Ανθίζουν τα παχύφυτα; Και πώς να τα κάνετε να ανθίσουν

ออกดอกฉ่ำ

Ανθίζουν τα παχύφυτα

Μπορεί το παχύφυτό σας να ανθίσει και να φαίνεται όμορφο; Αν έχετε παχύφυτα και θέλετε να αναδείξουν τα όμορφα πέταλά τους Έχετε έρθει στο σωστό μέρος Ως ιδιοκτήτης παχύφυτων Όλοι μπορούμε να εκτιμήσουμε την ομορφιά αυτών των μοναδικών φυτών και των λουλουδιών που παράγουν.Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα παχύφυτα. Τι πρέπει να κάνετε για να τα ενθαρρύνετε να αναπτυχθούν Και πώς να τα φροντίζετε σωστά όταν ανθίζουν, οπότε αν είστε έτοιμοι να μάθετε πώς να κάνετε τα παχύφυτα να ανθίζουν, διαβάστε παρακάτω!

Ζουμερά λουλούδια; κύρια ιδέα

Ναι, τα λουλούδια είναι σε πλήρη άνθιση. Τα παχύφυτα δεν χρειάζονται λουλούδια. Μερικά είδη δεν έχουν άνθη, αλλά πολλά παχύφυτα θα ανθίσουν και θα παράγουν μίσχους λουλουδιών. Τα μονοοικογενή παχύφυτα όπως το Sempervivum και το Aeonium ανθίζουν μόνο μία φορά πριν πεθάνουν. Συχνά όμως τα σπορόφυτα συνεχίζουν να αναπτύσσονται μετά το θάνατο του μητρικού φυτού. Η κατανόηση των βασικών στοιχείων των παχύφυτων μπορεί να βοηθήσει στην ενθάρρυνση της ανθοφορίας των παχύφυτων.

Απαιτήσεις οπτικών έντονο έμμεσο φως περιστασιακά άμεσο ηλιακό φως
απαιτήσεις θερμοκρασίας Θερμοκρασίες μεταξύ 60-80°F (15-27°C) κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.
απαιτήσεις υγρασίας χαμηλός
απαιτήσεις του εδάφους Κομποστ με περλίτη ή κομπόστ εμπορίου.
απαιτήσεις άρδευσης Ποτίζετε μόνο όταν το φυτικό έδαφος είναι στεγνό. Τοποθετήστε την εσωτερική κατσαρόλα σε λουτρό νερού για αρκετές ώρες και αφήστε τη να μουλιάσει πριν την στραγγίσετε.
απαιτήσεις για λίπασμα Καλοκαιρινοί Μήνες – Εξειδικευμένο παχύφυτο λίπασμα
παράσιτα και ασθένειες Χωρίς κοινά παράσιτα και ασθένειες.
κανονικές ανάγκες για παχύφυτα

Τι σημαίνουν τα χυμώδη λουλούδια σας;

όταν ανθίζουν τα λουλούδια Δείχνοντας καλή υγεία και ευτυχία Τα παχύφυτα χρειάζονται πολύ ηλιακό φως, νερό και λίπασμα για να ευδοκιμήσουν. Αν και δεν ανθίζει απαραίτητα. Αλλά μπορεί επίσης να είναι σημάδι καλής υγείας και ανάπτυξης. Μόλις έχετε παχύφυτα Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα εκτός από το να φροντίζετε τακτικά να λαμβάνουν την κατάλληλη φροντίδα.Αν τα λουλούδια πεθάνουν, μπορείτε να τα κόψετε στη βάση του φυτού. Η αποκοπή των λουλουδιών θα επιτρέψει στο παχύφυτο να εξοικονομήσει ενέργεια και να επικεντρωθεί σε νέα φύλλα αντί στα λουλούδια.

ανθισμένα τρία λουλούδια

Τα παχύφυτα ανθίζουν άσχημα;

Όχι, τα παχύφυτα που ανθίζουν δεν είναι άσχημα, στην πραγματικότητα, μπορεί να είναι σημάδι καλής υγείας για τα παχύφυτά σας. Ωστόσο, ορισμένα στρεσαρισμένα παχύφυτα μπορεί να μην ανθίζουν ή να έχουν μικρότερα, λιγότερο παραγωγικά άνθη. Όταν παρατηρήσετε τα λουλούδια σε πλήρη άνθηση Χρειάζεστε την κατάλληλη φροντίδα και προσοχή για να διασφαλίσετε ότι τα λουλούδια θα διαρκέσουν πολύ.

Ανθίζουν όλα τα παχύφυτα;

Ναι, όλα τα παχύφυτα ανθίζουν. Αν και δεν είναι απαραίτητα ανθισμένα για όλες τις κανονικές περιόδους ανθοφορίας τους, το Sempervivum και το Aeonium είναι παραδείγματα μονοκαρπικών παχύφυτων, που σημαίνει ότι ανθίζουν και πεθαίνουν μόνο μετά το πρώτο και το τελευταίο λουλούδι. Τα περισσότερα παχύφυτα χρειάζονται αρκετό ηλιακό φως για να ωριμάσουν για να παράγουν λουλούδια.

Κίτρινα λουλούδια που ανθίζουν σε έναν κάκτο

Τι κάνεις με τους μίσχους λουλουδιών;

αφού τα χυμώδη φυτά ανθίσουν για πρώτη φορά συνήθως ανθίζουν την ίδια ώρα κάθε χρόνο για να βεβαιωθείτε ότι τα φυτά είναι υγιή Αφαιρέστε τους μίσχους των λουλουδιών αφού το φυτό έχει ανθίσει. Χρησιμοποιήστε καθαρά, αιχμηρά ψαλίδια ή ψαλίδια για να κόψετε το στέλεχος του λουλουδιού όσο το δυνατόν πιο κοντά στο φυτό χωρίς να καταστρέψετε τα φύλλα.

Πεθαίνουν τα παχύφυτα αφού ανθίσουν;

Ναι, μερικά παχύφυτα πεθαίνουν μετά την ανθοφορία. Πολλοί όμως δεν πέθαναν. Τα μονοκοτυλιά παχύφυτα όπως το Kalanchoe thyrsiflora ή το φυτό κουπιών και το Tillansia ionanta ή το Tillansia xerographica ανθίζουν μία φορά και πεθαίνουν αφού ανθίσουν. οι μίσχοι λουλουδιών μαραίνονται μετά την ανθοφορία Τα περισσότερα παχύφυτα είναι πολυκαρπικά και δεν πεθαίνουν μετά την ανθοφορία. Ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλίσετε τη ζωή ενός παχύφυτου μετά την ανθοφορία είναι να αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα και τη σήψη των ριζών. που είναι η κύρια αιτία του χυμώδους θανάτου

Ο κάκτος Trichocereus macroconus ανθίζει σε έναν βοτανικό κήπο

Πότε πεθαίνουν τα παχύφυτα μετά την ανθοφορία;

Τα μονοκαρπικά παχύφυτα πεθαίνουν αφού πεθάνει η άνθιση ενώ χρησιμοποιούν πόρους για την παραγωγή σπόρων. Η νεκρή άνθιση εμφανίζεται συνήθως μόνο μία φορά κατά τη διάρκεια της ζωής του φυτού. και μπορεί να χρειαστούν χρόνια έως 80 χρόνια για ορισμένα είδη αγαύης. αφού ανθίσει ο σαρκώδης καρπός Μαραίνεται και πεθαίνει σύμφωνα με τον κανονικό κύκλο ζωής του.

Λόγοι για τους οποίους το παχύφυτό σας δεν ανθίζει

Εδώ είναι μερικοί από τους πιο συνηθισμένους λόγους που το παχύφυτό σας δεν θα ανθίσει:

1. Έλλειψη φωτός

Η έλλειψη φωτός είναι ένας από τους κύριους λόγους που τα παχύφυτα δεν ανθίζουν. Τα περισσότερα παχύφυτα χρειάζονται πολύ έντονο φως για να αρχίσουν να ανθίζουν. Φροντίστε λοιπόν να διατηρείτε την περιοχή του χυμώδους στο σπίτι σας σε έντονο ηλιακό φως. Εάν δεν μπορείτε να έχετε αρκετό έντονο φως Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φώτα εσωτερικής καλλιέργειας.Επίσης, τα παχύφυτα δεν θα ανθίσουν αν δεν είναι αρκετά ώριμα. έχοντας πάρα πολύ άγχος ή ποτέ σε αδράνεια σε δροσερούς χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια

ροζ λουλούδι εγκεφάλου κάκτος

2. Πολύ λίγο νερό

Το πολύ λίγο νερό μπορεί να είναι μεγάλο πρόβλημα όταν ανθίζουν τα παχύφυτα. Εάν δεν είναι διαθέσιμη η σωστή ποσότητα νερού Τα παχύφυτα θα υποστούν πίεση. Τα φύλλα κιτρινίζουν, τα πόδια αναπτύσσονται, με αποτέλεσμα τα φύλλα να είναι χαλαρά. κατά την περίοδο των λουλουδιών Τα παχύφυτα χρειάζονται αρκετό νερό για να παράγουν όμορφα λουλούδια. Το υπερβολικό πότισμα δεν συνιστάται. Αλλά το πολύ λίγο νερό μπορεί να προκαλέσει ζημιά. Φροντίστε λοιπόν να ακολουθήσετε τη μέθοδο εμποτισμού και ξηρού ποτίσματος. Και φροντίστε να χρησιμοποιήσετε ένα αραιωμένο λίπασμα με υψηλή περιεκτικότητα σε φώσφορο για να ενθαρρύνετε την ανθοφορία.

3. Περισσότερο νερό

Το πολύ νερό μπορεί να εμποδίσει τα παχύφυτά σας να ανθίσουν. Το πολύ πότισμα είναι ο μεγαλύτερος καταστροφέας των παχύφυτων. και μπορεί να κάνει τα παχύφυτα να κιτρινίζουν, να μαραίνονται, να μαραίνονται και να λυγίζουν και να χαλαρώνουν τα φύλλα. Προσέξτε να χρησιμοποιείτε τη μέθοδο μουλιάσματος και στεγνώματος όταν ποτίζετε το παχύφυτό σας – μουλιάστε το χώμα και αφήστε το να στεγνώσει εντελώς πριν το ποτίσετε ξανά – ποτίστε άφθονο το παχύφυτό σας όταν ανθίζει για να εξασφαλίσετε πλήρη άνθηση.

Κάκτος που ανθίζει στο δάσος

4. Λάθος χώμα

Ένας από τους κύριους λόγους που τα παχύφυτα αποτυγχάνουν να ανθίσουν είναι το λάθος μείγμα εδάφους. Τα παχύφυτα χρειάζονται καλά στραγγιζόμενο έδαφος αναμεμειγμένο με περλίτη και χοντρή άμμο για να παρέχουν επαρκή αποστράγγιση. Το υπερβολικό πότισμα είναι επίσης επικίνδυνο. Αυτό συμβαίνει γιατί τα παχύφυτα πρέπει να στεγνώσουν μεταξύ των ποτισμών. Η παροχή επαρκούς ηλιακού φωτός και νερού, καθώς και το σωστό μείγμα εδάφους, είναι απαραίτητα για τα παχύφυτα να παράγουν φρούτα.

5. Πολύ υψηλή θερμοκρασία

Οι υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να κάνουν τα λουλούδια να μην ανθίσουν. Όταν οι θερμοκρασίες φτάνουν τη δεκαετία του ’80 και του ’90, ορισμένα παχύφυτα δεν μπορούν να αντέξουν την υπερβολική ζέστη. Και αυτό μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στη διαδικασία ανθοφορίας. για την προστασία των φυτών Αποφύγετε την έκθεση των φυτών σε αυτές τις υψηλές θερμοκρασίες. και εάν αποθηκεύεται στο κτίριο Βεβαιωθείτε ότι τα φυτά βρίσκονται σε ένα φωτεινό, ηλιόλουστο παράθυρο.

κόκκινα λουλούδια που ανθίζουν στον κάκτο

6. Πολύ χαμηλή θερμοκρασία

Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες μπορεί να είναι ένας λόγος που το παχύφυτό σας δεν θα ανθίσει. Τα περισσότερα παχύφυτα προέρχονται από την έρημο. Είναι συνηθισμένοι στη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ ημέρας και νύχτας. καλοκαίρι και χειμώνα Αυτές οι διαφορές θερμοκρασίας μπορεί να κάνουν τα παχύφυτα να αρχίσουν να ανθίζουν. Εάν είναι δυνατόν, αποθηκεύστε το παχύφυτό σας σε δροσερό μέρος κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όπως ένα άδειο δωμάτιο που είναι κλειστό ή θερμαινόμενο σε χαμηλή θερμοκρασία. παρέχει αρκετό φως ένα τραπέζι με αρκετό νερό και χώμα που στραγγίζει καλά. Αυτό θα επιτρέψει στα λουλούδια σας να ανθίσουν, αλλά το TLC μπορεί να πάρει αρκετά χρόνια για να έχετε την ευκαιρία. Ένα στρεσαρισμένο παχύφυτο μπορεί να μην ανθίσει επειδή εστιάζει όλη του την ενέργεια στο να παραμείνει ζωντανό. και η ανθοφορία αφαιρεί αυτή την ενέργεια.

7. Φτωχά θρεπτικά συστατικά στο έδαφος

Τα φτωχά θρεπτικά συστατικά του εδάφους είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο τα παχύφυτα αποτυγχάνουν να ανθίσουν. Η παροχή εδάφους που έχει έλλειψη σε μέταλλα και θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται για την ανθοφορία θα επηρεάσει αρνητικά την ικανότητά του να ανθίζει.Επιπλέον, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε ένα καλά στραγγιζόμενο υπόστρωμα για να αποφύγετε τη σήψη των ριζών. γιατί θα εμποδίσει την ανθοφορία Θα πρέπει να χρησιμοποιούνται λιπάσματα με υψηλή περιεκτικότητα σε φώσφορο για να διασφαλιστεί ότι τα φυτά λαμβάνουν αρκετά μέταλλα. με κατάλληλο έδαφος και λίπανση Έτσι, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι τα χυμώδη φυτά σας έχουν τις καλύτερες πιθανότητες να ανθίσουν.

σαρκώδη ροζ λουλούδια

8. Έντομα και τρωκτικά

Τα παχύφυτα είναι λιγότερο ανθεκτικά σε παράσιτα όπως οι αφίδες και οι αλευρώδεις. Αν δεν επιλεγεί Αυτά τα παράσιτα μπορούν να εξαπλωθούν σε άλλα φυτά και να αφαιρέσουν τη ζωτικότητα τους. Αυτό θα αποτρέψει τα έντομα από το να καταστρέψουν τα παχύφυτά σας. Ψεκάστε με 50-70% οινόπνευμα ή κηπευτικό σαπούνι. Παρέχετε άφθονη ηλιοφάνεια και ζεστές θερμοκρασίες. και κρατήστε μακριά από άλλα φυτά Εάν παρατηρηθούν έντομα, το λουλούδι πρέπει να κοπεί. με την κατάλληλη φροντίδα και προστασία Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι τα λουλούδια ανθίζουν και ευδοκιμούν.

Πώς να κάνετε τα παχύφυτά σας να ανθίσουν

Η απόκτηση παχύφυτων είναι εύκολη με την κατάλληλη φροντίδα! Αρχικά, φροντίστε το παχύφυτό σας να είναι φυτό εξωτερικού χώρου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και να έχει αρκετό φως. για να εξασφαλίσει την επιτυχία Πρέπει να ποτίζεται περισσότερο και να λιπαίνεται περισσότερο. Αν τύχει να δείτε να εμφανίζονται μπουμπούκια λουλουδιών Φροντίστε να παρέχετε άφθονο ηλιακό φως για να βοηθήσετε τα λουλούδια να ανθίσουν περισσότερο. για γενική φροντίδα κάκτων Θυμηθείτε να είστε σταδιακά όταν προσθέτετε ηλιακό φως. Και μην ξεχάσετε να προσθέσετε περισσότερο νερό και λίπασμα. με την κατάλληλη φροντίδα Έτσι, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι το παχύφυτό σας θα φαίνεται υπέροχο.

Κάκτος Bisnaga με λουλούδια

FAQ

Παρακάτω παρατίθενται μερικές συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με τα παχύφυτα:

Τα παχύφυτα ανθίζουν άσχημα;

Όχι, τα ανθισμένα παχύφυτα δεν είναι άσχημα. στην πραγματικότητα Το λουλούδι είναι σημάδι άφθονης υγείας και δείχνει ότι το φυτό αναπτύσσεται καλά στο περιβάλλον του. Οι ανθοφορίες διαρκούν πολύ, εάν φροντίζονται σωστά. και οι ανθοφορίες προσθέτουν ομορφιά σε κάθε κήπο.Όμως, αν τα παχύφυτα είναι στρεσαρισμένα Θα ανθίσει λιγότερο συχνά και τα λουλούδια μπορεί να είναι μικρότερα από το συνηθισμένο. Η παρακολούθηση της κατάστασης του παχύφυτου σας είναι σημαντική για την παροχή της καλύτερης φροντίδας και τη διασφάλιση ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για την ανθοφορία.

Τι σημαίνουν τα χυμώδη λουλούδια σας;

Όταν ανθίζουν τα παχύφυτα Σημαίνει ότι το φυτό είναι υγιές και ευδοκιμεί. Με αρκετό ηλιακό φως και νερό Ως εκ τούτου σε θέση να ανθίσει και χυμώδεις μίσχους Όταν τα λουλούδια ανθίζουν και τα κοτσάνια πεθαίνουν Μετατρέπει την ενέργεια για την παραγωγή σπόρων κρέατος. ολοκληρώνει τον κύκλο ανθοφορίας του. Για να διατηρήσετε τα παχύφυτά σας υγιή. Βεβαιωθείτε ότι λαμβάνουν αρκετό ηλιακό φως και νερό ώστε τα φυτά να παράγουν καρπούς. και γονιμοποιήστε τακτικά

Ανθίζουν τα λουλούδια εσωτερικού χώρου;

Ναι, τα παχύφυτα εσωτερικού χώρου μπορούν να ανθίσουν. Αλλά για να γίνει αυτό απαιτεί το σωστό μείγμα φωτός, νερού και χώματος. επαρκές ηλιακό φως καλά στραγγισμένο έδαφος και συχνό πότισμα Μπορεί να ενθαρρύνει τα παχύφυτά σας να ανθίσουν σε εσωτερικούς χώρους. Η παροχή του σωστού περιβάλλοντος μπορεί να οδηγήσει σε όμορφα λουλούδια που προσθέτουν ένα εντυπωσιακό στοιχείο στον εσωτερικό σας κήπο.

Παχύφυτο με μωβ άνθη

Πώς μπορώ να ξέρω ότι το παχύφυτό μου είναι χαρούμενο;

Ένα από τα πιο σίγουρα σημάδια ότι το σώμα σας είναι χαρούμενο ή όχι είναι όταν αρχίζει να ανθίζει. Εάν το παχύφυτό σας αρχίζει να έχει μίσχους ή λουλούδια Αυτό είναι ένα καλό σημάδι ότι είναι υγιές και χαρούμενο. Βεβαιωθείτε ότι το παχύφυτό σας έχει αρκετό ηλιακό φως και νερό. Συμπεριλαμβανομένης της λίπανσης αρκετή για την τόνωση της ανθοφορίας. μετά την ανθοφορία Μπορείτε να αφαιρέσετε τα κοτσάνια των λουλουδιών και να τα χρησιμοποιήσετε σε άλλες συνθέσεις. ή φτιάξτε κομπόστ με την κατάλληλη φροντίδα Μπορείτε να απολαύσετε την ομορφιά των ανθισμένων λουλουδιών για πολλά χρόνια.

όπου ανθίζει ο θάνατος

Τα παχύφυτα με νεκρά λουλούδια, γνωστά και ως «παχύφυτα» και «νεκρά λουλούδια», είναι συχνά μονοκοτυλήδονα που έχουν ήδη ολοκληρώσει τον κύκλο ζωής τους. Το λουλούδι του θανάτου είναι ένα μακρύ, μονό μίσχο λουλουδιών που εκτείνεται από την άκρη ή το κέντρο του φυτού. και παράγουν μπουμπούκια που ανθίζουν σε μικρά λουλούδια Αυτά τα λουλούδια συνήθως έρχονται σε ζεστές αποχρώσεις του πορτοκαλί, του κίτρινου και του ροζ. Αλλά μπορούν επίσης να φαίνονται σχεδόν λευκά. Οι μίσχοι των λουλουδιών κυμαίνονται σε μήκος από μερικές ίντσες έως 30 έως 40 πόδια, ανάλογα με το είδος.

συμπέρασμα

Ελπίζουμε να είστε πιο σίγουροι και ενημερωμένοι για τα παχύφυτα. Γνωρίζοντας πότε ανθίζουν τα παχύφυτα και πώς να τα φροντίζετε ενώ ανθίζουν μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε μια όμορφη εμφάνιση. Με κατάλληλο περιβάλλον και φροντίδα Τα παχύφυτά σας μπορεί να ζηλέψουν οι φίλοι και η οικογένειά σας! Μην ξεχάσετε να μοιραστείτε το παχύφυτό σας μαζί μας – θα θέλαμε να δούμε τον πράσινο αντίχειρά σας σε δράση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *