Μαυρίζουν τα φύλλα του Poinsettia (Αιτίες και λύσεις)

Poinsettia Leaves Turning Black (Causes And Solutions)

Μαυρίζουν τα φύλλα του Poinsettia (Αιτίες και λύσεις)

Η Poinsettia είναι ένα πολύχρωμο καλλωπιστικό φυτό που εκτιμάται για τα ανθισμένα λουλούδια και τη γιορτινή του εμφάνιση. Αλλά μπορεί να μην είστε τόσο χαρούμενοι όταν τα φύλλα της αλεξανδρινής σας μαυρίζουν.

Βακτηριακές ή μυκητιακές ασθένειες μπορεί να κάνουν τα φύλλα της αλεξανδρινής σας να μαυρίσουν. Alternaria Κηλίδες στα φύλλα Ξεκινούν ως μικρές μαύρες ή καφέ κηλίδες και στη συνέχεια εξαπλώνονται για να καλύψουν ολόκληρο το φύλλο. Άλλες αιτίες περιλαμβάνουν θερμική καταπόνηση, χαμηλή υγρασία, ακατάλληλο πότισμα και ξηρασία. και συσσώρευση αλατιού

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να μπορείτε να διατηρήσετε το αλεξανδρινό, ενώ σε άλλες περιπτώσεις, το πρόβλημα των μαύρων φύλλων δεν μπορεί να επιλυθεί. Αυτό κάνει την άμυνα την καλύτερη στρατηγική.

Θα σας δείξω πώς να διαγνώσετε, να θεραπεύσετε ή να αποτρέψετε κάθε πιθανή αιτία που μαυρίζουν τα φύλλα της αλεξανδρείας.

Αιτίες Μαύρης Αλεξανδρείας

Τα φύλλα της αλεξανδρινής μαυρίζουν και πεθαίνουν.

ασθένεια

Το Poinsettia είναι ευαίσθητο σε μυκητιασικές και βακτηριακές ασθένειες. βακτηριακό καρκίνο Μυκητιασικές λοιμώξεις, ωίδιο, ψώρα, κ.λπ., οι τρεις κάτω προκαλούν εκτεταμένη βλάβη των κηλίδων στα φύλλα. με αποτέλεσμα τα φύλλα να μαυρίζουν

– Κηλιδόφυλλα Alternaria

Το πιο εμφανές σύμπτωμα της κηλίδας στα φύλλα Alternaria είναι οι μαύρες ή σκούρες καφέ κηλίδες στα φύλλα. Αρχικά είναι μικρά και με την πάροδο του χρόνου επεκτείνονται για να καλύψουν όλο το φύλλο.

σε ακραίες περιπτώσεις, μαύρο τα φύλλα μαραίνονται και πέφτουνΗ ασθένεια σπάνια είναι θανατηφόρα. Αλλά αν μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι δυνατό. Deadhead το poinsettia σου..

– βακτήρια κηλίδων στα φύλλα

Η βακτηριακή κηλίδα στα φύλλα είναι μια σοβαρή και θανατηφόρα ασθένεια. AlternariaΑν δείτε κίτρινες κηλίδες στην κάτω πλευρά των φύλλων Μπορεί να αντιμετωπίζετε αυτή την ασθένεια.

εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία Αυτά τα σημάδια θα αλλάξουν από κίτρινο σε κόκκινο. που τελικά θα επιμηκυνθεί και θα μαυρίσει

Τα κίτρινα φύλλα με καρκίνο είναι άλλα συμπτώματα της νόσου. Οι μίσχοι και τα φύλλα που επηρεάζονται θα σκουρύνουν, θα συρρικνωθούν ή τελικά θα μαραθούν.

Οι σκούρες καφέ ή μαύρες κηλίδες με κίτρινο φωτοστέφανο είναι εμφανή σημάδια βακτηριακής κηλίδας στα φύλλα.

– νόσος της ανθράκνωσης

Η ανθρακνόζη, γνωστή και ως ψώρα αλεξανδρινού, προκαλεί μαύρες κηλίδες στα μεσαία νύχια, τα φύλλα και τις φλέβες των φύλλων.Οι μολυσμένοι μίσχοι αναπτύσσουν ανοιχτό καφέ αλλοιώσεις που μαυρίζουν με την πάροδο του χρόνου. καλυμμένο με καρκίνο

Τα προσβεβλημένα φύλλα μαραίνονται, καμπυλώνουν προς τα μέσα και αποκτούν όψη σαν κορμό πριν πέσουν πρόωρα.

λύση

Το πρώτο βήμα για τη διάγνωση αυτών των ασθενειών είναι η απομόνωση των μολυσμένων φυτών. Στη συνέχεια κόψτε και καταστρέψτε τα μολυσμένα φύλλα, τους μίσχους και άλλο φυτικό υλικό.

Το επόμενο βήμα είναι να ψεκάζετε την αλεξανδρινή σας με ένα μυκητοκτόνο σπρέι εβδομαδιαίως ή κάθε δέκα ημέρες, λάδι neem, βαρούλκο, ένα μυκητοκτόνο με βάση τον χαλκό. Και τα κηπευτικά λάδια συχνά λειτουργούν.

φυτέψτε δέντρα στην αυλή σας βελτιώστε τον αερισμό Και αποφύγετε το πότισμα από πάνω για να αποτρέψετε την εξάπλωση της ασθένειας.

Bract Edge Burn บน Poinsettias

Τα βράκτια στο αλεξανδρινό σας μεγαλώνουν γρήγορα. Χρειάζονται πολύ ασβέστιο και άλλα θρεπτικά συστατικά για να διατηρήσουν ισχυρή ανάπτυξη για την κατασκευή κυτταρικών τοιχωμάτων. όταν λείπει το ασβέστιο Οι άκρες είναι φλεγμονώδεις.

Αυτό προκαλεί καφέ ή μαύρο χρώμα στα όρια των βρακτίων ή των παρυφών των φύλλων.Όταν μολυνθεί ο Βοτρύτης θα δείτε μικρές καφέ νεκρωτικές πληγές στα όρια των βρακτίων.

Τελικά ενώθηκαν και έκαναν μαύρα όλα τα μαύρα βράκτια.

λύση

Μην περιμένετε μέχρι να δείτε τη ζημιά. Φάτε τη σωστή ποσότητα ασβεστίου αντ ‘αυτού. Εάν παρατηρήσετε σημάδια καμένων περιθωρίων φύλλων

Τα νιτρικά λιπάσματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ριζοπότισμα. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε διαφυλλικό ψεκασμό με χλωριούχο ασβέστιο. Εφαρμόστε κάθε εβδομάδα για τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες.

χαμηλή υγρασία

Οι Poinsettias είναι εγγενείς σε τροπικά κλίματα και προτιμούν θερμά και υγρά κλίματα. Η χαμηλή υγρασία μπορεί να στρεσάρει την αλεξανδρινή σας. Τα φύλλα μπορεί να γίνουν καφέ, μαύρα ή να πέφτουν λόγω στρες.

Η χαμηλή υγρασία επιταχύνει την απώλεια υγρασίας των φύλλων μέσω της αναπνοής και της αναπνοής. Ως αποτέλεσμα, μετά από πολύ καιρό Τα φύλλα της Poinsettia γίνονται ξηρά, εύθραυστα και φαίνονται σκούρα μαύρα.

λύση

Το poinsettia σας θα εκτιμήσει τα υψηλότερα επίπεδα υγρασίας.Πρώτον, θα πρέπει να αφαιρέσετε πολύ μολυσμένα ή πεσμένα αντικείμενα για να αποφύγετε την εμφάνιση ασθενειών.

Τοποθετήστε ένα δίσκο με νερό με βότσαλα κοντά. poinsettia για αύξηση της υγρασίας Φυσικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν υγραντήρα.

θερμικό στρες

Το θερμικό στρες μπορεί να μαυρίσει τις αλεξανδρινές σας. Οι αλεξανδρινές είναι εύθραυστα τροπικά φυτά που θα μαραθούν και θα μαραθούν όταν εκτεθούν σε υπερβολική ζέστη.

Επιδεινώνεται όταν συνδυάζεται με το να είναι υποβρύχιο και με χαμηλή υγρασία.

Η θερμική καταπόνηση μπορεί να δημιουργήσει θερμότητα στο ριζικό σύστημα. Αυτό εμποδίζει την απορρόφηση νερού και θρεπτικών συστατικών. προκαλώντας τα φύλλα να γίνουν καφέ, κίτρινα ή μαύρα

λύση

Απομακρύνετε το σετ σας από την πηγή θερμικής καταπόνησης. αυτά είναι τζάκια Αεραγωγοί ψύξης, καλοριφέρ ή παράθυρα που είναι ανοιχτά το καλοκαίρι. Αποφύγετε μέρη όπου το αλεξανδρινό σας μπορεί να αλλάξει γρήγορα τη θερμοκρασία του.

προσχέδιο

Η αλεξανδριανή σας μεγαλώνει στη βέλτιστη θερμοκρασία των 60-70°F (15-21°C).Δυστυχώς, τα ρεύματα ζεστού και κρύου αέρα μπορούν να αναγκάσουν το φυτό σας να φτάσει σε αυτήν την εξωφρενική θερμοκρασία.

Μπορεί να βλάψει τα φύλλα και να μαυρίσει τα φύλλα.

Ειδικά όταν τα κρύα ρεύματα φέρνουν τις θερμοκρασίες κάτω από τους 60°F (15°C).

Η παρατεταμένη έκθεση σε ισχυρούς ανέμους μπορεί να προκαλέσει κάψιμο, μαρασμό και πτώση των φύλλων. Μπορεί να παρατηρήσετε ότι μερικά από τα φύλλα κιτρινίζουν, καφέ ή μαραίνονται.

λύση

 • Στο αλεξανδρινό σας δεν αρέσουν τα προσχέδια, οπότε απομακρυνθείτε από αυτά.
 • κρύο αέρα, συμπεριλαμβανομένων των δωματίων με κακή μόνωση Εξαερισμός, πόρτες εισόδου και παράθυρα που είναι ανοιχτά το χειμώνα.
 • Μείνετε μακριά από ρεύματα ζεστού αέρα, όπως θερμοσίφωνες χώρου. Αεραγωγοί ψύξης, καλοριφέρ και τζάκια

καλοκαίρι

Η υπερβολική ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να κάψει και να βλάψει τα φύλλα. Έκθεση στο ηλιακό φως με τη μορφή ξηρών, εύθραυστων, μαύρων ή σκούρων καφέ άκρων φύλλων.

Συχνά γίνονται εύκολα αντιληπτά λόγω της παρουσίας μαύρων κηλίδων στα φύλλα.

λύση

Μετακινήστε την αλεξανδρούπολη εκτός καύσης. Βρείτε ένα φωτεινό σημείο.

Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να είναι ένα παράθυρο με δυτικό προσανατολισμό που θα επωφελείται από τον πρωινό ήλιο και την απογευματινή σκιά.

Τα μαύρα στίγματα και τα καμένα από τον ήλιο φύλλα δεν θα επουλωθούν. Γι’ αυτό κόψτε τα.Ωστόσο, πρέπει να αποφεύγετε τα ελαφρώς καμένα από τον ήλιο φύλλα. Ειδικά αν τα υπόλοιπα φύλλα είναι κατεστραμμένα σε μεγάλη περιοχή.

Ριζική σήψη και σήψη ριζών

Η σήψη του στελέχους και η σήψη του στελέχους μπορεί να προκαλέσουν μαύρα φύλλα της settia σας.

Θα πρέπει να παρατηρήσετε τρελός για Η σήψη των ριζών προκαλεί καθυστερημένη ανάπτυξη. μαραμένα και μαραμένα φύλλα με αποτέλεσμα τα φύλλα να πέφτουν και να ανθίζουν νωρίς

Ριζοκτονία Η σήψη των ριζών μπορεί να σκουρύνει τα φύλλα. Συνήθως εξαπλώνεται μέσω μολυσμένων τμημάτων.

όταν οι ρίζες είναι κατεστραμμένες Τα φυτά σας δεν θα μπορούν πλέον να απορροφούν θρεπτικά συστατικά και νερό. γιατί τα φύλλα είναι κατεστραμμένα και μαυρίζουν

Ριζοκτονία Η σήψη του στελέχους είναι κοινή στην αλεξανδρινή. Η σήψη εξαπλώνεται γρήγορα στο στέμμα και σε άλλα μέρη του φυτού, με αποτέλεσμα να αισθάνονται απαλά και εύκαμπτα και απαλά στην αφή.

λύση

 • Η σήψη των ριζών και των ριζών επιδεινώνεται από το υπερβολικό πότισμα και την υπερβολική λίπανση. αποφύγετε τους
 • Αρχικά, θα πρέπει να απομονώσετε το μολυσμένο φυτό και να κόψετε τυχόν άρρωστες ή νεκρές ρίζες και μίσχους. Στη συνέχεια, εάν η βλάβη της σήψης είναι σοβαρή ή επεμβατική, πολλαπλασιάστε.
 • Αντιμετωπίστε με μυκητοκτόνο ή υπεροξείδιο του υδρογόνου. Στη συνέχεια επαναφυτεύστε με νέο μείγμα γλάστρας.

προσβολή από παράσιτα

όπως και με τα περισσότερα τροπικά φυτά Το poinsettia σας είναι ευαίσθητο σε πολλά παράσιτα. Αυτό περιλαμβάνει αλευρώδη, θρίπες, αφίδες, λευκές μύγες, ακάρεα αράχνης και σκνίπες από μύκητες.

Επομένως, θα πρέπει να ελέγξετε ξανά κάτω από τα φύλλα. Ειδικά αφίδες και λευκές μύγες.

Τα περισσότερα από αυτά τα έντομα ρουφούν το χυμό από τα φύλλα. Αυτό προκαλεί καφέ κηλίδες με ένα κίτρινο φωτοστέφανο γύρω τους. στο περασμα του χρονου Αυτά τα σημεία θα μεγαλώσουν και θα μαυρίσουν.

λύση

Πάρτε το μολυσμένο αλεξανδρινό σας σε ντους, μπανιέρα ή σε εξωτερικό χώρο, δίνοντας στα ζωύφια έναν καλό ψεκασμό νερού. Φροντίστε να αφαιρέσετε τυχόν μολυσμένες ή άρρωστες περιοχές.

Θα πρέπει να ψεκάσετε την αλεξανδρούπολη με ένα εντομοκτόνο σπρέι, όπως λάδι neem ή ένα μικροβιοκτόνο. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία κάθε 7-10 ημέρες μέχρι να φύγει η προσβολή.

πολύ πότισμα

Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να προκαλέσει το μαύρο χρώμα των φύλλων με διάφορους τρόπους.Πρώτον, οι περισσότερες μυκητιασικές και βακτηριακές ασθένειες είναι επιρρεπείς σε υπερβολικό πότισμα. (και μερικές φορές υπερβολική λίπανση)

Το πολύ νερό στο έδαφος μπορεί να προκαλέσει ασφυξία και σήψη των ριζών.Αυτή είναι η τέλεια συνταγή για ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά. μαρασμό και ζημιά στα φύλλα Όλα αυτά προκαλούν τα φύλλα να γίνονται σκούρα.

Αν δείτε χαμηλότερα/μεγαλύτερα φύλλα μαραίνονται, μαραίνονται, μαραίνονται και έχουν μεγάλες μαύρες κηλίδες στα φύλλα. Ίσως χρειαστεί να χαλαρώσετε το ποτιστήρι.

λύση

 • σταματήστε αμέσως το πότισμα Κλαδέψτε τα άρρωστα και μολυσμένα μέρη του φυτού.
 • Ελέγξτε για σήψη των ριζών και αντιμετωπίστε ανάλογα.
 • Αφήστε δύο έως τρεις ίντσες χώματος να στεγνώσει πριν το πότισμα.

υπερβολική ξήρανση του εδάφους

Αν αφήσετε το χώμα να στεγνώσει πολύ θα κάνει τα φύλλα της αλεξανδρινής να μαυρίσουν Αυτό συμβαίνει έμμεσα επειδή το ξηρό έδαφος δυσκολεύει τις ρίζες να «αναπνεύσουν» ή να απορροφήσουν θρεπτικά συστατικά.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ελλείψεις θρεπτικών συστατικών, αφυδάτωση, κακή απορρόφηση των ριζών. και κατεστραμμένες ρίζες που τελικά καταλήγει σε μαυρισμένα φύλλα

Αυτό προκαλείται συχνά από υπερβολικό φως, ρεύματα ή χαμηλή υγρασία.

λύση

Παρέχετε έμμεσο φωτισμό για να αποφύγετε τη συμπίεση του εδάφους. Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι ή ένα ραβδί για να σκάψετε λίγο για να χαλαρώσει το χώμα. Τώρα προσθέστε μικρά βότσαλα, χαλίκι, οργανικό βερμικουλίτη ή περλίτη για να βοηθήσετε στην αποστράγγιση.

Εξετάστε το ενδεχόμενο επαναφύτευσης με φρέσκο, καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Ποτίστε το χώμα μέχρι να τελειώσει το υγρό από τις τρύπες στο κάτω μέρος. Στη συνέχεια, στραγγίστε το υπερβολικό νερό.

περισσότερο από τη γονιμοποίηση

Όταν το Poinsettia μεγαλώνει γρήγορα Μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να χρησιμοποιήσετε περισσότερο λίπασμα. Αυτό μπορεί να βλάψει την υγεία των φυτών σας. ιδιαίτερα την άνοιξη και το καλοκαίρι

Το αλεξανδρινό σας θα λάβει θρεπτικά συστατικά γρηγορότερα από ό,τι μπορεί να αντέξει. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε καύση κομπόστ και μαύρα φύλλα.

Η υπερβολική λίπανση μπορεί να προσθέσει αλάτι στο έδαφος. Ως αποτέλεσμα, η άκρη ή ολόκληρο το φύλλο μαυρίζει.

λύση

 • Αφαιρέστε τις λευκές νιφάδες αλατιού από τις επιφάνειες του εδάφους – το νερό μέσα από το έδαφος για να αφαιρέσετε το υπερβολικό αλάτι.
 • Εάν η συσσώρευση αλατιού είναι σοβαρή Ίσως χρειαστεί να αντικαταστήσετε το δοχείο με νέο μείγμα γλάστρας.

υποσιτισμός

Το τάισμα με αλεξανδρινό μπορεί να είναι δύσκολο. Το πολύ λίπασμα μπορεί να οδηγήσει σε εγκαύματα από αλάτι. Μπορεί να οδηγήσει σε καθυστερημένη ή καθυστερημένη ανάπτυξη.

Τα κίτρινα φύλλα και οι μαύρες κηλίδες προκαλούνται συχνά από ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά. Τα φύλλα μπορεί να κυρτώσουν, να μαραθούν και να πέσουν.

λύση

Ξεκινήστε να ταΐζετε τις αλεξανδρινές σας με λίπασμα σε γλάστρα μισής ισχύος στις αρχές της άνοιξης. Μην κάνετε λίπανση κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας, διαφορετικά λιπάνετε κάθε 3-4 εβδομάδες μέχρι να εξαφανιστούν τα συμπτώματα ανεπάρκειας.

αλάτωση του εδάφους

Το αλάτι μπορεί να συσσωρευτεί στο μείγμα γλάστρας λόγω μαλακού νερού ή κακής ποιότητας νερού.

Και πάλι, το αλάτι προκαλεί εγκαύματα και ζημιές στα φύλλα. επηρεάζουν την απορρόφηση νερού και θρεπτικών συστατικών Ταυτόχρονα, τα φύλλα αρχίζουν να καίγονται και να μαραίνονται και να πέφτουν.

Οι άκρες, τα περιθώρια ή ολόκληρα τα φύλλα μαυρίζουν και μαραίνονται.Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε λευκές ουλές στην επιφάνεια του εδάφους. που υποδηλώνει το σχηματισμό αλατιού

λύση

Αφαιρέστε τους κρυστάλλους λευκού αλατιού από την επιφάνεια του εδάφους. Εάν η συσσώρευση δεν είναι πολύ έντονη Ποτίστε το χώμα για να ξεπλύνετε το περιττό αλάτι.

Για την περίπτωση που το αλάτι συσσωρεύεται πολύ Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να το ξαναφτιάξετε με νέα υλικά υψηλής ποιότητας.

χαμηλος ΦΩΤΙΣΜΟΣ

Ο χαμηλός φωτισμός, ο κρύος αέρας και το υπερβολικό πότισμα συχνά σχετίζονται. φωτοσύνθεση Η αναπνοή τους εξαρτάται από την έκθεσή τους στο ηλιακό φως.

Ακόμα κι αν ποτίζεις σωστά. Το έδαφος θα παραμείνει υγρό ή μουσκεμένο λόγω του χαμηλού φωτισμού. προκαλεί κιτρινόμαυρες κηλίδες στα φύλλα

Το ανεπαρκές ηλιακό φως οδηγεί επίσης σε εξάντληση της χλωροφύλλης της πράσινης χρωστικής ουσίας. Τα φύλλα θα αλλάξουν χρώμα και θα μαυρίσουν.

λύση

Μετακινήστε το αλεξανδρινό σας σε ένα φωτεινό σημείο.

Πώς να αποτρέψετε το μαύρισμα της αλεξανδρινής

 • Αποφύγετε το πότισμα από πάνω.
 • Βεβαιωθείτε ότι το αλεξανδρινό σας έχει έντονο φως. Έμμεσο ή φιλτραρισμένο φως
 • Κρατήστε τα φυτά σας μακριά από ζεστά και κρύα ρεύματα.
 • Βεβαιωθείτε ότι το φυτόχωμα είναι στεγνό ανάμεσα στα ποτίσματα.
 • Αφαιρέστε τα μαύρα, κίτρινα, καφέ ή άρρωστα μέρη.
 • Διατηρήστε τη βέλτιστη θερμοκρασία 60-70°F (15-21°C).
 • Απομονώστε αμέσως όλα τα φυτά εσωτερικού χώρου που παρουσιάζουν σημάδια ασθένειας ή παρασίτων.
 • Λιπαίνετε το σετ κάθε 3-4 εβδομάδες.

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *