Οι συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με την καλλιέργεια μικροπράσινων

Οι συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με την καλλιέργεια μικροπράσινων

Οι συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με την καλλιέργεια μικροπράσινων

1. Θα αναγεννηθούν τα μικροπράσινα μετά την κοπή; (Πώς θα μεγαλώσει ξανά;)

Όχι, τα περισσότερα μικροπράσινα δεν αναγεννώνται.

αλλά με τουλάχιστον ένα υγιές φύλλο Τα μικροπράσινα έχουν την ευκαιρία να επιβιώσουν και να ευδοκιμήσουν. Επειδή τα σπορόφυτα μπορούν ακόμα να φωτοσυνθέσουν. Ωστόσο, ο ρυθμός ανάπτυξης είναι πολύ πιο αργός και συχνά καθυστερεί.

Επιπλέον, τα μικροχλωρά δεύτερης συγκομιδής έχουν ελαφρώς διαφορετική γεύση. Γι’ αυτό οι περισσότεροι εμπορικοί καλλιεργητές δεν καταστρέφουν την επιχείρησή τους με μικροπράσινα. Απλά πετάξτε το και ξεκινήστε ξανά.

Η ευκαιρία να αναπτυχθείς ξανά είναι η καλύτερη…;

όπως ήδη αναφέρθηκε Ορισμένες ποικιλίες μπιζελιού έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να καλλιεργήσουν μικροπράσινα, για παράδειγμα, μπιζέλια, αρακά, αρακά, αρακά, αρακά, φάβα και αρακά.

Γενικά, ο ρυθμός αναγέννησης δεν είναι μοιραία σημαντικός.

Σε άλλες περιπτώσεις, μπορεί και εσείς. λανθασμένα για αργά βλαστάρια Οι σπόροι είναι φρεσκοφυτεμένα μικροπράσινα. Για παράδειγμα, η φύτευση πολύ σε ένα δίσκο (διαβάστε #3) θα επιβραδύνει τη βλάστησή σας. που είναι ένας από τους λόγους που πέφτουν τα μικροπράσινα

Σε κάθε περίπτωση, η δεύτερη συγκομιδή δεν θα αξίζει τον κόπο.

Τι θα κάνεις αντί…

Μια κοινή πρακτική για τους περισσότερους αγρότες είναι η άμεση απόρριψη των συγκομισμένων φυτικών υπολειμμάτων στο σωρό κομποστοποίησης. Συνιστώ να αφιερώσετε 2 λεπτά εκεί για να διαβάσετε ένα σύντομο άρθρο. Επειδή έχω περιγράψει δύο καλούς τρόπους για να επαναχρησιμοποιήσετε το χώμα των μικροπράσινων μετά τη συγκομιδή.

γενικά Τα μικροπράσινα δεν θα αναγεννηθούν.

2. Γιατί να κρύβονται τα μικροπράσινα; (ή σπόροι) στο σκοτάδι;

Η κάλυψη των μικροπράσινων στο σκοτάδι είναι ένα σημαντικό βήμα για να διασφαλιστεί ότι τα μικροπράσινα μεγαλώνουν σε μακριά, όμορφα σπορόφυτα.

στο σκοτάδι, το Οι μικροπράσινες δεν έχουν άλλη επιλογή από το τέντωμα. Όσο για την πηγή φωτός, τελικά θα καταλήξετε με μακρύτερα, λεπτότερα και μαλακότερα μικροπράσινα. Αλλά η περιεκτικότητα σε άμυλο στο ενδοσπέρμιο του σπόρου ήταν μικρή. Αυτό σημαίνει ότι τα μικροπράσινα θα πέσουν έξω όταν τελειώσουν από ενέργεια.

Γι’ αυτό οι περισσότεροι καλλιεργητές έχουν μια σκοτεινή περίοδο 3-5 ημερών μετά τη βλάστηση (1-3 ημέρες), αλλά όχι μεγαλύτερη.

όταν εκτίθεται στο φως Η φωτοσύνθεση θα αρχίσει να συμβαίνει. Και τα μικροπράσινα είναι πιο παχιά και πιο υγιεινά.

Αλλά περίμενε..

όπως αναφέρθηκε Μερικά μικροπράσινα είναι από τη φύση τους κοντοί και όχι ψηλοί.

3. Πότε πρέπει τα μικροπράσινα να εκτίθενται στο φως;

όπως αναφέρθηκε προηγουμένως Οι καλλιεργητές συνήθως σκουραίνουν τα μικροπράσινα για 3-5 ημέρες πριν τα ανάψουμε.

Σε εκείνο το σημείο, τα μικροπράσινά σας θα πρέπει να είναι ανοιχτά και κίτρινα, αλλά δεν πρέπει να διατηρούνται όλα για πολύ. Δείτε πώς πειραματίστηκα με τα μικροπράσινα μου. (με φωτογραφίες)

Τούτου λεχθέντος, εξαρτάται από ορισμένους παράγοντες…

Μικροπράσινα αργά αναπτυσσόμενα όπως ο βασιλικός και η ρίγανη Χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να ισιώσει στο σκοτάδι. 5-8 ημέρες είναι ιδανικές, ενώ 2-3 ημέρες για τα ταχέως αναπτυσσόμενα μικροπράσινα όπως το μπρόκολο και το λάχανο είναι αρκετές.

Επιπλέον, το περιβάλλον που παρέχετε Η ποιότητα και η ποικιλία των σπόρων (διαβάστε #9) μπορούν επίσης να επηρεάσουν τους ρυθμούς ανάπτυξης.

για την πρόληψη κοινών προβλημάτων Πρέπει να εντοπίσετε το ζήτημα.

Μετά από αυτό, τα μικροπράσινα γίνονται γρήγορα πράσινα μετά την έκθεση στο φως. γλαυκώμα όταν παράγεται οι βλαστοί θα γίνουν παχύτεροι

Σε αυτό το στάδιο, θα πρέπει να παρέχετε άφθονο νερό και ένα καλό σύστημα εξαερισμού για να αποφύγετε προβλήματα μούχλας. Δείτε αυτό το άρθρο όπου σας δείχνω πώς να διαχωρίσετε τις ρίζες των μαλλιών από τη μούχλα. (πολύ ακατάστατο) και πώς να το χειριστείτε σωστά

4. Πότε πρέπει να ποτίζετε μικροπράσινα

από την παραπάνω ερώτηση Ας συζητήσουμε πότε και πώς να ποτίζετε σωστά τα μικροπράσινα σας.

Τα μικροπράσινα φυτρώνουν εντατικά σε μια μικρή περιοχή. Ως εκ τούτου, η αποτελεσματική χρήση του νερού είναι κρίσιμη για την επιβίωσή τους. στην πραγματικότητα Ο κύριος λόγος που τα μικροπράσινα αποτυγχάνουν είναι συνήθως λόγω έλλειψης νερού..

Γενικά, θα πρέπει να ποτίζετε τον δίσκο microgreen δύο φορές την ημέρα για να τον διατηρείτε υγρό.

Αλλά εξαρτάται από τα τοπικά καιρικά σας μοτίβα. (υγρασία και θερμοκρασία) και τη σύνθεση του εδάφους σας.

Η αρχή είναι απλή…

Ένα καλό μείγμα εδάφους στραγγίζει γρήγορα για να αποτρέψει ένα υγρό περιβάλλον. Αλλά ακόμα αρκετά για τους μικροπράσινους.

Μπορείτε να αναμίξετε το χώμα σας με 20% περλίτη για να ελαφρύνει το χώμα. Αυτό επιτρέπει περισσότερο αέρα να φτάσει στις ρίζες και να συγκρατήσει περισσότερο νερό. Μπορείτε να δείτε τα καλύτερα μείγματα εδάφους για μικροπράσινα εδώ.

Πώς, λοιπόν..?

Βεβαιωθείτε ότι το χώμα πάνω και κάτω είναι υγρό αλλά όχι μουσκεμένο για μικρά, φτερωτά μικροπράσινα. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την παρακάτω μέθοδο ποτίσματος. Θα πρέπει επίσης να προσθέτετε νερό κάθε μέρα περίπου. Μην ξεχάσετε να σηκώσετε το πιάτο για έλεγχο.

Το έδαφος πρέπει να είναι υγρό αλλά όχι πλημμυρισμένο.Μερικά μικροπράσινα αντλούν επίσης περισσότερο νερό.

Ορισμένα μικροπράσινα, όπως ο ηλίανθος και ο αρακάς, απαιτούν φυσικά πολύ νερό. ενώ μερικά, όπως το κάρδαμο και το μπρόκολο, δεν είναι. Καθώς τα μικροπράσινα μεγαλώνουν Χρειάζονται επίσης περισσότερο νερό.

Διαβάστε παρακάτω — Πού να φυτέψετε μικροπράσινα: στρώμα φύτευσης ή χώμα;Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *