Η Αλοκασία αρέσει στον Ήλιο; Παρέχοντας το καλύτερο φως

Alocasia ผู้ใหญ่ชอบแสงแดด

Κάντε το Alocasia Like Sun

Γεια σας λάτρεις των φυτών! Θέλετε να προσθέσετε ένα φυτό Alocasia στη συλλογή σας ή έχετε ήδη ένα και θέλετε να μάθετε πώς να το φωτίσετε καλύτερα; Μην ψάχνετε άλλο! Σε αυτό το άρθρο, «Κάνοντας την Αλοκασία σαν τον Ήλιο: Καλύτερο φως», θα μοιραστούμε συμβουλές και συμβουλές από ειδικούς για να διασφαλίσουμε ότι η Αλοκασία σας μεγαλώνει με τη σωστή ποσότητα φωτός. Οι αλοκασίες είναι καταπληκτικά φυτά με μοναδικό φύλλωμα. και περίπλοκα και με τις χρήσιμες πληροφορίες μας Είμαστε βέβαιοι ότι μπορείτε να προσφέρετε στο Alocasia σας τις κατάλληλες συνθήκες φωτισμού για να αναπτυχθεί και να ευδοκιμήσει. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν ένα καταπληκτικό ταξίδι για να μάθουμε πώς να φροντίζετε την Αλοκασία σας σαν επαγγελματίας!

Αγαπάει η Αλοκασία το φως του ήλιου; κύρια ιδέα

Ναι, τα φυτά Alocasia αγαπούν τον ήλιο, αν και είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το φως δεν είναι πολύ άμεσο. Είναι καλύτερο να παρέχετε στα φυτά Alocasia πλήρες ηλιακό φως. Επειδή το άμεσο ηλιακό φως μπορεί να κάψει τα φύλλα τους. Οι φωτεινότερες ποικιλίες, όπως το ροζ ή το κίτρινο, ωφελούνται από περισσότερο φως για να αποτρέψουν το ξεθώριασμα. Αν στο κτίριο Προετοιμάστε περισσότερα φώτα για φύτευση.

Είναι ασφαλές να βάλουμε τα φυτά αλοκασίας στο άμεσο ηλιακό φως;

Όχι. Δεν είναι ασφαλές να τοποθετείτε φυτά αλοκασίας σε πλήρες ηλιακό φως. Η έκθεση των φυτών στο άμεσο ηλιακό φως μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στα φύλλα, όπως αποχρωματισμένα, καφέ φύλλα. και μαραίνονται Ακόμη και λίγες ώρες απευθείας ηλιακού φωτός μπορεί να είναι υπερβολικές για την αλοκασία. για καλύτερα αποτελέσματα Τοποθετήστε το φυτό σε έντονο φως ή προστατευμένο από το άμεσο ηλιακό φως.

Πόσο το φως του ήλιου αρέσει στην Alocasia;

Τα φυτά της αλοκασίας χρειάζονται μέτριο έως έντονο έμμεσο φως για βέλτιστη ανάπτυξη. Κρατήστε μακριά από το άμεσο ηλιακό φως που μπορεί να προκαλέσει ηλιακό έγκαυμα. Αν θέλετε να διατηρήσετε τα έντονα χρώματα του φυτού αλοκασία Είναι καλύτερο να παρέχετε περισσότερο φως. Εάν είναι απαραίτητο, χρησιμοποιήστε φώτα καλλιέργειας εσωτερικού χώρου.

Η Alocasia sateriana αρέσει στον ήλιο.

Μπορεί η Alocasia να έχει πολύ ήλιο;

Ναι, τα φυτά Alocasia μπορούν να πάρουν πολύ ηλιακό φως. Τους αρέσει το λαμπερό φως του ήλιου. Έμμεσο φως ή φιλτραρισμένο ηλιακό φως Το άμεσο ηλιακό φως μπορεί να κάψει τα φύλλα. Είναι καλύτερο να διατηρείτε την αλοκασία σε μια περιοχή που δέχεται άφθονο ηλιακό φως και να αποφεύγετε το άμεσο ηλιακό φως κατά τις ώρες αιχμής της ημέρας. Εάν θέλετε να προστατεύσετε την αλοκασία από το ξεθώριασμα Δώστε του ώθηση με τα φώτα ανάπτυξης.

Μπορεί η Alocasia να πάρει το πρωινό φως του ήλιου;

Ναι, το Alocasia μπορεί να πάρει το πρωινό φως του ήλιου αρκεί να είναι έμμεσο και όχι πολύ σκληρό. Ένα δωμάτιο με ανατολικό προσανατολισμό είναι το καλύτερο για να έχει το πιο έντονο πρωινό φως του ήλιου και τα φυτά της αλοκασίας χρειάζονται 6-8 ώρες έντονο έμμεσο φως την ημέρα για βέλτιστη ανάπτυξη.3 ώρες, αλλά όχι το καλοκαίρι όταν η ένταση φωτός είναι υψηλή.

Μπορεί η Alocasia να απολαύσει τον απογευματινό ήλιο;

Η Αλοκασία μπορεί να δεχθεί απογευματινό ήλιο. Αλλά πρέπει να είναι στη σκιά για να μην καούν τα φύλλα. Τοποθετήστε το σε μια τοποθεσία με ανατολικό προσανατολισμό που δέχεται 6-8 ώρες φωτός την ημέρα. Αν και μπορεί να χειριστεί ένα χαμηλό έως έντονο εύρος έμμεσου φωτός. Αλλά είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η ποσότητα του ηλιακού φωτός που λαμβάνει θα καθορίσει πόσο γρήγορα μεγαλώνει.Η αλοκάσια πρέπει να διατηρείται σε μερική σκιά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες για να αποφευχθεί το άμεσο ηλιακό φως που μπορεί να κάψει το φύλλωμα.

Τα φυτά της αλοκασίας είναι σαν τον έμμεσο ήλιο.
Πίστωση εικόνας: varir413

Πώς ξέρετε αν η Αλοκασία σας χρειάζεται περισσότερο φως;

Εάν το φυτό σας αλοκασία δεν έχει αρκετό φως Μπορεί να παρατηρήσετε καθυστερημένη ανάπτυξη, μικρότερα φύλλα και αποχρωματισμό. Παρέχετε κατάλληλες συνθήκες φωτισμού. Αυτό σημαίνει 6-8 ώρες έμμεσου φωτός την ημέρα. και αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως Αυτό μπορεί να προκαλέσει έγκαυμα των φύλλων. Εάν είναι απαραίτητο, συμπληρώστε τις απαιτήσεις φωτός για την ανάπτυξη και απενεργοποιήστε το αφού το φυτό λάβει το φως που χρειάζεται. με λίγη προσοχή Μπορείτε να δώσετε στα φυτά αλοκασίας σας το φως που χρειάζονται για να αναπτυχθούν και να ευδοκιμήσουν.

Πώς μπορώ να ξέρω αν η αλοκάσια μου κάνει πολύ ήλιο;

Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το φυτό αλοκασία σας λαμβάνει τη σωστή ποσότητα ηλιακού φωτός. Τα πολύ λίγο φως φυτά έχουν προβλήματα με την παραγωγή χλωροφύλλης. ενώ το πολύ φως θα κάψει τα φύλλα. Παρέχετε 6-8 ώρες έμμεσου φωτός κάθε μέρα για να διασφαλίσετε ότι η αλοκασία σας μεγαλώνει καλά. Το να λαμβάνετε λίγες ώρες απευθείας ηλιακό φως είναι φυσιολογικό το χειμώνα. Όχι όμως το καλοκαίρι που η ένταση του φωτός είναι υψηλή. Θα σας ενημερώσει εάν τα φυτά σας έχουν πολύ ή πολύ λίγο φως. Τα συμπτώματα του ακραίου φωτός περιλαμβάνουν κατσαρά, μαραμένα ή καφέ φύλλα. ενώ τα συμπτώματα του χαμηλού φωτισμού περιλαμβάνουν αργή ανάπτυξη, κίτρινα φύλλα και καθυστερημένη ανάπτυξη.

Ανώριμη Alocasia mycolitziana κάτω από το άμεσο ηλιακό φως.

Ποια είναι τα οφέλη του καλύτερου φωτισμού για τα φυτά Alocasia;

Τα φυτά αλοκασία χρειάζονται καλό φως για να ευδοκιμήσουν. Ο καλύτερος φωτισμός για αυτά τα φυτά είναι μέσω φιλτραρισμένου φωτός και υψηλής υγρασίας. Το ηλιακό φως είναι πολύ ισχυρό και μπορεί να κάψει τα φύλλα. Αντίθετα, επιλέξτε ένα σημείο με άμεσο ηλιακό φως ή αμυδρό φως. Ο τακτικός ψεκασμός του φυλλώματος θα τα βοηθήσει επίσης να διατηρηθούν υγιή και χαρούμενα. Δίνοντας στα φυτά Alocasia σας τη σωστή ποσότητα φωτός και υγρασίας θα τα βοηθήσετε να διατηρηθούν ενυδατωμένα. Θα είστε σίγουροι ότι θα μεγαλώσουν και θα ευδοκιμήσουν.

Πώς μπορώ να ξέρω ότι τα φυτά μου Alocasia λαμβάνουν τη σωστή ποσότητα φωτός;

Για να μάθετε εάν η αλοκάσια σας παίρνει τη σωστή ποσότητα φωτός, Πρέπει να αναζητήσετε διάχυτο ή αμυδρό ηλιακό φως Τα φυτά της αλοκασίας χρειάζονται 6-8 ώρες έμμεσου φωτός την ημέρα. Εάν συμπληρώσετε με τεχνητό φωτισμό Φροντίστε να σβήσετε τα φώτα μετά την καθορισμένη ώρα. ώστε τα φυτά σας να μην παρουσιάζουν σημάδια υπερβολικής έκθεσης. Σημάδια πολύ λίγο ή πολύ φως μπορούν επίσης να φανούν, για παράδειγμα, εάν το φυτό αντιμετωπίζει πρόβλημα στην παραγωγή χλωροφύλλης. Μπορεί να οφείλεται σε πολύ λίγο φως. ή αν καούν τα φύλλα Αυτό μπορεί να οφείλεται στην έκθεση σε πολύ άμεσο φως.

Η αλοκασία μυρίζει όταν εκτίθεται στο άμεσο ηλιακό φως.
Πίστωση εικόνας: Forest & Kim Starr, CC BY 3.0, μέσω Wikimedia Commons.

Ποιοι παράγοντες πρέπει να ληφθούν υπόψη όταν επιλέγετε τη σωστή τοποθεσία για το Alocasia σας;

Παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε τη σωστή τοποθεσία για το Alocasia σας:

 1. τα φυτά χρειάζονται φως
 2. έκθεση στο ηλιακό φως
 3. λιακάδα
 4. ένταση του ηλιακού φωτός

1. Απαιτήσεις φωτός των φυτών

Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τις απαιτήσεις φωτός των φυτών αλοκασίας όταν αποφασίζετε πού θα τα τοποθετήσετε στην αυλή σας.Τα φυτά αλοκασίας χρειάζονται άμεσο ηλιακό φως. Αλλά εάν υπάρχει πολύ άμεσο ηλιακό φως Τα φύλλα τους μπορεί να καούν σοβαρά από τον ήλιο. Η σωστή τοποθέτηση της αλοκασίας θα της προσφέρει το φως που χρειάζεται για να αναπτυχθεί και να ευδοκιμήσει. ενώ αποφεύγει οποιαδήποτε ζημιά στα φύλλα του. Προσέξτε το ώριμο ύψος τους και το γεγονός ότι μπορούν να σκιάσουν μικρότερα φυτά.

2. Έκθεση στο ηλιακό φως

Είναι σημαντικό να λαμβάνετε υπόψη τον ήλιο όταν επιλέγετε μια κατάλληλη τοποθεσία για ένα φυτό αλοκασίας. Επειδή κάθε είδος αλοκασίας έχει διαφορετικές απαιτήσεις φωτός. Γενικά, οι μεγάλες ποικιλίες Αλοκασίας απαιτούν άμεσο ηλιακό φως. ενώ οι μικρότερες ποικιλίες Alocasia θα πρέπει να διατηρούνται σε φιλτραρισμένο ή έμμεσο φως. Τα πολύ λίγο φως φυτά έχουν προβλήματα με την παραγωγή χλωροφύλλης. ενώ το πολύ φως θα κάψει τα φύλλα. Το φυσικό φως του ήλιου είναι η καλύτερη πηγή φωτός για τα φυτά αλοκασίας. Επομένως, η εύρεση του κατάλληλου σημείου και η ρύθμιση της σωστής ποσότητας φιλτραρισμένου φωτός είναι το κλειδί για να διατηρήσετε την αλακάκα σας υγιή και να μεγαλώσει.

Alocasia mycolitziana κάτω από έντονο έμμεσο φως

3. Όταν βγαίνει ο ήλιος

Οι ώρες του ηλιακού φωτός είναι σημαντικό να λαμβάνονται υπόψη όταν επιλέγετε μια κατάλληλη τοποθεσία για μια αλκακία. Χρειάζονται έντονο, έμμεσο φως για να ευδοκιμήσουν. Πολύ λίγο φως θα επηρεάσει την παραγωγή χλωροφύλλης του φυτού. ενώ το πολύ άμεσο φως θα κάψει τα φύλλα. Τα δωμάτια που βλέπουν ανατολικά έχουν τις καλύτερες συνθήκες επειδή λαμβάνουν το μεγαλύτερο ηλιακό φως το πρωί. ενώ τα δωμάτια που βλέπουν δυτικά λαμβάνουν περισσότερο άμεσο φως το απόγευμα. Αποφύγετε την τοποθέτηση του Alocasia σε άμεσο ηλιακό φως κατά τις ώρες αιχμής της ημέρας. Το φυσικό ηλιακό φως είναι η καλύτερη πηγή φωτός, αλλά αν όχι, αρκεί το φιλτραρισμένο φως ή το αμυδρό φως.

4. Ένταση ηλιακού φωτός

Όταν επιλέγετε μια κατάλληλη τοποθεσία για ένα φυτό αλοκασίας, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη την ένταση του ηλιακού φωτός. Αυτά τα φυτά επηρεάζονται εύκολα από την υπερβολική ηλιακή ακτινοβολία. Ο φυσικός βιότοπος των φυτών Alocasia είναι συνήθως κάτω από δέντρα. Αυτό σημαίνει ότι τους αρέσει το λαμπερό φως του ήλιου. έμμεσο φωτισμό ή άμεσο ηλιακό φως Η παρατεταμένη έκθεση στο άμεσο ηλιακό φως μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα στα φύλλα. Πολύ λίγο φως μπορεί να αναστείλει την παραγωγή χλωροφύλλης. Για να διασφαλιστεί ότι η αλοκάσια παίρνει τη σωστή ποσότητα φωτός. Διατηρήστε το σε ένα φωτεινό δωμάτιο μακριά από το άμεσο ηλιακό φως.

Μια πλήρως ανεπτυγμένη Alocasia tigriana φαίνεται όμορφη κάτω από το φως του ήλιου.
Πίστωση εικόνας: varir413

Συμβουλές για να αποκτήσετε το καλύτερο φως για τα φυτά αλοκασίας σας

Εδώ είναι μερικές απλές συμβουλές. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς να δώσετε στην αλοκασία σας τον καλύτερο δυνατό φωτισμό:

 1. Γνωρίστε την Προτίμηση Φωτός των Δέντρων Αλοκασίας
 2. Τοποθετήστε το φυτό σας σε μια ηλιόλουστη τοποθεσία.
 3. αφήστε το φως του ήλιου να λάμψει
 4. Ελέγξτε τα φύλλα του φυτού για το φως του ήλιου.
 5. Περιστρέψτε περιοδικά τα φυτά σας.
 6. Προσαρμόστε το ύψος του δέντρου ανάλογα με τις ανάγκες σας.
 7. Βεβαιωθείτε ότι τα φυτά σας έχουν αρκετό νερό.
 8. Ελέγχετε συχνά την υγρασία του εδάφους.
 9. Λιπάνετε μόνο όταν είναι απαραίτητο.
 10. Ελέγξτε για παράσιτα και ασθένειες και ενεργήστε ανάλογα.

1. Γνωρίστε τις ελαφριές προτιμήσεις του φυτού σας Alocasia

Η γνώση των απαιτήσεων φωτός ενός δέντρου αλοκασίας είναι απαραίτητη για την παροχή των κατάλληλων συνθηκών φωτός για επιτυχημένη ανάπτυξη.Οι αλοκασίες προτιμούν το έμμεσο ηλιακό φως ή τον πλήρη ήλιο. Λόγω του φυσικού τους οικοτόπου κάτω από τα δέντρα. Το άμεσο ηλιακό φως μπορεί να κάψει τα φύλλα. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να αποφεύγεται κατά τις ώρες αιχμής της ημέρας.Επιπλέον, η παροχή της σωστής χρωματικής γκάμα φωτός μεταξύ 4.000 και 6.000 Kelvin είναι απαραίτητη για την προώθηση της ανάπτυξης φωτεινού φυλλώματος, πυκνού φυλλώματος και λουλουδιών για να διασφαλιστεί ότι η αλοκάσια σας παίρνει το καλύτερο φως . Αναζητήστε φώτα με μεγάλη δέσμη, μακρύ στέλεχος και ρυθμιζόμενο ύψος για τις γλάστρες σας. Με τις κατάλληλες συνθήκες φωτισμού, το Alocasia σας μπορεί να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές του.

2. Τοποθετήστε τα φυτά σας σε μια ηλιόλουστη τοποθεσία.

Αυτό διασφαλίζει ότι το φυτό αλοκασία λαμβάνει το φως που χρειάζεται για να ευδοκιμήσει. Είναι σημαντικό να τοποθετείτε τα φυτά αλοκασίας σε μια τοποθεσία με πλήρες ηλιακό φως.Οι αλοκασίες προτιμούν το έμμεσο ηλιακό φως ή τον πλήρη ήλιο. Λόγω του φυσικού τους οικοτόπου κάτω από τα δέντρα. Το άμεσο ηλιακό φως δεν συνιστάται καθώς τα φύλλα θα καούν εάν εκτεθούν για πολύ. όταν τοποθετείται σε μέρος με έντονο ηλιακό φως Το όμορφο φύλλωμα μπορεί να έχει άσχημα καφέ μπαλώματα. Το έντονο φυσικό φως είναι το καλύτερο. Αλλά το τεχνητό φως μπορεί να χρησιμοποιηθεί εάν δεν υπάρχει φυσικό φως. Η ποσότητα φωτός που λαμβάνει ένα φυτό καθορίζει πόσο γρήγορα μεγαλώνει. Φροντίστε λοιπόν να το τοποθετήσετε σε σημείο που μπορεί να έχει αρκετά έντονο έμμεσο φως για βέλτιστη ανάπτυξη.

Alocasia macrorhizos violacea σε έντονο έμμεσο φως.
Πηγή εικόνας: Jungle Rebel

3. Παρέχετε έμμεσο ηλιακό φως

Η παροχή έμμεσου ηλιακού φωτός είναι σημαντική για την αλοκασία. Δεδομένου ότι το άμεσο ηλιακό φως μπορεί να κάψει τα φύλλα τους, οι Alocasias προτιμούν το έμμεσο ηλιακό φως ή τον πλήρη ήλιο. Λόγω του φυσικού τους οικοτόπου κάτω από τα δέντρα. Το πολύ λίγο φως θα επιβραδύνει ή θα σταματήσει την ανάπτυξη των φύλλων. Το πολύ άμεσο φως θα κάψει τα φύλλα του φυτού. Ο καλύτερος τρόπος για να καλύψετε τις ανάγκες φωτός του alocasia είναι να το τοποθετήσετε στο φωτεινό δωμάτιό σας. Ταυτόχρονα μην το εκθέτετε στο άμεσο ηλιακό φως. Για ποικιλίες με έντονα χρώματα όπως ροζ ή κίτρινο. Η χρήση της μεγάλης σκάλας είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθεί το ξεθώριασμα.

4. Ελέγξτε τα φύλλα του φυτού σας για το φως του ήλιου.

Ελέγξτε τα φύλλα των φυτών αλοκασίας για το φως του ήλιου για να βεβαιωθείτε ότι έχουν τις καλύτερες συνθήκες φωτισμού και ανάπτυξης.Οι αλοκασίες χρειάζονται έντονο έμμεσο φως και πρέπει να προστατεύονται από το άμεσο ηλιακό φως. Το πολύ ηλιακό φως μπορεί να κάψει τα φύλλα. Αν παρατηρήσετε καφέ ή αποχρωματισμένες κηλίδες στα φύλλα της αλοκασίας σας. Αυτό μπορεί να είναι σημάδι ηλιακού φωτός. Θα πρέπει επίσης να μετακινήσετε τα φυτά σε μέρος όπου υπάρχει λιγότερο φως. Προσοχή στα φύλλα της αλοκασίας και παροχή της σωστής ποσότητας φωτός. Θα βοηθήσει τα φυτά να αναπτυχθούν σωστά και όμορφα.

5. Περιστρέψτε τα φυτά σας περιοδικά.

Είναι σημαντικό να εναλλάσσετε τα φυτά αλοκασίας περιστασιακά για το καλύτερο φως. Επειδή το φυτό αλοκασία βλέπει προς την κατεύθυνση που λάμπει το φως. Η παροχή της αλοκασίας με τις κατάλληλες συνθήκες φωτισμού είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη και την ευημερία της. και περιστρέφοντας κάθε δέντρο Λίγες μέρες θα εξασφαλίσουν ότι κάθε φύλλο λαμβάνει τη σωστή ποσότητα φωτός. Το πολύ φως μπορεί να κάψει τα φύλλα. Ενώ το πολύ λίγο φως μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη και τον αποχρωματισμό, το να δίνεις στις αλοκάκιες τη σωστή ποσότητα φωτός και να τις περιστρέφεις σε τακτά χρονικά διαστήματα μπορεί να οδηγήσει σε καθυστερημένη ανάπτυξη και αποχρωματισμό. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε την υγεία και την ευημερία της αλοκασίας.

Το Alocasia tigriana είναι καλύτερα στο άμεσο ηλιακό φως.
Πίστωση εικόνας: varir413

6. Προσαρμόστε το ύψος του δέντρου ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Είναι σημαντικό να προσαρμόσετε το ύψος του φυτού της αλοκασίας στις ανάγκες σας.Τα φυτά αλοκασίας χρειάζονται έντονο, διάχυτο ηλιακό φως για να αναπτυχθούν και να αναπτυχθούν το λαμπερό φύλλωμά τους. Το πολύ φως μπορεί να κάψει τα φύλλα. Ενώ το πολύ λίγο φως μπορεί να οδηγήσει σε στάσιμα φυτά, μικρότερα φύλλα και αποχρωματισμό, εάν χρειάζεται, ένας συνδυασμός φυσικού και τεχνητού φωτός μπορεί να προσφέρει το φως που χρειάζονται τα φυτά αλοκασίας για να ευδοκιμήσουν.

7. Φροντίστε τα φυτά σας να έχουν αρκετό νερό.

Το πότισμα της αλοκασίας είναι ένα σημαντικό μέρος της σωστής φροντίδας. Είναι σημαντικό να διατηρείται το έδαφος συνεχώς υγρό. αλλά όχι υγρό Αφήστε τα πάνω μερικά εκατοστά του εδάφους να στεγνώσουν σχεδόν πριν το πότισμα για να διατηρήσετε το έδαφος ομοιόμορφα υγρό. Το ανεπαρκές πότισμα μπορεί να προκαλέσει μαρασμό των φύλλων, κιτρίνισμα και μαρασμό. Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να οδηγήσει σε σήψη των ριζών, μυκητιασική μόλυνση και καθυστερημένη ανάπτυξη. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι η Alocasia σας έχει τη σωστή ποσότητα νερού για να ευδοκιμήσει.

8. Ελέγχετε συχνά την υγρασία του εδάφους.

Για να διατηρήσετε την Alocasia στα καλύτερά της, είναι σημαντικό να ελέγχετε συχνά την υγρασία του εδάφους. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι το έδαφος δεν είναι πολύ υγρό ή πολύ στεγνό. Αποτρέψτε πιθανά προβλήματα όπως μυκητιασικές λοιμώξεις και σήψη ριζών.Η αλοκασία ευδοκιμεί επίσης σε υψηλή υγρασία. Επομένως, συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα δίσκο με βότσαλο ή έναν υγραντήρα κάτω από την αλοκάσια σας. Η χρήση ενός ανιχνευτή εδάφους ή μετρητή εδάφους μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να υπολογίσετε με ακρίβεια την περιεκτικότητα σε υγρασία του φυτού σας. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τον αερισμό του εδάφους εάν το έδαφος μερικές φορές είναι πολύ υδαρές.

Alocasia zebrina σε εξωτερικούς χώρους στο φως του ήλιου
Πίστωση εικόνας: Forest & Kim Starr, CC BY 3.0 US, μέσω Wikimedia Commons.

9. Χρησιμοποιήστε λίπασμα μόνο όταν είναι απαραίτητο

Για την προώθηση της ανάπτυξης υγιών φύλλων και ισχυρών ριζών. και για την αποφυγή εγκαυμάτων φύλλων. Είναι σημαντικό να γίνεται λίπανση μόνο όταν χρειάζεται για την καλύτερη φροντίδα των αλοκασιών.Οι αλοκασίες απαιτούν τακτική διατροφή κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Συνήθως μια φορά το μήνα με ένα ισορροπημένο υγρό λίπασμα για φυτά εσωτερικού χώρου.Ωστόσο, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε το λίπασμα με φειδώ και να αποφεύγετε τα χημικά. για να μην συσσωρευτεί το αλάτι στο χώμα και καεί τα φύλλα. Το φθινόπωρο και το χειμώνα, είναι καλύτερα να σταματήσετε εντελώς τη λίπανση.

10. Ελέγξτε για παράσιτα και ασθένειες και αντιμετωπίστε ανάλογα.

Ο εντοπισμός παρασίτων και ασθενειών και η γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπισή τους είναι απαραίτητη για την καλύτερη φροντίδα του φυτού αλοκασίας. Το εντομοκτόνο σαπούνι και το έλαιο neem είναι αποτελεσματικά στη θανάτωση των ζωυφίων. Και είναι σημαντικό να παρέχουμε τις κατάλληλες συνθήκες φωτισμού για την ανάπτυξη των φυτών αλοκασίας. Για να διασφαλιστεί ότι η αλοκασία είναι υγιής Δώστε προσοχή στην ποσότητα και την ποιότητα του φωτός που λαμβάνεται.

FAQ

Παρακάτω παρατίθενται μερικές συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με την εμφάνιση της Αλοκασίας σαν τον ήλιο:

Πώς μπορώ να κάνω την Αλοκασία ευτυχισμένη;

Η φροντίδα του φυτού Happy Alocasia είναι εύκολη! Βεβαιωθείτε ότι το έδαφος είναι υγρό. Αλλά μην βραχείτε με εβδομαδιαίο πότισμα και καθημερινή ομίχλη. Η αλοκασία προτιμά τοποθεσίες με καλό φωτισμό και αναπτύσσεται σε θερμοκρασίες 65-85°F (18-29°C). Αυξήστε την υγρασία ομαδοποιώντας τα φυτά μαζί ή χρησιμοποιώντας δίσκους. υγρασία Με την κατάλληλη φροντίδα, θα έχετε ένα υγιές και ταχέως αναπτυσσόμενο φυτό Alocasia!

Πώς μπορώ να καταλάβω εάν η αλοκάσια μου λαμβάνει πολύ ηλιακό φως;

Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι η αλοκάσια σας δεν εκτίθεται σε πολύ άμεσο ηλιακό φως. γιατί μπορεί να προκαλέσει κάψιμο των φύλλων Επιλέξτε έμμεσο ή φιλτραρισμένο φως. Κατά γενικό κανόνα, λαμβάνετε 6-8 ώρες έντονο έμμεσο φως κάθε μέρα. και μπορεί να υποστηρίξει ένα χαμηλό έως φωτεινό εύρος έμμεσου φωτός. Εάν το φυτό τοποθετηθεί σε χώρο με χαμηλό φωτισμό Το δέντρο θα επιβιώσει αλλά δεν θα μεγαλώσει τόσο γρήγορα. Αν το βγάλεις έξω Θα πρέπει να είναι μερικώς σκιασμένο για να αποφευχθεί το άμεσο ηλιακό φως.

Πώς ξέρω ότι η αλοκάσια μου χρειάζεται νερό;

Ελέγξτε το έδαφος για να δείτε εάν τα φυτά αλοκασίας σας χρειάζονται νερό. Εάν αισθάνεται ότι στεγνώνει μερικά εκατοστά. Ήρθε η ώρα να πιείτε Ποτίστε το Alocasia σας κάθε εβδομάδα και ψεκάστε καθημερινά. Βεβαιωθείτε ότι το έδαφος είναι υγρό αλλά όχι μουσκεμένο. τους πιο κρύους μήνες Εάν το φυτό δεν αναπτύσσεται έντονα μειώστε το πότισμα Φροντίστε να ακολουθήσετε απλές οδηγίες φροντίδας. ώστε η αλοκασία σας να συνεχίσει να μεγαλώνει

Πόσο καιρό ζει η Αλοκασία;

Τα φυτά αλοκασίας μπορούν να διαρκέσουν για πολλά χρόνια με την κατάλληλη φροντίδα. Για να εξασφαλίσετε τη μακροζωία της αλοκασίας σας Φροντίστε να παρέχετε κατάλληλο φωτισμό και νερό. Γεμίστε το δοχείο με χαλίκι ή πέτρες. Μάλτσα για να βοηθήσει στη διατήρηση της υγρασίας. Και μην κόβετε τα φύλλα στο τέλος της σεζόν. Για περισσότερες πληροφορίες Επισκεφτείτε ένα κέντρο κήπου κοντά σας για να εξερευνήσετε τις ποικιλίες αλοκασίας που είναι διαθέσιμες.

συμπέρασμα

Συνοπτικά, τα μικρά φυτά αλοκασίας προτιμούν το έντονο ηλιακό φως. έμμεση ή φιλτραρισμένη και δεν πρέπει να τοποθετούνται σε άμεσο ηλιακό φως κατά τις ώρες αιχμής της ημέρας.Τα μεγαλύτερα φυτά αλοκασιάς μπορούν να ανεχθούν το άμεσο ηλιακό φως.Τα φυτά αλοκασίας προτιμούν το μέτριο έως έντονο φως. Το έμμεσο και το χαμηλό φως θα εμποδίσουν την ανάπτυξη των φύλλων. για έντονες ποικιλίες Η χρήση της μεγάλης σκάλας είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθεί το ξεθώριασμα. Το φυσικό φως του ήλιου είναι το καλύτερο για τα φυτά αλοκασίας. Αλλά το έμμεσο φιλτραρισμένο ή αμυδρό φως είναι καλύτερη επιλογή. Για να εξασφαλίσετε το καλύτερο φως για το φυτό αλοκασία. Τοποθετήστε το σε ένα φωτεινό δωμάτιο μακριά από το άμεσο ηλιακό φως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *