Μαύρες κηλίδες στο φυτό ZZ: Αιτίες και πώς να απαλλαγείτε από αυτές

Black Spots on ZZ Plant

Μαύρες κηλίδες στο φυτό ZZ

Αντιμετωπίζετε προβλήματα με μαύρα στίγματα στο εργοστάσιό σας ZZ; Αν ναι, δεν είσαι μόνος! Αυτό είναι ένα κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί ιδιοκτήτες εργοστασίων ZZ. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά εύκολα βήματα. λίγα βήματα και ακριβής γνώση Μπορείτε να προλάβετε και να θεραπεύσετε τη μαύρη κηλίδα στα φυτά ZZ σας. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε τις αιτίες της μαύρης κηλίδας στα φυτά ZZ και θα σας δώσουμε συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από αυτές και να διατηρήσετε τα φυτά σας υγιή και να έχουν την καλύτερη εμφάνιση. πληροφορίες για τη φροντίδα του φυτού σας ZZ, διαβάστε!

ZZ Τι προκαλεί τα μαύρα στίγματα στα δέντρα; κύρια ιδέα

Συγκεντρώσαμε όλους τους λόγους που συχνά προκαλούν μαύρα στίγματα στο φυτό ZZ:

 1. πολύ φωτεινό
 2. πολύ πότισμα
 3. σήψη κορμού
 4. ακατάλληλη χρήση λιπασμάτων
 5. υποβρύχιος
 6. σήψη των ριζών
 7. χαμηλή υγρασία
 8. Μυκητιασική νόσος
 9. βακτηριακή μόλυνση
 10. προσβολή από παράσιτα

1. Λάμψη

Η έντονη έκθεση στο φως προκαλεί την εμφάνιση μαύρων κηλίδων στα φυτά ZZ. Ως φυτό της ερήμου, τα φυτά ZZ είναι πολύ ευαίσθητα στο ηλιακό φως. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αντίδραση στο στρες, όπως μαύρα στίγματα στους μίσχους ή κιτρίνισμα των φύλλων. για να μην συμβεί αυτό Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το φυτό σας ZZ δεν παίρνει πολύ φως. Αν παρατηρήσετε να εμφανίζονται μαύρες κουκκίδες Μετακινήστε το φυτό σε ένα σκιερό ή πιο σκοτεινό μέρος του σπιτιού.

2. Υπερβολικό πότισμα

Το υπερβολικό πότισμα είναι μια από τις κύριες αιτίες της μαύρης κηλίδας στα φυτά ZZ. Το πολύ νερό μπορεί να προκαλέσει σήψη των ριζών και ζημιά στο στέλεχος. λερώνω Η κακής ποιότητας χώμα σε γλάστρες ή το χώμα κήπου που δεν στραγγίζει καλά μπορεί να προκαλέσει υπερβολικό πότισμα. με αποτέλεσμα μαύρα στίγματα Είναι σημαντικό να ποτίζετε τα φυτά ZZ σε βάθος κάθε 4 εβδομάδες για να αποτρέψετε αυτό το πρόβλημα.

3. Σάπιος κώνος

Η σήψη των ριζών είναι ένα σοβαρό πρόβλημα για τα φυτά ZZ και μπορεί να προκαλέσει μαύρες κηλίδες στους μίσχους. Οι μύκητες και τα αναερόβια βακτήρια που εμπλέκονται στη σήψη των ριζών εμποδίζουν το φυτό να απορροφήσει νερό. Αυτό κάνει τα φύλλα να χάνουν γρήγορα νερό και να ξηραίνονται και να αποχρωματίζονται. για την πρόληψη της σήψης των ριζών περιορίστε το πότισμα Μεταφέρετε το φυτό σε καλά αεριζόμενο χώρο. και κλάδεμα κατεστραμμένων μίσχων ή φύλλων

σήψη στελέχους που προκαλεί μαύρες κηλίδες στα φυτά zz

4. Λανθασμένη χρήση λιπασμάτων

Η ακατάλληλη εφαρμογή λιπάσματος είναι μια κοινή αιτία μαύρων κηλίδων στα φυτά ZZ. Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τον σωστό τύπο λιπάσματος για να αποτρέψετε τις ελλείψεις θρεπτικών συστατικών. Η υπερβολική ποσότητα λιπάσματος μπορεί να προκαλέσει τη συσσώρευση αλατιού στο έδαφος. Αυτό μπορεί να προκαλέσει μαύρες κηλίδες στους μίσχους και τα φύλλα των φυτών ZZ. Διαβάστε τις οδηγίες στη συσκευασία του λιπάσματός σας και ακολουθήστε προσεκτικά τη συνιστώμενη δοσολογία.

5. Υποβρύχια

Η βύθιση ZZ μπορεί επίσης να προκαλέσει μαύρες κηλίδες στα φυτά. Όταν δεν παίρνετε αρκετό νερό Τα ριζώματα είναι ξηρά και εύθραυστα. και τον κίνδυνο σήψης και μυκητιασικής μόλυνσης που μπορεί να προκαλέσει μαύρα στίγματα στον κορμό για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα Φροντίστε να ποτίζετε τα φυτά ZZ σας και να ελέγξετε την υγρασία του εδάφους πριν το πότισμα.

6. Ρίζα σήψης

Η σήψη των ριζών είναι μια κοινή αιτία μαύρων κηλίδων στα φυτά ZZ. Αυτό μπορεί να συμβεί λόγω υπερβολικού ποτίσματος. ακατάλληλες εδαφικές συνθήκες και ανεπαρκής αερισμός. για την πρόληψη της σήψης των ριζών Βεβαιωθείτε ότι το δέντρο σας έχει αρκετό φως, μειώστε το πότισμα και κόψτε τους μίσχους και τα φύλλα που έχουν προσβληθεί. Αν δείτε σημάδια σήψης των ριζών Σταματήστε το πότισμα των φυτών και αναλάβετε αμέσως δράση.

Η σήψη των ριζών προκαλεί μαύρες κηλίδες στα φυτά zz.
Πίστωση εικόνας: Konrad Knutsan μέσω Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0.

7. Χαμηλή υγρασία

Η χαμηλή υγρασία είναι μια από τις κύριες αιτίες των μαύρων κηλίδων στα φυτά ZZ. Το φυτό θα υποφέρει από ξηρασία. που οδηγεί στο σχηματισμό μαύρων κηλίδων για να αποτρέψετε αυτό το πρόβλημα Βεβαιωθείτε ότι το φυτό ZZ παίρνει τη σωστή ποσότητα υγρασίας. Αυξήστε την υγρασία θολώνοντας τα φύλλα. Τοποθετήστε έναν υγραντήρα κοντά. ή ανακατέψτε τα φυτά μαζί Όταν ακολουθείτε αυτά τα βήματα Θα είστε σίγουροι ότι το φυτό σας ZZ θα είναι υγιές και απαλλαγμένο από μαύρα στίγματα.

8. Μυκητιακές ασθένειες

Οι μυκητιασικές ασθένειες είναι μία από τις αιτίες των μαύρων κηλίδων στα φυτά ΖΖ. Υπερβολικό πότισμα. κακή κυκλοφορία αέρα Και η καταστροφή των εντόμων αυξάνει τον κίνδυνο μυκητιασικής μόλυνσης. για τον έλεγχο μυκητιασικών ασθενειών Παρέχετε στα φυτά σας επαρκή κυκλοφορία αέρα. Αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα. και απομονώστε τα προσβεβλημένα φυτά. Εάν το ξέσπασμα είναι σοβαρό Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μυκητοκτόνο και να αφαιρέσετε τα προσβεβλημένα μέρη του φυτού για να αποτρέψετε την εξάπλωση της νόσου.

9. Βακτηριακή μόλυνση

Οι βακτηριακές λοιμώξεις είναι μία από τις κύριες αιτίες των μαύρων κηλίδων στα φυτά ZZ. Το υπερβολικό πότισμα και οι υγρές συνθήκες επιτρέπουν την ανάπτυξη βακτηρίων και μυκήτων. προκαλεί μαύρες κηλίδες στους μίσχους και στα φύλλα Η βακτηριακή λοίμωξη εμφανίζεται σε νέα ανάπτυξη. Επηρεάζει νεαρά φύλλα και μίσχους. Επιπλέον, μια σκούρα γραμμή φωτοστέφανου στον ομόκεντρο κύκλο γύρω από τη μαύρη κηλίδα υποδηλώνει βακτηριακή προσβολή. για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα Ελέγχετε τα κατάλληλα επίπεδα νερού και φωτός για το φυτό ZZ σας και ελέγχετε τακτικά τα φύλλα για πρώιμα σημάδια μόλυνσης.

zz Η βακτηριακή μόλυνση προκαλεί μαύρες κηλίδες στα φύλλα των φυτών.

10. Προσβολή από έντομα

Η προσβολή από έντομα είναι μια κοινή αιτία μαύρων κηλίδων στα φυτά ZZ. Τα κοινά παράσιτα, όπως τα ακάρεα της αράχνης και τα αλευροφόρα μπορούν να βλάψουν τους μίσχους των φυτών. Αυτό τα καθιστά πιο ευαίσθητα σε μυκητιασικές ασθένειες και άλλους τύπους στρες. για να αποτρέψετε αυτό το πρόβλημα Επιθεωρείτε τακτικά το φυτό σας ZZ για παράσιτα και λαμβάνετε προφυλάξεις για να μειώσετε τον κίνδυνο μόλυνσης από παράσιτα.

Πώς μπορείτε να καταλάβετε εάν τα μαύρα στίγματα στο φυτό σας ZZ προκαλούνται από ασθένεια;

Εδώ είναι μερικές απλές συμβουλές. Για να ελέγξετε εάν τα μαύρα στίγματα στο φυτό ZZ προκαλούνται από ασθένεια:

 1. ZZ Ελέγξτε για μαύρες κηλίδες στα φύλλα των φυτών.
 2. Ελέγξτε εάν η ασθένεια είναι η αιτία των κηλίδων.
 3. Εξετάστε τη δομή των φύλλων.
 4. Ελέγξτε το μέγεθος και το σχήμα του μαύρου σημείου.
 5. Ελέγξτε το χρώμα των φύλλων γύρω από τα μαύρα στίγματα.
 6. Ελέγξτε για υγρασία γύρω από τα μαύρα στίγματα.
 7. ZZ Επιθεωρήστε το φυτό για άλλα συμπτώματα.
 8. Επιθεωρήστε τα φυτά για σφάλματα ή προσβολές από έντομα.
 9. Αντιμετωπίστε το φυτό ανάλογα με την αιτία της μαύρης κηλίδας.

1. Ελέγξτε για μαύρες κηλίδες στα φύλλα των φυτών ZZ

Είναι σημαντικό να ελέγξετε για μαύρες κηλίδες στα φύλλα του φυτού ZZ για να προσδιορίσετε την αιτία του προβλήματος.Μυκητιασικές ασθένειες, χημικά εγκαύματα και έντομα είναι μερικές από τις αιτίες της μαύρης κηλίδας στα φυτά ZZ εάν αφεθούν χωρίς θεραπεία. Αυτά τα μαύρα στίγματα μπορούν να βλάψουν τους μίσχους και τα φύλλα. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να εντοπιστεί με ακρίβεια η αιτία και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την επίλυση του προβλήματος. Με προσεκτική προσοχή και γρήγορη δράση. Μπορείτε να σώσετε το φυτό σας ZZ από περαιτέρω βλάβη. και κάντε το εργοστάσιο να δείχνει το καλύτερο.

Μαύρες κηλίδες στα φυτά zz λόγω υπερβολικού φωτός.
Συντελεστές εικόνας: Kadu και Kim Starr

2. Ελέγξτε εάν η ασθένεια είναι η αιτία του κηλίδας.

Είναι σημαντικό να προσδιορίσετε εάν κάποια ασθένεια προκαλεί μαύρες κηλίδες στο φυτό σας ZZ. Μπορεί να είναι θανατηφόρο για το φυτό σας εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία. Η γνώση των αιτιών και των λύσεων σε αυτό το πρόβλημα είναι το κλειδί για να διατηρήσετε το φυτό ZZ σας υγιές. Για να εντοπίσετε την αιτία του σημείου Πρέπει να προσδιορίσετε εάν προκαλείται από πολύ νερό, ήλιο, έντομα ή μυκητιασική νόσο. Αυτό μπορεί να γίνει παρατηρώντας τις ανάγκες των φυτών και κάνοντας τις απαραίτητες προσαρμογές για να διασφαλιστεί η υγεία και η ευημερία τους. Εάν οι κηλίδες προκαλούνται από ασθένεια Θα πρέπει να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα θεραπείας το συντομότερο δυνατό για να σωθεί το δέντρο σας.

3. Εξετάστε τη δομή του φύλλου.

Η επιθεώρηση της επιφάνειας του φύλλου είναι σημαντική όταν προσπαθείτε να προσδιορίσετε εάν τα μαύρα στίγματα στο φυτό ZZ σας προκαλούνται από ασθένεια. Εάν το φυτό σας έχει μαύρες κηλίδες στα φύλλα Θα μπορούσε να είναι σημάδι προσβολής από μύκητες. Για να επιβεβαιώσετε τη διάγνωση, πρέπει να παρατηρήσετε προσεκτικά τη δομή των φύλλων. Εάν η επιφάνεια του φύλλου φαίνεται τραχιά, επίπεδη ή αποχρωματισμένη, το φυτό ZZ μπορεί να έχει μυκητιασική μόλυνση. Το να αφιερώνετε χρόνο για να διαγνώσετε σωστά την αιτία των μαύρων κηλίδων στο φυτό σας είναι το κλειδί για την αποτελεσματική θεραπεία.

Οι μαύρες κηλίδες στα φυτά zz κάνουν τα φύλλα να πέφτουν και να κιτρινίζουν.
Πίστωση εικόνας: Creative Commons

4. Ελέγξτε το μέγεθος και το σχήμα της μαύρης κηλίδας.

Εξετάζοντας το μέγεθος και το σχήμα των μαύρων κηλίδων στο φυτό ZZ σας, μπορείτε να προσδιορίσετε την αιτία και να καθορίσετε την καλύτερη πορεία δράσης. Ασθένειες όπως οι μυκητιάσεις συχνά αφήνουν τα μαύρα στίγματα ανομοιόμορφα σε σχήμα και μέγεθος. Άλλες αιτίες μαύρων κηλίδων στα φυτά ZZ μπορεί να να είναι είτε χαμηλή υγρασία είτε πολύ μεγάλη ηλιακή ακτινοβολία. Η τήρηση ορισμένων βημάτων ρουτίνας συντήρησης, όπως άφθονο φως και υγρασία, μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή δημιουργίας μαύρων στιγμάτων.

5. Ελέγξτε το χρώμα των φύλλων γύρω από τις μαύρες κηλίδες.

Για να εντοπίσετε μαύρες κηλίδες στα φυτά ZZ, είναι σημαντικό να ελέγξετε το χρώμα των φύλλων. Ο κίτρινος ή καφές αποχρωματισμός γύρω από τις κηλίδες είναι σημάδι βακτηριακής ή μυκητιακής λοίμωξης. Η λήψη άμεσων μέτρων για την πρόληψη της εξάπλωσης και η κατάλληλη φροντίδα, όπως η καλή κυκλοφορία του αέρα και το πότισμα, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της νόσου. Η αφαίρεση των μολυσμένων φύλλων και η θεραπεία του φυτού με μυκητοκτόνο ή σπιτική θεραπεία θα δώσει ώθηση στο φυτό σας. Διατηρήστε το φυτό ZZ σας να ευδοκιμεί με αυτές τις συμβουλές.

6. Ελέγξτε την υγρασία γύρω από τα μαύρα στίγματα.

ανίχνευση υγρασίας γύρω Οι μαύρες κηλίδες στα φυτά ZZ μπορούν να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε εάν προκαλούνται από ασθένεια. Λεπτές κηλίδες κοντά στο έδαφος υποδηλώνουν σήψη των ριζών που πρέπει να διορθωθεί το συντομότερο δυνατό. Προσοχή στις μυκητιασικές ασθένειες, τις προσβολές από έντομα και την υπερβολική έκθεση στο ηλιακό φως. Είναι σημαντικό να τα διορθώσετε για να αποφύγετε σοβαρές ζημιές. Τακτική συντήρηση όπως σωστό πότισμα και καλός αερισμός Θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το φυτό σας ZZ υγιές και χωρίς λεκέδες.

7. Ελέγξτε για άλλα συμπτώματα με το φυτό ZZ.

Εάν δείτε μαύρες κηλίδες στον κορμό του φυτού σας ZZ, είναι σημαντικό να ελέγξετε για άλλα συμπτώματα. Για να δούμε αν προκαλείται από ασθένεια ή περιβαλλοντικούς παράγοντες ή όχι. Ελέγξτε τις ρίζες και τα στελέχη για σημάδια σήψης. και ψάξτε για καφέ φύλλα ή μαραμένους μίσχους. Ελέγξτε το περιβάλλον του φυτού γιατί το πολύ φως μπορεί να προκαλέσει μαύρα στίγματα. Ενδελεχής επιθεώρηση του εργοστασίου σας ZZ Θα είστε σε θέση να προσδιορίσετε τη βασική αιτία και να λάβετε τα κατάλληλα μέτρα για να επαναφέρετε το φυτό σας στην καλύτερη κατάστασή του.

μαύρες κηλίδες στα στελέχη των φυτών zz
Πίστωση εικόνας: Χρήστης:WeFt μέσω Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0.

8. Ελέγξτε το φυτό για έντομα ή παράσιτα.

Είναι πολύ σημαντικό να ελέγξετε το φυτό σας ZZ για τυχόν έντομα ή παράσιτα. και ελέγξτε για μαύρα στίγματα στον κορμό ή όχι Αυτό θα βοηθήσει στον προσδιορισμό της αιτίας των κηλίδων και θα καθορίσει εάν το πρόβλημα προκαλείται από μυκητιασική λοίμωξη, παράσιτο ή κάτι άλλο. Η εύρεση και η θεραπεία της αιτίας του προβλήματος είναι απαραίτητη για να διατηρήσετε το φυτό σας ZZ υγιές και να αποτρέψετε περαιτέρω ζημιές. Εάν τα φυτά σας έχουν προσβληθεί από έντομα Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εντομοκτόνο σαπούνι ή λάδι neem για να τα καταπολεμήσετε. Εάν η επιδημία είναι πιο σοβαρή Μπορεί να απαιτούνται επαγγελματικές υπηρεσίες ελέγχου παρασίτων.

9. Αντιμετωπίστε το φυτό ανάλογα με την αιτία της μαύρης κηλίδας.

Η αντιμετώπιση της αιτίας των μαύρων κηλίδων στο φυτό ZZ είναι απαραίτητη για να διατηρηθεί υγιές και να φαίνεται όμορφο. Μπορείτε να λάβετε τα κατάλληλα μέτρα για να διορθώσετε το πρόβλημα εντοπίζοντας σωστά την αιτία των κηλίδων. Μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στο φυτό. Επομένως, είναι σημαντικό να κατανοήσετε την αιτία της μαύρης κηλίδας και να λάβετε μέτρα για να διασφαλίσετε ότι το φυτό παραμένει υγιές και όμορφο.

ZZ Πώς να αντιμετωπίσετε τη μαύρη κηλίδα στα φυτά

Δημιουργήσαμε έναν εύκολο στην παρακολούθηση οδηγό για τον τρόπο αντιμετώπισης της μαύρης κηλίδας στα φυτά ZZ:

 1. Μάθετε την αιτία των μαύρων στιγμάτων.
 2. Το ZZ περιορίζει την ποσότητα νερού που παρέχεται στην εγκατάσταση.
 3. Καλλιεργήστε τα φυτά ZZ σε φρέσκο ​​έδαφος.
 4. Αντικαταστήστε την κατσαρόλα που ξεχειλίζει με μια που στραγγίζει καλά.
 5. ZZ Μετακινήστε τα φυτά σε μια σκιασμένη περιοχή.
 6. στεγνώστε το χώμα στη γλάστρα
 7. Χρησιμοποιήστε καθαρά και υγιεινά εργαλεία.
 8. Μη χάσετε το ZZ Factory.
 9. Τοποθετήστε το φυτό σε καλά αεριζόμενο χώρο.
 10. Χρησιμοποιείτε πάντα καθαρά και υγιεινά εργαλεία.
Μαύρα σημεία στα δέντρα zz λόγω του ότι είναι κάτω από το νερό.

Βήμα 1: Βρείτε την αιτία των μαύρων στιγμάτων σας.

Αντιμετωπίζετε μαύρα στίγματα στο φυτό σας ZZ; Μην ανησυχείτε, μπορεί να διορθωθεί! Η εύρεση της αιτίας των μαύρων κηλίδων σας είναι το πρώτο βήμα για την επίλυση του προβλήματος. Συνήθεις αιτίες μαύρων κηλίδων στα φυτά ZZ είναι μυκητιασικές ασθένειες, προσβολές από έντομα, άμεσο ηλιακό φως ή προβλήματα υπερβολικού νερού. Για να θεραπεύσετε το μαύρο σημείο στο εργοστάσιο της ZZ, ανατρέξτε σε αυτόν τον οδηγό. που εξηγεί γιατί μέθοδος ανίχνευσης και πιθανές λύσεις

Βήμα 2: Περιορίστε την ποσότητα νερού που παρέχεται στη μονάδα ZZ.

Περιορίστε την ποσότητα νερού που παρέχεται στο εργοστάσιό σας ZZ για να αποτρέψετε μαύρα στίγματα. Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να οδηγήσει σε μυκητιασικές λοιμώξεις, σήψη ριζών και βλάβες του στελέχους. Δώστε λοιπόν στα φυτά ZZ σας αρκετό νερό για να διατηρείται το έδαφος υγρό. Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε υπεροξείδιο του υδρογόνου για να καθαρίσετε την πληγείσα περιοχή. Και φροντίστε να αφαιρέσετε τα κατεστραμμένα στελέχη κόβοντάς τα τουλάχιστον μισή ίντσα πάνω από το επίπεδο του εδάφους. Με την κατάλληλη φροντίδα, το φυτό σας ZZ θα πρέπει να είναι υγιές και χωρίς μαύρα στίγματα.

Βήμα 3: Φυτέψτε τα φυτά ZZ σε φρέσκο ​​έδαφος

Η φύτευση των φυτών ZZ σας σε φρέσκο ​​χώμα είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε τη μαύρη κηλίδα στα φυτά ZZ. Με τη σωστή ποσότητα φωτός και νερού, τα ανεπιτήδευτα φυτά ZZ μπορούν να είναι χαρούμενα. Το νέο θα δημιουργήσει ένα αποστειρωμένο περιβάλλον και θα βοηθήσει στην πρόληψη και θεραπεία των μαύρων κηλίδων. Ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες: Κρατήστε τα φυτά σας μακριά από έντονο φως. Μην ποτίζετε πολύ παρέχετε φαγητό με φειδώ Διατηρήστε τουλάχιστον 40% υγρασία και εξαλείψτε αμέσως τα παράσιτα.

Μαύρες κηλίδες στα φυτά zz λόγω περονόσπορου.

Βήμα 4: Αντικαταστήστε τις γλάστρες που ξεχειλίζουν με αυτές που στραγγίζουν καλά.

Ένας καλός τρόπος για να αντιμετωπίσετε τη μαύρη κηλίδα στα φυτά ZZ είναι να αντικαταστήσετε τις γλάστρες που ξεχειλίζουν με αυτές με καλή αποστράγγιση. Η φύτευση με φρέσκο ​​χώμα και η χρήση καθαρών γλάστρων με τρύπες αποστράγγισης θα δημιουργήσει ένα φρέσκο, αποστειρωμένο περιβάλλον για να ευδοκιμήσουν τα φυτά ZZ σας. Η χρήση κακής ποιότητας χώματος για γλάστρες ή χώμα κήπου μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολικό πότισμα και μαύρες κηλίδες. για αποφυγή περαιτέρω ζημιών Χρησιμοποιήστε γλάστρες κατάλληλου μεγέθους και ποτίστε τα φυτά μόνο όταν το χώμα είναι στεγνό.

Βήμα 5: Μετακινήστε το φυτό ZZ σε μια σκιασμένη τοποθεσία

Έχετε φυτά ZZ που έχουν επηρεαστεί από μαύρη κηλίδα; Η μεταφορά του φυτού σας σε μια σκιερή περιοχή είναι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε τις μαύρες κηλίδες στα δέντρα ZZ. Βεβαιωθείτε ότι το δωμάτιο δεν είναι πολύ υγρό. Κρατήστε τα φυτά σας ZZ μακριά από έντονο φως. Μην ποτίζετε πολύ δίνουν λιγότερο φαγητό Και βεβαιωθείτε ότι η υγρασία είναι τουλάχιστον 40% για να αποφύγετε την εμφάνιση κηλίδων. με τη σωστή ποσότητα φωτός και νερού Έτσι, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι τα φυτά σας ZZ είναι υγιή και χωρίς μαύρα στίγματα.

Βήμα 6: Στεγνώστε το χώμα της γλάστρας.

Αποθηκεύστε το φυτό ZZ σας σε καλά αεριζόμενο χώρο για να αποφύγετε τα μαύρα στίγματα. Βεβαιωθείτε ότι η υγρασία είναι τουλάχιστον 40% και αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα. Φυτέψτε ξανά τα φυτά σας σε φρέσκο ​​χώμα για να δημιουργήσετε ένα αποστειρωμένο περιβάλλον και να καταπολεμήσετε τα μαύρα στίγματα.

Βήμα 7: Μην χάσετε το ZZ Factory

Μην παραλείψετε το φυτό ZZ για τη θεραπεία των μαύρων στιγμάτων. Αυτή δεν είναι αποτελεσματική λύση και μπορεί να επιδεινώσει το πρόβλημα. Για να αποφύγετε μαύρα στίγματα στο φυτό ZZ, φροντίστε να το κρατάτε μακριά από το άμεσο ηλιακό φως. Μην ποτίζετε πολύ δίνουν λιγότερο φαγητό και διατηρήστε τουλάχιστον 40% υγρασία αν βρείτε μαύρα στίγματα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να φροντίσετε και να επαναφέρετε τα φυτά σας στην παλιά τους αίγλη.

Βήμα 8: Τοποθετήστε το φυτό σε καλά αεριζόμενο χώρο.

Αν θέλετε να απαλλαγείτε από τα μαύρα στίγματα στο φυτό σας ZZ, βεβαιωθείτε ότι βρίσκεται σε καλά αεριζόμενο χώρο. με καλή κυκλοφορία αέρα Το μαύρο σημείο θα εξαφανιστεί και το φυτό σας ZZ θα ευδοκιμήσει. Διατηρήστε το επίπεδο υγρασίας κάτω από 40%, χρησιμοποιήστε το νερό με φειδώ. και μην εκθέτετε το φυτό σε έντονο φως Ακολουθώντας αυτά τα βήματα θα βοηθήσετε στη θεραπεία και την πρόληψη μελλοντικών μαύρων στιγμάτων.

Μαύρες κηλίδες στα φυτά zz από μη αποστειρωμένο ψαλίδι.
Συντελεστές εικόνας: Kadu και Kim Starr

Βήμα 9: Χρησιμοποιείτε πάντα καθαρά και υγιεινά εργαλεία.

Η ZZ χρησιμοποιεί πάντα καθαρά και απολυμασμένα εργαλεία για τη θεραπεία των μαύρων κηλίδων στα φυτά. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψετε την εξάπλωση της μόλυνσης σε άλλα μέρη του φυτού.Η επίλυση των μαύρων κηλίδων στους κορμούς των δέντρων ZZ μπορεί να είναι δύσκολη. Αλλά με τον σωστό τρόπο Μπορείτε να επαναφέρετε τα φυτά σας στην παλιά τους αίγλη. Αραιώστε το υπεροξείδιο του υδρογόνου με νερό πριν από τη χρήση και αποστειρώστε τα εργαλεία σας μεταξύ των χρήσεων για να αποτρέψετε περαιτέρω μόλυνση.

Πώς να αποτρέψετε τα μαύρα στίγματα στο φυτό ZZ;

Η πρόληψη των μαύρων στιγμάτων στο ZZ Factory είναι εύκολη όταν έχετε τις σωστές πληροφορίες! Κρατήστε τα φυτά ZZ σας μακριά από έντονο φως. Μην ποτίζετε πολύ παρέχετε φαγητό με φειδώ Βεβαιωθείτε ότι η υγρασία είναι τουλάχιστον 40% και απομακρύνετε αμέσως τα παράσιτα. Όταν ακολουθείτε αυτά τα βήματα Μπορείτε να αποτρέψετε την εμφάνιση μαύρων κηλίδων στα φυτά σας. Αν βρείτε μαύρα στίγματα, μην ανησυχείτε, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να τα αντιμετωπίσετε και να επαναφέρετε το φυτό σας στην παλιά του αίγλη.

FAQ

Μερικές συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με τις μαύρες κουκίδες στο εργοστάσιο της ZZ παρατίθενται παρακάτω:

ZZ Ποιες είναι οι θεραπείες για τη μαύρη κηλίδα στα φυτά;

Αντιμετωπίζετε μαύρες κηλίδες στα φύλλα και τους μίσχους των φυτών σας ZZ; Μην ανησυχείτε, υπάρχουν πολλοί τρόποι αντιμετώπισης και πρόληψης. στην αρχή Πρέπει να προσδιορίσετε την αιτία του προβλήματος και να αποφασίσετε πώς να το διορθώσετε. Μερικές χρήσιμες συμβουλές περιλαμβάνουν να βεβαιωθείτε ότι τα φυτά σας έχουν αρκετό φως. αφαιρέστε τα μολυσμένα φύλλα και βρέξτε το χώμα Θα πρέπει επίσης να παρέχετε επαρκή αποστράγγιση. κλάδεμα νεκρών κλαδιών και γονιμοποιήστε τακτικά με την κατάλληλη φροντίδα Μπορείτε να διατηρήσετε τα φυτά ZZ σας πεντακάθαρα και υγιή!

Πώς ξέρετε αν τα φυτά ZZ σας έχουν σήψη ριζών;

Αν παρατηρήσετε αλλαγή στο χρώμα μαλακά ή πεσμένα στελέχη ανάπτυξη μούχλας ή φυκιών ή τη μυρωδιά γύρω από το φυτό ZZ σας, μπορεί να είναι σήψη ριζών. για επιβεβαίωση της διάγνωσης Θα πρέπει επίσης να ελέγξετε τις ρίζες και τα ριζώματα των φυτών σας. Αφαιρέστε το φυτό από το δοχείο και απαλά Ξεπλύνετε το ριζικό σύστημα με ζεστό νερό. Προσέξτε να μην καταστρέψετε τις ρίζες. Εάν οι ρίζες είναι γκρι, καφέ, εύθραυστες ή βλεννώδεις Αυτό είναι σημάδι σήψης των ριζών.Επίσης, εάν τα ριζώματα είναι καφέ ή κρούστα αντί για τραγανά λευκά Δείξτε σήψη ριζών για να σώσετε τα φυτά ZZ σας από τη σήψη των ριζών. Είναι σημαντικό να εντοπίζονται και να ενεργούν τα προβλήματα γρήγορα.

Πώς να μάθετε εάν το φυτό σας ZZ είναι μολυσμένο από παράσιτα;

Εάν το φυτό σας ZZ έχει προσβληθεί από παράσιτα Μπορεί να παρατηρήσετε περίεργες κίτρινες κηλίδες ή κηλίδες στα φύλλα, παραμορφωμένα φύλλα, κατσαρωμένα φύλλα και περιορισμένους ρυθμούς ανάπτυξης. Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε μικρά πράσινα, καφέ ή μαύρα ακάρεα στην κάτω πλευρά των φύλλων, καθώς και κηρήθρες. τα έντομα διώχνουν Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μαύρη μούχλα. Πριν χρησιμοποιήσετε εντομοκτόνα για να σκοτώσετε έντομα Ξεκινήστε ψεκάζοντας τα φύλλα με ζεστό νερό. Σκουπίστε με οινόπνευμα ή χρησιμοποιήστε φυτικό λάδι. Φοράτε γάντια όταν χειρίζεστε τα φυτά και τις γλάστρες ZZ, καθώς ο χυμός του φυτού περιέχει κρυστάλλους οξαλικού ασβεστίου. Αυτό μπορεί να ερεθίσει το δέρμα και τα μάτια.

Πώς ξέρετε εάν το φυτό σας ZZ έχει πρόβλημα μούχλας;

Εάν παρατηρήσετε κηλίδες ή μαύρα σημάδια στον κορμό του δέντρου ZZ σας, είναι σημάδι μυκητιακού προβλήματος. Η πιο κοινή αιτία αυτού του προβλήματος είναι το υπερβολικό πότισμα. Επομένως, μειώστε αμέσως το πότισμα και την υγρασία γύρω από το φυτό Μπορείτε επίσης να ψεκάσετε τις πληγείσες περιοχές του φυτού με μυκητοκτόνο ή λάδι neem. Για να αποφύγετε μελλοντικά προβλήματα, προσπαθήστε να διατηρήσετε τα φυτά ZZ σας σε περιβάλλον χαμηλού φωτισμού. Αυτό συμβαίνει επειδή τα μυκητιακά προβλήματα μπορεί να επιδεινωθούν όταν τα φυτά εκτίθενται σε πολύ φως.

Ποια είναι τα μαύρα στίγματα στον κορμό του δέντρου ZZ μου;

Οι μαύρες κηλίδες στους μίσχους των φυτών ZZ μπορεί να προκληθούν από υπερβολικό πότισμα ή υπερβολική έκθεση στο φως. Είναι σημαντικό να ελέγχετε την ποιότητα του εδάφους, το μέγεθος της γλάστρας και τη συχνότητα ποτίσματος για να βεβαιωθείτε ότι τα φυτά σας λαμβάνουν τη σωστή ποσότητα νερού. Επίσης, ελέγξτε τις απαιτήσεις φωτισμού του φυτού σας ZZ για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν πολύ φως. Εάν το μαύρο σημείο παραμένει Μπορείτε να επικοινωνήσετε με έναν βοτανολόγο για περαιτέρω συμβουλές.

ZZ Πώς να απαλλαγείτε από τη μούχλα στα φυτά;

ZZ Η αφαίρεση της μούχλας από τα φυτά είναι δυνατή με την κατάλληλη επεξεργασία. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να ψεκάσετε τα προσβεβλημένα μέρη του φυτού με ένα μυκητοκτόνο διάλυμα. Το έλαιο neem είναι επίσης αποτελεσματικό για μυκητιακά προβλήματα. Δοκιμάστε το λοιπόν.Επίσης, φροντίστε να μειώσετε την ποσότητα του νερού και την υγρασία γύρω από το φυτό και να κόψετε τυχόν προσβεβλημένα φύλλα. Αν ο μύκητας καταστρέψει τον κορμό Ίσως χρειαστεί να κοπεί κάτω από τις μαύρες ή τις τελικές κουκκίδες για να αποφευχθεί περαιτέρω ζημιά. Μεταφέρετε το φυτό σε πιο αεριζόμενο χώρο και προσθέστε λίπασμα στο έδαφος.

Ποια είναι η σωστή θερμοκρασία για τα φυτά ZZ;

Η βέλτιστη θερμοκρασία για τα φυτά ZZ είναι 65 – 85°F (18 – 30°C) Αποφύγετε τις ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας. Αυτό μπορεί να προκαλέσει καφέ και κατσαρά φύλλα. Ανθεκτικό σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού Το πολύ άμεσο ηλιακό φως, ωστόσο, μπορεί να προκαλέσει ηλιακό έγκαυμα στα φύλλα. Το φθινόπωρο και το χειμώνα προτιμώνται ψυχρότερες θερμοκρασίες από 60 έως 65 βαθμούς Φαρενάιτ (16 έως 18 C.).

συμπέρασμα

Οι μαύρες κηλίδες στα φυτά ZZ προκαλούνται συχνά από χαμηλό φωτισμό, πολύ νερό ή έντομα. Δοκιμάστε να μετακινήσετε το φυτό σε μια πιο φωτεινή περιοχή, μειώνοντας το πότισμα και ελέγχοντας για παράσιτα. Εάν το πρόβλημα επιμένει Είναι απαραίτητο να αποκοπεί το προσβεβλημένο τμήμα. Με την κατάλληλη φροντίδα, το φυτό σας ZZ μπορεί να αποκατασταθεί σε μια όμορφη, υγιή κατάσταση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *