Μικροπράσινα μπρόκολο- Ένας εύκολος οδηγός βήμα προς βήμα για την καλλιέργεια τους

ใบเลี้ยง

Μικροπράσινα μπρόκολο

Τα μικροπράσινα μπρόκολο δεν είναι μόνο νόστιμα. Αλλά είναι επίσης εύκολο να αναπτυχθεί και νόστιμο. με λίγη προσπάθεια Μπορείτε να φυτέψετε έναν μικρό κήπο. το δικό σας απευθείας στο δοχείο στον πάγκο της κουζίνας σας! Αυτό το άρθρο καλύπτει όλα τα βήματα που απαιτούνται για την ανάπτυξη υγιών μικροπράσινων μπρόκολου.

Η καλλιέργεια μικροπράσινων έχει πολλά οφέλη. όταν προστίθεται στο φαγητό που τρώτε Θα κάνουν το φαγητό σας νόστιμο. τραγανή υφή και αυξάνουν τη θρεπτική αξία

Οφέλη για την υγεία των μικροπράσινων μπρόκολου;

Ανάμεσα σε όλα τα μικροπράσινα Τα μικροπράσινα μπρόκολου προσφέρουν μερικά από τα πιο σημαντικά διατροφικά οφέλη και χρησιμοποιούνται ευρέως σε πολλές δίαιτες. Όχι μόνο για γεύση Έχει όμως και οφέλη για την υγεία.

Τα μικροπράσινα μπρόκολο είναι μια πλούσια πηγή μετάλλων. Γεμάτα με βιταμίνες A, B, C, D και K, αυτά τα φυλλώδη λαχανικά έχουν 35% υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Περιέχει επίσης αντιοξειδωτικά που το καθιστούν μια πολύ ιδιαίτερη και υγιεινή τροφή. Ειδικά αν θέλετε να αποτρέψετε την πρόωρη γήρανση και τον κίνδυνο διαφόρων ασθενειών.

Ένα άλλο όφελος που μπορεί να προσφέρει το μικροπράσινο μπρόκολο είναι η ικανότητά του να προλαμβάνει σημαντικές ασθένειες όπως ο διαβήτης ή ο καρκίνος. Γιατί είναι ένα πράσινο λαχανικό και πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και μέταλλα.

Είναι κατάλληλο για εσάς η καλλιέργεια μικροπράσινων μπρόκολου;

όπως αναφέραμε προηγουμένως Τα μικροπράσινα μπρόκολο καλλιεργούνται πολύ εύκολα, γι’ αυτό και αυτοί οι σπόροι είναι εξαιρετικά φυτά για αρχάριους ή για πρώτη φορά μικροπράσινους καλλιεργητές για να φυτέψουν και να συγκομίσουν. (Το ίδιο με τα μικροπράσινα ραπανάκια)

Η γεύση που δίνουν είναι πολύ καλύτερη από το κανονικό μπρόκολο. Και εξαιτίας αυτού, τα παιδιά σας δεν θα μισούν να το τρώνε τόσο όσο μισούν το κανονικό μπρόκολο. Η συνολική ρύθμιση είναι φοβερή.

Σε περίπου 8 ημέρες αφού φυτέψετε τους δικούς σας σπόρους μπρόκολου. Θα δείτε αυτά τα χόρτα να φυτρώνουν και να τρώτε τα δικά σας μικροπράσινα μπρόκολο.

Η διαδικασία καλλιέργειας μικροπράσινων μπρόκολου

Δεν έχει σημασία αν είστε αρχάριος ή ειδικός που θέλετε να καλλιεργήσετε μικροπράσινα μπρόκολο. Αυτά τα βήματα θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε γρήγορα φρέσκα και θρεπτικά μικροπράσινα μπρόκολο.

Η διαδικασία που περιγράφεται είναι κατάλληλη για την καλλιέργεια μικροπράσινων σε εσωτερικούς χώρους. Επειδή μπορείτε να ελέγξετε πολλούς παράγοντες που εμποδίζουν τη διαδικασία ανάπτυξης.

Βήμα 1: Προετοιμάστε το πιάτο

Το πρώτο βήμα στην καλλιέργεια μικροπράσινων μπρόκολου είναι η προετοιμασία των μικροπράσινων.

Το πιο συνηθισμένο πιάτο είναι ένα μικροπράσινο πιάτο 10 x 20 ιντσών (1020). επομένως κατάλληλο για μικροπράσινα

Ένα μικροπράσινο απαιτεί δύο δίσκους. πιάτο με τρύπες για χώμα Δεν πρέπει να υπάρχουν τρύπες στον άλλο δίσκο όπου είναι φυτεμένος ο δίσκος. όταν οι σπόροι φυτρώσουν Αυτό θα τους επιτρέψει να ποτίζονται από κάτω και όχι από πάνω.

προετοιμασία του εδάφους
μικροπράσινο πιάτο με τρύπες

Βήμα 2: Προετοιμασία του εδάφους

Το επόμενο βήμα είναι να προετοιμάσετε το χώμα στο μικροπράσινο δίσκο. για να μπορέσει να αναπτυχθεί σωστά Το χώμα της γλάστρας πρέπει να προετοιμαστεί σωστά και ομοιόμορφα στο δίσκο. Συμπυκνώστε το χώμα στο δίσκο για να γίνει λείο και επίπεδο.

Παρόλο που αυτά τα μωρουδιακά χόρτα μπορούν να καλλιεργηθούν στο έδαφος και σε μη χώμα μέσα καλλιέργειας, μπορούν να αναπτυχθούν στο έδαφος. Αλλά το βρίσκω πιο εύκολο να τα μεγαλώσω στο μείγμα μου.

Η χρήση του εδάφους επιτρέπει μεγαλύτερη πρόσληψη θρεπτικών συστατικών σε σύγκριση με άλλους τύπους μέσου άγαρ, είναι φυσικό, βολικό και μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί ξανά και ξανά. Επιλέγω να χρησιμοποιήσω τη θαμπή καρύδα που παίρνω.

χώμα για γλάστρες προετοιμασμένο για μικροπράσινα

Βήμα 3: Διατηρήστε το έδαφος υγρό

Τώρα πάρτε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψεκάστε το χώμα που βάλατε στο δοχείο για να αναπτυχθούν τα μικροπράσινα. Μην ξεχάσετε να ψεκάζετε με χλωριωμένο νερό για να μεγαλώσουν καλύτερα τα μικροπράσινα.

Μόλις το χώμα απορροφήσει το νερό, ήρθε η ώρα να ψεκάσετε ξανά την επιφάνεια. Αν δείτε ένα βαθούλωμα στην επιφάνεια του χώματος που στρώσατε Χρησιμοποιήστε το δάχτυλό σας για να επαναπροσδιορίσετε την επιφάνεια.

Βήμα 4: Προσθήκη των σπόρων στο μπλέντερ κόκκων

Ήρθε η ώρα να προσθέσετε τα μικροπράσινα στο χώμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σέικερ για να βάλετε τους σπόρους στο χώμα.

Το σέικερ θα βοηθήσει να απλωθούν πιο ομοιόμορφα τα μικροπράσινα του μπρόκολου. Μια ουγγιά περιέχει περίπου 6.000 έως 6.500 σπόρους μπρόκολου, με περίπου 210 έως 230 σπόρους σε κάθε γραμμάριο. Μπορείτε να αγοράσετε αυτούς τους σπόρους εδώ.

Για να μάθετε πόσους σπόρους χρειάζεστε για το microgreen δίσκο σας. Μπορείτε να δείτε πληροφορίες εδώ.

Βήμα 5: Σπείρετε τους σπόρους

Τώρα έχετε προσθέσει τους σπόρους στο μπουκάλι του σέικερ. είναι ώρα φύτευσης

Μπορείτε να ξεκινήσετε πασπαλίζοντας τα μικροπράσινα στο έδαφος με κυκλικές κινήσεις γύρω από το δοχείο φύτευσης. Μπορεί να θέλετε να κρατήσετε το χέρι σας πάνω από το πιάτο για να αποτρέψετε την πτώση των σπόρων.

Απλώστε τους σπόρους στην επιφάνεια του δοχείου όσο το δυνατόν περισσότερο.

Μερικοί σπόροι μπορεί να παραμείνουν στο shaker. Αυτό απαιτεί να ξεβιδώσετε το πάνω μέρος του μπουκαλιού του ψεκαστήρα για να το αφαιρέσετε από το μπουκάλι.

Αφού έχετε πασπαλίσει όλους τους σπόρους από το βάζο Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να απλώσετε τους σπόρους σε ομάδες σε περιοχές με λιγότερους σπόρους για να διατηρήσετε τη συνοχή.

Είναι εντάξει αν διαπιστώσετε ότι οι σπόροι δεν απλώνονται σωστά. Με τον καιρό θα μεγαλώσουν σε φυτά και τα κενά θα καλύψουν μόνα τους.

Βήμα 6: Πότισμα και βλάστηση

Τώρα είναι η ώρα να βλαστήσουν οι σπόροι. για αυτό Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μπουκάλι ψεκασμού για να ποτίσετε τους σπόρους. Βοηθά επίσης τους σπόρους να εγκατασταθούν στο έδαφος.

Οι σπόροι πρέπει να ποτίζονται περιοδικά. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ποτιστήρι.

Ο δίσκος σταγόνων θα επιτρέψει σε περισσότερο νερό να φτάσει στα μικροπράσινα σας. αντί να ρίχνει νερό από πάνω Θα χρησιμοποιήσετε αυτή τη μέθοδο για να καλλιεργήσετε μικροπράσινα μπρόκολο.

Καλύψτε τα μικροπράσινα σας μακριά από το φως. και είσαι έτοιμος να φύγεις

Βήμα 7: Περιμένετε υπομονετικά

Μην προσπαθήσετε να κάνετε τίποτα για τις επόμενες μέρες. Περιμένετε τη μαγεία

Η κάλυψη των μικροπράσινων μπρόκολου με φως θα βοηθήσει στη διατήρηση της υγρασίας. Αν φαίνεται λίγο στεγνό Γεμίστε ένα μπουκάλι ψεκασμού με νερό για να δημιουργήσετε μια λεπτή ομίχλη στην κορυφή.Με αυτόν τον τρόπο οι σπόροι θα φυτρώσουν.

Βήμα 8: Προσδιορίστε τα μικροπράσινα μπρόκολο

Μετά από 2 ημέρες, μπορείτε να αφαιρέσετε το κάλυμμα και να επιθεωρήσετε το μπρόκολο που έχει φυτρώσει.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να αποφασίσετε αν είναι αρκετά παλιά για να προσθέσουν φως. Αν οι περισσότεροι σπόροι δεν φαίνονται φύλλα Δοκιμάστε να αποθηκεύσετε τους σπόρους σε σκοτεινό μέρος για άλλη μια μέρα αφού ψεκάσετε τους σπόρους του μπρόκολου.

Ωστόσο, εάν όλοι οι σπόροι έχουν φυτρώσει με μικροσκοπικά φύλλα, ήρθε η ώρα να αφαιρέσετε το κάλυμμα και να τοποθετήσετε το δίσκο κάτω από τα φώτα ανάπτυξης.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κανονικό φως του ήλιου για να καλλιεργήσετε μικροπράσινα μπρόκολο. Η συζήτηση για τις πηγές φωτός για τα μικροπράσινα συνεχίζεται. Διαλέξτε λοιπόν ό,τι σας βολεύει.

Προσωπικά, προτιμώ να τα καλλιεργώ κάτω από φώτα LED, καθώς είναι πιο συνεπή και φθηνότερα όταν χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια. Ωστόσο, εδώ είναι περισσότερα για τον φωτισμό.

Βήμα 9: Ποτίζετε τακτικά τον δίσκο microgreen.

Ποτίστε το δοχείο σας από κάτω με τη βοήθεια δίσκων για άλλες 8-10 ημέρες.

Πότισμα μικροπράσινων μπρόκολου

Βήμα 10: Συγκομιδή

Όταν τα φύλλα έχουν μήκος 2-3 ίντσες, είναι ώρα για τη συγκομιδή. Το μπρόκολο σας είναι έτοιμο για κατανάλωση.

Κόψτε τα φύλλα από το δοχείο στις 45° σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Το υπόλοιπο μπρόκολο μπορεί να αφεθεί για να συνεχίσει να αναπτύσσεται.

Τελείωσες

Είναι πολύ απλό

Πώς να χρησιμοποιήσετε τα μικροπράσινα μπρόκολο;

Τα μικροπράσινα μπρόκολου μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς τρόπους για να κάνουν το φαγητό σας πιο νόστιμο, πιο τραγανό και πιο θρεπτικό.

Μικροπράσινα μπρόκολο σε δοχεία

Προσθέτουν μια πολύ ωραία γεύση μπρόκολου. στο φαγητό σας Αυτή είναι μια πολύ λεπτή γεύση του μπρόκολου σε σύγκριση με την πικρή γεύση του μαγειρεμένου μπρόκολου που δεν αρέσει σε μερικούς ανθρώπους.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οτιδήποτε χρησιμοποιείτε συνήθως το μπρόκολο. Τις περισσότερες φορές μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στις σαλάτες σας. Προσθέτουν μια τραγανή και ξηρή γεύση στη σαλάτα σας και προσθέτουν θρεπτική αξία στη σαλάτα σας.

Μπορείτε να το προσθέσετε σε σάντουιτς και μπιφτέκια για θρεπτική ώθηση και ενέργεια. Τα πράσινα συνδυάζονται υπέροχα με τυρί και ανάμεικτα λαχανικά.

Προσθέστε το σε πιάτα με αυγά, ομελέτες και ομελέτες, τα οποία μπορείτε να πασπαλίσετε από πάνω ή από πάνω με μπρόκολο για πρόσθετη γεύση και θρεπτική αξία. Προσθέτουν θρεπτικά συστατικά στα γεύματά σας.

Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να πασπαλίσετε σάλτσες και σάλτσες ντιπ, όπως σάλτσα πίτσας και σάλτσα ζυμαρικών. για να προσθέσετε γεύση και θρεπτική αξία

Μπορεί να καταναλωθεί και ωμό. γι’ αυτό οι περισσότεροι προτιμούν να καταναλώνουν Έχουν μια λεπτή γεύση. γήινο και τραγανό Και είναι πολύ ικανοποιητικό για τους γευστικούς κάλυκες.

Μπορείτε να το προσθέσετε σε άλλα φαγητά. μπορείς να διαλέξεις Ειδικά πιάτα με λαχανικά και κρέας. Συχνά αυξάνουν την αρχική τιμή και προσθέτουν υγιεινές θερμίδες στο γεύμα σας.

Ελπίζουμε να μάθατε αυτόν τον οδηγό βήμα προς βήμα για το πώς να καλλιεργείτε μικροπράσινα μπρόκολο. Πες μου τι νομίζεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *