Καλλιέργεια μυτερής κολοκύθας | Πώς να καλλιεργήσετε μυτερή κολοκύθα

ปลูกฝ้าย

Καλλιέργεια μυτερής κολοκύθας | Πώς να καλλιεργήσετε μυτερή κολοκύθα

Μάθετε για αυτό το κολοκυθάκι και απολαύστε μια μεγάλη ποικιλία από πιάτα. φύτευση βαμβακιού σε αυτό το άρθρο!

Η κολοκύθα είναι ένα αμπέλι παρόμοιο με τα αγγούρια και τις κολοκύθες. Είναι καλή πηγή βιταμινών και μετάλλων. Χρησιμοποιείται συνήθως σε σούπες, μαγειρευτά, κάρυ και επιδόρπια.Το φυτό είναι επίσης γνωστό για την ικανότητά του να μειώνει τα επίπεδα ολικής χοληστερόλης και σακχάρου στο αίμα στο ανθρώπινο σώμα. Αν όλα αυτά σας εμπνέουν να φυτέψετε κι εσείς. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά. φύτευση βαμβακιού

συνηθισμένο όνομα: πράσινες πατάτες, παρβάλ

Μέγεθος: 5-7 πόδια

χρόνος φύτευσης: Φεβρουάριος έως Μάρτιος


Τι είναι το βαμβάκι;

Οι κολοκύθες είναι πολυετή αμπέλια της οικογένειας. Cucurbitaceae Ο καρπός είναι μικρός ή μήκους περίπου 2-6 ιντσών, πράσινος καρπός με λευκές ρίγες. Ο καρπός είναι χοντρός ή στρογγυλός και αναπτύσσεται σε πέργκολα.

Η πικρή κολοκύθα είναι εγγενής στις ανατολικές και βόρειες περιοχές της Ινδίας. Πολλά ινδικά πιάτα, όπως σούπες, μαγειρευτά, κάρυ και επιδόρπια το χρησιμοποιούν εκτενώς. Τα κολοκυθάκια είναι μια πλούσια πηγή μιας ποικιλίας βιταμινών, μετάλλων και υδατανθράκων.


πώς να φυτέψετε κολοκύθες

κλίμα

Τα αγγούρια καλλιεργούνται συνήθως σε τροπικές και υποτροπικές περιοχές με ζεστά και υγρά κλίματα. Αυτό το φυτό είναι αδρανές για το χειμώνα. Φυτέψτε λοιπόν και συγκομίστε πριν κρυώσει ο καιρός. Αν ελπίζετε να φυτέψετε την ίδια χρονιά Φυτέψτε την άνοιξη μόλις περάσει ο κίνδυνος παγετού.

διάδοση

Οι φακές μπορούν να πολλαπλασιαστούν με σπόρους, μοσχεύματα και βλαστούς.

από σπόρο

 • Πάρτε σπόρους από το κέντρο του κήπου για να καλλιεργήσετε φυτά. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε σπόρους από ώριμα πεπόνια.
 • Το μούλιασμα των σπόρων κατά τη διάρκεια της νύχτας αυξάνει τις πιθανότητες επιτυχούς βλάστησης.
 • Σπείρετε απευθείας στον κήπο ή σε γλάστρες.
 • Όταν το βλαστάρι έχει 5-6 νεαρά φύλλα, μαδήστε τα νεαρά φύλλα.
 • 2-3 εβδομάδες μετά τη σπορά, τα σπορόφυτα είναι έτοιμα για μεταφύτευση.

Εύκολος πολλαπλασιασμός με μοσχεύματα, πάρτε μοσχεύματα 5-6 ιντσών από το φυτό και χρησιμοποιήστε τα για να φυτέψετε. Για να πολλαπλασιάσετε το φυτό από τους βλαστούς, ριζώστε τους κονδύλους στις αρχές της άνοιξης. διαιρέστε και ξαναφυτέψτε

Μπορείτε επίσης να το καλλιεργήσετε αγοράζοντας φυτά από ένα τοπικό φυτώριο ή ηλεκτρονικό κατάστημα.


Απαιτήσεις για την καλλιέργεια κολοκύθας

τοποθεσία

Επιλέξτε μια τοποθεσία που δέχεται πολύ ηλιακό φως. Το φυτό μπορεί να αναπτυχθεί στη σκιά αλλά δεν παράγει καρπό.Προστατέψτε τα αμπέλια από τον απογευματινό ήλιο όσο αναπτύσσονται οι ρίζες.

γη

Η γη προτιμά αμμοπηλώδη με καλή αποστράγγιση και καλό λίπασμα για να προσθέσει γονιμότητα στο έδαφος.Ένα pH από 5,5 έως 6,7 είναι ιδανικό για το φυτό. Αν φυτευτεί σε δοχείο Χρησιμοποιήστε χώμα που στραγγίζει καλά και είναι χαλαρό. για μια πλούσια σοδειά εμπλουτίζουν το έδαφος με οργανική ουσία

άρδευση

Στα αρχικά στάδια, ποτίζετε κάθε 3-5 ημέρες, αυξάνοντας το ρυθμό κάθε δεύτερη μέρα όταν τα φυτά αρχίζουν να ανθίζουν και να καρποφορούν. Διατηρήστε το έδαφος ομοιόμορφα υγρό. Αλλά μην αφήσετε το νερό να σταθεί.

υποστήριξη

Η πικρή κολοκύθα είναι κλήμα και χρειάζεται υποστήριξη για να αναπτυχθεί και να σκαρφαλώσει. Τοποθετήστε στύλους ή πέργκολα στην περιοχή φύτευσης ή τοποθετήστε μια πέργκολα. Κόψτε ή τσιμπήστε τα κλήματα όταν φτάσουν στην κορυφή της πέργκολας. Αυτό βοηθά στην παροχή περισσότερης φυτικής ενέργειας στα λουλούδια και τα φρούτα.


Pumpkin Point Care

καλλιέργεια βαμβακιού 2

λίπασμα

Συμπεριλάβετε άφθονο κομπόστ ή καλά σαπισμένη κοπριά κατά τη φύτευση. Οποιοσδήποτε τύπος λιπάσματος μπορεί να εφαρμοστεί κατά τη φύτευση για να δώσει στο φυτό πρόσθετη αντοχή. Εάν το φυτό είναι αδύναμο Μπορείτε να ταΐσετε ξανά. Μία ή δύο φορές το χρόνο, σάπια φύλλα με καλά σαπισμένο κομπόστ ή κοπριά.

παράσιτα και ασθένειες

Οι μύγες των φρούτων, τα κόκκινα σκαθάρια, τα ακάρεα και η επιλάγια μπορούν να μολύνουν τις ακανθώδεις κολοκύθες. Προσέξτε για ασθένειες όπως το ωίδιο και ο ιός του μωσαϊκού. Ψεκάστε εντομοκτόνο για να απαλλαγείτε από αυτά.


συγκομιδή και αποθήκευση

υπό ιδανικές συνθήκες Τα αγκαθωτά κλήματα κολοκύθας αρχίζουν να καρποφορούν περίπου 90-120 ημέρες μετά τη φύτευση Χρησιμοποιήστε ένα δρεπάνι ή μαζέψτε τον καρπό. Συγκομιδή όταν είναι πράσινα και ανώριμα. Μην το κρατήσετε πολύ γιατί θα χαλάσει τη γεύση. Μπορείτε να το διατηρήσετε στο ψυγείο για 2-3 ημέρες.


φύτευση κολοκύθας σε γλάστρες

Εάν δεν έχετε αρκετό χώρο για να καλλιεργήσετε μια αγκαθοκολοκύθα Μπορείτε να τα φυτέψετε σε γλάστρες. Η διαδικασία είναι απλή και μπορεί να γίνει σε μικρό χώρο.

 • Θα χρειαστείτε μια μεγάλη γλάστρα 16 έως 20 ιντσών με τρύπες αποστράγγισης. όταν το φυτό μεγαλώνει Μετακινηθείτε για να μεγαλώσετε σε μεγαλύτερη γλάστρα.
 • Χρησιμοποιήστε αμμώδες αργιλώδες έδαφος με καλή αποστράγγιση αναμεμειγμένο με κομπόστ ή κοπριά.
 • Τοποθετήστε τη γλάστρα σε μέρος που να δέχεται πλήρες ηλιακό φως.
 • υγράνετε το έδαφος Αλλά μην αφήσετε το νερό να σταθεί.
 • Στηρίξτε τα φυτά με πέργκολα ή σύρμα για να επιτρέπεται η χρήση κατακόρυφου χώρου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *