές. Οι αράχνες φροντίζονται εύκολα και μπορούν να επιβιώσουν σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ενώ τα φυτά ZZ αναπτύσσονται καλύτερα σε εσωτερικούς χώρους με έντονο φως και μέτρια προς υψηλή υγρασία. Τα φυτά φιδιού είναι απίστευτα ανθεκτικά και μπορούν να παραμεληθούν για εβδομάδες χωρίς να κρέμονται.

Τι είδους ατμοσφαιρική ρύπανση μπορεί να απομακρύνει τα φυτά που παράγουν οξυγόνο από τον αέρα;

Το οξυγόνο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να καθαρίσετε τον αέρα στο σπίτι και στο γραφείο σας. Αυτά τα φυτά μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της ποσότητας των ρύπων που βρίσκονται συνήθως στον αέρα των εσωτερικών χώρων, όπως φορμαλδεΰδη, βενζόλιο, ξυλόλιο και τολουόλιο.Η παρουσία αυτών των ρύπων μπορεί να προκαλέσει διάφορα προβλήματα υγείας. συμπεριλαμβανομένου του ερεθισμού των ματιών, της μύτης και του λαιμού, πονοκεφάλους, ζάλη και ναυτία Τα φυτά εσωτερικού χώρου βοηθούν στην απομάκρυνση της σκόνης, της γύρης και άλλων αλλεργιογόνων από τον αέρα, διατηρώντας το περιβάλλον σας καθαρό και υγιές.

Τα 10 καλύτερα εργοστάσια οξυγόνου

Αυτό Τα 10 καλύτερα εργοστάσια οξυγόνου:

  1. Ώριμος Φοίνικας – Dipsis lutscens
  2. φυτό φιδιού
  3. φτέρη της Βοστώνης
  4. κινέζικο αειθαλές
  5. φυτό νεφρίτη
  6. ορχιδέα
  7. φυτό αράχνη
  8. Ποτός
  9. βουβό μπαστούνι
  10. αλόη

1. Ώριμος Φοίνικας – Dipsis lutscens

Φοίνικας Areca (Dipsis lutscens) - Φυτό υψηλής παραγωγής οξυγόνου.

Το καρύδι Betel (Dipsis lutzchenlius) είναι ένα από τα καλύτερα φυτά για την παραγωγή οξυγόνου. όχι μόνο όμορφο με πράσινα φύλλα Φιλτράρει επίσης κοινούς ρύπους όπως το τολουόλιο, η φορμαλδεΰδη και το ξυλόλιο.

Αναπτύσσεται σε έμμεσο ηλιακό φως. Πολύ νερό και λίπασμα και μεγαλώνει μέχρι και 6 πόδια ύψος.

Επίσης, παράγει οξυγόνο 24 ώρες την ημέρα, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή για τη βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού αέρα. Η ώριμη παλάμη είναι επίσης ένας εξαιρετικός καθαριστής αέρα. Μειώστε την ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα και άλλων τοξινών στον αέρα Αποκτήστε το Areca Palm για ένα όμορφο σπίτι πλούσιο σε οξυγόνο!

ύψος Φτάνει τα 10 πόδια ύψος (6-8 πόδια μεγαλώνει σε εσωτερικούς χώρους).
Απαιτήσεις οπτικών κάποιο έμμεσο φως
ανάγκες σε νερό υγρό το καλοκαίρι ξηρό το χειμώνα
απαιτήσεις του εδάφους καλά στραγγισμένο έδαφος
καλύτερη θερμοκρασία 65-80°F
Οδηγός φροντίδας ώριμης παλάμης

2. Φυτό φιδιού

Snake Plant - Φυτό υψηλής παραγωγής οξυγόνου

Φυτό φιδιού (Sansevieria trifasciata), γνωστό και ως πεθερά. Είναι ένα από τα καλύτερα φυτά για την παραγωγή οξυγόνου. Μελέτες έχουν δείξει ότι παράγει οξυγόνο 24 ώρες το 24ωρο και μπορεί να απορροφήσει μεγάλες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα.

Έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα επίπεδα βενζολίου. φορμαλδευγή τριχλωροαιθυλένιο, ξυλόλιο και τολουόλιο στον αέρα

Το φυτό είναι ζωηρό και απαιτεί λίγη φροντίδα και μπορεί να επιβιώσει σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Είναι ιδανικό φυτό για όσους αναζητούν ένα φυτό που παράγει οξυγόνο για να διακοσμήσει το σπίτι τους.

ύψος συνήθως 1-3 πόδια
Απαιτήσεις οπτικών έμμεσο φως / συνθήκες χαμηλού φωτισμού
ανάγκες σε νερό Μία φορά κάθε δύο εβδομάδες το καλοκαίρι και κάθε έξι εβδομάδες το χειμώνα.
απαιτήσεις του εδάφους καλή αποστράγγιση
θερμοκρασία Ανθεκτικό σε μεγάλο εύρος θερμοκρασιών
Φροντίδα φυτών φιδιών

3. Φτέρη της Βοστώνης

φτέρη της Βοστώνης o2

Η φτέρη της Βοστώνης (Nephrolepis exaltata) είναι ένα από τα καλύτερα φυτά για την παραγωγή οξυγόνου. Αυτό διευκολύνει την προσθήκη λαμπερού πράσινου σε οποιοδήποτε δωμάτιο, ενώ παράλληλα καθαρίζει τον αέρα.

Όχι μόνο κάνει το οξυγόνο στον αέρα καλύτερο αλλά και αποβάλλει τη φορμαλδεΰδη Αυτό το καθιστά μια καλή επιλογή για άτομα με αναπνευστικά προβλήματα. Οι φτέρες της Βοστώνης είναι εύκολο να αναπτυχθούν επειδή απαιτούν άφθονο νερό και χώμα πλούσιο σε τύρφη.

ύψος 2-4 πόδια
Απαιτήσεις οπτικών έντονο έμμεσο φως
ανάγκες σε νερό συχνό πότισμα
απαιτήσεις του εδάφους Πολλές νιφάδες κάρβουνου/καρύδας
καλύτερη θερμοκρασία 65-75°F (18-24°C)
Boston Fern Care

4. Κινέζικο Evergreen

Κινεζική Evergreen - Φυτό με υψηλό οξυγόνο

Τα κινέζικα αειθαλή είναι ένα από τα καλύτερα φυτά που παράγουν οξυγόνο εκεί έξω. Φιλτράρουν επιβλαβείς χημικές ουσίες όπως η φορμαλδεΰδη και το βενζόλιο. και ευδοκιμούν σε αμυδρό φως καθιστώντας τα κατάλληλα για εσωτερικούς χώρους

Επιπλέον, χάρη στα μεγάλα σφαιρικά φύλλα, παράγεται οξυγόνο ακόμα και τη νύχτα. άρα άμεσα ληφθεί μέριμνα

με εύκολη φροντίδα και άφθονο οξυγόνο Τα πράσινα είναι η τέλεια επιλογή για κάθε σπίτι.

ύψος έως 5 πόδια
χρειάζονται φως ελαφρύ προς μέτριο
χρειάζεται νερό κανονικό υγρό έδαφος
Απαιτείται χώμα. γόνιμο αργιλώδες έδαφος
καλύτερη θερμοκρασία 65-80°F (18-27°C)
Φροντίδα κινεζικών αειθαλών φυτών

5. Φυτό νεφρίτη

Φυτό νεφρίτη - ένα φυτό που παράγει περισσότερο οξυγόνο

Το φυτό νεφρίτη είναι ένα από τα καλύτερα φυτά για την παραγωγή οξυγόνου. Είναι ένα παχύφυτο που θέλει λίγη φροντίδα και είναι εύκολο στη φροντίδα. Μπορούν να επιβιώσουν τόσο σε χαμηλό φωτισμό όσο και σε άμεσο ηλιακό φως.

Επιπλέον, ο νεφρίτης απελευθερώνει οξυγόνο τη νύχτα. Είναι λοιπόν ιδανικό για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα στο υπνοδωμάτιο ή στο σαλόνι.

ύψος 1 πόδι
χρειάζονται φως έμμεσο φως
χρειάζεται νερό εβδομαδιαίος
Απαιτείται χώμα. καλά στραγγισμένο έδαφος
καλύτερη θερμοκρασία ευρύ φάσμα θερμοκρασιών
Φροντίδα φυτών νεφρίτη

6. Ορχιδέα

Ορχιδέα - ένα φυτό που παράγει περισσότερο οξυγόνο

Οι ορχιδέες είναι ένα από τα καλύτερα φυτά για την παραγωγή οξυγόνου. Μερικά είδη απελευθερώνουν οξυγόνο 24 ώρες την ημέρα.

Διατίθενται σε διάφορα σχήματα, μεγέθη και χρώματα, καθιστώντας τα υπέροχα διακοσμητικά για το σπίτι ή το γραφείο σας.

Δεν παράγουν μόνο οξυγόνο αλλά βοηθούν επίσης στον καθαρισμό του αέρα και στη διατήρηση των επιπέδων υγρασίας.

με την κατάλληλη φροντίδα και συντήρηση Το γιασεμί μπορεί να διαρκέσει για χρόνια και είναι μια εξαιρετική πηγή οξυγόνου για το σπίτι ή το γραφείο σας.

ύψος Διαφέρει ανάλογα με την εθνικότητα
χρειάζονται φως Προτιμά τα έμμεσα ανοιχτά και απαλά χρώματα.
χρειάζεται νερό υγρό χώμα χωρίς υπερβολικό πότισμα
Απαιτείται χώμα. Πηλώδες έδαφος πλούσιο σε οργανική ουσία.
καλύτερη θερμοκρασία 55-85°F (12,8-29,4°C)
Φροντίδα φυτών ορχιδέας

7. Φυτό αράχνη

Spider Plant - Φυτό με υψηλό οξυγόνο
Πίστωση εικόνας: W.carter – Own work, CC0

Το φυτό αράχνη είναι ένα από τα καλύτερα φυτά για την παραγωγή οξυγόνου.

Αυτό το φυτό εύκολης φροντίδας είναι εξαιρετικό για αρχάριους και μπορεί να επιβιώσει σε χαμηλό φωτισμό.

Όχι μόνο απελευθερώνει οξυγόνο 24 ώρες την ημέρα. αλλά και μειώνει τα επίπεδα στρες και άγχους. και αυξάνουν επίσης την παραγωγικότητα

Μελέτες δείχνουν ότι τα φυτά αράχνης μπορούν να μειώσουν το άγχος κατά 37%, την κατάθλιψη κατά 58% και την κούραση κατά 38%.Τα σγουρά φυτά αράχνης είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να βελτιώσουν την ποιότητα του αέρα στα σπίτια τους.

ύψος 6-12 ίντσες
χρειάζονται φως χρειάζονται έμμεσο ηλιακό φως
χρειάζεται νερό Ποτίστε όταν τα πάνω 2 ίντσες του εδάφους αισθάνονται στεγνά.
Απαιτείται χώμα. καλά στραγγισμένο έδαφος
καλύτερη θερμοκρασία 65-80°F (18-27°C)
Περιποίηση φυτών αράχνης

8. Ποτός

Πόθος - Εργοστάσιο Υψηλού Οξυγόνου

Ο Πόθος (Epipremnum aureum) είναι ένα από τα καλύτερα φυτά για να αυξήσετε τα επίπεδα οξυγόνου στο σπίτι σας. Η ταχεία μετατροπή του διοξειδίου του άνθρακα σε οξυγόνο έχει αποδειχθεί σε πειράματα. που δείχνει μείωση του CO2 κατά 6,5% και αύξηση του οξυγόνου. εύκολο στη συντήρηση θέλει πλήρες φως και ποτίζουμε όταν στεγνώσει το χώμα.

Η καλυμμένη με βρύα χρυσή ποτάα είναι ένα ελκυστικό και εύκολο στη διαχείριση φυτό που είναι τέλειο για τη διακόσμηση του σπιτιού σας.

ύψος έως 10 πόδια
χρειάζονται φως έμμεσος φωτισμός
χρειάζεται νερό Μέθοδος εμποτισμού και στεγνώματος
Απαιτείται χώμα. γόνιμο αργιλώδες έδαφος
καλύτερη θερμοκρασία 65-80°F (18-27°C)
Φροντίδα δέντρων Bodhi

9. Σιγά το προσωπικό

Dumb Cane - Φυτό με υψηλό οξυγόνο

Το βουβό ζαχαροκάλαμο (Dieffenbachia) είναι μια εξαιρετική επιλογή για την παραγωγή οξυγόνου.

Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Kastamonu, τα δοχεία χωματερής μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα CO2 από 1.868 σε 1.506 ppm μέσα σε 24 ώρες, ενώ καθαρίζουν VOC όπως ακετόνη, βενζόλιο, φορμαλδεΰδη και τολουόλιο.

Το Dump Can είναι επίσης γνωστό ως ένας από τους πιο αποτελεσματικούς καθαριστές αέρα εκεί έξω. Αυτό το καθιστά την τέλεια επιλογή για όσους θέλουν να βελτιώσουν την ποιότητα του αέρα στα σπίτια τους.

ύψος έως 6 πόδια
χρειάζονται φως περιοχή σκιάς
χρειάζεται νερό Καλοκαίρι: υγρό έδαφος Χειμώνας: ξηρό έδαφος
Απαιτείται χώμα. γόνιμο αργιλώδες έδαφος
καλύτερη θερμοκρασία 65-75°F (18-24°C)
Φροντίδα φυτών Dumb Cane

10. Aloe Vera

Aloe vera - ένα φυτό που παράγει περισσότερο οξυγόνο.

Η αλόη βέρα είναι ένα εξαιρετικό φυτό που παράγει οξυγόνο. Αυτό το δημοφιλές φυτό εσωτερικού χώρου είναι εύκολο στη φροντίδα. Έχει πυκνά, σαρκώδη φύλλα που είναι γεμάτα με μια ουσία που μοιάζει με γέλη.

Εκτός από την παροχή πολλών ιατρικών πλεονεκτημάτων Η αλόη βέρα παράγει επίσης οξυγόνο 24 ώρες την ημέρα, καθιστώντας την έναν εξαιρετικό καθαριστή αέρα.

Η αλόη βέρα είναι ένα ιδανικό φυτό για κάθε σπίτι λόγω των πολλών πλεονεκτημάτων και των χαμηλών απαιτήσεων συντήρησης.

ύψος 12-24 ίντσες
χρειάζονται φως Το φωτεινό μέρος πρέπει να δέχεται άμεσο ηλιακό φως.
χρειάζεται νερό Ποτίστε όταν το χώμα είναι στεγνό.
Απαιτείται χώμα. καλά στραγγισμένο έδαφος
καλύτερη θερμοκρασία 65-80°F (18-27°C)
Φροντίδα φυτών αλόης

Πώς να φροντίζετε τα φυτά που παράγουν οξυγόνο;

1. Ποτίζετε τακτικά

όταν συντηρούνται φυτά που παράγουν οξυγόνο Είναι σημαντικό να ποτίζετε τακτικά. Αυτό σημαίνει να ποτίζετε τα φυτά σας κάθε δύο εβδομάδες το καλοκαίρι και κάθε έξι εβδομάδες το χειμώνα.

Αυτό θα διατηρήσει τα φυτά σας υγιή και θα παράγει το μέγιστο οξυγόνο.

Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη το μικροκλίμα στο οποίο θα βρίσκονται τα φυτά σας. καθώς αυτό θα επηρεάσει την ποσότητα νερού που χρειάζονται. Εάν το φυτό σας βρίσκεται σε ζεστό, φωτεινό περιβάλλον Μπορεί να χρειαστεί να ποτίζετε πιο συχνά Από την άλλη, εάν το φυτό σας βρίσκεται σε δροσερό, σκοτεινό περιβάλλον Ίσως χρειαστεί να ποτίζετε πιο συχνά.

2. Παρέχετε κατάλληλο έδαφος

στη συντήρηση φυτών που παράγουν οξυγόνο Η παροχή καλού εδάφους είναι σημαντική. Το έδαφος πρέπει να είναι πλούσιο σε οργανική ουσία και καλά στραγγιζόμενο.

Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε οργανικό χώμα γλάστρας για φυτά σε γλάστρες. γιατί βοηθά τα φυτά να παίρνουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται

3. Μακριά από πηγές θερμότητας.

Κρατήστε τα φυτά σας μακριά από πηγές θερμότητας όπως καλοριφέρ, καθώς η ζέστη μπορεί να τα κάνει να στεγνώσουν γρήγορα και να χάσουν την ικανότητά τους να παράγουν οξυγόνο.

4. Αποφύγετε την υπερβολική λίπανση.

όταν φροντίζετε φυτά που παράγουν οξυγόνο Είναι σημαντικό να αποφύγετε την υπερβολική λίπανση. Η υπερβολική λίπανση θα εμπλουτίσει τα φυτά με άζωτο. Αυτό μειώνει την ποσότητα του παραγόμενου οξυγόνου.Επιπλέον, η υπερβολική χρήση λιπασμάτων κάνει επίσης τα φυτά πιο ευαίσθητα σε ασθένειες και βλάβες από έντομα.

5. Κρατήστε το μακριά από το ηλιακό φως.

Είναι σημαντικό να κρατάτε τα φυτά εσωτερικού χώρου μακριά από το άμεσο ηλιακό φως. Αυτό συμβαίνει επειδή το άμεσο ηλιακό φως είναι πολύ έντονο για αυτά τα φυτά και μπορεί να τα στρεσάρει.

Αντίθετα, δώστε στα φυτά σας πλήρη ήλιο ή τοποθετήστε τα στη σκιά.

6. Ενυδατώστε εάν χρειάζεται.

Εάν είναι απαραίτητο, φροντίστε να παρέχετε επαρκή υγρασία σε αυτά τα φυτά πασπαλίζοντάς τα τακτικά ή τοποθετώντας έναν υγραντήρα κοντά.

7. Τακτικό κλάδεμα.

Εάν είναι απαραίτητο, το κλάδεμα πρέπει να γίνεται κάθε δύο ή τρεις μήνες. και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ψαλίδι ή κοφτερό ψαλίδι. Αυτό θα αποτρέψει την υπερβολική ανάπτυξη του φυτού και θα μειώσει τον κίνδυνο ασθενειών.

Πώς παράγουν τα φυτά οξυγόνο;

Τα φυτά παράγουν οξυγόνο μέσω μιας διαδικασίας γνωστής ως φωτοσύνθεσης. κατά τη φωτοσύνθεση Τα φυτά απορροφούν το ηλιακό φως, το νερό και το διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα και τα χρησιμοποιούν για να παράγουν οξυγόνο ως υποπροϊόν.

φωτοσύνθεση

Ορισμένα φυτά μπορούν επίσης να φωτοσυνθέσουν τη νύχτα, όπως ο μεταβολισμός του Crassulacean Acid (CAM). Η καλλιέργεια φυτών που παράγουν οξυγόνο στο σπίτι σας μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του αέρα, να μειώσει τις αλλεργίες και να δημιουργήσει θετική ενέργεια.

Ποια φυτά παρέχουν οξυγόνο 24 ώρες την ημέρα;

Αναζητάτε φυτά που παράγουν οξυγόνο 24 ώρες την ημέρα; Τα φίδια, οι αράχνες και τα πεπαλίνια είναι οι καλύτερες επιλογές! Τα φυτά φιδιού είναι εύκολο στη φροντίδα και μπορούν να επιβιώσουν σε χαμηλό φωτισμό. Τα φυτά αράχνη, από την άλλη πλευρά, είναι εξαιρετικά για αρχάριους.

Το δέντρο των ανθρώπων, επίσης γνωστό ως η ιερή συκιά ή το δέντρο μπόντι, είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για άτομα που υποφέρουν από αλλεργίες ή άσθμα. γιατί βοηθά στον καθαρισμό του αέρα Και τα τρία είδη φυτών παράγουν οξυγόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας. Αυτό το καθιστά την τέλεια επιλογή για ένα οξυγονωμένο σπίτι.

Ποια φυτά μας παρέχουν οξυγόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας;

Θέλετε να αυξήσετε τα επίπεδα οξυγόνου στο σπίτι σας κατά τη διάρκεια της νύχτας; Μην κοιτάτε τα φυτά του φιδιού! Αυτό το δημοφιλές φυτό εσωτερικού χώρου παράγει οξυγόνο 24 ώρες την ημέρα και μπορεί να επιβιώσει σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. εύκολο στη συντήρηση Έτσι, μπορείτε να οξυγονώσετε το σπίτι σας χωρίς επιπλέον προσπάθεια. Με αυτό το ανθεκτικό και ανθεκτικό φυτό Μπορείτε να απολαύσετε οξυγονωμένο αέρα μέρα και νύχτα!

συμπέρασμα

Συνοψίζοντας, τα φυτά είναι ένα ουσιαστικό μέρος της ζωής. Μας παρέχουν οξυγόνο και άλλους ζωτικούς πόρους.Τα 10 κορυφαία φυτά που παράγουν το περισσότερο οξυγόνο είναι οι φτέρες της Βοστώνης, τα φυτά φιδιού, τα κρίνα της ειρήνης, οι φοίνικες, τα φυτά νεφρίτη, τα κινέζικα όσπρια, ο Ποτός και η αλόη βέρα. Αυτά τα φυτά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσετε την ποιότητα του αέρα στο σπίτι σας και να μειώσετε την ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Τα φύκια μπορούν να παράγουν περισσότερο οξυγόνο από οποιοδήποτε άλλο φυτό στον πλανήτη.Ωστόσο, αυτά τα 10 κορυφαία φυτά είναι εύκολοι και φθηνοί τρόποι για να παράγετε περισσότερο οξυγόνο στο σπίτι σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *